Įkraunama...
Įkraunama...

Uošvienė

QUOTE(-panthera- @ 2009 01 28, 15:11)
as savo anyta ne uz ka nepasitikiu, net nezinau kaip reikes elgtis kai teks mazyle palikti jai ( o juk taip vistiek kadanors bus...), kai mergytei pute pilvuka, ji nusprende, kad muiliukas puikiai pades, as grieztai pasakiau ne (nes tik viena naktele prarekem, maniau pirmiau duosiu lasiuku, gal savaime susitvarkys, ir nereikes jai to sikniuko dirgint), tai ji paslapciom, kai manes nebuwo salia, vistiek sugrudo jai ta muila. Ir kaip daba tokiu zmogum galima pasitiket?  bash.gif  gun_bandana.gif

Jetau, kaip baisiai. Aš irgi savo mažučiui nekišu muiliukų, nors jau esu tokių rekomendacijų girdėjus. pakraupčiau ir aš, jei manoji anyta taip padarytų. Bet aš ja visiškai pasitikiu, žino, kad tokiais atvejais mes arbatytes geriam ar espumisan, žino ką ir kada valgom, ir pan., tai tikrai nebaisu palikt mažylius su ja cool.gif
Atsakyti
palikt-tai palikčiau neilgam, bet jau užkniso nuolatinis ūžimas apie sultikių, arbatikių ir visokių š...davimą...aš tai nenoriu jai ten per griežtai ką sakyt, bet vyras kaip su kirviu nukerta, kad iki pusės metų jokiųųųųų primaitinimų, tik mano pienas thumbup.gif bet po kelių dienų vėl tos pačios giesmės doh.gif siaubas
Atsakyti
o mano uosviene tai tikra kaimiete ... unsure.gif
dar nesu palikusi jai vaiko ir tikiuosi neteks. Nes anot jos vaikas jei verkia tai nori arba valgyt arba miegot doh.gif mano vyresnioji netoleruoja sokoladu ir visokiu cheminiu sakldainiu (vemia jei uzvalgo) - esu daug kartu tai sakiusi uosvienei, bet vos tik nuvaziuojam i svecius kisa anukelei paslapcia koki sokoladini saldaini bash.gif
savo vaikus pati nemaitino, o nuo 2 menesiu ant manu koses ir t,t, augino. tai mano vyras ir su skrandzio opa ir alergija ir dar daug visokiu ligu.....
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 01 28, 17:11)
palikt-tai palikčiau neilgam, bet jau užkniso nuolatinis ūžimas apie sultikių, arbatikių ir visokių š...davimą...aš tai nenoriu jai ten per griežtai ką sakyt, bet vyras kaip su kirviu nukerta, kad iki pusės metų jokiųųųųų primaitinimų, tik mano pienas thumbup.gif  bet po kelių dienų vėl tos pačios giesmės doh.gif siaubas

Mano ne tik anyta, bet ir mama megdavo vis papasakoti kaip jos augino vaikus, kaip mazyliai miegojo ant pagalviu nuo pirmu dienu, kaip maitindavo dar ne 3 men neturincius vaikiukus viskokiom koselem, kaip lasinuku duodavo paciulpti 4 men vaikui, kaip saldindavo ar sudydavo maista, kad nereikti supti mazylio, kad neimti per daznai ant ranku, nes pripras ir t.t. Bet as labai taktiskai paaiskinau, kad esu linkusi naudotis moksliniu tyrimu isvadomis ir auginsiu savo suneli siek tiek kitaip. Ir to vieno pokalbio pakako, kad negirdeciau primygtiniu ''pasiulymu'' vaiko auginimo klausimais. Dabar bandau atsilaikyti pries ju patarimus neimti vaiko ant ranku, kai jis zyzia - neva jis turi ismokti buti vienas su savimi. Mano manymu, buvimo vienatveje jam pakanka, kai jis zaidzia su zaisliukais ar kai sliauzioja po kambari. O jei jau pradeda zirzti - zenklas, kad truksta kompanijos smile.gif
Nors, kalbant apskritai, tai nebijau palikti mazylio nei savo mamai, nei anytai.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2009 01 28, 17:35)
Mano ne tik anyta, bet ir mama megdavo vis papasakoti kaip jos augino vaikus, kaip mazyliai miegojo ant pagalviu nuo pirmu dienu, kaip maitindavo dar ne 3 men neturincius vaikiukus viskokiom koselem, kaip lasinuku duodavo paciulpti 4 men vaikui, kaip saldindavo ar sudydavo maista, kad nereikti supti mazylio, kad neimti per daznai ant ranku, nes pripras ir t.t. Bet as labai taktiskai paaiskinau, kad esu linkusi naudotis moksliniu tyrimu isvadomis ir auginsiu savo suneli siek tiek kitaip. Ir to vieno pokalbio pakako, kad negirdeciau primygtiniu ''pasiulymu'' vaiko auginimo klausimais. Dabar bandau atsilaikyti pries ju patarimus neimti vaiko ant ranku, kai jis zyzia - neva jis turi ismokti buti vienas su savimi. Mano manymu, buvimo vienatveje jam pakanka, kai jis zaidzia su zaisliukais ar kai sliauzioja po kambari. O jei jau pradeda zirzti - zenklas, kad truksta kompanijos smile.gif 
Nors, kalbant apskritai, tai nebijau palikti mazylio nei savo mamai, nei anytai.

