QUOTE(sena pažįstama @ 2015 07 13, 14:47)
Jokia cia beda Internetas visagalis Isivedat i google zodziu jungini "alpinariumo irengimas"-ir gausit geriausius patarimus bei vaizdines priemones
Mes(sakau mes-tai mudvi su mama ) kai darem alpinariuma, vadovavomes taisyklemis: akmenyno neturi buti,
Mes(sakau mes-tai mudvi su mama ) kai darem alpinariuma, vadovavomes taisyklemis: akmenyno neturi buti,
Vat tas internetas ir susuka galvą - kai tokia didelė pasiūla ir viskas gražu, tai nors persilpėšk (kaip bezdžionei ir rezultatas nekoks....
Didelis plotas akmenyno man irgi nelabai gražu, dabar užpilta, kad piktžolės neaugtų. O kai (kažkokie) augaliukai paaugs, tai ir tie plotai savaime pamažės.Iš vienmečių, kad ir kaip gražu, daryt nenoriu (dėl laiko stokos).
Papildyta:
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 13, 15:48)
Kaip skirtingai matom. O man čia tie gluosniai žavingiausi, nors šiaip nesu jų mylėtoja. Gal net kokie du trys eilėje šalia viens kito gražiai žiūrėtųsi
Man ta kalnapušė ir kadagiukas kažkaip nelimpa .
Reiktų vis tik, kad šeimininkė pati pasakytų, kokie augalai patinka. Koks stilius gal.
Aš irgi pagalvojau apie heucheras: įneštų spalvų. Lapai įdomūs, žiedeliai pagyvintų vaizdus. Arba tie dideliais lapais bergenia. Levandas turbūt reiktų atitraukti nuo medelio. KAžko daug neprisimarginus, vistik, arba plėsti augalyną (apimtimi, ne augalų rūšių sąskaita)-mažinti akmenis. Arba akmenynuose palikti vos vienos-dviejų rūšių medelius
Man ta kalnapušė ir kadagiukas kažkaip nelimpa .
Reiktų vis tik, kad šeimininkė pati pasakytų, kokie augalai patinka. Koks stilius gal.
Aš irgi pagalvojau apie heucheras: įneštų spalvų. Lapai įdomūs, žiedeliai pagyvintų vaizdus. Arba tie dideliais lapais bergenia. Levandas turbūt reiktų atitraukti nuo medelio. KAžko daug neprisimarginus, vistik, arba plėsti augalyną (apimtimi, ne augalų rūšių sąskaita)-mažinti akmenis. Arba akmenynuose palikti vos vienos-dviejų rūšių medelius
tam trikampy niekaip netilptų du ar trys gluosniai, nes jie tokis dideeeeles galvas užaugina Tas gėles kur siūlot, apžiūriu googlej - tai ta bergenia man nelabai...o heuchera labai...Ant pačio kampo trikampio sodinau tą kadagi, kad jis pažeme plėsis, o tai vaikai ištisai šokinėja per juos, aukštesnis augaliukas neatlaikys....
Papildyta:
QUOTE(tyli upė @ 2015 07 13, 16:35)
Na taip, palei langus palikti tik gluosnius 2 ar tris eilėje ir daugiau nieko. Minimalistiška, bet gyvai turėtų atrodyti. Kažkur mačius tokį sprendimą, prie pilkšvo neutralaus namo fasado tik šie margalapiai medelių kupolai. Gražu, bet ar to reikia šeimininkams.
Vis tik šeimininkė turi tarti, ko nori, ar gėlyno, ar spygliuotyno, ar alpinariumo, ar kokių aukštesnių augalų, žydinčių ar ne
Vis tik šeimininkė turi tarti, ko nori, ar gėlyno, ar spygliuotyno, ar alpinariumo, ar kokių aukštesnių augalų, žydinčių ar ne
Taip, minimalizmas man patinka.Bet,kaip minėjau, eilėje net du gluosniai netilps.Aš pabandysiu rytoj parodyt dar kitu kampu situaciją (dabar darbe sedžiu)
Ko noriu? Nebūtinai žydinčių, nebūtinai aukštų (nes pats namas vieno aukšto, žemas) - tiesiog norėtųsi kažkokių spalvinių ir skirtingų faktūrų plėmų (nežinau ar aiskiai dėstau)