Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 67 tema

QUOTE(Paladė @ 2015 03 03, 15:12)
ar įsivaizduojat, kiek reikėtų tik vienoj 250 m kraštinėj ištisai prisodinti tujų  g.gif
todėl jos bus rečiau, o tarpai taip pat visžaliai turėtų būti, žemesni. Beržiukų ir kt. lapuočių juosta už jų. Vat tų visžalių gal būt "valgomų" augalų, nelabai žemų, apie 2 m aukščio gyvai tvorai ir prašau parekomenduoti  mirksiukas.gif Šermukšniai, alyvos ir kt numeta lapus ir liks man žiemai plika kraštinė. Ir vėl perpučiamos kiaurai kitos sklypo zonos  g.gif . "Valgomų" rašau ta prasme, kad nebūtinai žmogui valgoma, užteks, kad paukščiai maitinsis, jie irgi sargai smile.gif

Bugienis nenumeta lapų ir su uogomis http://www.santarve....aledu-simbolis/
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2015 03 04, 13:15)
Bugienis nenumeta lapų ir su uogomis http://www.santarve....aledu-simbolis/

dėkui, tinka 4u.gif
Atsakyti
Gražūs bugieniai, bet ar tinka 7 zonos augalai užtvaroms Lietuvoje? Lėtai auga, reiks kasmet dangstyti. Net ir mahonijos iššąla, kurios priskiriamos 6 zonai.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 03 04, 13:55)
Gražūs bugieniai, bet ar tinka 7 zonos augalai užtvaroms Lietuvoje? Lėtai auga, reiks kasmet dangstyti. Net ir mahonijos iššąla, kurios priskiriamos 6 zonai.

vieno medelyno tinklapy perskaičiau, kad nedengti neapšąla g.gif
mahonijas irgi pažiūrėsiu
Atsakyti
Jei ne paslaptis, kokio medelyno? Pagal savo liūdną patirtį netikiu kai kurių medelynų rekomendacijomis. Reikia pačiai tikrintis. Man patikimesnis M.Navasaitis.
Aišku, dar galima klausti aukščiau įkelto straipsnio autorės Nijolės, kur auga jos bugieniai. Tik man panašu, kad tai tiesiog santrauka iš čia, tik praleista, kad augalai Danijoje:
http://www.sodogeles.lt/bugienis-ilex/
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 03 04, 14:21)
Jei ne paslaptis, kokio medelyno?

čia rašo, kad jie nedengia
http://silingumedely...nis-dygialapis/
Atsakyti
Apie juos nieko blogo negirdėjau, gal tikrai užauginta Lietuvoje. Tik atkreipkite dėmesį, kad jų medelynas miškų apsuptyje Šakių rajone.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 03 04, 14:53)

bet taip pat rašo, kad šaltomis žiemomis apšąla, ir jiems tinka dalinė paūksmė, o jūsų atveju jie gaunasi kaip tik žiūrintys į pietus. Tokį augalą rinkčiausi tik kaip akcentą, gerai matomoje vietoje, ne apsauginėje gyvatvorėje. Mano manymu apsauginei ir tokiai ilgai gyvatvorei augalai turėtų būti natūraliai augantys be vargo mūsų regione, tada nebus nemalonių siurprizų, kad prastai auga, apšąla, apdega saulėje ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 03 04, 08:07)
bandžiau ieškoti kainų, bet jų kol kas neskelbia. kiek tai kainuoja?

Įvairios, prilausomai nuo: vazone ar grunte, pačių daugintos ar įvežtinės, aukštis ir tt.
ateis sezonas, augalų aikštelėse, medelynuose bei internete bus kainos.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 03 04, 20:15)
bet taip pat rašo, kad šaltomis žiemomis apšąla, ir jiems tinka dalinė paūksmė, o jūsų atveju jie gaunasi kaip tik žiūrintys į pietus.  Tokį augalą rinkčiausi tik kaip akcentą, gerai matomoje vietoje, ne apsauginėje gyvatvorėje. Mano manymu apsauginei ir tokiai ilgai gyvatvorei augalai turėtų būti natūraliai augantys be vargo mūsų regione, tada nebus nemalonių siurprizų, kad prastai auga, apšąla, apdega saulėje ir t.t.

gal turit minčių, kas labiau tiktų iš visžalių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 03 05, 08:54)

Pusiau viszalis ligustras.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 03 05, 07:54)

dauguma visžalių augalų mūsų žiemomis apšąla, aš gal pradėčiau ne nuo konkrečių augalų susirinkimo, bet nuo vietos įsivertinimo : dirvožemis, apšviestumas, drėgmės kiekis. Kokią funkciją ji atliks, bus grynai apsauginė, dekoratyvinė, nes šalia jos vyks veiksmas(vidinis kiemas, reprezentacinė zona ar pan.). Kokio pobūdžio ji bus, medžiai maišyti su krūmais, karpoma, laisvai auganti ir t.t. Jei ši juosta pakliūna į skirtingų paskirčių zonas, tai gal ji nebūtinai turi būti vienoda? Norėjau pasakyt, kad sodinant ir apsauginę juostą, reiktų įvertint viso sklypo planą, nes kaip suprantu, tai nėra visiškai laisvas hektaras, kurio vienas kraštas turi būti apsodintas augalais, kurių paskirtis, tik sudaryt vėjo barjerą.
Papildyta:
QUOTE(rslaima @ 2015 03 05, 08:47)
Pusiau viszalis ligustras.

Aš auginu ligustrą, karpomą gyvatvorę. Jis iš tiesų lapus išlaiko ilgiau nei kitos gyvatvorės, bet per žiemą jis visgi stovi plikas. O gal mažiau vėjuotoje vietovėje jis elgiasi kitaip? Jūs pati auginat?
Atsakyti