Man idomu, ar jus pries skiepydamos savo vaikucius bent kiek pasidomejote siuo skiepu. Is ko jis, kaip veikia, o svarbiausiai kokie sio skiepo salutiniai poveikiai ir ar jis padeda. Kai as viska issiaiskinau, kai susirinkau begale informacijos apie si bei apie kitus skiepus, man klausimo, ar skiepyti nuo gripo, nebekilo. Neskiepysiu as tikrai sunaus ir pati nesiskiepysiu.
Apsispresti buvo nesunku, nes is esmes nemaciau jokios naudos, net ir farmacines kompanijos nepateikia svariu argumentu. Visos reklamos isgasdina mus, susako visas imanomas komplikacijas, ivaro baimes ir tada kaip issigelbejima pateikia savo vakcina. Kuri beje sukurta pagal pernai metu gripo virusa!!!! Taigi skiepai nauda ne mums, nes vistiek gripas kasmet mutuoja ir niekaip neimanoma sukurti vakcinos butent nuo siu metu gripo, o... farmacinems kompanijoms. Pagalvokit, kodel rudeni taip padaugeja reklamos apie gripo vakcinas:) Nesunku suprasti, kam visa tai naudinga:)
Jei nors siek tiek tikeciau vakcinos nauda, taip nesnekeciau. O mano pasirinkima neskiepyti dar sustiprino zinot kas, o gi tai, jog Lietuvos Respublikinio Higienos centro darbuotojai, kurie turi platinti sia info, ziuret, kad kuo daugiau zmoniu pasiskiepytu, patys nuo gripo nesiskiepija!!!!!!! ( ne visi, bet dauguma ). Nes zino, kad neverta! Buvau sokiruota. Kai uzdaviau klausima, o kodel siulot kitus skiepyt, atsakymo negavau:)
Dar radau apie tai viena straipsni:
http://www.femina.lt...id=1252#Scene_1
http://www.femina.lt...id=1252#Scene_1
QUOTE(Ievuzhe @ 2006 11 04, 21:26)
Kad tam straipsny irgi kažkokiu nesąmoningų gąsdinimų prirašyta, tipo yra gyvsidabrio skiepuose - tai kiek ten jo yra? - juk pvz. ore, kuriuo kvėpuojame, irgi yra visokių cheminių elementų, tame tarpe gyvsidabrio, bet kelios molekulės dar niekam nepakenkė.
Papildyta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Influenza
Prieš pora metų pas vyra darbe mire jaunas sveikas vyras, na, atėjo į darbą ryte viskas normaliai, o prieš piet mirė, ekspertai nerado mirties priežasties, tik įtarė, kad nuo skiepo, nes prieš kelias dienas pasiskiepijo nuo gripo...
vis dar galvoju ir niekaip nesugalvoju verta skiepytis ar ne, šiaip esu prieš skiepus, bet ligų irgi bijau, ir ką dabar daryt?
vis dar galvoju ir niekaip nesugalvoju verta skiepytis ar ne, šiaip esu prieš skiepus, bet ligų irgi bijau, ir ką dabar daryt?
Na neįsivaizduoju, kaip nuo skiepo galima numirti ir ekspertai niekio nenustatė? Galima kraujo užkrėtimą kokį gauti, bet tai čia reikia labai jau higienos nesilaikyti skiepijant, ir priežastis būtų nustatyta.
O kiek ten nuo visokių antrinių komplikacijų, kurios prasidėjo nuo gripo, numiršta ar pusiau invalidais lieka, tai niekas tiksliai nesuskačiuoja.
O kiek ten nuo visokių antrinių komplikacijų, kurios prasidėjo nuo gripo, numiršta ar pusiau invalidais lieka, tai niekas tiksliai nesuskačiuoja.
Sveikos
O man didžiausias autoritetas yra tos srities žinovai, o jie štai ka sako:
http://www.sam.lt/lt...a/gripotekstas/
O ka paskoja, interpretuoja ir perpasakoja "tetulė, draugės draugė ar kaimynė šneka" (o aišku jos visas pasakoja tik baisias istorijas) .... tai visi mes gudri ir patart kitiems ir "pagydyt"
O šiaip be abejonės tai yra kiekvieno žmogaus asmeninis apsisprendimas
O man didžiausias autoritetas yra tos srities žinovai, o jie štai ka sako:
http://www.sam.lt/lt...a/gripotekstas/
O ka paskoja, interpretuoja ir perpasakoja "tetulė, draugės draugė ar kaimynė šneka" (o aišku jos visas pasakoja tik baisias istorijas) .... tai visi mes gudri ir patart kitiems ir "pagydyt"
O šiaip be abejonės tai yra kiekvieno žmogaus asmeninis apsisprendimas
mamytes patarkit,jau treji metai is eiles skiepyju savo vaikuti,prie kelias dienas paskiepijau nuo gripo.isbere prakaitine,taip daznai buna kai mano vaikas labai dauk duksta,bet dabar galvoju kad kad tai nuo skiepu...nes berimai pasidare raysvesni ir ju nemazeja kaip paprastai buna po prakaitines.gal kuriai teko toks variantas?po skiepu dar taip nebuvo...
Sveiki, dabar poloklinikuose akcija del nemokamu skiepu nuo gripo, kas padare? Ar viskas gerai? nes mes tai nerizikavom...
O nuo kokio amziaus vaikucius galima skiepyti? Ar galima skiepyti kudiki?
Kai dukrai buvo 5 ar 6 metai, rudenį nusprendėm paskiepyti ją nuo gripo. Nepraėjus savaitei po skiepo, gripu ji ir susirgo
Mano gydytoja sake, kad nuo 2 metuku daro, bet sumazinta doze
Sveikos mamos,
Mano dukrytės pediatrė patarė mažąją paskiepyti nuo gripo tada, kai jai sueis metukai ir trys mėnesiai. Tačiau tada bus vasario mėnuo. Ką Jūs manote apie tai? Ar Jūsų vaikų pediatrai siūlė skiepyti vaiką būtent nuo metukų ir trijų mėnesių?
Dabar mums metukai ir du mėnesiai, truputį sirguliuojam, tai ryt eisim pas tą pačią pediatrę - paklausiu, kodėl būtent toks jos patarimas.
Mano dukrytės pediatrė patarė mažąją paskiepyti nuo gripo tada, kai jai sueis metukai ir trys mėnesiai. Tačiau tada bus vasario mėnuo. Ką Jūs manote apie tai? Ar Jūsų vaikų pediatrai siūlė skiepyti vaiką būtent nuo metukų ir trijų mėnesių?
Dabar mums metukai ir du mėnesiai, truputį sirguliuojam, tai ryt eisim pas tą pačią pediatrę - paklausiu, kodėl būtent toks jos patarimas.