Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo gripo

QUOTE(Arabika @ 2007 10 02, 19:05)
Aplamai manau, kad jei vaikas nelanko kolektyvo, tai jo nereikia skiepyti, jau geriau pasiskiepyti patiems, kad į namus neparnešti. O jei lanko, ir dar yra sirgalius, netikiu kad tas skiepas gali kuo pakenkti, blogiausiu atveju, nesuveiks ir tiek. O tas badymas, kas jo bijo, tai atsiprašau, kraujo paėmimas iš piršto daug skausmingesnis  biggrin.gif

QUOTE(ma @ 2007 10 26, 17:20)
kol leliukas mažas, geriau pasiskiepykit visi šeimos nariai, kad viruso vaikiukui neparneštumėt  mirksiukas.gif

man patinka šis senas geras straipsnelis  mirksiukas.gif

Man tai neduoda ramybes klausimas - tai jei visi aplinkiniai seimos nariai pasiskiepija, tai jau niekaip neatnes to viruso i namus? g.gif Ar vis del to gali parnesti virusa ir nesirgdami??? g.gif g.gif

As tai is pernai metu turiu tokia patirti - vaiko neskiepijau, bet pati pasiskiepijau (cia pagal informacija, kad patartina, jog visi aplinkiniai vaikui seimos nariai skiepytusi). Na ir sausio menesi maniskis sirgo du kartus labai sunkia virusine infekcija - gydytojai nediagnozavo, kad gripas, parase, kad UVI. Bet tikrai sunkiai - su nekrentancia 40 C temp. kelias dienas. Kai kas mane protina, kad tipo cia gripas jam buvo, bet kodel tada as po situ jo infekciju irgi abu kartus sirgau (nes apsikreciau) ir abu kartai komplikavosi man sinusitais (ko gyvenime nesu turejusi) ir teko gerti abu kartus antibijotikus, nes jau net man buvo aisku, kad kitaip neissveiksiu ax.gif 4u.gif

Jeigu maniskis tikrai sirgo gripu, tai tada mano vakcina pernykste buvo sh... verta. O jei ne gripu - tai tada reiskias taip ir neuzssikretem juo, praneslo kaip sakoma, bet nepaisant to, apturejom kitu virusu, nuo kuriu vis tiek skiepu nera ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2007 11 28, 18:21)
Jeigu maniskis tikrai sirgo gripu, tai tada mano vakcina pernykste buvo sh... verta. O jei ne gripu - tai tada reiskias taip ir neuzssikretem juo, praneslo kaip sakoma, bet nepaisant to, apturejom kitu virusu, nuo kuriu vis tiek skiepu nera ax.gif  4u.gif

greičiausiai neužsikrėtėt, bet pernai ir kitos virusinės infekcijos buvo baisiai macnos unsure.gif jei lelius dažnai serga bakterinėmis infekcijomis, paskiepyčiau pneumokokine vakcina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ma @ 2007 11 29, 06:14)
greičiausiai neužsikrėtėt, bet pernai ir kitos virusinės infekcijos buvo baisiai macnos  unsure.gif jei lelius dažnai serga bakterinėmis infekcijomis, paskiepyčiau pneumokokine vakcina  mirksiukas.gif

Tai kad daktarai rase, kad virusines infekcijos buvo, is kur zinoti? ax.gif
Atsakyti
Kaip manot ar dar nevėlu būtų pasiskiepyti nuo gripo?...Prieš porą metų vyras buvo pasiskiepijęs nuo gripo, tai visą žiemą nė karto nesusirgo net sloga... ax.gif Aš nebuvau pasiskiepijus, ir sirgau labai sunkiai, dar ir nėščia buvau... blink.gif Na bet ačiū Dievui be jokių baisesnių komplikacijų vaikučiui... wub.gif Dabar norime visi pasiskiepyti, mažoji vaikšto į daržą...Visi šiais metais labai sergam...Atsiprašant užkniso negyvai jau...Tik vat iki šiol negalėjom niekaip pasiskiepyti, nes nespėjam normaliai pasveikti, kaip ir vėl sergam, o skiepytis galima tik visiškai sveikam...Tai vat įdomu, ar dar bus ne vėlu?...Juolab, vaikams iki 3m reikia per du kartus skiepytis kaip suprantu... g.gif
Atsakyti
As tai siemet neskiepijau. Kol maitinu manau nerareikalo.
Atsakyti
Na va, paskambinau šiandien gydytojai savo, sako neverta jau skiepyti...Jau per vėlu...Nes jau gripas parėjo į Lt...Tai sako jei paskiepysit dabar tai iškarto juo ir susirgs... ohmy.gif Tiesa pasakius kažkiek tikėjaus kad pasakys "taip galit skiepyti" juk jiems bile prekę prastumt...Bet neee, vis dėl to super mūsų gydytoją...wub.gif Niekada beleko nestumia, gerai išmano savo darbą, na ir išvis tokia miela, gera....nu super... clap.gif thumbup.gif Bandysim laikytis kad juo nesusirgtumėm...Tikėkimės viskas bus gerai...
Atsakyti
QUOTE(Lieputė @ 2007 12 06, 15:54)
Na va, paskambinau šiandien gydytojai savo, sako neverta jau skiepyti...Jau per vėlu...Nes jau gripas parėjo į Lt...

betgi tikrai nevėlu schmoll.gif imunitetui susiformuoti tereikia kelių savaičių, o gripo epidemija dar net nekvepia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ma @ 2007 12 09, 18:28)
betgi tikrai nevėlu  schmoll.gif imunitetui susiformuoti tereikia kelių savaičių, o gripo epidemija dar net nekvepia  mirksiukas.gif

Aš juk rašiau kad jau sergama gripu...Bent jau mūsų rajone jau yra pavienių atvejų... mirksiukas.gif O ir sakė, jei dabar paskiepysim mažytė iškart susirgs.. unsure.gif Pasikliausiu gydytoja... ax.gif
Atsakyti
Nesiskiepijam nei suauge, nei vaikai. Manau, kad nereiketu organizmui to brudo. Tuo labiau, kad nera jokios garantijos, kad pasikiepijus nesusirgsi. Stengiames sveikai maitintis, grudintis.
Atsakyti
Nei patys, nei dukrytes neskiepijom smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Regin: 20 gruodžio 2007 - 14:22
Pati esu medike ir suprantu skiepu ne tik nauda bet ir zala. Kartu su sunaus pediatre nusprendeme, kad pakaks kol kas tik mums, tevams pasiskiepinti, nes liudniausia butu jei vaikas susirgtu nuo musu. Gripo nebijome, net pasiskiepije, nes yra vaistu kurie veikia ir gripo A ir gripo B virusa - tinka ir gydymui ir profilaktiskai. Yra net miltuku vaikuciams nuo 1 metu. Todel susirgus nereikia kenteti. Yra vaistu kurie veikia gripo virusa. thumbup.gif
Atsakyti
neskiepijom smile.gif
Atsakyti