Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo gripo

Gal žinot per kiek laiko nuo pasiskiepijimo gali pasireikšti šalutinės reakcijos: 11m sūnui pakilo temperatūra virš 38, o skiepijosi prieš 4 dienas-ar gali būti nuo skiepo sad.gif
Atsakyti
Dėl skiepo nuo gripo išsakysiu prof. V. Usonio, didelio skiepų šalininko, nuomonę. Kadangi man jo argumentai atrodo įtikinami, aš jiems irgi pritariu. Taigi...

Pirmiausia, gripo vakcina kiekvienais metais kuriama iš naujo, pritaikyta būtent tam sezonui. Aišku, ji gaminama šiek tiek iš anksto, jei gerai atsimenu - Australijoje, nes, man atrodo, gripo virusas iš ten plinta (sorry, jei šioj vietoj nusišnekėjau, nes norėjau pasitikslinti, bet neradau knygutės...).

Kitas dalykas, kad reikia atskirti patį gripą nuo kitų peršalimo ligų. Dažnai gripu vadinamos bet kokios peršalimo ligos, kurias sukėlė virusai. O tų virusų yra devynios galybės - visokie rinovirusai, adenovirusai ir t.t. Šios infekcijos irgi gali pasireikšti karščiavimu, visokiais ryklės uždegimais, slogomis ir pan., dėl ko dažniausiai vadinama "gripu". O tikrajam gripui ryklės uždegimas ir sloga kaip tik nebūdingi, būdingi kaulų ir raumenų skausmai ("laužo kaulus"). Beje, kaulus laužyti gali ir tiesiog esant aukštai temperatūrai.

Gripas pavojingiausias ne dėl pačios ligos (nors irgi tikriausiai nėra malonumo gulėti su aukšta temperatūra...), bet dėl komplikacijų. Prieš keletą metų mirė 19-metis, kuriam po gripo atsirado miokarditas ir širdies nepakankamumas.

Beje, dabar tiksliai neatsimenu, iš kur ištraukiau, bet kažką prisimenu apie tai, kad sergant gripu negalima vartoti aspirino (na, vaikams ir taip jo duoti nerekomenduojama, bet suaugusiems, pasirodo, irgi).
Papildyta @ [mergetime]1098217465[/mergetime]
Dar norėjau pridurti, kad būtent tuo tų gausybės "peršalimo ligų" negalima sakyti, kad va, pasiskiepijau nuo gripo, bet vis tiek sirgau. Nes juk iš tikrųjų nesate garantuoti, kad sirgote būtent gripu. Iš kitos pusės, o gal būtumėte sirgę dar sunkiau?

Beje, gripo diagnozę galima patvirtinti tik atlikus virusologinius tyrimus, kurių paprastai niekas nedaro. Taigi praktiškai niekada taip ir nesužinosite, ar tai, kuo sirgote, buvo iš tiesų gripas, nuo kurio skiepijotės, ar ne...
Atsakyti
As pries vedant i darzeli savo bica irgi buvau nulekusi pas gydytoja. Tai jis visom keturiom yra uz skiepijimasi pries gripa. Jis man irgi ispasakojo visa litanija, ka ir aprase Bitkresle. Taciau vat vaiku, jo nuomone, iki 3 metuku neverta skiepyti. Kodel? Todel, kad isbransta skiepas (bet tai pries pasekmes atrodo vieni niekai wink.gif ), reikia vaika badyti du kartus, pirma karta vaika paskiepijus, vaikas gauna tik puse injekcijos, kuri silpnai veikia vaika, antra karta paskiepijus ta kita puse injekcijos irgi silpna doze. Todel, anot gydytojo, vaikutis gauna tik silna kova pries gripa, kuri dar neaisku, ar yra vertinga g.gif sad.gif .. Vat tokia ta musu gydytojo nuomoneapie vaiko (iki 3 metu) skiepijima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viduliukas: 20 spalio 2004 - 09:54
Na, vakcinos brangimas ir dvigubas badymas iš tiesų yra neginčijama, tačiau tas pats Usonis pasisako skiepijimą nuo gripo net ir mažų vaikų. Beje, kelios pediatrės, kiek esu girdėjusi, irgi taip pat mano. Žodžiu, aš manau, kad tai iš dalies priklauso ne tik nuo mokslinių įrodymų, bet ir nuo asmeninio požiūrio. Pavyzdžiui, yra gydytojų, kurie niekada neskiria homeopatinių vaistų. Kiti jais sėkmingai gydo įvairiausias ligas. Ir suprask, kaip nori...
Atsakyti
Pasiskiepijau pati ir savo mažę 10 mėnesių. Rekomenduoju Fluarix vakciną. Jokių pašalinių reiškinių nei man nei mažei.

