Gal tą šulinuką šliaužiančiais kadagiais apsodinkit, mums taip visai užsimaskavo :-) tada šalia tiks kokie aukštesni augalai.
QUOTE(vilnera @ 2016 05 09, 17:22)
O kiek metrų maždaug ten ta kraštinė, kurią apsodint norit? Didelis medis foto dešinėje-jūsų ar ne? Jis vienoje linijoje daugmaž su pušim, ar toliau - nelabai įžiūriu..? Gal visą tą kraštą alyvom užsodint gražu būtų Kartu ir gyvatvorė, ir užaugę krūmai nemenki.. O alyvas vis tiek ne ant ribos juk sodintumėt, galima ir prieš tvorą keičiant. Beje, pušies augimą dar bandyčiau ribot, šviežius ūglius skabyčiau, ant kopėčių kokių užsilipus, nes paskui peraugs ta pušaitė, dabar pats tas gražumas ne hektariname sklype.
visa sklypo krastine yra 33 metrai, pusis gaunasi mazdaug per viduri krastines. tai nuo pusies i kaire bus is esmes veja, desiniau dar kazkiek vejos ir poilsio zonos (dar kokie 5 metrai) ir paskui jau musu ukine-darzo zona.
tai as formuociau kazkokia kompozicija kazkiek ir is kaires, ir is desines. Kairiau kaimynu patvorys aptvarkytas, pasodintos geles, o va jau nuo pusies, tai prasideda jo bardakas, kuri reiks spelti. Nors kaimynas pazadejo siemet apsitvarkyt, nes dar toliau yra ir jo komposto kruva, kuri virsta per tvora. Bet kadangi kaimynas toks menininkas, tai ir jo poziuris i tai, ka reiskia sutvarkyta yra kitoks nei musu. tai slepti kazkaip reiks.
Desiniau medis yra ne musu, ten kaimyno slyva uz tos tinklines tvoros
QUOTE(vida777 @ 2016 05 10, 08:02)
Geras pavyzdys, kaip zmones (ne tik lietuviai) tvarkosi savo sklypo aplinkoje! Savo betvarke svarbu sau nuo akiu - sukisa uz pastateliu, sumeta patvoriuose, o kad tie patvoriai kaimynui kaip ant delno, ne motais .
Kad ir ka jus sugalvosite palei ta patvori+pusele sodinti, man norisi pasakyti, kad atkreiptumete demesi i kaimynu skardini rudairaudona pastata. Jo pavirsiaus plotas yra palyginus didelis, kad susvelnint jo neisvengiama buvima, siulyciau sodinti toje vietoje keleta raudonlapiu augalu, tokiu budu isvengsite kontrasto, o kontrastas, kaip zinia, daiktus tik isryskina.
Beje alyvu eilute ir man cia patiktu. Turiu viena medeli is kazkur atklydusi be pavadinimo, veisle neypatinga, bet ziedu didumas ir zydejimo ilgumas nerealus .
Kad ir ka jus sugalvosite palei ta patvori+pusele sodinti, man norisi pasakyti, kad atkreiptumete demesi i kaimynu skardini rudairaudona pastata. Jo pavirsiaus plotas yra palyginus didelis, kad susvelnint jo neisvengiama buvima, siulyciau sodinti toje vietoje keleta raudonlapiu augalu, tokiu budu isvengsite kontrasto, o kontrastas, kaip zinia, daiktus tik isryskina.
Beje alyvu eilute ir man cia patiktu. Turiu viena medeli is kazkur atklydusi be pavadinimo, veisle neypatinga, bet ziedu didumas ir zydejimo ilgumas nerealus .
Aciu labai uz patarimus, issisaugosiu viska, nepagalvojau, kad garaza nublankinti rausvo atspalvio augalais. O alyvos tai cia turit galvoje paprastas alyvas https://www.google.c...;q=alyvos medis
Nu man grazu ir kvepia, bet kad jos mano supraciu zydi trumpai tik geguze-birzeli. beje ten salia pusiems dar ir yra likusi balta alyva tokia kazkokia pavargus. Tai galvojau ja is ten panaikint, bet dabar subalamutijot su tom alyvom
QUOTE(Daisoja @ 2016 05 10, 08:46)
Žydriausia, pasiskaičiuokite atstumus nuo ribos su kaimynais, kokius įstatymai leidžia. Jūsų pušis gerokai viršija leistiną aukštį, o jei dar augs kaip miške.
na kaimynams mes esam is siaures, tai nezinau kaip su ta riba. Jie irgi turi medziu salia tvoros ir mums tai yra netgi is pietu puses. kaimynai manau cia nekels jokiu pretenziju, nebent man paciai nepatiks. dabar kai vos ne ant tuscio sklypo man ta pusis grazu, tik nezinau kiek augs. Beje, buvo didziule egle nezinau kiek metru kieme, bet teko nupjauti, nes saknys griove pamatus.
