Įkraunama...
Įkraunama...

Serga ir serga...

QUOTE(jovitn @ 2007 02 16, 22:07)
tarp kitko jei tavo vaikas istisai serga sloga nemanau,kad jo imunitetas labai stiprus....

tai ir yra didziausias galvosukis - jai sloga nesukelia jokiu komplikaciju ( ausu uzdegimas, bronchitas ar dar kas nors). Nesukelia jokiu kitu elgesio pakitimu ( nuovargis, irzlumas, apetito nebuvimas...), taip pat tai nera kazkokios ligos pozymis ( man paciai sloga dazniausiai reiskia prasidedanti persalima ir praejus dienai ar dviem po slogos pradzios prasideda ir kosulys).
Todel, jei pas ja butu silpnas imunitetas, tai sloga nebutu tik sloga - ja nuolat lydetu ir visos kitos ligos.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2007 02 16, 22:08)
Todel, jei pas ja butu silpnas imunitetas, tai sloga nebutu tik sloga - ja nuolat lydetu ir visos kitos ligos.

Nebutinai, nes mano mazajai laringitas yra baisi liga su visom galimom komplikacijom, o Roto virusas reiskia, kad pora dienu paviduriuos (be vemimu, be temperatru ir be jokiu rimtu pasekmiu, nors net kai gerkle paraudus temperaturos buna). Tai tik skirtingi zmogiukai skirtingai reaguoja i ligas.
Atsakyti
Mes tai budami 2,5 metu prasirgom praktiskai visa ziema... verysad.gif kita ziema girdziau eziuole-prasirgom puse ziemos...sia ziema kasdien seriau po sauksta medaus-ir ka jus manot? nesirgom ne karto! ir darze visi snargliuoti vaiksciojo, ir nieko nepasigavo biggrin.gif be to, MB paskaite, kad grudinti ir taip stiprinti imuniteta niekada nevelu, tai pradejom ir vesiu vandeniu perliet po maudymo, per siltai neprirenginet ir t.t. ir, zinokit, padeda! bigsmile.gif ir siaip grudinima reik palikt vyrams, nes mamytems buna gaila "skriaust" (pvz su saltu vandeniu) vaika blush2.gif
Atsakyti
o joi joi koke iki kaulo žinoma problema su vaikučio sirgimais.pradejau savaji vesti nuo pusantru metu i lopšeli tai ir prasidejo praždioje paeidavo trys savaites i darželi savaite sirgo .prieš metus perejom i kita darželi ir prasidejo nesuvokiami dalykai susirgdavom pasveike nueidavom idarželi dvi dienos ir vel kosija taip prasidejo rimtesni virusai iš kažkurtai skarlatina ,roto virusai ir panašiai negali dirbti normaliai nes pastoviai esi priverstas imti biuletenius ,kas ilgai laikis toki darbuotoja na paskutinis lašas buvo kai po adenoidu šalinimo nuejo i darželi ir po dvieju dienu susirgo tonziliu uždegimu tai sprogo viskas daktarei sakau ka bedaryti tai viena išeiti išejau iš darbo atsisakem trejatu menesiu darželi ir imuniteto stiprinimu/bronhumunalio kursas vitaminai grynas oras ,gera mityba ir ka jus galvojat jau eina trečias menuo kai vika psarejom nei viena karto nesusirgo smile.gif tai bandysim po velyku gryžineti i darželi žiuresim kaip bus ar ir vel sirgs ar bus geriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(editukas2 @ 2007 04 06, 16:13)
o joi joi koke  iki kaulo žinoma problema su vaikučio sirgimais.pradejau savaji vesti nuo pusantru metu i lopšeli tai ir prasidejo praždioje paeidavo trys savaites i darželi savaite sirgo .prieš metus perejom i kita darželi ir prasidejo nesuvokiami dalykai susirgdavom pasveike nueidavom idarželi dvi dienos ir vel kosija taip prasidejo rimtesni virusai iš kažkurtai skarlatina ,roto virusai ir panašiai negali dirbti normaliai nes pastoviai esi priverstas imti biuletenius ,kas ilgai laikis toki darbuotoja na paskutinis lašas buvo kai po adenoidu šalinimo nuejo i darželi ir po dvieju dienu susirgo tonziliu uždegimu tai sprogo viskas daktarei sakau ka bedaryti tai viena išeiti išejau iš darbo  atsisakem trejatu menesiu darželi ir  imuniteto stiprinimu/bronhumunalio kursas vitaminai grynas oras ,gera mityba ir ka jus galvojat jau eina trečias menuo kai vika psarejom nei viena karto nesusirgo  smile.gif tai bandysim po velyku gryžineti i darželi žiuresim kaip bus ar ir vel sirgs ar bus geriau g.gif