Atsakyti
Norėjau paklausti, gal yra mamu kurios skiepino savo 6-7 metų amžiau vaikus? Klausiu todėl, kad aš visiškai nebežianau kuo tikėti dėl gripo skiepų. Mano šeimos klinikos seselė tvirtina, kad 6-7 m. amžiaus vaikams, kurie yra skiepijami pirmą kartą, reikalingos 2 suaugusių dozės (su mėnesio pertrauka, ne iškart), o nuo 8 m. jau kad ir pirmą kartą skiepijantis tik 1 dozė. Iki 6m., po pusę dozės 1 kartą.
Kažkaip man baisiai atrodo, kodėl tiems 6-7 m. vaikams tokia didelė tų skiepų dozė??? Ir dar man kažkaip keista, juk jei skiepija atsižvelgdami į vaiko svorį(nu vaistai tai taip dozuojami), tai juk visi vaikai skirtingi, pavyzdžiui mano mergairė atrodo kaip 9 metų, nors jai 7????
1 kartą jau skiepinomės, nežinau, ar sutikti su tuo antru skiepu??
Atsakyti
mano dukryte taip pat buvo didele sirgalius ,kaip ruduo taip ir kosulys.tai pirma skiepa nuo gripo darem 6 metuku.,nes rekomendavo gygytoja,bet jokiu ten dvigubiniu doziu tikrai nebuvo.tai trecia diena po skiepo temperatura pasoko iki 39,5,karsciavo taip 4 dienas,vos neisejau is proto doh.gif ,atsirado dar didesnis kosulys,slogos,gydytoja negalejo paaiskinti nuo ko,speliojo gal taip reguoja i skiepa ,o gal siaip toks gripas.antra ziema vel tas ,kaip tik paskiepijo,po dvieju dienu gulejo lovoje su 40 temp!viskas supykau,daugiau jokiu skiepu schmoll.gif !sia ziema bandysim be skiepo apsieit.pavyzdziui mes su vyru ir vyresnysis sunus,skiepus daromes jau 4 metai,tai jokiu gripu ner,tikrai padeda,na bet mazajai tai dar blogiau.ir daug kam tokia reakcija buna.nezinau as gerai pagalvociau ar daryti.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmike: 11 rugsėjo 2005 - 21:37
aš savo sunu praeitais metais skiepinau nuo gripo ir kolkas patenkinta thumbup.gif thumbup.gif nes su vyru sirgom sunkia gripo forma,o jis nesirgo ,nors šalia buvo smile.gif tik jis dažnai serga peršalimo ligoms,gydytojos klausiu ,sakė yra kažkokia nebloga vakcina nuo šitų ligų g.gif g.gif man atrodo pavadinimas"pulma"
Atsakyti
siandien šnekėjau su sunaus pediatre,tai sake kad nuo gripo skiepas ir nuo virusinių ligų skiepas labai geras derinys thumbup.gif abu skiepus reikia daryti kartu ax.gif bandysiu skiepyti abiem skiepais g.gif ,nu ir lauksiu rezultato
Atsakyti
viska perskaiciau,pasitariau su maziuko pediatore,ir nusprendziau kad skiepysimes-as,vyras,mano tevai ir dar keli zmones kuri daznai buna su maziuku ,o maziuko neskiepysim. Dar gersim daug vitaminu,bandysim sveikai maitintis(drambliuko svajones doh.gif ) ir gal kaip nors isvengsim ligu 4u.gif
Atsakyti
Aš paskiepysiu nuo gripo 7 m sūnų ir priversiu kaip nosr vyrą biggrin.gif o mes, merginos nesiskiepysim - namuose sėdim, tai ir ligų tikimės nepasigauti. ax.gif Nutariau paskiepyti vyresnįjį, nes prieš savaitę dukrytė sirgo, karščiavo iki 39, O pasirodė brolis apkrėtė virusiniu faringitu. ( o tam nieko, tik truputėlį paskaudėjo gerklę) g.gif
Atsakyti
Man vienas gydytojas aiskino taip: jei organizmas yra stiprus, tai jis uzsikretes gripo virusu, tuoj sureguos, aisku, pakils auksta temperatura, bus visi tie nemalonus pojuciai budingi gripui, bet komplikaciju buti neturetu, nes organizmas pajegus susidoroti ta virusa, bet jei turi sveikatos problemu, tai skiepytis butina, kad butu isvengta koplikaciju. Jis ta pati pakartojo, kad gripas nera pavojingas, o tik pavojingos jos komplikacijos. Taigi kiekvienas turime ivertinti save ir nuspresti ar butina skiepytis. Tas gydytojas pats saves neskiepija, nes nemato kol kas tam reikalo
Atsakyti