Įkraunama...
Įkraunama...

Serga ir serga...

QUOTE(Kristina 25 @ 2007 10 23, 08:52)
tai einam į darželį savaitę, tai neinam dvi ar tris savaites...


Nu va, radom draugų rolleyes.gif
Jau maniau, kad čia tik mūsų bėda...

Gal kas šituo klausimu naudojot RIBOMUNYL'ą?

Atsakyti
QUOTE(Momė @ 2007 10 25, 22:13)
Nu va, radom draugų  rolleyes.gif
Jau maniau, kad čia tik mūsų bėda...

Gal kas šituo klausimu naudojot RIBOMUNYL'ą?


mes ir sirgdavom kas dvi savaites doh.gif , tai pradėjom naudot RB, manau padėjo mirksiukas.gif
Atsakyti

Mano mažius darželį pradėjo lankyt tik šį rugsėjį. Tai vieną savaitę darže, kita-namuose. Kol nėjo, tai tikrai mažai sirgo. Reikalas tas, kad patenka į didelį kolektyvą. O yra dar ir tokių tėvų, kurie sergančiam vaikui suduoda antibiotikus ir atveda. Gal neturi kur palikt, nedarbingumo nenori imt. Bet toks vaikas yra užkratas kitiem.
Atsakyti
Tai va, ir mūsų grupėje apie pusė ateinančių vaikų smarkiai kosti unsure.gif

Atsakyti
Sveikutes,

pasisakysiu ir as sia tema. Buvau prisiklausiusi, kaip vaikai pradeda sirgti, kai pradeda eiti i darzeli, todel neskubejau vesti.
Mano dukryte i darzeli pradejo eiti tik 4 metuku. Per metus NEI KARTO nesirgo.Net pati aukletoja stebejosi jos stipriu imunitetu.
Nezinau, kas padejo, gal del to, kad ilgai maitinau pati bei nuo metu gerem zuvu tauku, kasdien budavome gryname ore, o gal tiesiog stiprus imunitetas
Atsakyti
Sveikutes, na mes ir jau virs menesio lankom darzeli, ir ta pati beda, buvo vaikas stiprus, atsparus, o darzeli palankes, jau 2 kartus rimtai susirgom, temperatura net iki 39.7 pakilo, sloga, jau net nezinau kada jos neturejom, pastovi verysad.gif . bet manau cia kaltos ir aukletojos buna, viena diena atejus valgio metu maniskis ziuriu geria ledini piena, vaikas kieme nusimete kepure, tai uzdet nereik, tipo jei tau nereik jos tai man tuo labiau, manau kad jom kuo maziau vaiku ateina i darzeli tuo geriau. g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
QUOTE(panele lele @ 2007 11 06, 13:37)
Sveikutes, na mes ir jau virs menesio lankom darzeli,

O jus tokie mazi jau i darzeli einat??? blink.gif

Na, nieko naujo turbut nerparasysiu ax.gif . Pradejom eiti nuo rugsejo tai savaite einam-dvi namie.....
Liudniausia, kad tas bacilas dar namo mazajam broliukui parnesa ir draugiskai pasidalina verysad.gif Jai ir toliau taip bus, teks darzeli atideti veliasniam laikui. g.gif
Ir aciu uz Propolio ideja-reiks pabandyti mirksiukas.gif

Atsakyti
Pradejom lankyt darzeli nuo rugsejo. tai rugseji savaite nevedizu del kosulio, bet isigydem ir vel ejo. Budavo dar pakosti, slogyte atisiranda, tai kokia diena ar dvi nenuvedu , pasigydom ir vel vesdavau. Paskiau vaikas apsiprato, baigesi visos slogos. Visa menesi vaiksciojom be ligeliu. Tik sia savaite nevedziau, nes per tas ilgasiais iseigines vaikas viduriuot pradejo, tai kol dar neissiaiskinau kas pasidare, tai sia savaite nejo.
Na galiu pasakyt,kad pradzioj gal ir pasirgdavo nestipriai, bet ne karto nebuvo temperaturos, ir kai apsiprato, tai viskas labai saunu ax.gif
Atsakyti
Labutis visiems. Aš savo dukras šį rudenį taip pat nusprendžiau pradėti vest į darželį. Vyresniąjai - 4.5, o mažąjai 2.7 m. Tai jau iš nevilties nebežinau ką ir daryti. Per visą tą laiką nuo spalio 1 darželyje sumoj teišbuvom kokią 1 savaitę. Jau po du kartus gėrėm antibitotikus. Ir atrodo gręsia trečias. Ir sakysit gal kokios neužgrūdintos. Mes gyvenam prie miško tai jos visą vasarą praktiškai batų nemato, pusplikės. Pastoviai spaudžiu šviežias sultis. Abi ilgai maitintos mano pienu. Per tuos 2 mėnesiu vaistam ir vitaminam jau išleidau 700 Lt. Pradėjau duoti tą kinietišką kordicepsą. Niekas nepadeda. Gydytoja šiandien mažei vėl išrašė antibiotikus, tai nežinau kaip pasiryžti suduoti. Guli vargšė su 40, berods adenoidai šį kartą sukilo, kurių iki šiol nebuvom nei matę nei girdėję. Nusispjaučiau ir pasiimčiau auklę. Ale girdėjau, kad kuo vėliau tuo tie vaikai sunkiau imunitetą įgyja, ir mokykloje gali būti dar prasčiau. Be to mano dičkei reikia veiklos, nes ji ir taip baigia namus nugriauti. Tai vat ir nelinksma.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2007 10 27, 07:59)
O yra dar ir tokių tėvų, kurie sergančiam vaikui suduoda antibiotikus ir atveda. Gal neturi kur palikt, nedarbingumo  nenori imt. Bet toks vaikas yra užkratas kitiem.

