O pirmo a grindys jau islygintos reikia tik pleve ir polistirola det?
Dar toks vienas mažmožis. Kur rankas prie mano namo prikiša lietuviai, neturiu bėdų. Ypač žemaičiai.
Architektas - žemaitis.
PHPP skaičiuotojas - žemaitis.
Mūrininkas - žemaitis.
Langus dėjo - žemaičiai.
Stogininkai - žemaičiai.
Žodžiu, žemaičių bakužę turėsiu.
Šiltinimo meistras ir tinkuotojas - aukštaičiai. Rytoj rankas prie grindų irgi kiš aukščiai. Jaučiasi iš tarties. Dar dirbo dzūkai. Labai sąžiningai. Tai va...
Santechnikas - elektrikas.
Vienintelė išimtis, kuri patvirtina taisyklę, yra elektrikas. Jo vardas Jonas, bet jis lyg ir rusas. Bet dirba žmogus - 100 proc. Jei kam reikia, tikrai geras elektrikas.
Architektas - žemaitis.
PHPP skaičiuotojas - žemaitis.
Mūrininkas - žemaitis.
Langus dėjo - žemaičiai.
Stogininkai - žemaičiai.
Žodžiu, žemaičių bakužę turėsiu.
Šiltinimo meistras ir tinkuotojas - aukštaičiai. Rytoj rankas prie grindų irgi kiš aukščiai. Jaučiasi iš tarties. Dar dirbo dzūkai. Labai sąžiningai. Tai va...
Santechnikas - elektrikas.
Vienintelė išimtis, kuri patvirtina taisyklę, yra elektrikas. Jo vardas Jonas, bet jis lyg ir rusas. Bet dirba žmogus - 100 proc. Jei kam reikia, tikrai geras elektrikas.
ir pamatus, ir dabar murininkai, stogdengiai, universalai - ru, is rajono...
isvaziuoju dabar savaitei, pilnai pasitikiu, bendrausim email, ko truks nusipirks
patys - atsius darbo ataskaitas,foto.
tikiuos viskas bus liuxs
isvaziuoju dabar savaitei, pilnai pasitikiu, bendrausim email, ko truks nusipirks
tikiuos viskas bus liuxs
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 18:36)
Dauguma grindininkų būtent apie jas ir kalba. Jei būtų juodgrindės, tai jie dievai, sudėtų gerai. Dar tiktų trambuota skalda, bet atsieit brangu.
Dabar gal ir daryčiau juodgrindes, bet laiko jau nėra. Kol išbetonuos, išdžius savaitė kita praeis. O man jau kitą savaitę atvažiuoja fasado neoporas.
Papildyta:
1. Dvi valandas ginčyjosi, kad viskas gerai. Taip visi daro. Užkniso ir išvijau. Sakau normalūs žmonės per tas 2 val. jau būtų pataisę. Sakau, jei problema pinigai sakyk, pridėsiu 200-300 Lt. Tylėjo. Vadinasi, nemoka.
Man atrodo, kad reikia kurti naują temą. Blogi statybininkai ar pan. Kontaktai, vardai, pavardės, darbai. Daug kam nervus sutaupytumėme.
2. Jie niekur nebėgo. Pakalbėjau su grindininkais. Tada nuėjau pakalbėti su mūrininku ir šiltinimo meistru. Skambina grindininkas ir klausia, kur aš. Sakau čia pat - prie pamatų. Prieina ir sako - mes nedirbsime. Sakau kaip tai: šiandieną ar visai. Mykė, mykė. Visai nedirbsime. Pastovėjo, demonstratyviai keturiese, parūkė ir išvažiavo. Sakau dinkit iš akių kol armatūrą negavot. Tai dar kažką burbėjo. Pagadino juodą plėvelę, EPS kelis lapus supjaustė. Sakiau džiaukitės, kad dar nenuskaičiavau už medžiagas. Mūrininkas su šiltinimo meistru suprato, kad grininkai šūdai. Davė kontaktų.
Nesiseka man su statybininkais lenkais ir rusais. Šitie tik broką daro.
Su lietuviais problemų nėra. Aš ne nacionalistas, bet kaip tik lenkai ar rusai, taip problemos. Rytoj lietuviai atvažiuoja.
Pamatus darė lenkai, grindis, kurie pabėgo, rusai. Tai va...
Dabar gal ir daryčiau juodgrindes, bet laiko jau nėra. Kol išbetonuos, išdžius savaitė kita praeis. O man jau kitą savaitę atvažiuoja fasado neoporas.
