Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 67 tema

QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 06 10, 11:27)
Kokios fainos antys  bigsmile.gif O kur žiemą dedat?

žiemą gyvena nešildomam šiltnamyje:)
Lietuvišką žiemą pakelia normaliai.
Atsakyti
Fainos antys wub.gif ...

Aš norėjau paklausti: gal kas turit patirties su jau didelių medžių sodinimu? Norėčiau dviejų pušų prie vartų iš abiejų pusių, tik labai jau ilgu laukti, kol jos užaugs... Galvoju, gal verta investuoti šiek tiek daugiau pinigo, bet iškart jau turėti vaizdą unsure.gif . Kažin, kaip jos prigyja g.gif . Ar nebūna taip, kad sumokėjus nemenką pinigėlių sumą, nudžiūsta... ir lieki be nieko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2016 06 10, 12:56)
Fainos antys  wub.gif ...

Aš norėjau paklausti: gal kas turit patirties su jau didelių medžių sodinimu? Norėčiau dviejų pušų prie vartų iš abiejų pusių, tik labai jau ilgu laukti, kol jos užaugs... Galvoju, gal verta investuoti šiek tiek daugiau pinigo, bet iškart jau turėti vaizdą unsure.gif . Kažin, kaip jos prigyja g.gif . Ar nebūna taip, kad sumokėjus nemenką pinigėlių sumą, nudžiūsta... ir  lieki be nieko g.gif

Rodė apie tokias pušis per Janutienės laidą ax.gif

Man teko matyti panašia technologija persodintus ąžuolus. Jie tame sklype persodinti jau penkis metus augo. Nieko, viskas gerai su jais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 06 10, 13:00)
Rodė apie tokias pušis per Janutienės laidą  ax.gif

Kas ta Janutienė unsure.gif ?... Ir kas per jos laida? blush2.gif Nežiūriu televizijos visai, tai ir nežinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2016 06 10, 13:05)
Kas ta Janutienė unsure.gif ?... Ir kas per jos laida? blush2.gif Nežiūriu televizijos visai, tai ir nežinau  blush2.gif

Aš irgi nežiūriu, bet kažkaip užtaikiau biggrin.gif Vadinasi "skinsiu raudoną rožę" ar kažkaip panašiai... g.gif Paieškok, rasi.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif . Paieškosiu smile.gif
Atsakyti
Kas dar nemate:
https://www.youtube....h?v=xH6koe-Vwf4

Jei firma sodina, turi duoti garantija. Jei neprigyja, privalo pasodinti nauja medi.
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 06 10, 12:27)

Mane tai kankina filosofinis klausimas... Pradžio galvojau apie svyruoklinę eglės formą, Dabar dar pagalvojau, kad rojaus obelaitė būtų gražu  wub.gif

Kas nors patarimų duos?  g.gif

Nežinau kiek naudos bus iš mano patarimų, betgi pykstu ant dviejų Jūsų paminėtų medžių, tai negaliu nepasisakyti biggrin.gif Svyruoklinė eglė. Kažkokią svyruoklinę eglę pernai vasarą pasodinom. Pietinėj pusėj. Super per visą vasarą žaliavo, glostė širdį vaizdas, tokia neįprasta, tokia daili, kas pamatydavo, abejingų nelikdavo. Nu ir ką, sausio mėnesį staiga ėmė gelsti spygliai, iki gegužės beliko tik stagaras, teko išrauti ir išmesti. O brangi buvo vis tik. Vyras nori atsodinti, dar kartą laimę pamėginti, bet aš nepasirašau. Nudžiūvo kartą, nudžius ir antrą verysad.gif

Rojaus obelaitė. Turim. Vis dar. Gražiai žydi pavasarį, vaizdas pasakiškas. Ir tie maži obuoliukai vėliau gražu. Bet pernai vasara šioms obelaitėms buvo labai nepalanki. Ši vasara jau irgi nepalanki. Lapai susisukę, kažkokie ligoti, vaizdo gero tikrai nebėra. Arba turite nusiteikti purškimams nuo visų ligų, arba ieškoti mažiau reiklaus augalo. Pati galvoju keisti rojaus obelaites pūkeniais. O gal jums tiktų pūslenis? Man jis dekoratyvus per visą vasarą, gražiai žydi, o paskui sėklų "pūslelės" irgi gražiai atrodo.
Atsakyti
Gal ką blogai darėte, eglės nėra reiklios. Auginu keletą metų dvi skirtingo aukščio, aišku, ne pietinėje pusėje. Viskas su jomis gerai. Nebent kitaip įsivaizduojame svyrančias egles. Kartais kedrus parduoda kaip svyrančias egles, kurie Lietuvoje nežiemoja.
Kaune prie SAVO lauko prekybos aišktelėje mačiau labai gražių japoninių puošmedžių. Keletas veislių, yra skiepytų svyrančių formų. Jei namas baltas, labai tiktų purpuriniais lapais. Tik nežinau ar tos veislės rudenį kvepia karamele.
Atsakyti
Kodėl Lietuvoje kedrai nežiemoja??? Žiemoja! Pas mano tėvus sodyboj gal 20 metų vienas auga iš sėklos išaugintas... Juk Sibire dar atšiauresnės žiemos.

Gal turėjote galvoje maumedį? bet šie irgi puikiai laikosi, skiepyti taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 06 16, 17:37)
voje nežiemoja.
Kaune prie SAVO lauko prekybos aišktelėje mačiau labai gražių japoninių puošmedžių. Keletas veislių, yra skiepytų svyrančių formų. Jei namas baltas, labai tiktų purpuriniais lapais. Tik nežinau ar tos veislės rudenį kvepia karamele.

na pasisakysiu ir aš tada- sėjau japoninį puošmedį iš sėklų, pirkau sėklas internetu, eseklos.lt, jei gerai menu. Dygo nebaisiai puikiai, bet vat su žiemomis tai vat kaip buvo- iš 6 sudygusių po pirmos žiemos liko 3, po antros-2, po trečios-1. Bet šis jau nemenkas, šakų galiukai apšalo, bet visa kita gyva. Lapukai dekoratyvūs, spalvingi, to išsvajoto cinamono kvapo vis dar laukiu, dar nebuvo, bet gal dar anksti- laukiu rudens- uostysiu vėl. ūgis dabar apie metrą yra, vis dar auga. kolkas į krūmą nepanašu, labaiu medukas, bet jei taip apšalinės šakutės- tai lengvai formuosim ką norėsim, nei skiepyt nereiks
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 06 16, 17:48)
Kodėl Lietuvoje kedrai nežiemoja??? Žiemoja! Pas mano tėvus sodyboj gal 20 metų vienas auga iš sėklos išaugintas... Juk Sibire dar atšiauresnės žiemos.

Gal turėjote galvoje maumedį? bet šie irgi puikiai laikosi, skiepyti taip pat.

Sibire ir Lietuvoje auga kedrinės pušys. Auginu ir tokią lauke. O kedrai libaniniai ar atlasiniai tikrai nežiemoja, vien pavadinimai pasako jų augimvietes. Tiesiog visi įpratę vadinti kedro riešutais, tai ir augalus taip vadina. Jau daug straipsnių buvo. Svyrančio libaninio kedro spygliai:
https://picasaweb.go...213164976139090
Palyginimui kedrinės pušies nuotraukos neturiu, bet ir taip žinote, kaip atrodo.

Auginu du japoninius puošmedžius, Kaune neapšąla. Vienas - sėjinukas iš botanikos sodo, jo kvapas gana silpnas. Kitas stambesniais lapais, labai stiprus karamelės kvapas, toli sklinda.
Atsakyti