Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 67 tema

QUOTE(vilnera @ 2016 05 16, 10:44)
Sveika. Mano akiai, smaragdai iššoka iš aplinkos, aplink turit nuostabius vaizdus, bet - lapuočius, tad švelninčiau ir dengčiau tujas šiek tiek, jei norisi ką nors keist. Gal prieš smaragdus vienoj kitoj vietoj kokių lanksvų Grefsheim pasodinčiau, kad prislopint tą smaragdinę žalumą g.gif, nors nžn, ar vaizdas smarkiai pagerėtų - tiesiog per ryškios tos tujos man ten.   Pušaitės pasimes šalia smaragdų - iš patirties sakau, turėjau susisodinus smaragdų gyvatvorę ir prieky pamėčius pušaičių - teko smaragdus persodint kitur, nes nesižiūrėjo.
Dar variantas - lygiagrečiai tujoms, prieš jas sodint sodą, jei dar nėr jo.. vaismedžių lajos sušvelnins kontrastą tarp vaizdo jūsų sklype ir už jo.

Mūsų sodas gana nemažas, matosi už tujų, jis eina kaip nuokalnė smile.gif o už sodo eina eglių gyvatvorė, už jų "jūra" smile.gif Tujomis esame apsitvėrę pakeltą išlygintą sklypelį, kad būtų lygus plotas, jis yra sutvirtintas akmenų siena. O tujomis norim kažkiek pasislėpt nuo praeivių akių, nes palei sklypą eina pėsčiūjų takas. Galėjau iškart miksuot tujas su kažkuo, bet dabar taip gaila tiek daug jų rauti sad.gif
Apie lanksvas reik pagalvot , vieną turiu tai taip man gražu wub.gif

Čia kita pusė kiemelio lygaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antrakartmamyte: 16 gegužės 2016 - 14:31
Reikia patarimo 4u.gif

Šiuo metu turiu plyną lauką, kuriame 1 aukšto nedidelis namukas, aptvertas segmentine tvora. Žemės aplink namą yra mažai, nesiekia 5 a. Šone turėsim kaimynus, kitame šone kol kas dirvonuoja laukas. Kamuoja toks klausimas: kur pasodinti obelį (1 vnt) ir vyšnią (dar 1 vnt), kad gražiai įsipaišytų į būsimą gėlių sodelį? Dėl ploto trūkumo gėlynus darysiu tik palei tvorą, o medžių taip sodinti negaliu, neišlaikysiu atstumo reikalavimų g.gif Visur bus veja. Kaip išlaikyti gražias proporcijas? g.gif Juk viduryje vejos augantys medžiai ir yra pagrindinė lietuvių sklypų klaida g.gif

Tiesa, sklypo nežadu įrėminti jokiomis tujomis. Jei kaimynams reikia, tai tegu savo pusėj ir sodina nail.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 05 17, 08:52)
Reikia patarimo  4u.gif

Šiuo metu turiu plyną lauką, kuriame 1 aukšto nedidelis namukas, aptvertas segmentine tvora. Žemės aplink namą yra mažai, nesiekia 5 a. Šone turėsim kaimynus, kitame šone kol kas dirvonuoja laukas. Kamuoja toks klausimas: kur pasodinti obelį (1 vnt) ir vyšnią (dar 1 vnt), kad gražiai įsipaišytų į būsimą gėlių sodelį? Dėl ploto trūkumo gėlynus darysiu tik palei tvorą, o medžių taip sodinti negaliu, neišlaikysiu atstumo reikalavimų  g.gif Visur bus veja. Kaip išlaikyti gražias proporcijas?  g.gif Juk viduryje vejos augantys medžiai ir yra pagrindinė lietuvių sklypų klaida  g.gif

Tiesa, sklypo nežadu įrėminti jokiomis tujomis. Jei kaimynams reikia, tai tegu savo pusėj ir sodina nail.gif