Sekmes bandant sugrizti i darzeli 4u.gif
O mes tai vis dar reguliariai sergame,tiesa,paskutini karta apsejome be antibiotiku,nes nekarsciavo,bet visvien emiau nedarbinguma.Negi snargliuota ir kosinti vaika vesi?
Atsakyti
ačiu už palinkejimus .šiaip tai mes dar vartojam toki dalika iš kinietišku grybu padarytas maisto papildas imperatoriška formule .jis atstatantis organizma po visu ligu pradejom kartu su bronhumunaliu gerti tai dabar nežinom kas ir padejo . mum ji pasiule pažystama daktare ji geria ir suauge o mažesnem dozem ir leliukai gali gerti .iš pradžiu abejojom ar duoti bet kai jau viskas buvo išbandyta pabandem nes jau vaiko gaila buvo nuo tu sirgimu nieko nevalge griaučiai vieni buvo like o dabar tik ir girdim mama ka dar turim valgyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(editukas2 @ 2007 04 06, 18:06)
šiaip tai mes dar vartojam toki dalika iš kinietišku grybu padarytas maisto papildas imperatoriška formule .jis atstatantis organizma po visu ligu

O kur jo galima isigyt?
Atsakyti
Sveikos, jau seniai skaitydavau jūsų žinutes, bet pati nedalyvaudavau pokalbiuose. turiu du sūnus, kurie taip pat labai dažnai serga. Išbandėm viską, ką įmanoma: bronchomunalį, vitaminus, ežiuolės preparatus, bet jokio progreso, arbatas įvairias. mūsų gydytojas jau nebežino, ką dar pasiųlyti. taip ir gyvenam, savaitė, dvi daržely, po to tiek pat gydomės. lor'as pasakė, kad adenoidai nedideli, tonzilės taip pat dar ne tiek blogos, kad reiktų operuoti. tačiau sloga ir angina dažniausios mūsų ligos.
Atsakyti
QUOTE(incia @ 2007 04 14, 14:19)
Sveikos, jau seniai skaitydavau jūsų žinutes, bet pati nedalyvaudavau pokalbiuose.  turiu du sūnus, kurie taip pat labai dažnai serga. Išbandėm viską, ką įmanoma: bronchomunalį, vitaminus, ežiuolės preparatus, bet jokio progreso, arbatas įvairias. mūsų gydytojas jau nebežino, ką dar pasiųlyti. taip ir gyvenam, savaitė, dvi daržely, po to tiek pat gydomės. lor'as pasakė, kad adenoidai nedideli, tonzilės taip pat dar ne tiek blogos, kad reiktų operuoti. tačiau sloga ir angina dažniausios mūsų ligos.

