Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo gripo

[quote=Ievuzhe,2006 11 03, 21:47]
Man idomu, ar jus pries skiepydamos savo vaikucius bent kiek pasidomejote siuo skiepu. Is ko jis, kaip veikia, o svarbiausiai kokie sio skiepo salutiniai poveikiai ir ar jis padeda. Kai as viska issiaiskinau, kai susirinkau begale informacijos apie si bei apie kitus skiepus, man klausimo, ar skiepyti nuo gripo, nebekilo. Neskiepysiu as tikrai sunaus ir pati nesiskiepysiu.
Apsispresti buvo nesunku, nes is esmes nemaciau jokios naudos, net ir farmacines kompanijos nepateikia svariu argumentu. Visos reklamos isgasdina mus, susako visas imanomas komplikacijas, ivaro baimes ir tada kaip issigelbejima pateikia savo vakcina. Kuri beje sukurta pagal pernai metu gripo virusa!!!! Taigi skiepai nauda ne mums, nes vistiek gripas kasmet mutuoja ir niekaip neimanoma sukurti vakcinos butent nuo siu metu gripo, o... farmacinems kompanijoms. Pagalvokit, kodel rudeni taip padaugeja reklamos apie gripo vakcinas:) Nesunku suprasti, kam visa tai naudinga:)

Mums infektologas irgi ta pati sake drinks_cheers.gif Taigi, tas skiepas tikrai naudingas tik farmacinems kompanijoms unsure.gif
Beje, kiek zinau zmoniu pasiskiepijusiu nuo gripo, tai jie sirgo dar labiau negu iki to skiepo doh.gif As pati niekada nesiskiepijau nuo gripo ir kitiems niekada nerekomenduosiu ax.gif Bet cia, aisku, jau kiekvieno asmeninis reikalas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukka: 01 rugsėjo 2007 - 11:37
[quote=jukka,2007 09 01, 12:36]
[quote=Ievuzhe,2006 11 03, 21:47]
Man idomu, ar jus pries skiepydamos savo vaikucius bent kiek pasidomejote siuo skiepu. Is ko jis, kaip veikia, o svarbiausiai kokie sio skiepo salutiniai poveikiai ir ar jis padeda. Kai as viska issiaiskinau, kai susirinkau begale informacijos apie si bei apie kitus skiepus, man klausimo, ar skiepyti nuo gripo, nebekilo. Neskiepysiu as tikrai sunaus ir pati nesiskiepysiu.
Apsispresti buvo nesunku, nes is esmes nemaciau jokios naudos, net ir farmacines kompanijos nepateikia svariu argumentu. Visos reklamos isgasdina mus, susako visas imanomas komplikacijas, ivaro baimes ir tada kaip issigelbejima pateikia savo vakcina. Kuri beje sukurta pagal pernai metu gripo virusa!!!! Taigi skiepai nauda ne mums, nes vistiek gripas kasmet mutuoja ir niekaip neimanoma sukurti vakcinos butent nuo siu metu gripo, o... farmacinems kompanijoms. Pagalvokit, kodel rudeni taip padaugeja reklamos apie gripo vakcinas:) Nesunku suprasti, kam visa tai naudinga:)
Mums infektologas irgi ta pati sake drinks_cheers.gif Taigi, tas skiepas tikrai naudingas tik farmacinems kompanijoms unsure.gif
Beje, kiek zinau zmoniu pasiskiepijusiu nuo gripo, tai jie sirgo dar labiau negu iki to skiepo doh.gif As pati niekada nesiskiepijau nuo gripo ir kitiems niekada nerekomenduosiu ax.gif Bet cia, aisku, jau kiekvieno asmeninis reikalas rolleyes.gif
[/quote]

VISISKAI PRITARIU drinks_cheers.gif
AS IRGI NESKEPESIU SAVO MAZE,ANKSCIAU NIEKS NESKEPIJO,IR VISI SIRGOM KAS MAZIAU KAS DAUGIAU,IR VISI UZAUGOM,MAN DAKTAREBSAKE KAD NERA STEBUKLU,O JEI BUTU TAI VAIKAI NESIRGTU.
Atsakyti
O as del gripo irgi turiu savo asmenine nuomone nes mes skiepinames patys jau 4 metai ir sergam tikrai maziau o jei susergam tai lengvesnem formom ir per tiek laiko nereikejo vartoti antibijotiku 4u.gif Na o del mergytes ziuresim ar skiepyti dar tarsimes su savo gydytoju nes as ir del maziuku skiepijimo labai nervuojuosi doh.gif
Atsakyti
O aš esu tos nuomonės, kad kas nori tas skiepijasi, bet pati savo vaiko daugiau nebesuosiu skiepyti schmoll.gif Kvaila buvau kad paklausiau gydytojos ir Eriką beveik metukų suskiepijau, mes taip sunkiai visą žiemą sirgom, ir įvairiausios paskui komplikacijos gavosi. Man atrodo kad tas skiepas tik akių dūmimas
Atsakyti
gal kas gali daugiau informacijos apie nauja vakcina?
Atsakyti
QUOTE(salamandra72 @ 2007 09 30, 22:31)
gal kas gali daugiau informacijos apie nauja vakcina?

nežinai ar labai jau vertinga informacija, tik iš asmeninės patirties. Jau paskiepijom šiemet vaikus, tai mažasis (3 metų) po skiepo sukarščiavo. Bet neilgai, rytą paskiepijom, popiet pakilo temperatūra, naktį nukripo ir nebepakilo. Vakcina Sanofi Pasteur. Bet manau kad gal tai nereiškia kad jinai bloga, pakilus temperatūra kaip tik rodo, kad imuninė sistema į ją sureagavo.

