Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 67 tema

yra Kaune gyvatvorė, kurią sudaro raudonlapis pūslenis, žemiau - geltonlapis ir už abiejų uoliniai kadagiai pasodinti. Atrodo tvarkingai ir gražiai. Pietinė pusė.

Ir jokio dramatizmo nėra Klaipėdoj, kur ilgiausia važiuojama dalis raudonlapių raugerškių juostomis užsodinta.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 08 01, 10:21)
yra Kaune gyvatvorė, kurią sudaro raudonlapis pūslenis, žemiau - geltonlapis ir už abiejų uoliniai kadagiai pasodinti. Atrodo tvarkingai ir gražiai. Pietinė pusė.

Ir jokio dramatizmo nėra Klaipėdoj, kur ilgiausia važiuojama dalis raudonlapių raugerškių  juostomis užsodinta.

pirmojo atvejo nežinau, bet mano manymu, tik gyvetvorė tokiu atveju tik ir tesimato, jei tokioje ryškioje aplinkoje dar atsirastų ir gėlynai, tai kaži, ar tai būtų harmoningas vaizdas?

o Klaipėdoje, tai vieša erdvė, gatvė abipus, ir aukšti medžiai, tai raudonumas skiriamoje juostoje tik akcentas, jo svoris toje aplinkoje nėra didelis, tai ir dramos nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2015 07 29, 12:30)
Sveikos,

gal galėtumėt parekomenduoti kokius krūmus, kurie užaugtų iki kokių 2-3 metrų ir svarbiausia nebijotų drėgnos ir truputįlį rūgštesnės žemės. Reikia man jų nes noriu tokią užuovėją pasidaryti. Visokios tujos man žiauriai nepatinka, tai kaip isivaizduoju belieka tik lapuočiai, nes visžalioai būna tik spygliuočiai...

Vieta kurioje sodinsu atvira, saulės patenka, ji yra arti tvenkinuko, norisi turėt truputi užstojimo, kad taip nesimatytu smile.gif

lauksiu Jūsų patarimų.

QUOTE(jot.ka @ 2015 08 01, 11:28)
pirmojo atvejo nežinau, bet mano manymu, tik gyvetvorė tokiu atveju tik ir tesimato, jei tokioje ryškioje aplinkoje dar atsirastų ir gėlynai, tai kaži, ar tai būtų harmoningas vaizdas?

o Klaipėdoje, tai vieša erdvė, gatvė abipus, ir aukšti medžiai, tai raudonumas skiriamoje juostoje tik akcentas, jo svoris toje aplinkoje nėra didelis, tai ir dramos nėra smile.gif

pakartojau klausimą-prašymą - apie jokius gėlynus kalbos nebuvo. Užsidengti ir kad būtų ne spygliuočiai wink.gif

O Kaune esanti gyvatvorė yra gamybinės įmonės teritorijoj, kur dar yra gulsčiasis kadagys ir trys lapuočiai medeliai ( gal katalpos, neprisimenu dabar tiksliai ). Kaip ir prašyme - jokio gėlyno ir nėra. Beje, gėlynas nebutinai turi būti didžiulė įvairovė augalų ir nebūtinai juk turi būti gyvatvorės fone wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 08 01, 10:48)
pakartojau klausimą-prašymą - apie jokius gėlynus kalbos nebuvo. Užsidengti ir kad būtų ne spygliuočiai wink.gif

O Kaune esanti gyvatvorė yra gamybinės įmonės teritorijoj, kur dar yra gulsčiasis kadagys ir trys lapuočiai medeliai ( gal katalpos, neprisimenu dabar tiksliai ). Kaip ir prašyme - jokio gėlyno ir nėra. Beje, gėlynas nebutinai turi būti didžiulė įvairovė augalų ir nebūtinai juk turi būti gyvatvorės fone wink.gif

aš konkrečiai į jūsų žinutę atsakiau smile.gif, ir margumas gyvatvorės buvo paminėtas apskritai, kaip ir suderinamumas su gėlynais. Jūsų paminėtais atvejais, tokios ryškios gyvatvorės yra ne gyvenamoje teritorijoje, tai ten joms ir vieta, o užduotas klausimas yra apie labai privačią erdvę, norą prisidengti, paminėtas vandens telkinys, aš tokioje aplinkoje norėčiau relaksuoti, o ne ryškią sieną matyti smile.gif bet kokiu atveju, čia mano poilsio supratimas ir nebūtinai jis turi tikti klausimo autorei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2015 08 01, 12:36)
aš konkrečiai į jūsų žinutę atsakiau  smile.gif, ir margumas gyvatvorės buvo paminėtas apskritai, kaip ir suderinamumas su gėlynais. Jūsų paminėtais atvejais, tokios ryškios gyvatvorės yra ne gyvenamoje teritorijoje, tai ten joms ir vieta, o užduotas klausimas yra apie labai privačią erdvę, norą prisidengti, paminėtas vandens telkinys, aš tokioje aplinkoje norėčiau relaksuoti, o ne ryškią sieną matyti smile.gif  bet kokiu atveju, čia mano poilsio supratimas ir nebūtinai jis turi tikti klausimo autorei smile.gif

Na, ir aš nesiūliau minėto derinio, tiesiog atsakiau į Vilneros abejones, ar būna pūslenio gyvatvorių.

