Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 67 tema

Du metrai palikti, tai gan aukštai. Jei sodinsite vienmečius, tai labai nepatogu palaistyti. Nors ir daugiamečius reiktų laistyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2015 05 02, 15:29)
Va cia vazonai,juos kelsim ant kelmu. Tik sorry uz foto formata, per tel.neina sumazinti

doh.gif cia is padangu???? Ir dar mada jiems nepraejus??? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2015 05 02, 19:24)
doh.gif cia is padangu???? Ir dar mada jiems nepraejus??? doh.gif

Gal ne 2 m,bet 1,50 tai tikrai.
Mada gal ir praejus,bet va mama taip sumaste kad reik taip daryti,tik klausimas ka sodinti i juos...
Atsakyti
Pasikartosiu, gal kas atsakys???
QUOTE(rutikė @ 2015 05 02, 09:21)
Norėčiau gražiai atskirti veją nuo gėlyno. kaip manot tam tiktų 5x5 cm granitinis bortelis - iš trinkelių? Klausimas dėl dydžio? tada gal turėsit patarimų kaip jį sudėti, kad "nepasimestų? žolėje Ar reikia kokio pagrindo??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutikė: 03 gegužės 2015 - 13:35
Ar bortelis nemaišys pjaunant žolytę? Manau, kad neprieisit su žoliapjove. Teks kažkaip kitaip tą kraštą nupjauti ar nukirpti.
O gal geriau atskirti kokiais tai augalais..Jei kokį lapą nupjausit, augalas labai nenukentės.
Atsakyti
Vat aš galvočiau tą bortelį padaryti įleistą į žemę, ne iškilusį. Tik gal kas turi patirties ar tinkami tokio dydžio, ar reikia didesnių, kad "neprapultų žolėje"?
Atsakyti
Sveiki,
Esu visiškai žalia sodo darbuose. Norim palei tvorą akmenukai nukloti "juostą", tarpuose pasodinti kokių nedidelių eglučių, pušelių, ar kitokių dekoratyvinių spygliuočių. Tik man kilo klausimas ar galima tais akmenukais apdėlioti ir kątik pasodintas vyšnias, obelis? Ir ar nesipjautų tos vyšnios ir obelys su spygliuočiais?
Atsakyti
Gal galite patarti vijoklinį augalą šiaurinėje sklypo pusėje? Anksčiau ten žydėjo vilkdalgiai, dabar pasistatėm terasą ir norim apželdinti vieną jos šoną.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2015 05 02, 14:16)
o kaip reiktu delioti pagal aukscius? kokia proporcija atrodytu graziai?

ta pusis dabar aie 4 m aukscio, as nezina kiek metu ji cia auga ir kiek dar uzaugs g.gif
kokio aukscio kiti spygliuociai turetu buti? Iki puses dabartines pusies ar didesni/ mazesni?

man tas auksciu perejimas kazkaip sudetingiausia g.gif  doh.gif , paskui jau arciau zemes labiau isivaziduoju ax.gif

augalai gali būti įvairaus aukščio.
koloninį spygliuotį - per metrą (mažiausiai) nuo pušies lajos krašto.
kitus augalus - žemėjančiai link namų.
arba: prie tvoros - aukštesnis, priekyje žemesni, o juose aukštesnis akcentas.
ir tt.

QUOTE(samanaa @ 2015 05 02, 20:15)
Mada gal ir praejus,bet va mama taip sumaste kad reik taip daryti,tik klausimas ka sodinti i juos...

surfinijas purpurines ir mėlynas. Galit įmaišyti pilkalapio šlamučio (to stambesniais lapeliais)

QUOTE(rutikė @ 2015 05 03, 18:27)
Vat aš galvočiau tą bortelį padaryti įleistą į žemę, ne iškilusį. Tik gal kas turi patirties ar tinkami tokio dydžio, ar reikia didesnių, kad "neprapultų žolėje"?

5cm pločio prapuls.
mažiausiai - 10cm

QUOTE(Blykstė @ 2015 05 03, 20:45)
Sveiki,
Esu visiškai žalia sodo darbuose. Norim palei tvorą akmenukai nukloti "juostą", tarpuose pasodinti kokių nedidelių eglučių, pušelių, ar kitokių dekoratyvinių spygliuočių. Tik man kilo klausimas ar galima tais akmenukais apdėlioti ir kątik pasodintas vyšnias, obelis? Ir ar nesipjautų tos vyšnios ir obelys su spygliuočiais?

nuojautą turite smile.gif
netinka akmenys prie vaismedžių, ir ne tik dėl ''grožio''.
susipjaus.

QUOTE(ptashka @ 2015 05 03, 21:12)
Gal galite patarti vijoklinį augalą šiaurinėje sklypo pusėje? Anksčiau ten žydėjo vilkdalgiai, dabar pasistatėm terasą ir norim apželdinti vieną jos šoną.

vijoklinę hortenziją.
penkialapį vinvytį - paprastą, ne veislinį.
kartuolę - pusiau pavėsyje.
gebenę.
Atsakyti
Sveiki,
gal kas kur užmatėt bambukinę tvorelę? kažkaip kiek ieškojau internetu, Lietuvoje nieks neprekiauja sad.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2015 05 02, 21:15)

Gal skambės ir nemaloniai, bet geriau atkalbėti mamą ir tuos a la vazonus išleisti į pensiją.
Atsakyti
QUOTE(rutikė @ 2015 05 03, 19:27)

pvz., čia matosi pakeltos klombos ir vienodam aukšty su veja. Bortelio plotį rinkitės pasimatavę žoliapjovės ratuko plotį, juo užvažiavus gražiai veją nupjausit wink.gif
Atsakyti