Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 67 tema

QUOTE(Žydriausia @ 2016 05 07, 21:11)
dar viena sviezesne foto
user posted image

Geras pavyzdys, kaip zmones (ne tik lietuviai) tvarkosi savo sklypo aplinkoje! Savo betvarke svarbu sau nuo akiu - sukisa uz pastateliu, sumeta patvoriuose, o kad tie patvoriai kaimynui kaip ant delno, ne motais ax.gif .

Kad ir ka jus sugalvosite palei ta patvori+pusele sodinti, man norisi pasakyti, kad atkreiptumete demesi i kaimynu skardini rudairaudona pastata. Jo pavirsiaus plotas yra palyginus didelis, kad susvelnint jo neisvengiama buvima, siulyciau sodinti toje vietoje keleta raudonlapiu augalu, tokiu budu isvengsite kontrasto, o kontrastas, kaip zinia, daiktus tik isryskina. Pradedant kurti savo aplinka, visada pirmiausia reikia ivertinti jau esancia, ir stengtis prie jos prisitaikyti, isilieti i bendra visuma.... nebent jus turetumete hektarus, bet siuo atveju taip nera.
Tunbergo raugerskis Atropurpurea - pavesyje pazaliuoja, su spygliais, bet galima apcia nugeneti, kad lengviau prieiti butu;
Putinalapis puslenis Diabolo;
Europinis pukenis Royal Purple;
dekoratyvines slyvos (nezinau kiek jos atsparios LT klimatui):
Prunus cerasifera Nigra
Prunus serrulata Royal Burgundy

Beje alyvu eilute ir man cia patiktu. Turiu viena medeli is kazkur atklydusi be pavadinimo, veisle neypatinga, bet ziedu didumas ir zydejimo ilgumas nerealus wub.gif .
Atsakyti
Žydriausia, pasiskaičiuokite atstumus nuo ribos su kaimynais, kokius įstatymai leidžia. Jūsų pušis gerokai viršija leistiną aukštį, o jei dar augs kaip miške.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2016 05 10, 08:02)
Geras pavyzdys, kaip zmones (ne tik lietuviai) tvarkosi savo sklypo aplinkoje! Savo betvarke svarbu sau nuo akiu - sukisa uz pastateliu, sumeta patvoriuose, o kad tie patvoriai kaimynui kaip ant delno, ne motais  ax.gif .

kas zemes seimininkas, kaip moka taip ir tvarkosi.
kitam negrazu bus obelys, agrastai, pusu krumynai. Mano plotas, ka noriu ten ta ir darau tongue.gif

toj foto nematau ,kazkokio didelio burdako. Gal zmogui vienintele vietle susideti lentas uz garazo, ar tai atlike langai po keitimo. nevisi linke stropiai apsitvarkyti, kiti pieveles tingi nusipjauti
Atsakyti
atleiskit, bet nieko ten blogo nematau - žmogus tvarkingai už garažo susidėjo lentas. Ir tiek
Atsakyti
na, tikrai jau kad grožių grožis. Atsisėdi su kavos puodeliu ir grožėjimosi objektas tiesiai prie šakis koks thumbup.gif Baikit, a wink.gif Tvarkingai ar netvarkingai, esmė, kad ten ūkinė kaimyno dalis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 10 gegužės 2016 - 19:20
Labas. Panašios mintys apie kaimynų ir mūsų ribas. Logiškai pagalvojus, kur mano sklypo rytinis kampas, mes ten planuojam turėti sandėliuką, gal ir konteinerius laikysim, o kaimynui tai vakarų pusė, terasa bus.
Kitoj pusėj, kur man vakarai ir mūsų terasa, ten už tvoros kaimynų automobiliai stovi. biggrin.gif
Atsakyti
Paklausiu ir aš patarimo. Turim šulinį tiesiai prieš vitriną. O prie namo zona dengta putplasčiu. Tarpe susodinau keletą gėlių ir kaip ir reikėtų visą tą plotą. Kaip patartumėt - dengti tą šiltinimą ir nuo vejos atskiri akmenimis, o gėlių plotelį palikti nedengtą? Ar geriau visą plotą mulču padengti?
Šulinys vienaip ar kitaip ten bus kaip koks spuogas, tai ypatingo vaizdo neišgausiu. Svarbu būtų tvarkinga.

Ir gal dėl lanksvos patartumėt. Nu nedera ji man ten, kažkaip spalva visai netinka. Ar ją kur kelti į kraštą, ar iš viso mesti iš to gėlynėlio?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 10, 21:22)
Paklausiu ir aš patarimo. Turim šulinį tiesiai prieš vitriną. O prie namo zona dengta putplasčiu. Tarpe susodinau keletą gėlių ir kaip ir reikėtų visą tą plotą. Kaip patartumėt - dengti tą šiltinimą ir nuo vejos atskiri akmenimis, o gėlių plotelį palikti nedengtą? Ar geriau visą plotą mulču padengti?
Šulinys vienaip ar kitaip ten bus kaip koks spuogas, tai ypatingo vaizdo neišgausiu. Svarbu būtų tvarkinga.