Pas mus ta pati situacija doh.gif Darzeli pradejom lankyt nuo vasario men,tai ir ligos prasidejo.Iki tol mergaite niekad net kosulio nebuvo turėjusi.O dabar per visa ta laika tik 3 sav i darzeli ėjom g.gif Ir dabar -antradieni pradejau po ligos leisti i darzeli,o siandien vel neleidau,nes visa nakti prakosejo doh.gif nebezinau ka daryti,kuo gydyti.O tokia sveikute augo,pas daktare tik profilaktiskai nueidavom,o dabar ligu maiseliu patapo.Kogero i darzeli daugiau nebeleisim.kas is to-dirbti vistiek negaliu,o ir mazosios gaila.Bet mergaite taip nori i ta darzeli,jai ten taip patinka...Nebezinau,esu nevilty verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Rašiau jau šioj temoj praeitais metais. Dukra, kai pradėjo lankyti darželį, ištisus metus praktiškai sirgo: raudona gerklė, sloga, kosulys ir aukšta temperatūra. Daugelis tėvų ramino, kad vyksta adaptacija prie darželinių mikrobų.
Perskaičiau kruvą straipsnių ir nuomonių, ką daryti, jei vaikas dažnai serga. Visur radau tik vieną atsakymą: reikia vaiką grūdinti ir pasistengti kuo mažiau gerti antibiotikų.
Vasarą neleidau į darželį, leidau kiek įmanoma daugiau maudytis, būti gryname ore. Kasdieną pirkau ledus. Rudenį pradėjom gerti ribomunylį + kartą per savaitę garintis pirtyje. Kai rudenį pasigavom anginą, sugebėjom apseiti be antibiotikų. Nežinau kas, bet tikriausiai viskas kartu padėjo thumbup.gif . Šiais metais normaliai lankom darželį. Sirgom tik kelis kartus 4u.gif.
Supratau vieną dalyką: suserga vaikas- duodi antibiotiką- imunitetas nusilpsta- vel suserga. O su varvancia nosim daug neprigrūdinsi. Gaunasi užburtas ratas. Išeitis: pradėti grūdinimą vasarą.
Linkiu visiems kantrybės ir laukit vasaros 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiddda @ 2007 04 19, 11:04)
Pas mus ta pati situacija doh.gif Darzeli pradejom lankyt nuo vasario men,tai ir ligos prasidejo.Iki tol mergaite niekad net kosulio nebuvo turėjusi.O dabar per visa ta laika tik 3 sav i darzeli ėjom g.gif Ir dabar -antradieni pradejau po ligos leisti i darzeli,o siandien vel neleidau,nes visa nakti prakosejo doh.gif nebezinau ka daryti,kuo gydyti.O tokia sveikute augo,pas daktare tik profilaktiskai nueidavom,o dabar ligu maiseliu patapo.Kogero i darzeli daugiau nebeleisim.kas is to-dirbti vistiek negaliu,o ir mazosios gaila.Bet mergaite taip nori i ta darzeli,jai ten taip patinka...Nebezinau,esu nevilty verysad.gif

kai mano dukra buvo pirmokė, į jos klasę pateko mergaitė, nelankiusi darželio, taip sakant tiesiai iš namų. mama pasidžiaugė, kad dukra tikra sveikuolė, nemačius jokių antibiotikų ir pan. Ir ką, beveik visą pirmą klasę ji prasisrgo schmoll.gif Aš manau, vaikai turi susipažinti su vienas kito virusais dar iki mokyklos, kad organizmas sugebėtų juos atpažinti ir mokėti kovoti su jais. nes kai praleidžiamos pamokos, tai sudėtingiau būna. aišku, jei vaikas ištisai serga, kita kalba. Būna įvairių situacijų. pabandyk leisti į darželį nuo rudens mergaitę. imunitetas bus stipresnis po vasaros saulės vonių, šviežių vaisių ir daržovių smile.gif
Atsakyti
Kadangi tikrai turiu patirties, galiu pasakyti štai ką (esu ne medikė, todėl tik perfrazuosiu populiariai): yra vaikų, kurie nuo pat gimimo yra silnos sveikatos, silpno imuniteto ir jie tokie gal bus visą gyvenimą (nors nebūtinai). Tačiau dauguma vaikų labiausiai serga pirmaisiais metais, ypač pradėję lankyti darželį. Net yra sakoma: turi išsisirgti iki mokyklos.
Mano vyresnysis buvo tipiškas tokio vaiko pavyzdys: išėjęs į darželį persirgo visom įmanomom ir neįmanomom užkrečiamom ligom, o anginos, bronchitai ir plaučių uždegimai buvo eilinės, neįdomios, ligos. O štai mokykloje pradinėse klasėse dėl ligos nepraleido nė vienos pamokos per visus ketverius metus.
Dabar situacija kartojasi ir su dukra: trys dienos daržely, dvi savaitės namie. Gydytojai pasakė, kad ir jai, kaip broliui, yra padidėjusi užkrūčio liauka, kuri lemia imuniteto silpnumą. Ta liauka pamažu sunyksta, taigi ir vaikas pamažu "išsiserga", tai įvyksta dažniausiai iki mokyklos. Matyt, paprastas ir aiškus visų ligų paaiškinimas, ir nieko čia labai nepadarysi. Aišku, grūdinimas, vitaminai, skiepai ir visa kita būtini, kitaip vaikas visai nusivarys nuo kojų.
Atsakyti