Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 67 tema

QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 30, 01:46)
Šulinys apklijuotas skalūno akmens plokštelėmis.
O aukštis tai taip, dėl paaukštinimo. Pasirodo MB kažkada reikėjo statybom šlangas prasivesti, tai jis tą žieduką buvo uždėjęs ir jame skyles išmušęs. Aš labai nudžiugau, kai jį nuėmė.

Gerai, kad galima taip "išspręsti" tokią problemą.
Iš kart vaizdas pasikeitė. Ir šiaip labai gražu.
Įtariu daug laiko ir jėgų užėmė akmenų tampymas...
Atsakyti
Atejau paburbeti.... Kovoju su sliuzais visais imanomais budais: renku, trucinu chemija, net ju megstamas geles israusiau lauk... Bet tu brudu nei velnio nemazeja, o ypac is vienu kaimynu puses. Kai zmones zole sugeba nusipjauti tik koki karta i menesi ar du (dziaugiuosi kad auksta tvora ir as ju pievu nematau)... Labai noreciau pasisiulyti ir pas juos nuzulinti zole, bet aisku to nepadarysiu bigsmile.gif Kaip jus kovojat su ta bjaurastim? Nors atrodo pas mane jiems badas turetu buti, bet tie rupuzes jau taikosi i augalus, kurie nestovi sarasuose kaip paklausus (levandos, salvijos).
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2016 06 01, 00:20)
Atejau paburbeti.... Kovoju su sliuzais visais imanomais budais: renku, trucinu chemija, net ju megstamas geles israusiau lauk... Bet tu brudu nei velnio nemazeja, o ypac is vienu kaimynu puses. Kai zmones zole sugeba nusipjauti tik koki karta i menesi ar du (dziaugiuosi kad auksta tvora ir as ju pievu nematau)... Labai noreciau pasisiulyti ir pas juos nuzulinti zole, bet aisku to nepadarysiu bigsmile.gif Kaip jus kovojat su ta bjaurastim? Nors atrodo pas mane jiems badas turetu buti, bet tie rupuzes jau taikosi i augalus, kurie nestovi sarasuose kaip paklausus (levandos, salvijos).

Radau toki patarima:
"maždaug vieno metro atstumu sustatyti indus/stiklainius, kurie pripildyti vandens ar pieno. Šiuos šliužų spąstus užkasti į žemę taip, kad indo kraštas iškiltų virš dirvos 1,5 cm.
Taip pat pušų ar eglių spyglių, išbarstytų palei lysvę, barjeras neleis šiems kenkėjams priartėti prie augalų. "

http://www.manonamai...a.d?id=65510164

Man gelyne labai pasiteisina geležies (III) fosfato granules (bet kokio gamintojo):
https://www.google.d...l...920&bih=920
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2016 06 01, 06:52)
Man gelyne labai pasiteisina geležies (III) fosfato granules (bet kokio gamintojo):
https://www.google.d...l...920&bih=920

drinks_cheers.gif Pas mano kaimynus irgi pievos, tai vienintelis išsigelbėjimas tos granulės.
Atsakyti
Natūraliose pievose šliužai neturi ką veikti, jiems labiau patinka tvarkinguolių kompostynai. Pas mus atšliaužia iš kaimynų su skutamosiomis pievelėmis. 'Feromol' tikrai gerai veikia, tik brangokas ir dažnai reikia, jei lietinga vasara ar daug laistoma.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 06 01, 11:35)
... ar daug laistoma.