O aplamai dėl diskusijos apie tuos skiepus. Kol vaikų nebuvo, ir į galvą nešaudavo skiepytis. Bet dukra pas mus tokia imli, tai kai pradėjo lankyti darželį, du metus iš eilės tą gripą ir pasigavo. Antrą kartą net ligoninėj atsidūrėm. Tada nutarėm pabandyti skiepus, na pernai paskiepijom, ir save paskiepijom, ir nei vienas nesirgom. Tai ir šiemet padarėm tą patį smile.gif

Aplamai manau, kad jei vaikas nelanko kolektyvo, tai jo nereikia skiepyti, jau geriau pasiskiepyti patiems, kad į namus neparnešti. O jei lanko, ir dar yra sirgalius, netikiu kad tas skiepas gali kuo pakenkti, blogiausiu atveju, nesuveiks ir tiek. O tas badymas, kas jo bijo, tai atsiprašau, kraujo paėmimas iš piršto daug skausmingesnis biggrin.gif
Atsakyti
va ir mes su vyru pasiskiepijom, ir zadam pirmokeli savo paskiepyt, nes daktare rekomendavo, tikiuosi nesirgsim, paziuresim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salamandra72: 03 spalio 2007 - 14:58
susinervinau doh.gif mums pediatre primygtinai siulo skiepyt vaika ir patiems su vyru pasiskiepyt, visaip paise, aiskino, kaip ta vakcina sudaroma ir sako, kad tie kurie neva po skiepo sirgo, kazin, ar issiaiskino, kokiu virusu apsikrete unsure.gif sake, kad patikimumas 90 proc., o jei pakliuni i tuos 10 proc., sergi lengviau g.gif sake, kad tie 10 proc. ir yra kita mutavusi gripo atmaina g.gif atseit vakcina sudaryta is mazu viruso daliu ir organizmas iskart sureaguoja, susikuria imunitetas, o sako jei toks kudikis visai be imuniteto uzsikres ,,pilna doze" viruso, kaip gali persirgt blink.gif nu nezinau, ka daryt doh.gif
Atsakyti
mano mergaitei šią žiema bus 4 metai, nuo mažiems labai daug sergą. Per žiema kaip minimumą 4 kursai antibiotiku, na vat pernai rudini (kaip tik spali mėn. prasirgom bronchitu)gydytuoja patarė iškart po lygos skiepytis nuo gripo....pasi skiepijom ir rezultate per visą žiemą net slogos nebuvo thumbup.gif . Nežinau g.gif ar sutapimas ar skiepas suveikė. Šies metai planuojame taip pat skiepytis tik pasveiksime nes jau sergame (per rugsėji, spali) verysad.gif antra karta ...antras kursas antibiotiku, antras kartas ciut ciut ne plaučių uždegimas mažai truko, gydomės Klacidu. Nežinau jau sudėti visus suvartotus antibiotikus per žiemą ir palyginti su skiepų, kas daugiau žąlos organizmą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomassella @ 2007 10 25, 21:10)
nu nezinau, ka daryt  doh.gif

kol leliukas mažas, geriau pasiskiepykit visi šeimos nariai, kad viruso vaikiukui neparneštumėt mirksiukas.gif

man patinka šis senas geras straipsnelis mirksiukas.gif
Atsakyti
kelis metus is eiles mums gydytoja nerekomendavo skiepytis ax.gif taciau siemet kai uzklausiau, tai sake dukra butinai reikia paskiepyti.. g.gif net nustebau, bet reiskias reikia. Siaip gydytoja tikrai gera ir nebruka jokiu reklaminiu "stebuklu" schmoll.gif O sunaus kaip tik sake nereikia skiepyti.. unsure.gif taip ir nesupratau kodel.. mastau.gif
Atsakyti
Paskiepijau siandien vyresnele. Nors jau didesne ir maziau serga, bet pirma klase mokykloje, nauji vaikai, nauja aplinka doh.gif
Pati su jaunele dar nesiskiepiijom, nes pasale esam. Kai pasveiksim, irgi keliausim. Praeitais metais "sutaupem" ir teko jaunelei gerti 3 antibiotiku kursus. unsure.gif O ir as pati vos ne iki ligonines "uztempiau"...
Atsakyti