QUOTE(Arabika @ 2007 10 02, 19:05)
Aplamai manau, kad jei vaikas nelanko kolektyvo, tai jo nereikia skiepyti, jau geriau pasiskiepyti patiems, kad į namus neparnešti. O jei lanko, ir dar yra sirgalius, netikiu kad tas skiepas gali kuo pakenkti, blogiausiu atveju, nesuveiks ir tiek. O tas badymas, kas jo bijo, tai atsiprašau, kraujo paėmimas iš piršto daug skausmingesnis
QUOTE(ma @ 2007 10 26, 17:20)
kol leliukas mažas, geriau pasiskiepykit visi šeimos nariai, kad viruso vaikiukui neparneštumėt
man patinka šis senas geras straipsnelis
man patinka šis senas geras straipsnelis
Man tai neduoda ramybes klausimas - tai jei visi aplinkiniai seimos nariai pasiskiepija, tai jau niekaip neatnes to viruso i namus? Ar vis del to gali parnesti virusa ir nesirgdami???
As tai is pernai metu turiu tokia patirti - vaiko neskiepijau, bet pati pasiskiepijau (cia pagal informacija, kad patartina, jog visi aplinkiniai vaikui seimos nariai skiepytusi). Na ir sausio menesi maniskis sirgo du kartus labai sunkia virusine infekcija - gydytojai nediagnozavo, kad gripas, parase, kad UVI. Bet tikrai sunkiai - su nekrentancia 40 C temp. kelias dienas. Kai kas mane protina, kad tipo cia gripas jam buvo, bet kodel tada as po situ jo infekciju irgi abu kartus sirgau (nes apsikreciau) ir abu kartai komplikavosi man sinusitais (ko gyvenime nesu turejusi) ir teko gerti abu kartus antibijotikus, nes jau net man buvo aisku, kad kitaip neissveiksiu
Jeigu maniskis tikrai sirgo gripu, tai tada mano vakcina pernykste buvo sh... verta. O jei ne gripu - tai tada reiskias taip ir neuzssikretem juo, praneslo kaip sakoma, bet nepaisant to, apturejom kitu virusu, nuo kuriu vis tiek skiepu nera