Ir gal dėl lanksvos patartumėt. Nu nedera ji man ten, kažkaip spalva visai netinka. Ar ją kur kelti į kraštą, ar iš viso mesti iš to gėlynėlio?

Na, šulinys niekur nepasislėps, tai gal galima jį panaudot kaip pjedestalą kad ir kokiam masyviam vazonui su kokiom petunijų kaskadom?.. Ar su kokiu formuotu spygliuočiu? Betoniniai tokie kaip būna tie vazonai, ar ant kojos, kaip taurė.. Va pvz visiems skoniams:
https://www.google.l...KHQKfDvoQsAQIJg
Ar skulptūrą kokią, na, kas patiktų (man galvoj kokia gervė ar gandras grakštūs rodosi smile.gif bet ne tie, kur nykštukų stiliuko, padažyti kičiniai) . Ir jau paskui, pagal tą išryškintą traukos tašką - galvot jam foną-gėlynėlį tą - priklausomai nuo to, koks tas vazonas būtų ir kas jame augtų..? Pvz - jei dideliam sunkiam vazone ant kojos petunijos - tuomet gėlynėlį naikinčiau, ir sodinčiau ten gal kokią buksmedžių sienelę palei polistirolą, kad jį su laiku užstotų, o visa kita veja. Jei spygliuotis formuotas, tuomet gal kokia formuotų augalų kompozicija, bet ne mažuliukų, o masyvesnė, aukščio beveik iki palangės, kad būtų tarsi atsvara šulinio kompozicijai, irgi, kad kažkaip užstotų pamatą.. Nes šulinys, man regis, ne bėda, jį galma apžaist išryškinant, panaudot, o va pamatas tas - tą tik slėpt norėtųsi g.gif Ar - išvis - kokią stilizuotą tvorelę po langu, ant jos loveliai su gėlėm, o ant šulinio koks kaimiškas puodas ar kibiras irgi su gėlėm - na, kad stilistiškai derėtų viskas..
Dar variantas - į kampą sodint kokį svyruoklinį skiepytą medelį - maumedį pendula, ar kažką kitką pendula formos, po langu - suolelį - gal net kokios ryškesnės spalvos, rožinį kad ir, kad akį trauktų, o ant šulinio - vazoną su rožinėm gėlėm. Gėlynėlį naikint, pievutę ten, palikt tokią kompoziciją, kuri trauktų akį, tuo pačių, dėl to, kad ryški, nekristų į akis joks pamatas..
Va, prirašiau kratinį, na bet gal bent kas užves kažkiek link sprendimo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 10 gegužės 2016 - 21:54

Del sio sulinio dangcio, pas draugus yra trys suliniai, ir labai graziai atrodo, per visa dangcio plota nusipirke vazonus , nera auksti bet panasaus plocio dugnas, tie vazonai apsodinti vasarinemis gelemis petunijos su lobelijom, nu zinokite , tiesiog grozis buvo, net nemaciau , kad slepiama kazkas .
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2016 05 11, 00:04)
Del sio sulinio dangcio, pas draugus yra trys suliniai, ir labai graziai atrodo, per visa dangcio plota nusipirke vazonus , nera auksti bet panasaus plocio dugnas,  tie vazonai apsodinti vasarinemis gelemis  petunijos su lobelijom, nu zinokite , tiesiog grozis buvo, net nemaciau , kad slepiama kazkas .

Pas mamą analogiškai gręžinio dangtį taip slepiam: pastatom diiiiidelį vazoną ir apsodinam surfinijom. Jos leidžiasi kaskadom žemyn ir apgaubia ne tik vazoną, bet paslepia ir visą šulinio dangtį. Plius, nesitrukdo šienauti su žoliapjove nei gėlynas, nei tos surfinijos. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE((mirtise) @ 2016 05 10, 20:04)
Labas. Panašios mintys apie kaimynų ir mūsų ribas. Logiškai pagalvojus, kur mano sklypo rytinis kampas, mes ten planuojam turėti sandėliuką, gal ir konteinerius laikysim, o kaimynui tai vakarų pusė, terasa bus.
Kitoj pusėj, kur man vakarai ir mūsų terasa, ten už tvoros kaimynų automobiliai stovi.  biggrin.gif

Vat kad niekad nebus kaip tu nori biggrin.gif jei norisi graziu vaizdu tai pirkite tokioje vietoje, kur pastacius nama, joks langas nebutu i kaimyno "buiti"

Atsakyti
Ačiū vilnera, virgale 4u.gif Vazono nebuvo mano įsivaizdavime. Reiks dar pažiūrinėti ir pagalvoti. Negabi aš šiuo klausimu, tai kažko wow tikrai nepadarysiu, bet gal kas paprasto ir išeis.
Atsakyti