gal zinot ar kadagiu saknys tokios pat gajos kaip ir tuju ? noriu salia sodinti ir kitus augalus..bet bijau ar neskurs?
QUOTE(vilnera @ 2015 03 28, 18:16)
Nesinaudojau sios puikios dzaineres paslaugomis, tik jos publikacijas skaiciau, ir stengiausi pritaikyt pateikiamus patarimus .
VAKAR irgi skaitinejau iki nakties , labai idomios ir priimtinos idejos . Mes kaip tik kuriam planuojam aplinka , turim reljefa suformuoti , tai dabar viskas persiverte ir is naujo bandau kazka kurti . nezinau ar be profo pagalbos pasiseks - nes sudetingas slaitas pas mus .
QUOTE(jolitamaria @ 2015 03 29, 22:52)
VAKAR irgi skaitinejau iki nakties , labai idomios ir priimtinos idejos . Mes kaip tik kuriam planuojam aplinka , turim reljefa suformuoti , tai dabar viskas persiverte ir is naujo bandau kazka kurti . nezinau ar be profo pagalbos pasiseks - nes sudetingas slaitas pas mus .
Man ,zinokit, irgi taip pat buvo-2 metus dariau vienaip-ir vis kazkas kliudavo,dreksdavo aki,galu gale statybos dar trukde, paskui kazkaip uzsikabinau skaityt-ir pernai is pagrindu kitaip viska perdariau-ir va siemet jau akys pradeda dziaugtis O gal tiesiog pavargau tuos augalus tasyt, ir del to nebekliuva, nes kai kliuva-tai neistveriu ir vel persodineju -like dabar tik pora krumu perkomandiruot ir ramu
O del reljefo - arba galit formuot, arba zaist su esamu-zmones, ziuriu, aplink labai noriai viska lygina, bet va aplinkos graziausios gaunasi ten, kur to slaito yra, ir reljefas nelygus, darbo,zinoma, irgi daugiau ji sudeliot
Negi niekas aplinkos negrazina, kad tema numirus....
Kuriames naujai sename sklype. Jwme yra pusis....nelabai susigaudau rusyse, bet kazkokia paprasta pusis. Ji man grazi, mazdaug 4 metru aukscio, tai as salia jos noreciau suformuoti kazkokia kompozicija. Spygliu vainikas prasideda mazdaug apie 1.5 aukstyje.
As galvoju, kad reikut dar salia gal koki pora puseliu (bet kokiu rusiu?????, ir kokios dydzio atrodytu proporcingai???) Tiesiog dar tos puseles man uzstotu kaimyno darzus. dar galvoju koki rododendra, gal patiktu kazkokie zoliniai augalai. Tiesiog palei patvori ten isilgai paformupociau kompozicija kazkokia,nes man labai matysis ta vieta pro vitrinini langa.
Zinau, kad yra patyrusiu namu aplinkos puoseletoju, gal ka patars
Ten siltnamis senas nusigriaus, kazkoks vaismedis dar auga....nezinau net kas ten irn kokie vaisiai, gal irgi teks nupjaut
Kuriames naujai sename sklype. Jwme yra pusis....nelabai susigaudau rusyse, bet kazkokia paprasta pusis. Ji man grazi, mazdaug 4 metru aukscio, tai as salia jos noreciau suformuoti kazkokia kompozicija. Spygliu vainikas prasideda mazdaug apie 1.5 aukstyje.
As galvoju, kad reikut dar salia gal koki pora puseliu (bet kokiu rusiu?????, ir kokios dydzio atrodytu proporcingai???) Tiesiog dar tos puseles man uzstotu kaimyno darzus. dar galvoju koki rododendra, gal patiktu kazkokie zoliniai augalai. Tiesiog palei patvori ten isilgai paformupociau kompozicija kazkokia,nes man labai matysis ta vieta pro vitrinini langa.