va dar biesina, kai bando įkišt nuomonę, kad atseit negalima nešiot vaiko...jei sūnelis būna pavalgęs ir zirzena-aš su juo užsiimu ir be abejo neretai panešioju smile.gif man pačiai patinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 01 28, 17:44)
va dar biesina, kai bando įkišt nuomonę, kad atseit negalima nešiot vaiko...jei sūnelis būna pavalgęs ir zirzena-aš su juo užsiimu ir be abejo neretai panešioju smile.gif man pačiai patinka 4u.gif

Neklausiau as tu nesamoniu. Nesiojau, supau kiek tik reikejo smile.gif Dabar jau supti nebereikia, nes Motiejukui nebepatinka, o nesioju daznai. Nors, reikia pripazinti, kad nesioti beveik 10 kg nera taip jau paprasta ax.gif
Atsakyti
Oi as vakar is vienos uosvienes (ne savo) paskaitele isgirdau apie vaiku auginima lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Pamate bobele kad su vaiku nesynej i sonus linguoju tai pradejo aiskint, kaip jos viena marti "moka vaikus auginti: tik vaikas zenge pirma zingsni ir ant ranku nebeeme - arba sodino i vezima veziot arba paciam liepdavo eit", o va kita marti tai "vaiku augint nemoka: vaikui jau 4 metai, o vis ant ranku prasosi, nes ipratino ant ranku but"........ Nu cia tipo as irgi prie tu nemokanciu auginti "vaikas ant ranku ir dar supti reikia???????" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Taaaaaip....O ka gi dar supti, jei ne kūdikystėje, kai artumo labiausiai mažam reikia??? Paaugs ir nubėgs savom kojytėm, o beliks tik gaudyti, supti vis mažiau teks, gal kiek ilgėliau panešioti...Juk nėra nei vieno 18 metų, kuris mamaos paprašytų panešioti lotuliukas.gif Išauga visi iš to. Nepritariu aš tik tokiems nešiojimams, kai tai daroma be saiko, ne vaiko noru, o tam, kad necypteltų. Taip kartais tos pačios močiutės ir padaro. O tuomet jau ir gaunasi, kad vaikas nei vienas su žaisliukais negali pažaisti, nei mamos buvimas nebegerai, nei pats nebežino kas darosi...Manau, kad visur reikalingas saikas-imti ir nešioti, kai vaikučiui to reikia, bet ne taip, kad ir košę verdant, ir kambarius siurbiant.
Atsakyti
QUOTE(pelėdžiukas @ 2009 01 29, 00:39)
Taaaaaip....O ka gi dar  supti, jei ne kūdikystėje, kai artumo labiausiai mažam reikia??? Paaugs ir nubėgs savom kojytėm, o beliks tik gaudyti, supti vis mažiau teks, gal kiek ilgėliau panešioti...Juk nėra nei vieno 18 metų, kuris mamaos paprašytų panešioti lotuliukas.gif Išauga visi iš to. Nepritariu aš tik tokiems nešiojimams, kai tai daroma be saiko, ne vaiko noru, o tam, kad necypteltų. Taip kartais tos pačios močiutės ir padaro. O tuomet jau ir gaunasi, kad vaikas nei vienas su žaisliukais negali pažaisti, nei mamos buvimas nebegerai, nei pats nebežino kas darosi...Manau, kad visur reikalingas saikas-imti ir nešioti, kai vaikučiui to reikia, bet ne taip, kad ir košę verdant, ir kambarius siurbiant.