Vienok, vienos spalvos pūslenio gyvatvorė lygiai taip pat jokio dramatizmo nesukels, kaip kad nesukelia ir Klaipėdos pavyzdžiu.
Atsakyti
Kaip įdomu.
dramos šalininkė. smile.gif kai kalbama apie didelį masyvą raudonų augalų privačioj erdvėj.

Palangoj yra vieta, kur eile auga 3 didžiuliai lazdynai, taip žmonės atsiribojo nuo automobilių judrios gatvės - itin dramatiškai atrodo. Išsisikiria visoje pakelėje kaip dėmė. Jie tokios dėmės atsikartotų visoje ilgoje pakelėje, kita kalba būtų.

Minėtas Klaipėdos atvejis - tos raudonų raugeriškių eilutės - yra nedidelio aukščio, plius didžiulėje plačios gatvės erdvėje - dėl to ir nėra dramos(netvarkingas šiaip ten vaizdas iš arčiau, ką padarysi).
toj pačioj Klaipėdoj, viešose erdvėse keliose vietoje yra pasodinta nedidelio aukščio bordo medžių grupių, neatrodo prastai - gal dėl to, kad netoliese auga seni didieji žali medžiai, ir miestas išlieka iš principo žaliuojantis.
nuklydau į miestą dėl palyginimo viešos ir privačios erdvės.
Atsakyti
QUOTE(krisjon @ 2015 08 01, 15:20)
Kaip įdomu.
dramos šalininkė. smile.gif kai kalbama apie didelį masyvą raudonų augalų privačioj erdvėj.

Minėtas Klaipėdos atvejis - tos raudonų raugeriškių eilutės - yra nedidelio aukščio, plius didžiulėje plačios gatvės erdvėje - dėl to ir nėra dramos(netvarkingas šiaip ten vaizdas iš arčiau, ką padarysi).
toj pačioj Klaipėdoj, viešose erdvėse keliose vietoje yra pasodinta nedidelio aukščio bordo medžių grupių, neatrodo prastai - gal dėl to, kad netoliese auga seni didieji žali medžiai, ir miestas išlieka iš principo žaliuojantis.
nuklydau į miestą dėl palyginimo viešos ir privačios erdvės.

drinks_cheers.gif . Ribotoje privacioje erdveje vien tamsus krumai, kaip siuo atveju pusleniai, sudarytu niuru vaizda g.gif unsure.gif . Reiketu arba sodinti pamaisant su zalialapais, arba komponuoti su spygliuociais Jeigu menorite tuju, yra begale spygliuociu kitu, kurie bent isliks dekoratyvus visus metus. Is lapuociu - puse metu bus plikos pilkos sakos ax.gif . Vaizdas bus nekoks doh.gif . Cia mano nuomone, nes nelabai isivaizduoju tvarkingos aplinkos vien su lapuociais schmoll.gif . Pamastymui drastiskas variantas is lapuociu - forzitijos anksciausiai pavasari apsipila geltonais ziedais, sulapoja. Paskui juos pusleniai. Kad nebutu toks ryskus spalvu zaismas - tamsialapi maisyti su geltonlapiu.
Atsakyti
QUOTE(krisjon @ 2015 08 01, 14:20)
Palangoj yra vieta, kur eile auga 3 didžiuliai lazdynai, taip žmonės atsiribojo nuo automobilių judrios gatvės - itin dramatiškai atrodo. Išsisikiria visoje pakelėje kaip dėmė. Jie tokios dėmės atsikartotų visoje ilgoje pakelėje, kita kalba būtų.

Trys yra nedaug, kalba eina apie 10 vnt.
Zinau sklypa, kur raudonlapiu lazdynu yra visa gyvatvore ir graziai atrodo, bet jie nebuna visa vegetacini laikotarpi bordiniai - pavasari sviesesni, paskui ryskesni, nuo vasaros vidurio pazaliuoja.
Pusleniai yra rudai bordines spalvos, itin tamsus, palyginus su kitais bordalapiais.
Atsakyti
Gal galite parekomenduoti, kas galėtų padėti persitvarkyti 20a sklype? Kiemas kaip ir sutvarkytas, bet neprofesionaliai. Labiausiai norisi sutvarkyti alpinariumą pietinėje pusėje. Kokia žemė - neturiu supratimo.....
Gal būtų galima gauti kontaktus į a.ž.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ursa: 24 rugpjūčio 2015 - 20:05
pasisejau kalniniu puseliu pavasari . Dabar jos pirsto dydzio ar mazesnes , auga plastikiniuose puodeliuose ant palanges.
Ar man jas si rudieni issodinti i lauka ar tegu namie ziemoja ?
Atsakyti
Už kokią gyvatvorę balsuotumet-skroblų ar ligustrų? Reikia apsodint apie 30 metrų patvorio. Augintume ko gero neformuotą, vietos turim pakankamai smile.gif o gal dar kokia alternatyva būtų?
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2015 10 07, 11:24)
Už kokią gyvatvorę balsuotumet-skroblų ar ligustrų? Reikia apsodint apie 30 metrų patvorio. Augintume ko gero neformuotą, vietos turim pakankamai smile.gif o gal dar kokia alternatyva būtų?

skroblą pasisodinom šiemet, ligustras jau keli metai auga, bet iš jų labai gražios formuotos gyvatvorės, jie tiesiog tam sutverti smile.gif. gamtoje mačiau ligustrą augantį natūraliai, man jis pasirodė netvarkingas krūmas, nežinau, laisvai augančiai gyvatvorei gal ieškočiau kitų kandidatų.
Atsakyti