Zinau, kad yra patyrusiu namu aplinkos puoseletoju, gal ka patars
Ten siltnamis senas nusigriaus, kazkoks vaismedis dar auga....nezinau net kas ten irn kokie vaisiai, gal irgi teks nupjaut
QUOTE(Žydriausia @ 2015 05 01, 22:49)
Rododendrui gera kaiminystė yra pušis, bet rododendrą nepatartina sodinti saulėkaitoje, jį reikia saugoti nuo kaitrios vidurdienio saulės (ypač pavasarį). O ten kiti tie šiltnamiai kieno, kaimynų? Neplanuojate nuo to vaizdo irgi "atsiriboti"?
QUOTE(Para @ 2015 05 01, 23:29)
Rododendrui gera kaiminystė yra pušis, bet rododendrą nepatartina sodinti saulėkaitoje, jį reikia saugoti nuo kaitrios vidurdienio saulės (ypač pavasarį). O ten kiti tie šiltnamiai kieno, kaimynų? Neplanuojate nuo to vaizdo irgi "atsiriboti"?
na taip, cia pietu puse, bet galvoju jei po ta didele pusim, tai gal gautusi taip ne visai ant saules
Tai as ir galvoju jei kokios kalnines puseles, gal dar kokia koloninis auktesnis spygliuotis, zoliniai augalai irgi auksti, tai man ta vaizda keliu metru tarpe atribotu
taip, ten matyti kaimyni siltnamiai, garazas ir ju bardakas.
Kaimynu sklypas mazdaug iki mano siltnamio kampo dar tos pusetinas - sutvarkytas darzas, bet jau desniau ten nuo ju metalinio garazo - tai grynas siulkslynas, ten reikes galvot kaip uzsidengti, gal gyvatvore kokia. nes ten paskui desniau jau bus mano ukine zona
QUOTE(Žydriausia @ 2015 05 01, 20:49)
Kuriames naujai sename sklype.
Kuriames naujai sename sklype.
Stebėkit pušies šėšėlį. Sodinkit rododendrus toje vietoje, kur pušies šėšėlis vidurdienį.
Kažkada taip buvau padariusi, tai labai gerai pavyko, rododendrai bujojo.
Uoliniai koloniniai kadagiai gan greit auga, o paskui Jums kaip ir viskas aišku, pati pavardijote
Jei langai vitrininiai ir 'ant akių' viskas, tai žolinius ir žydinčius sodinkit priekyje, kad žiemai neliktų tuščio tarpo.
Sveikos. Nupjovem 2 medzius ir palikom apie 2 metru aukscio kerus, ten vyras padare grazius vazonus is padangu, tad noriu jusu patarimo, kokias svyrancias geles patartumet sodinti? Kelmai rudi,vazonai loranziniai. Lauksiu patarimu,aciu
QUOTE(samanaa @ 2015 05 02, 13:55)
Sveikos. Nupjovem 2 medzius ir palikom apie 2 metru aukscio kerus, ten vyras padare grazius vazonus is padangu, tad noriu jusu patarimo, kokias svyrancias geles patartumet sodinti? Kelmai rudi,vazonai loranziniai. Lauksiu patarimu,aciu
Gal galima nuotrauką? Labai įdomu.
QUOTE(krisjon @ 2015 05 02, 10:48)
Stebėkit pušies šėšėlį. Sodinkit rododendrus toje vietoje, kur pušies šėšėlis vidurdienį.
Uoliniai koloniniai kadagiai gan greit auga, o paskui Jums kaip ir viskas aišku, pati pavardijote
Jei langai vitrininiai ir 'ant akių' viskas, tai žolinius ir žydinčius sodinkit priekyje, kad žiemai neliktų tuščio tarpo.
o kaip reiktu delioti pagal aukscius? kokia proporcija atrodytu graziai?
ta pusis dabar aie 4 m aukscio, as nezina kiek metu ji cia auga ir kiek dar uzaugs
kokio aukscio kiti spygliuociai turetu buti? Iki puses dabartines pusies ar didesni/ mazesni?
man tas auksciu perejimas kazkaip sudetingiausia , paskui jau arciau zemes labiau isivaziduoju
Va cia vazonai,juos kelsim ant kelmu. Tik sorry uz foto formata, per tel.neina sumazinti