QUOTE(varlins @ 2015 07 13, 14:43)
Gluosniai Hakuro nishiki cia nesiziuri. Reiketu juos iskelti kitur, kad ir laisvoje vejoje. Plotelis nera didelis, daug cia neprisodinsi - viena du augaliukus
. Dabar gaunasi augaliukai dviem eilemis - prie namo ir palei akmenu krasta. Prie namo, jeigu iziuriu, yra melsve. Tegul ten ji ir lieka
. Galima levandas pametyti i vidurine eile. Arba priekyje pamaisyti su stambesniais ryskiais gvazdikais. Heucheru yra ivairiu spalvu ir antspalviu, butu kaip atsimusimas, paivairinimas pries zalia spalva
. Prie bordines heucheros tiktu irgi koks stambesnis ryskus gvazdikas. Lyg atsikartojimas smulkios teksturos levandoms. To ir uztektu uzpildyti priekini laisva ploteli, bet ir neperkrauti. Kitas pvz. - viduriniame trecdalyje sodinti lanksva, pvz Japanese dwarf ar kt. zemauge, miniatiurine kaip kontrastas puselei. Priekyje dvi levandos. Parasiau, kas pirmiausiai atejo i galva. Tik aisku, nereiketu visu siu augalu sukisti kartu
Dideliausias ačiū už idėjas
Tai aš truputuką tada plačiau
Priekyje namo (palei trinkelių kraštą) yra tokia siauroka pavingiuota akmenų juosta, ten susodintos eile levandos.Ta juosta eina ir užsisuka už namo kampo ir praplatėja iki šito trikampio.Vienoj pusej terasos nėra jokių langų, tik balta siena. Todėl ir sodinau gluosnius, kad jis užpildytų tą didoką baltą plotą.Kadangi norėjau panašių tų trikampių - todėl gluosnis pasodintas ir antrąjam.
Melsvė kampe dar kol kas nieko (bet ateity gali jai jau trūkst vietos), bet levandos negalvojau, kad augs tokios didelės
Tai palei tą gluosnį ryškiai visko per daug gavosi. Kodėl pušelė ir kadagys?O vat nežinau
Šiaip, kaip augaliukai patiko, nes derint,kaip minėjau, visai nemoku.
Turiu laaaabai mažai laiko aplinkos tvarkymui, todėl norėtųti dabar sukomponuoti taip, kad ateity būtų mažesnė priežiūra, todėl tikrai negalvoju apie vienmetes žydinčias gėlytes, kad ir kaip jos man gražu...Jūsų pasiūlyta heuchera man bais patiko
O gvazdikai - daugemečiai būna? O jei lanksva per vidury, levandos labiau prieky - tai jos neužstotų? Nes jos dabar jau dideles....