Yra ,yra tokių. nes kartais ryte nuvedi į grupę, tai kol vaikas nusirengai visą kosulių koncertą išklausyt tenka verysad.gif

QUOTE(cini-mini @ 2007 10 27, 18:47)
Sveikutes,

pasisakysiu ir as sia tema. Buvau prisiklausiusi, kaip vaikai pradeda sirgti, kai pradeda eiti i darzeli, todel neskubejau vesti.
Mano dukryte i darzeli pradejo eiti tik 4 metuku. Per metus NEI KARTO nesirgo.Net pati aukletoja stebejosi jos stipriu imunitetu.
Nezinau, kas padejo, gal del to, kad ilgai maitinau pati bei nuo metu gerem zuvu tauku, kasdien budavome gryname ore, o gal tiesiog stiprus imunitetas

Kaip smagu 4u.gif

QUOTE(Aiira @ 2007 11 07, 14:20)
Liudniausia, kad tas bacilas dar namo mazajam broliukui parnesa ir draugiskai pasidalina verysad.gif  Jai ir toliau taip bus, teks darzeli atideti veliasniam laikui. g.gif

Tai vat su tais bacilų parnešimais namo ir mes vargom. Dičkė mano nebuvo sirgalė, bet jei eidama į darželį susloguodavo, tai mažei ne tik sloga, bet ir temp su kosuliais prisidėdavo. taigi ji visom darželio infekcijom persirgo dar iki darželio. Dabar jai 6m. Šiemet dar nesirgo, pernai sirguliavo, bet išsivertėm be antibiotikų.
O dėl auklėtojų, tai manau visokių būna. Dabar kur lankome darželį, tai esu labai patenkinta. Ryte vis sukamšau maikutę savo merginai į gietrutes (ko ji labai nemėgsta) ir mokinu, kad daržely eidama į kiemą būtinai susikištų. O ji sako, nepergyvenk, susikamšysiu, nes auklėtoja gi visų pilvus patikrina, kad nuogi nebūtų. pagalvojau, oho! Juk jie jau dideli, šešiamečiai, bet va auklėojos tikrai rūpestingos.
Ir dar, pasidomėkit, jei vaikas užsimano atsigerti grupėje, ne pusryčių, pietų ar vakarienės metu, o taip, bežaidžiant. Iš kur geria? Nes žinau, kad kituose darželiuose, vaikams nėra grupėje ąsočio su vandeniu , tai jie prisidūkę lekia gerti iš krano tualete, ledinio vandens.
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2007 10 27, 07:59)
Mano mažius darželį pradėjo lankyt tik šį rugsėjį. Tai vieną savaitę darže, kita-namuose.  Kol nėjo, tai tikrai mažai sirgo. Reikalas tas, kad patenka į didelį kolektyvą. O yra dar ir tokių tėvų, kurie sergančiam vaikui suduoda antibiotikus ir atveda. Gal neturi kur palikt, nedarbingumo  nenori imt. Bet toks vaikas yra užkratas kitiem.

Pas mus ta pati situacija.Tik dar ir auklėtojos sergančios eina į darbą. schmoll.gif
Atsakyti
Aš mažajį tai nuo 2 metukų vedžiau į darželį, tai žiemą 2 sav. ėjo į darželį, 2 sav. sirgo, bet vasarą kažkaip susitvarkė, aišku daugiau laiko sode praleido su seneliais, o šį rudenį jau tik savaitę gerklytę skaudėjo (matyt, kaip ir vyresniajam teks anginą operuoti), kol kas dar laikosi, nors jau ir kosuliukas karts nuo karto atsiranda. Vis tik, kol jie įgauna imunitetą turi savo persirgti, kas daugiau, kas mažiau.
Atsakyti