Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 67 tema

Sveikos.Turiu tokia vieta prie namo. Ten praktiškai visa diena šešėlis.Tik iš ryto pro medžių lapus ir vakare gauna saulės.Norėčiau kažkaip sutvarkyti ta lopinėli ir kad būtų gražu. Iš pradžių žadėjau sodinti žemauges pušeles. Poto kažkaip apie rožyna pagalvojau g.gif ir vis nerandu atsakymo kas tiktu ir augtų toj vietoj ir kad mums džiugintų aki.Žinau kad noriu jog būtų užpilta akmenukais.Nes žadu aplink visa nama daryti maždaug metro pločio akmenuota takeli. Na kad lyjantis lietus netaškytu žemių ir nepurvintų pamatų.Tai ka patartumėte ten pasodinti?
Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2015 07 15, 12:40)
Sveikos.Turiu tokia vieta prie namo. Ten praktiškai visa diena šešėlis.Tik iš ryto pro medžių lapus ir vakare gauna saulės.Norėčiau kažkaip sutvarkyti ta lopinėli ir kad būtų gražu. Iš pradžių žadėjau sodinti žemauges pušeles. Poto kažkaip apie rožyna pagalvojau g.gif ir vis nerandu atsakymo kas tiktu ir augtų toj vietoj ir kad mums džiugintų aki.Žinau kad noriu jog būtų užpilta akmenukais.Nes žadu aplink visa nama daryti maždaug metro pločio akmenuota takeli. Na kad lyjantis lietus netaškytu žemių ir nepurvintų pamatų.Tai ka patartumėte ten pasodinti?

Rododendrai, hortenzijos. Rozems reikia saules wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2015 07 15, 11:40)
žadu aplink visa nama daryti maždaug metro pločio akmenuota takeli. Na kad lyjantis lietus netaškytu žemių ir nepurvintų pamatų.

Mes panašiai pasidarę - bet ne takelį, o tiesiog palei pamatą aplink namą ~40cm akmenukais papylėm ir aplink ~110cm pločio trinkelių takelis. Taip lygesnis takelis gaunas, vaikai su dviračiais gali sau kursuoti smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 07 15, 12:45)
Mes panašiai pasidarę - bet ne takelį, o tiesiog palei pamatą aplink namą ~40cm akmenukais papylėm ir aplink ~110cm pločio trinkelių takelis. Taip lygesnis takelis gaunas, vaikai su dviračiais gali sau kursuoti smile.gif.

Na taip taip ne takelis o tiesiog atskirti nama nuo žemių,pievos.Na taip kaip jus parašėte tik be trinkeliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2015 07 15, 13:20)
Na taip taip ne takelis o tiesiog atskirti nama nuo žemių,pievos.Na taip kaip jus parašėte tik be trinkeliu 4u.gif

Žinoma, jeigu poreikio trinkelių takelio aplink namą nėra, ir vieni akmenukai gražu thumbup.gif .
Atsakyti
pas mus yra ir akmenukų ir pušų žievės mulčo. Man pastarasis labiau prie širdies. Ir gražiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 15 liepos 2015 - 15:02
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 07 15, 15:53)
pas mus yra ir akmenukų ir pušų žievės mulčo. Man pastarasis labiau prie širdies. Ir gražiau  ax.gif