O kur tas namukas stovi?Jo padėtis kraštinių atžvilgiu? Jei palei sklypo kraštinę kurią nors, tai gal lygiuot ir tuos vaismedukus su namuku, palei jo arčiausiai ribos esančią kraštinę? g.gif
Atsakyti
Namas sklypo viduryje. Gal kiek daugiau vietos už namo, bet ten bus terasa g.gif
Atsakyti
QUOTE(antrakartmamyte @ 2016 05 16, 15:21)
Mūsų sodas gana nemažas, matosi už tujų, jis eina kaip nuokalnė smile.gif  o už sodo eina eglių gyvatvorė, už jų "jūra" smile.gif Tujomis esame apsitvėrę pakeltą išlygintą sklypelį, kad būtų lygus plotas, jis yra sutvirtintas akmenų siena. O tujomis norim kažkiek pasislėpt nuo praeivių akių, nes palei sklypą eina pėsčiūjų takas. Galėjau iškart miksuot tujas su kažkuo, bet dabar taip gaila tiek daug jų rauti sad.gif
Apie lanksvas reik pagalvot , vieną turiu tai taip man gražu  wub.gif

Čia kita pusė kiemelio lygaus smile.gif

Iš foto nelabai suprantu, ar yra sklype namas? Jei taip, tai kurioje jis vietoje aptariamos tujų kraštinės atžvilgiu?
Ką keisčiau, kai daugiau foto mačiau - persodinčiau tą mažiuką vienišą burbuliuką kitur - į gėlynėlį palei šulinį gal? Ir dar tą kitą mažą kompoziciją kitur. O prieš smaragdus - tiesiog pastatyčiau porą - tris vazonus nemažus su hortenzijom. Nes man rodos, keli nauji pamėtyti augalai situacijos nepakeis, o tik apsunkins vejos pjovimą. O jei vistik pokyčių norisi, tuomet gal stambesnį gėlyną daryt prieš tujas - kad tujos būtų fonu - gal kokį stačiakampį rožyną, bet tokį nemažą?
Beje, koks simpatuolis jūsų augintinis..
Papildyta:
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 05 17, 09:21)
Namas sklypo viduryje. Gal kiek daugiau vietos už namo, bet ten bus terasa  g.gif

O jei vaismedukus palei vieną terasos kraštinę šoninę?
Atsakyti
Sveiki. Norėčiau patarimo. Nusipirkome 15 a sklypą, kuris ribojasi su brandžiu pušynu (pušynas taip pat mūsų). Pats sklypas apaugęs jaunom pušaitėm. Sprendžiame dilema ar visas jas iškirsti ar vis dėlto kelias palikti. Dabar kai jos dar jaunos atrodo jaukiai ir gražiai bet po to žinoma išaugs į didžiulius medžius. Vyras siūlo visas kirsti, nes ir taip turime mišką prie pat... o man kažkaip gaila. O gal vis dėlto kirsti ir sodintis dekoratyvinius spygliuočius? Žodžiu esu pasimetus. Gal kas nors iš jūsų kiemuose turit didelių pušų? Ar džiaugiatės jomis? 4u.gif
Atsakyti
[quote=vilnera,2016 05 17, 09:28]
Iš foto nelabai suprantu, ar yra sklype namas? Jei taip, tai kurioje jis vietoje aptariamos tujų kraštinės atžvilgiu?
Ką keisčiau, kai daugiau foto mačiau - persodinčiau tą mažiuką vienišą burbuliuką kitur - į gėlynėlį palei šulinį gal? Ir dar tą kitą mažą kompoziciją kitur. O prieš smaragdus - tiesiog pastatyčiau porą - tris vazonus nemažus su hortenzijom. Nes man rodos, keli nauji pamėtyti augalai situacijos nepakeis, o tik apsunkins vejos pjovimą. O jei vistik pokyčių norisi, tuomet gal stambesnį gėlyną daryt prieš tujas - kad tujos būtų fonu - gal kokį stačiakampį rožyną, bet tokį nemažą?
Beje, koks simpatuolis jūsų augintinis..
Papildyta:

Namas stovi priešais šulinį, pro langą fotkinau, kad iš aukščiau viskas matytusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Frediani @ 2016 05 17, 11:25)
Sveiki. Norėčiau patarimo. Nusipirkome 15 a sklypą, kuris ribojasi su brandžiu pušynu (pušynas taip pat mūsų). Pats sklypas apaugęs jaunom pušaitėm. Sprendžiame dilema ar visas jas iškirsti ar vis dėlto kelias palikti. Dabar kai jos dar jaunos atrodo jaukiai ir gražiai bet po to žinoma išaugs į didžiulius medžius. Vyras siūlo visas kirsti, nes ir taip turime mišką prie pat... o man kažkaip gaila. O gal vis dėlto kirsti ir sodintis dekoratyvinius spygliuočius? Žodžiu esu pasimetus. Gal kas nors iš jūsų kiemuose turit didelių pušų?  Ar džiaugiatės jomis?  4u.gif

dėl kirtimo pagalvočiau, bet prie pušyno dar ir dekoratyvinių spygliuočių tai nebesodinčiau. Jei šalia pušys, tai kieme kitų spygliuočių nebereikia, ten turėtų būt pušyno tąsa, kažkas, kas su juo dera, bet nebe jis. Idėja būtų tokia, o dėl konkretaus sprendimo ilgiau pagalvoti reikėtų
Atsakyti
QUOTE(Frediani @ 2016 05 17, 12:25)
Sveiki. Norėčiau patarimo. Nusipirkome 15 a sklypą, kuris ribojasi su brandžiu pušynu (pušynas taip pat mūsų). Pats sklypas apaugęs jaunom pušaitėm. Sprendžiame dilema ar visas jas iškirsti ar vis dėlto kelias palikti. Dabar kai jos dar jaunos atrodo jaukiai ir gražiai bet po to žinoma išaugs į didžiulius medžius. Vyras siūlo visas kirsti, nes ir taip turime mišką prie pat... o man kažkaip gaila. O gal vis dėlto kirsti ir sodintis dekoratyvinius spygliuočius? Žodžiu esu pasimetus. Gal kas nors iš jūsų kiemuose turit didelių pušų?  Ar džiaugiatės jomis?  4u.gif

Pažiūrėkit šitą projektą, čia yra brandžių pušų, yra ir sklypo centre, ir kraštuose - gal kils kokių idėjų.
http://www.krastovai...-projektai.html
Papildyta:
QUOTE(antrakartmamyte @ 2016 05 17, 12:51)

Namas stovi priešais šulinį, pro langą fotkinau, kad iš aukščiau viskas matytusi smile.gif

Tujos, apie kurias kalbam, namo šone, gerai supratau?
Tuomet nieko šonui nedaryčiau, tik išimčiau tuos mažyčius gelyniukus, palikčiau tik tujas. O va kraštinę prieš namą - ten daryčiau gėlyną, kad prieš namą tiesiai būtų, nors aišku, jei yra kažkokių priežasčių, galima ir šoną želdint palei ten esančias tujas. Kur nuorodą įmečiau ankstesnioje savo žinutėje - pasižiūrėkit - ten visa kraštinė apželdinta, ne pavieniai kupsteliai, o visa juosta - ir kaip harmoningai, prabangiai ir estetiškai atrodo, o ir šienaujant nereik sukiotis aplink rutuliukus atskirus - man labai praktiška ir gražu atrodo kažkas tokio tipo.. smile.gif..
Atsakyti
Laba diena,

neradau temos apie spygliučius, gal šioje temoje atsiras, kas galėtų man pagelbėti.

Viena iš mūsų eglučių pasidengė keistais baltais ne tai lašeliais, nei tai amarais unsure.gif Gal žinote kaip gydyti?

http://www.ipix.lt/image/RgMhM

http://www.ipix.lt/image/RgsQt

http://www.ipix.lt/image/RgHSK

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irminija: 18 gegužės 2016 - 10:43
QUOTE(Frediani @ 2016 05 17, 11:25)

Sveiki, siūlyčiau neskubėti kirsti medžių, pradžioje apsipraskite, pamatysite o reikia ir ko ne wink.gif Va čia įdomi idėja kaip miškas į sklypą įsilieja:
http://prerijusodai....os-miskas-kieme

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irminija @ 2016 05 18, 10:42)
Laba diena,

neradau temos apie spygliučius, gal šioje temoje atsiras, kas galėtų man pagelbėti.

Viena iš mūsų eglučių pasidengė keistais baltais ne tai lašeliais, nei tai amarais  unsure.gif Gal žinote kaip gydyti?

http://www.ipix.lt/image/RgMhM

http://www.ipix.lt/image/RgsQt

http://www.ipix.lt/image/RgHSK

nupurkšti fastac, ar deciu. Kitaip numes spyglius, pas mane buvo ant maumedžio. Miltuotasis skydamaris manau.
Atsakyti