butent, kad nepritraukti sliuzu antpludzio, laistyti reikia rytais. Rytais dazniausiai nera laiko, todel turbut geriausia iseitis yra laistymo sistema. Kalbu is patirties. Pas mus tik veja laistoma is virsaus, visa kita - po zememis. Tuo paciu nebaisu, kad saule slapius augalus nudegins ax.gif .
Jei vasara lietinga, lieka tik cheminis arba mechaninis kovos budas.
Nori tureti - kovok (dirbk !) , arba - maziau noreti tureti biggrin.gif .
Atsakyti
Kaip tai, ką veikti šliužams pievose? ogi daugintis lotuliukas.gif Pas kaimynę nei komposto nieko nebuvo, nes negyveno, o iš jos sklypo šimtais sraigės šliaužia. Pas mane net jau tvora iš granulių priberta. Anksčiau berdavau vasarą, o dabar geriausiai sekasi kovoti rudenį, prieš žiemą išsinaikinant, ir anksti pavasarį paberiant. Nors lietus pliaupia pas mus jau ne vieną mėnesį, bet šliužų dar minimaliai karsta.gif
Šiaip yra atskira tema SM apie kenkėjus...
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2016 06 01, 02:20)

Neutralizuotom durpėm šiais metais pamulčiavau labai valgomus augalus - veikia ne visu šimtu proc., bet stringa ir šliužai ir sraigės. Pjuvenos labai nepainika, bet šitos vagia azotą iš dirvos. Nors pas mus mažai šiais metais šliužų.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 06 01, 10:35)
Natūraliose pievose šliužai neturi ką veikti, jiems labiau patinka tvarkinguolių kompostynai. Pas mus atšliaužia iš kaimynų su skutamosiomis pievelėmis. 'Feromol' tikrai gerai veikia, tik brangokas ir dažnai reikia, jei lietinga vasara ar daug laistoma.

Na natutalios pievos miesto centre kazin ar surasit. Tiesiog pievomis pasvadinau kaimynu netvarkoma aplinka. Ir patikekit sliuzams kiaulpienes, prikrite vaisiai ir t.t. netgi labai patinka. Komposto jus pas mane nei su ziburiu nerasite - viskas yra isvezama i siukslyna (net ir nupjauta zole). Mano lysves medinese dezese (didzioji dalis ant terasos).

Isbandziau viska ir tuos melynus grudelius (ivairiu firmu), alaus, pieno spastus, barsciau pelenus, sutrintus kiausiniu lukstus ir tas mulciavimo medziu drozles, kavos isdziovintus tirscius. Ir dar visoki kita velnia. Padeda aisku. Bet as niekaip nesugebu sustabdyti tos sliauziancios mases is kaimynu... Va del to man pasiutimas ir ima verysad.gif

Atsakyti
Gal žinote kokias nors dekoratyvinių rūšių tujas apželdinimui,kad gražiai karpytusi ir atrodytu gražiai smile.gif)

Ačiū
Atsakyti
nuo šliužų turiu slaptą biologinį ginkąsmile.gif

user posted image
Atsakyti
Kokios fainos antys bigsmile.gif O kur žiemą dedat?

Mane tai kankina filosofinis klausimas... Naujas vienaukštis namukas, aplink kol kas plynė, bet iš karto bus aptverta vieline segmentine tvora. Žiūrint į namą iš priekio, per vidurį įėjimas. Dešinėj prie pat sienos planuoju rožių ir levandų miksą, nes tai pietinė pusė. Bet dar prie įėjimo lieka nemažas kvadratas (maždaug 2X2 hihihi.gif ). kol kas ten bus (kaip ir visur) veja. Bet noriu ten kažko. Nežinau ko biggrin.gif Kažko vieno ir gražaus, vis tik reprezentacinė zona. Konikos, apvalios tujos ir šlaiužiančio kadagio nenoriu schmoll.gif Atsiėdusi ši kompozicija kaip turi būti... Pradžio galvojau apie svyruoklinę eglės formą, paskui apie svyruoklinę šermukšnio formą, paskui grįžau prie tokios reikalo kaip serbinė eglė Pendula http://juragiumedely...serbine-pendula Bet gal be ryšio? Dabar dar pagalvojau, kad rojaus obelaitė būtų gražu wub.gif Sklypas net labai nedidelis.

Kas nors patarimų duos? g.gif
Atsakyti