Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo gripo

Mano pačios asmeninė patirtis. Aš už skiepus prieš gripą suaugusiems. Jau kokius 5 metus kiekvienais metais būnu paskiepyta. Praeitais metais sirgau gripu labai lengvai, nes buvau paskiepyta, o savo kolege darbe užkrėčiau taip, kad ji 2 savaites iš lovos nepasikėlė ir dar 2 svaites darbe labai blogai jautėsi - ji buvo nepasiskiepijusi. Daktarė sakė, kad čia taip lengvai prasirgau tik dėl skiepų, nes darė pasėlio tyrimą ir buvo išskirtas A tipo gripo virusas (agresyvus). Skiepyčiaus ir šiemet, bet laukiuosi ir tikrai bijau poveikio vaisiui, todėl ir galvoju, kad reikėtų paskiepyti mane ir būsimą leliuką supančią aplinką - t.y. pabandyti dukrytę paskiepyti. Vyras vakar jau pasiskiepijo.
Tai ir nežinau, ką daryti.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 14, 09:24)
O mus pediatre nuo gripo skiepo atkalbejo, nors siaip ji yra skiepu salininke. Jos argumentas:Lietuvoj jau keleri metai gripo epidemijos nebuvo, nors besiskiepijanciu tera apie 10 procentu. Siuo metu labiau siaucia kvepavimo taku virusas, nuo kurio nera skiepu ir gripo skiepas visiskai neapsaugo nuo jo.
Delfi rase, kad per savaite pas daktarus kreipiasi tik 3-4 zmones su gripu ir 2500 su kvepavimo taku virusu blink.gif

bet ir daktarai siais laikais doh.gif gripo sergamumo sezonas dazniausiai prasideda po Naujuju metu, todel visi ir skiepijasi dabar, kad tam laikui jau butu susiformaves imunitetas 4u.gif

QUOTE(jurgitaz @ 2009 10 14, 12:02)
Mano pačios asmeninė patirtis. Aš už skiepus prieš gripą suaugusiems. Jau kokius 5 metus kiekvienais metais būnu paskiepyta. Praeitais metais sirgau gripu labai lengvai, nes buvau paskiepyta, o savo kolege darbe užkrėčiau taip, kad ji 2 savaites iš lovos nepasikėlė ir dar 2 svaites darbe labai blogai jautėsi - ji buvo nepasiskiepijusi. Daktarė sakė, kad čia taip lengvai prasirgau tik dėl skiepų, nes darė pasėlio tyrimą ir buvo išskirtas A tipo gripo virusas (agresyvus). Skiepyčiaus ir šiemet, bet laukiuosi ir tikrai bijau poveikio vaisiui, todėl ir galvoju, kad reikėtų paskiepyti mane ir būsimą leliuką supančią aplinką - t.y. pabandyti dukrytę paskiepyti. Vyras vakar jau pasiskiepijo.

skaiciau straipsni, kad skiepijimas nestumo metu apsaugo ir busima leliuka. Aisku, reiktu pasitarti su ginekologu, bet, manau, nuo 2 nestumo trimestro tikrai galima skiepytis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ma @ 2009 10 14, 15:07)
bet ir daktarai siais laikais  doh.gif gripo sergamumo sezonas dazniausiai prasideda po Naujuju metu, todel visi ir skiepijasi dabar, kad tam laikui jau butu susiformaves imunitetas  4u.gif

Bet jei to gripo sergamumo paciu mediku(juk patys parase apie epidemijos nebuvima kelerius metus)net po nauju metu nebuvo fiksuojama net ketverius metus-kam skiepytis? g.gif
Gyvenime nesu skiepijusi nuo gripo, neteko juo sirgti dar schmoll.gif
Vyriausiam vaikui jau 13 metu, nesirgo ne karto gripu schmoll.gif
Angina-taip, laringitu-taip, bronchitu-taip, bet gripu...nors ir darzelius lanke nuo 1,5 metu.

Kad nesuklystumet-esu siaip skiepu salininke ir pasisakysiu tik uz skiepus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaz @ 2009 10 14, 12:02)

O as skiepijaus keliskart, ir vis vien sirgau. Gydytoja sake, tiesiog sirgau kitokia rusim.....
Atsakyti
o musu seima jau skiepijasi seniai, vaikus ir jau antri metai skiepiju. vaikai 4 ir 6 metu.jokiu salutiniu poveikiu smile.gif ir nesergame smile.gifsmile.gifsmile.gif
Atsakyti
Turbūt pats absurdiškiausias skiepas yra nuo gripo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 10 24, 03:26)
Turbūt pats absurdiškiausias skiepas yra nuo gripo  doh.gif

sakiau pas gyd paklasiu ar ji save ir savo seima skiepija biggrin.gif
Atsakyti
neskiepijau ir neskiepisiu, man sis skiepas kazkaip nelabai g.gif
Atsakyti
net nezinau ir aš ka daryti, g.gif kadangi vyresnioji serga astma, tai ja siulo nemokmai skiepyti nuo gripo verysad.gif , kazin kaip tie nemokami? paskiepys nuo vienos rusie, o jei siaus kita?....... vyra kazkada nemokamai paskiepijo, tai sirgo taip ziauriai gripu ir gvaosi komplikacija pulinė angina..... tai dabar net nezinau ka daryti ... gal kas bandete tuos nemokamus nuo gripo vaikams?
Atsakyti
QUOTE(skorpyte @ 2009 10 28, 15:23)
gal kas bandete tuos nemokamus nuo gripo vaikams?

cia tie patys skiepai, kokiais ir mokamai skiepija mirksiukas.gif as skiepijuosi kelis metus is eiles ir nieko blogo negaliu pasakyti g.gif
Atsakyti
As siemet jau ruosiausi saviske paskiepyti, jai 3 m. Per Laba Ryta kalbejo kazkoks profesorius apie visus tuos nuo gripo ir pandeminius skiepus. Tai jis paminejo, kad vaikus rekomenduojama skeipyti nuo 5 m. g.gif Tai ir susibalamutijau smile.gif Jauciu neskiepysiu siemet dar. Nes irgi girdejau, kad reikia per 2 kartus.
O pati kelis metus skiepa gavau, tai nesirgau. Pernai nesiskiepijau, tai irgi nesirgau.
Atsakyti
QUOTE(Žuvytė @ 2009 10 30, 12:15)
As siemet jau ruosiausi saviske paskiepyti, jai 3 m. Per Laba Ryta kalbejo kazkoks profesorius apie visus tuos nuo gripo ir pandeminius skiepus. Tai jis paminejo, kad vaikus rekomenduojama skeipyti nuo 5 m.  g.gif

nuo 6 menesiu. O dvieju skiepu reikia tk tuo atveju, jei vaikas nera sirges gripu ir tikrai ne karto nebuvo skiepytas nuo gripo mirksiukas.gif
Atsakyti