Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 67 tema

QUOTE(Virgale @ 2015 06 09, 22:31)
na aciu uz patarimus, tai zadu ir daryti, tol kol patiks paciai. Reikalas yra tame , kad atsikelem pirmi metai gyventi, ir radome va kazka daryta, jau kazkieno sumanymas buvo, bet jau sena ir reikia naujinti, tik isrovus sena , isodinus nauja, galima pamatyti ka turi, sie susodinti augalai yra is senu namu atsivezti issodinti is vazonu, taigi galiu persodint, galvot ir vel daryt kaip atrodys geriau. Per daug isardyti , isdraskyti irgi nenoriu, lengviausia tai butu, bet vel is naujo viska daryt...na matysiu, aciu uz nuomones.
Papildyta:
P.s. del tu akmenuku, tai juos galima ir nuimt, galima zole uzsodint ar sendintus akmenukus, prie ju nieko nederinu....ir tu serenciu nebus, ten irgi zole kita met bus....cia sutvarkoma

Pas mane irgi tokia tamsi tvora, tai prie jos, mano nuomone, masyvus augalai nedera, todėl perkelčiau visžalius kitur, arba tik vieną dėl žalumo žiemą palikčiau. Į jų vietą sodinčiau augalus su ažūriniais ar smulkiais lapais, netamsiais žiedais (išnyksta tamsioje tvoroje). Žemi augalai čia irgi nesižiūri, jie atrodo per menki, todėl sodinčiau augalus, kurie uždengtų pusę tvoros. Jei lavandas su rožėmis jau kitoje vietoje turite, tai šitų neliesčiau, nes jos apjungia sodą.
Tarpą tarp tvorų slėpčiau po vijokliu, nes stiebinis krūmelis, ar kas ten, tik pabrėžia trūkumą.
Vietoj nederančių akmenukų sodinčiau žolę.
Vazonus palikčiau, nes jie teikia individualumo jų sodui, tik perkelčiau šviesiai mėlyną vazoną prie katino, kad nebūtų išmėtyti. Mažą vazonėlį, kuris stovi prieš vazoną su raudonom gėlėm, perkelčiau kitur, nes jis čia prie nieko nedera.
Dar pagrupuočiau smulkias gėles, ir sodinčiau atkartodama skirtingose vietose, kad per marga nebūtų.
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2015 06 09, 21:29)
ale kokius augalus , kad letai augtu, nes cia buvo tujos baisulingos, vos isnaikinom, nenoriu sunkios tvoros, lengvo perpuciamo, nes salia medis akacija, kaip veduokle , persvieciamas, tai nesinori sunkiu spygliuociu....

Kazkada esu padariusi panasia klaida - nereikejo tu tuju naikinti, jas reikejo formuoti. Per pora metu buvo galima nerealius rezultatus sukurti, o dabar teks kantriai laukti, kol augalai suaugs... Neaisku kokia tai zona - jei reprezentacine, tai norisi gyvybes istisus metus, todel, kai pas mus vasaros tokios trumpos, nieko nera geriau uz spygliuocius. As pati prie iejimo pasisodinau hortenziju eile - visi zavisi max 2 menesius, o dar 2 men. buna zali krumai, visus kitus - nieko gero, ypac pavasari - velai atzelia, dar dabar nekoks vaizdas. Tada jau geriau lanksvos, jos ilgiau dekoratyvios, nuo ankstyvo pavasario suzelia. Kazkas patare rododendrus - man irgi nelabai patiko - trumpai zydi, ziema reikia pridengti - jei zona reprezentacine, tai tie apraisiojimai nepuosia biggrin.gif
Bet vienas patarimas tai bendras - "less is more" (maziau yra daugiau) - mazink ivairove ir gausi daugiau grozio thumbup.gif
Atsakyti

Labas vakaras, tik ka parejau is darbuko, tai negalejau padekot is karto uz patarimus. Jo jo jus teisios, ir as pati matau , kad netvarka visiska, todel ir kreipiausi....del tuju atsakysiu , kazkas sakete , kad gailejotes iskirte, mano atveju, tai buvo baisus parude, nukarpyti kaip gyvatvore, oi siaubingas vaizdas buvo, iauge baisulingai, todel tuju ir naujai sodint nenoriu, jos per sunkios bus. ir tvora tamsi ir dar tamsumas kazkoks, nea. O jeigu , pirmame plane levandas istisiniai ? antrame plane pagrupuot, aukstesniu lengvu geliu ? Roziniu , baltu ? kaip manote ?
Atsakyti
QUOTE(vėjuna @ 2015 06 10, 11:34)
Ačiū. Galvoju, gal kažką tokio panašaus įmanoma padaryti  g.gif 
user posted image

JŪsų namas visiškai kitoks.
tokia preciziška aplinka kaip paveiksliuke - nuolatinis triūsas. Jūsų stiliaus namui galima 'laisviau', natūralesnių formų augalus rinktis ir aplinką kurti.

Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2015 06 09, 09:53)
Labas rytas, as noriu pasikonsultuoti, na niekaip nesusitvarkau su patvoriu...., tvora tamsi , labai niuriai atrodo, zaliu augalu pasodinau, , o dabar prasosi, prie tvoros aukstu zydinciu augalu- geliu ryzkesniu arba baltos spalvos. I ka atkreipti demesi, kad butu siauresni ir aukstesni augalai, kad atmustu tamsia tvora. Aciu

Aš maždaug 80 cm pločio ruože palei tujų gyvatvorę pasidariau nelepių vietinių augalų gelyną. Bijūnai pakaitom su saulenėm. Bijūnai apie 60-70 cm aukščio, dabar apsipylę žiedais. Saulenės dar bijūnų nepraaugo, bet po poros savaičių jos bus apie 1 metro ir kaip tik bijūnams nužydėjus prasidės jų žydėjimas ir žydės ryškiai geltonai iki šalnų. Papildomai už bijūnų link tvoros dar sėju pelėžirnius. Link liepos pabaigos jie palipa tvora virš bijūnų ir pradeda žydėti.
Pas mane ten labai nekokia vieta - iš pietinės pusės aukštos kaimynų tujos, kurios nutraukia drėgmę ir meta šešėlį. Tačiau aprašyti augalai išgyvena tomis sąlygomis ir nuo pavasario iki vėlyvo rudens labai pagyvina tujų vaizdą.
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2015 06 10, 21:56)
O jeigu , pirmame plane levandas istisiniai ? antrame plane pagrupuot, aukstesniu lengvu geliu ? Roziniu , baltu ? kaip manote ?

man asmeniskai toks prancuziskas gelynelis labai patiktu..
tik levandos saule megsta ar ten jos pakaks.
Atsakyti
QUOTE(krisjon @ 2015 06 10, 23:39)
JŪsų namas visiškai kitoks.
tokia preciziška aplinka kaip paveiksliuke - nuolatinis triūsas. Jūsų stiliaus namui galima 'laisviau', natūralesnių formų augalus rinktis ir aplinką kurti.

turbūt tikra tiesa. Ir plius, man tikrai nesinori vien plušti blush2.gif
Ačiū už komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2015 06 10, 12:58)
As pati prie iejimo pasisodinau hortenziju eile - visi zavisi max 2 menesius, o dar 2 men. buna zali krumai, visus kitus - nieko gero, ypac pavasari -  velai atzelia, dar dabar nekoks vaizdas.

Aš irgi ant to pačio grėblio užlipau su hortenzijomis doh.gif Dabar perplanuoju reprezentacinę zoną. Iš hortenzijų eilės liks tik pora. Apkamšysiu jas kitais augalas, kad stagarai pavasarį ne taip matytusi...

QUOTE(vėjuna @ 2015 06 10, 08:31)
Sveiki,

paprašysiu ir aš jūsų patarimų  4u.gif
Gėlynėlis prie namo įėjimo - kaip ir reprezentacinė zona. Šiuo metu situacija tokia  schmoll.gif  doh.gif 
user posted image

Bėda yra ta, kad pusė vakarinė, saulės nebūna nuo ryto iki gerokai po pietų, tik į antrą dienos pusę ima šviesti, ir dalį gėlyno viršuj užstoja namo stogo kraštas, lietus neužlyja, tai prie sienos žemė būna visiškai išdžiūvusi. Ką galima padaryti, kaip padaryti gražų įėjimą?
Kita durų pusė - analogiška, tik neturiu dabar nuotraukos. Laiptai bus pakeisti į cementinius su akmenimis (tikiuosi, gal šiemet).
Kokius augalus ar krūmelius parinkti, kad pakęstų tokias sąlygas? O gal akmenimis sužaisti, kad vaizdas būtų gražesnis?  g.gif

Būsiu dėkinga už komentarus 4u.gif

Jei pasodinsite šalia namo plačius krūmelius, tujas ar eglutes, tai ir atstumas bus didesnis nuo sienos - neperdžiūs taip.

QUOTE(vėjuna @ 2015 06 10, 09:34)
Ačiū. Galvoju, gal kažką tokio panašaus įmanoma padaryti  g.gif 
user posted image

Man atrodo, tai visai tinkamas variantas, tik reikėtų simetriškai iš abiejų pusių laiptų sodinti, po langais žemaūgius augalus, o ne eglutes kokias. Po agroplėvele pakišite ir daug žievės mulčo užpilsite, tai ir priežiūros nedaug. Lieka tada tik formavimas ir paravėti kartą per dvi savaites.
Atsakyti
QUOTE(vėjuna @ 2015 06 11, 13:22)
turbūt tikra tiesa. Ir plius, man tikrai nesinori vien plušti  blush2.gif
Ačiū už komentarus 4u.gif

paprieštarausiu, vienintelis triūsas bus bent kartą į metus papildyti mulčą ir kelis kartus per sezoną ribą apipjaustyt. Ir nenorint tapti madam su laistytuvu, visą kompoziciją atitraukti kiek nuo pastato 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Reikia patarimo "iš šalies". Nesugalvojam kaip sodą pertvarkyt, kad būtų vaismedžių ir poilsio zonos... viena mintis yra, kad atskirti maždaug toj vietoj kaip nupiešiau tujomis, ir nuo kelio pirmiausia būtų sodas, o tada jau poilsio zona, bet ar neatrodys tos tujos be ryšio? Antroje foto matyti pradėta kurti poilsio zona ir toliau kur mazdaug tos tujos būtų.
user posted image

user posted image
Atsakyti
Ir dar klausimas- gal žinot su kokia programa čia padaryta? Kažkuri man iš temos dalyvių seniai seniai padarė tokį planą.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2015 06 12, 10:08)
Sveikos. Reikia patarimo "iš šalies". Nesugalvojam kaip sodą pertvarkyt, kad būtų vaismedžių ir poilsio zonos... viena mintis yra, kad atskirti maždaug toj vietoj kaip nupiešiau tujomis, ir nuo kelio pirmiausia būtų sodas, o tada jau poilsio zona, bet ar neatrodys tos tujos be ryšio? Antroje foto  matyti pradėta kurti poilsio zona ir toliau kur mazdaug tos tujos būtų.

Man tai tujų gyvatvorė čia prie nieko nedera, nes nuotraukose vien lapuočiai. Gal geriau žydinčius krūmus pasodinti vietoj tujų
Atsakyti