Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo gripo

lietuvoje nuo gripi nuo dvieju metu skiepija. Bet man gydytoja, kai norejau skiepytis nuo gripo, verciau pasiule pasirinkti pneumo 23.
Atsakyti
Mano probils artimai susijes su ligoniais, tai kai mazi vaikai buvo pats skiepijosi nuo gripo, kad bacilos namo neparnestu. Ir ka.... ogi ne to stamo (gydytoju zargonu) buvo virusas, nes mane kad vienoks gripas bus, o buvo kiek pakites. Tai jis susirgo ir sirgo daug rimtesne forma nei tais metais visi kiti. Ir daugiau nebesiskiepijo tongue.gif . Taip, kad tikrai nuo gripo nesiulyciau skiepytis.
Atsakyti
nu tai taip, zinau kad kad kiekvienais metais tas gripas kitoks, bet gi tipo issiaiskina koks bus... g.gif na siaip reiks kitu apsisaugojimo budu ieskoti ....bet gi kokiu.... g.gif g.gif g.gif be to dar skaiciau, kad organizmo ir vitaminais uzversti nereikia, organizmas pats tegu saugosi, o kad visi gyd sako kad reik vitaminu tai cia tik reklama.... doh.gif blink.gif
Papildyta @ [mergetime]1092304453[/mergetime]
nu tai taip, zinau kad kad kiekvienais metais tas gripas kitoks, bet gi tipo issiaiskina koks bus... g.gif na siaip reiks kitu apsisaugojimo budu ieskoti ....bet gi kokiu.... g.gif g.gif g.gif be to dar skaiciau, kad organizmo ir vitaminais uzversti nereikia, organizmas pats tegu saugosi, o kad visi gyd sako kad reik vitaminu tai cia tik reklama.... doh.gif blink.gif
Papildyta @ [mergetime]1092305909[/mergetime]
doh.gif ohoh kad prirasiau biggrin.gif
Atsakyti
vaika skiepiju nuo 15 men kiekvienais metais + grudinimas, su gripu geriau ne juokaut wink.gif mano gera drauge nuo jo mire. Siaip dazniausiai pataiko su stamais, bet jeigu ir nepataikys ir susirgs- nieko tokio, bet komplikaciju nebus. Ir is viso ne taip gripas baisus, taip jo komplikacijos ir jeigu yra nors maziausia tikimybe, nuo ju apsaugoti as taip ir padarysiu. Beje maniske niekada, net per didziasias epidemijas gripo jo nesirgo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Iva @ 2004 08 12, 13:27)
vaika skiepiju nuo 15 men kiekvienais metais + grudinimas, su gripu geriau ne juokaut wink.gif mano gera drauge nuo jo mire. Siaip dazniausiai pataiko su stamais, bet jeigu ir nepataikys ir susirgs- nieko tokio, bet komplikaciju nebus. Ir is viso ne taip gripas baisus, taip jo komplikacijos ir jeigu yra nors maziausia tikimybe, nuo ju apsaugoti as taip ir padarysiu. Beje maniske niekada, net per didziasias epidemijas gripo jo nesirgo thumbup.gif

nu va clap_1.gif tai ka tada daryt? vieni sako vienaip kiti kitaip..... g.gif reiks paciai nusprest kaip ir viska doh.gif
Atsakyti
spirguti, matai kai kas isvis pries skiepus nusistates, todel ir kalba atitinkamai, as rizikuoti nenoriu, todel ir skiepijames visi ir kiekvienais metais, o aplinkui beveik visi, kas nepasiskiepijo, draugiskai serga
Atsakyti
As tai esu skiepu salininke, bet geras draugas pasiskiepijes kaip tik susirgo laugh.gif Ir dar sunkia forma laugh.gif Aisku, tai vienetai, bet vat ir zinok g.gif
Atsakyti
nu vat ir as viena karta kai pasiskiepijau, tai kaip sirgau tai sirgau doh.gif greitoji su vytureliais leke... doh.gif bet kitom ziemom tai normaliai po skiepo nesirgdavau..... g.gif
Atsakyti
man daktare tai sake, kad jei vaikas "nekolektyvinis", t.y. nelanko jokiu istaigu, reikia tevams skiepytis kad neparnestu namo, o jei jau eina i darzus, reikia skiepyt, nes, kaip teisingai Iva sake, ne gripas pavojingas, o jo komplikacijos... sad.gif
tad jei ir serga, sunkiu komplikaciju neturetu buti.....
as tai skiepysiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE (mamkinas @ 2004 08 16, 16:41)
man daktare tai sake, kad jei vaikas "nekolektyvinis", t.y. nelanko jokiu istaigu, reikia tevams skiepytis kad neparnestu namo, o jei jau eina i darzus, reikia skiepyt, nes, kaip teisingai Iva sake, ne gripas pavojingas, o jo komplikacijos... sad.gif
tad jei ir serga, sunkiu komplikaciju neturetu buti.....
as tai skiepysiu  wink.gif

man irgi tą patį sakė rolleyes.gif Kol daržo nelanko, patarė skiepytis tik tėvams, o kai išleisim į darželį, tada draugiškai visa šeima.
Beje, su vyru skiepijamės jau kokius 4-5 metus, per tą laiką gripu nesam sirgę tfu tfu tfu rolleyes.gif
Atsakyti
Lietuvoje skiepijama nuo 6 mėnesių vaikučius. Pirmą kartą 1\4 suaugusiojo dozės ir po mėnesio perskiepijama taip pat 1 / 4 suaugosiojo dozės. Po metų skiepijama tik vieną kartą.
Atsakyti
QUOTE (Blondi @ 2004 08 16, 17:20)
Lietuvoje skiepijama nuo 6 mėnesių vaikučius. Pirmą kartą 1\4 suaugusiojo dozės ir po mėnesio perskiepijama taip pat 1 / 4 suaugosiojo dozės. Po metų skiepijama tik vieną kartą.

cia gal nuo vakcinos priklauso, nes as rudeni pernai Emi norejau skiepyti, tai mums sake, kad iki 6 metu skiepijant pirma karta yra daromi du skiepai po puse dozes taip kuriu yra menesio tarpas. Toliau jau eina vienas skiepas. Tai kad pasiskiepyti pirmu skiepu vertetu kazkur rugsejo pabaigoje. Bet mums gydytoja patare pasirinkti pneumo 23. Ta ir padareme, skiepas pingesnis, galioja 5 metus, platesnis veikimo spektras - gripu irgi nesirgom.
Atsakyti