QUOTE(kristynka* @ 2016 05 10, 16:40)
kas zemes seimininkas, kaip moka taip ir tvarkosi.
kitam negrazu bus obelys, agrastai, pusu krumynai. Mano plotas, ka noriu ten ta ir darau
toj foto nematau ,kazkokio didelio burdako. Gal zmogui vienintele vietle susideti lentas uz garazo, ar tai atlike langai po keitimo. nevisi linke stropiai apsitvarkyti, kiti pieveles tingi nusipjauti
kitam negrazu bus obelys, agrastai, pusu krumynai. Mano plotas, ka noriu ten ta ir darau
toj foto nematau ,kazkokio didelio burdako. Gal zmogui vienintele vietle susideti lentas uz garazo, ar tai atlike langai po keitimo. nevisi linke stropiai apsitvarkyti, kiti pieveles tingi nusipjauti
Uij patikekit, lentos tai dar cioa viena is grazesniu vietu. O toliau kaip sakiau yra skalbimo masinos isardytos suidetos, komposto kruva, kazkokiu lentgaliu ir kelmu primetyuta. Nu siukslynas juodas, ir manes net nepagyuodzia jo pazadas susitvarkyt. nes maciau kaip tvarko garaza - isnesa koki daikta ir garazo, apeina, apzirui ir arba nesa i ukini arba atgal i garaza. nieko neismete, o sandeliuoja ir kaupia viska.
QUOTE(Žydriausia @ 2016 05 11, 10:35)
Kiekvienas žmogus yra kitoks. Tikriausiai čia "kaupikai" kaimynai teks uzsitvert nepermatoma tvora, kad ju "sutvarkytas" kiemas, jums nervu negadytu
Noriu kažkaip pagyvint kiemelį,kaip manot gal kokių pušelių kampuose prie tujų ? Mažų gėlių negaliu,nes kieme du šunys :-)
QUOTE(Žydriausia @ 2016 05 11, 10:35)
...balta alyva tokia kazkokia pavargus. Tai galvojau ja is ten panaikint, bet dabar subalamutijot su tom alyvom
nenaikinkit, isgenekit pasenusias sakas ir patreskit. Veliau matysit, ar jums reikia ju daugiau .
QUOTE(Žydriausia @ 2016 05 11, 11:35)
Šiaip ne taip radau, ką norėjau jums parodyt - gal kils kokių idėjų, mano akiai-nuostabiai pušys (tiesa, čia juodosios, jos auga šiek tiek žemesnės, nei jūsiškė, bet genint ir jūsiškę galima sutramdyt) suderintos su kitais augalais, ir alyvom tame tarpe - (alyvų lapai labai gražiai žiūrisi su pušų spygliais, harmoningai) ir atsitverta.
http://www.manonamai...i.d?id=68653210
Ypač informatyvi pirma foto - ten aiškiau, kas šalia ko sodinta ir rezultatas - man bent - labai patiko..
QUOTE(vilnera @ 2016 05 11, 11:38)
Šiaip ne taip radau, ką norėjau jums parodyt - gal kils kokių idėjų, mano akiai-nuostabiai pušys (tiesa, čia juodosios, jos auga šiek tiek žemesnės, nei jūsiškė, bet genint ir jūsiškę galima sutramdyt) suderintos su kitais augalais, ir alyvom tame tarpe - (alyvų lapai labai gražiai žiūrisi su pušų spygliais, harmoningai) ir atsitverta.
Ypač informatyvi pirma foto - ten aiškiau, kas šalia ko sodinta ir rezultatas - man bent - labai patiko..
aciu labai, toks stilius man patinka .
visu patarimus ir tinkamas nuporodas saugausi i atskira failiuka. Šiaip vga tokiais spygliuociais, keletu puseliu kazkaip norejau... matyt prigimtis (kilusi nuo pajurio) tu puseliu saukia ir kvapasn patinka. Tai man grazu
Gal patartumėt kokiu maždaug storiu dedasi lauko akmenukų sluoksnis ant agroplėvelės. Kaip šitoj nuotraukoj
3-5 cm užteks ar reikėtų daugiau aukščio palikti iki bortelio viršaus?
3-5 cm užteks ar reikėtų daugiau aukščio palikti iki bortelio viršaus?
Sveiki,
gal galėtumėt patari, ar jau laikas karpyti pušelių pumpurus, ar dar palaukt, kol išsprogs? Pora pušelių atrodo va taip:
Kitų pumpuriukai dar maži:
Ar nepraleidau karpymo momento?
Ačiū
gal galėtumėt patari, ar jau laikas karpyti pušelių pumpurus, ar dar palaukt, kol išsprogs? Pora pušelių atrodo va taip:
Kitų pumpuriukai dar maži:
Ar nepraleidau karpymo momento?
Ačiū
QUOTE(Juodai @ 2016 05 12, 19:18)
Sveiki,
gal galėtumėt patari, ar jau laikas karpyti pušelių pumpurus, ar dar palaukt, kol išsprogs?
gal galėtumėt patari, ar jau laikas karpyti pušelių pumpurus, ar dar palaukt, kol išsprogs?
pirmų dviejų nuotraukų jau reikia, trečioj foto dar šiek tiek palaukčiau
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 05 12, 20:29)
Ačiū . Rytoj ir užsiimsiu .
Prasau patarti -kuo galeciau apsodinti terasa,kuri yra nuo zemes apie 30 cm aukscio,praktiskai visa diena ten saule,tik vakare dingsta,zeme molis su juodzemiu.Norisi kazko daugiamecio balto arba ruzavo,alyvinio,kad daugmaz zydetu per visa vasara. Galvojau hal kokiom baltom astilbem,ar gal budlejom,bet gal tos per zemos.Gal keleta rusiu ?patarkit prasau