pritariu drinks_cheers.gif yra daug būdų, kaip su vaikeliu užsiimt...gaila, kad anyta ir netgi mama labai daug jų nežino doh.gif įsikanda į carinį auklėjimą ir nors tu ką blink.gif o kiečiausiai buvo bajeris su mama...aš dažnai savo pienu maitinu vaiką (kas 1-2val.)-tai mamai ir anytai kažkodėl kliūna tai...tai mama sako:kūdikystėj aš tave vandenuku apgaudinėdavau-tai tu irgi taip daryk, kad laiką patempt blink.gif nu sakau ir pradeda niuansai visokie iš vaikystės lyst blink.gif
Atsakyti
Laba diena, noriu pasidalinti patirtimi biggrin.gif
Mano anyta is tu kurios galvojo, kad cukrus tai sveikatos saltinis, o sokoladas ir manu kose tai vaikui butini blink.gif Nors ji man yra sakiusi, kad ji mane supranta(del maitinimo), taciau jau kai vaikai pas ja tai ji daranti, kaip jai atrodo geriau doh.gif Todel stengiuosi, kad anukai mociute lankytu su manimi ir vieni neliktu pas ja biggrin.gif
Nors gyvena kaime, taciau turi interneta, moka naudotis elektroniniu pastu, tai as suradusi internete straipsniu apie vaiku auginima (maitinima, auklejima ir pan.) jai daznai nusiunciu. Ir dabar jau apsiramino, na siek tiek pakeiciau nuomone apie visa tai.
Su anyta, kaip ir jau lengviau, o kaip gydytojai paaiskinti, kuri sultytes sako duoti nuo 2 men., kosytes nuo 3 men.? (siuo metu esu priversta meluoti, kad duodu verysad.gif ) doh.gif O kai padare kraujo tyrimus tai sake tyrimai thumbup.gif O kai paklausiau kodel reik primaitinti tai sake, kad vitaminu vaikui truksta (o tyrimai geri). Maitinu savo pienu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievukas22: 29 sausio 2009 - 10:59
QUOTE(ievukas22 @ 2009 01 29, 11:53)
Laba diena, noriu pasidalinti patirtimi  biggrin.gif
Mano anyta is tu kurios galvojo, kad cukrus tai sveikatos saltinis, o sokoladas ir manu kose tai vaikui butini  blink.gif Nors ji man yra sakiusi, kad ji mane supranta(del maitinimo), taciau jau kai vaikai pas ja tai ji daranti, kaip jai atrodo geriau  doh.gif Todel stengiuosi, kad anukai mociute lankytu su manimi ir vieni neliktu pas ja  biggrin.gif
Nors gyvena kaime, taciau turi interneta, moka naudotis elektroniniu pastu, tai as suradusi internete straipsniu apie vaiku auginima (maitinima, auklejima ir pan.) jai daznai nusiunciu. Ir dabar jau apsiramino, na siek tiek pakeiciau nuomone apie visa tai.
Su anyta, kaip ir jau lengviau, o kaip gydytojai paaiskinti, kuri sultytes sako duoti nuo 2 men., kosytes nuo 3 men.? (siuo metu esu priversta meluoti, kad duodu  verysad.gif ) doh.gif O kai padare kraujo tyrimus tai sake tyrimai thumbup.gif O kai paklausiau kodel reik primaitinti tai sake, kad vitaminu vaikui truksta (o tyrimai geri). Maitinu savo pienu.

Daktaryte jusu tai idomi g.gif jei maitini pati , nereikia primaitineti net iki 6 men. neklausyk jos!!! thumbup.gif
Atsakyti
man uošvis kažkodėl patikimesnis, tikrai galėčiau mažylę jam palikt
Atsakyti