Gėlyne man irgi mulčas gražiau, bet aplink namą akmenukai pats tas smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Gal galėtumėte patarti... nes jau keli mėnesiai neduodam man ramybės vienas mano namo kampelis... vis einu ir vis noriu viską rauti...
Bet iš pradžių...
Namo pietinė pusė, visada saulėta, net per karšta būna, ten terasa atvira ir aplink ją suformuotas gėlynas... Šiuo metu ten auga keli spygliuočiai, vilkdalgiai, lelijos, kalijos, levandos, juka ir viendienės...
Bet negaliu pakęst to marmaliūzo jau... tai galvojau jau viską išnaikint ir tik spygliuočiais apsodint... bet vėl gi pasvarstau, kai sėdim vakare ir geriam kavą, visai nesinorėtų turėti vienodo vaizdo ir žiemą ir vasarą... Gimė mintis jeigu palikčiau tuos ( tris) spygliuočius ir visą plotą apsodinčiau jukos ir viendienės ( tamsiai bordinės) kupsteliais... Kaži ar nesipjautų jos??? Ar nebūtų per daug nuobodu?? Dabar kai žiūriu tai viendienė ir juka auga viena netoli kitos bet šiuo metu abi žydi tai taip gražiai atrodo man jos... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2015 07 23, 07:08)
Sveikos merginos  4u.gif  Gal galėtumėte patarti... nes jau keli mėnesiai neduodam man ramybės vienas mano namo kampelis... vis einu ir vis noriu viską rauti...
Bet iš pradžių...
Namo pietinė pusė, visada saulėta, net per karšta būna, ten terasa atvira ir aplink ją suformuotas gėlynas... Šiuo metu ten auga keli spygliuočiai, vilkdalgiai, lelijos, kalijos, levandos, juka ir viendienės...
Bet negaliu pakęst to marmaliūzo jau... tai galvojau jau viską išnaikint ir tik spygliuočiais apsodint... bet vėl gi pasvarstau, kai sėdim vakare ir geriam kavą, visai nesinorėtų turėti vienodo vaizdo ir žiemą ir vasarą... Gimė mintis jeigu palikčiau tuos ( tris) spygliuočius ir visą plotą apsodinčiau jukos ir viendienės ( tamsiai bordinės) kupsteliais... Kaži ar nesipjautų jos??? Ar nebūtų per daug nuobodu?? Dabar kai žiūriu tai viendienė ir juka auga viena netoli kitos bet šiuo metu abi žydi tai taip gražiai atrodo man jos... g.gif

Man tai galia būtų išmesti. Kad nebūtų marmaliūzo, persodinkite smulkius augalus (viendienes, vilkdalgius, lelijas, levandas) į grupes ir grupuokite pagal žiedų spalva.
Nors nemačius sunku pasakyti, gal pas jus visai gražu, tik nuvertinate mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssmmm2002: 23 liepos 2015 - 09:05
QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 07 23, 10:04)
Man tai galia būtų išmesti. Kad nebūtų marmaliūzo, persodinkite smulkius augalus (viendienes, vilkdalgius, lelijas, levandas) į grupes ir grupuokite pagal žiedų spalva.
Nors nemačius sunku pasakyti, gal pas jus visai gražu, tik nuvertinate  mirksiukas.gif

Na pabandysiu vakare nuotrauką padaryti, bus aiškiau... jos nėra išmėtytos bet levandų pvz tyrs kūmai šalia vienas kito, vikdalgiai igi viename dideliame krūme... Tik galvoju gal ten per daug rūšių pačių... gal užtektų poros skirtingų ir viskAS...
Atsakyti
QUOTE(renmis @ 2014 09 13, 11:38)
Sveiki!
Gal rekomenduotumė žmogų, kuris galėtų mano kieme "tvarką" padaryti? Turiu daug augalų, alpinariumui jau 6 metai, reikia gero "tiuningo" smile.gif
Pati nespėju per darbus, o ir jaučiu, kad prisidizaininau ne į temą, visko tiek daug smile.gif
Man reiktų pagalbos ir persodinti, praravėti ir pan.
Firmos daugokai kainuoja, bet gal žinote asmenų, kurie papildomai užsidirba sodininkaujant?
Aš prie Vilniaus, Bendoriuose.
Parašykite į AŽ jei ką turite rekomenduoti ar pačios užsiimat.
Ačiū!

Sveiki,

žinau, kad toks vaikinas užsiima įvairiais pagalbiniais darbais (persodinimo, ravėjimo, žolės pjovimo, berods medžių genėjimo ir panašiai) ir daro tai gerai smile.gif tai jei kam reikės - rašykit į AŽ - duosiu telefono nr. smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal galėtumėt parekomenduoti kokius krūmus, kurie užaugtų iki kokių 2-3 metrų ir svarbiausia nebijotų drėgnos ir truputįlį rūgštesnės žemės. Reikia man jų nes noriu tokią užuovėją pasidaryti. Visokios tujos man žiauriai nepatinka, tai kaip isivaizduoju belieka tik lapuočiai, nes visžalioai būna tik spygliuočiai...

Vieta kurioje sodinsu atvira, saulės patenka, ji yra arti tvenkinuko, norisi turėt truputi užstojimo, kad taip nesimatytu smile.gif

lauksiu Jūsų patarimų.
Atsakyti