Papildyta:
1. Dvi valandas ginčyjosi, kad viskas gerai. Taip visi daro. Užkniso ir išvijau. Sakau normalūs žmonės per tas 2 val. jau būtų pataisę. Sakau, jei problema pinigai sakyk, pridėsiu 200-300 Lt. Tylėjo. Vadinasi, nemoka.
Man atrodo, kad reikia kurti naują temą. Blogi statybininkai ar pan. Kontaktai, vardai, pavardės, darbai. Daug kam nervus sutaupytumėme.
2. Jie niekur nebėgo. Pakalbėjau su grindininkais. Tada nuėjau pakalbėti su mūrininku ir šiltinimo meistru. Skambina grindininkas ir klausia, kur aš. Sakau čia pat - prie pamatų. Prieina ir sako - mes nedirbsime. Sakau kaip tai: šiandieną ar visai. Mykė, mykė. Visai nedirbsime. Pastovėjo, demonstratyviai keturiese, parūkė ir išvažiavo. Sakau dinkit iš akių kol armatūrą negavot. Tai dar kažką burbėjo. Pagadino juodą plėvelę, EPS kelis lapus supjaustė. Sakiau džiaukitės, kad dar nenuskaičiavau už medžiagas. Mūrininkas su šiltinimo meistru suprato, kad grininkai šūdai. Davė kontaktų.
Nesiseka man su statybininkais lenkais ir rusais. Šitie tik broką daro.
Su lietuviais problemų nėra. Aš ne nacionalistas, bet kaip tik lenkai ar rusai, taip problemos. Rytoj lietuviai atvažiuoja.
Pamatus darė lenkai, grindis, kurie pabėgo, rusai. Tai va...
QUOTE(arkava @ 2014 06 06, 20:22)
ir pamatus, ir dabar murininkai, stogdengiai, universalai - ru, is rajono...
tikiuos viskas bus liuxs
tikiuos viskas bus liuxs
Tai tau pasisekė su rusais. Man nelabai. Nieko prieš rusus neturiu, bet statybose man su jais nesiseka.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 06 06, 19:48)
O pirmo a grindys jau islygintos reikia tik pleve ir polistirola det?
Buvo išlygintos, bet dabar vėl ištryptos. Dar visa esmė, kad tas rostverko apšiltinimas iš apačios sudėtas ne itin tiesiai (dėjau pats). O kreivas todėl, kad reikėjo apšiltinti rostverką iš apačios. O visas kreivumas tas, kad reikia pagauti horizontalią plokštumą, kai kur EPS yra keliais mm per aukštai virš smėlio. Kai pagrindas gerai neparuoštas, tai kaip gali gerai atsigulti kiti EPS lapai. Ir dar aišku plėvelę reikia kruopščiau sudėti. Tiek nedaug reikia: gerai paruošti pagrindą ir gerai sudėti plėvelę.
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 21:26)
Tai tau pasisekė su rusais. Man nelabai. Nieko prieš rusus neturiu, bet statybose man su jais nesiseka.
Naaa...rusai turi,turi savos specifikos,teko susidurti O seip tai pvz pas mane santechnika isvedziojo pusiau Online.. Visas namas vakar pabaigtas,oas nematau O taip rupi.. Teks fotkiu prasyti..
Saunuolis Cibuli , is visos sirdies gerbiu, suprantu ir pritariu . Gryna teisybe, nes patys per toki pat s-da einam su tom statybom .
Kiek eina suprast,statybu inzinieriaus diplomo neturite, bet dedat visas pastangas,skaitot, domites, renkat informacija , jau is kur tik imanoma uzsikabinti, kad issiaiskinti, suprasti ir issirinkti pacius geriausius varijantus, norisi aukstos kokybes ir negailit uz tai moketi didesnius pinigus negu iprasti ikainiai.( mes ir apie statybas nei bum bum) O reziume- visi matom ikeltas nuotraukas, kad darbas ... ir ner ko uzstoti statybininku ar juos pateisinti.
Cibulis nieko nenori imantresnio nei visi mes.
Mes ir isvijom murininkus, kurie paliko sienoje, stambaus vyro kumscio dydzio, skyle ir uzkale OSB plokste. Taip pat kur turejo buti vata, prikiso putplascio atraizu( siuksliu) atsinese maisa is rusio ir uzkale OSB plokste. Buvom sukele ir mes nuotraukas. Isvijom ir fasado siltintojus, kurie nesugebejo ant namo kampu sukeisti putplascio lapu ir t.t.
O su grindininkais vel ta pati "meliodija". Tiesa, dar tik pasirinkimo stadijoje, bet vyrai aiskiai grybauja. Vieni siulo Eps 80 deti, kiti plevele 125 mikronu, bet tik ne 200mk. Sako, o kam tokia brangia pirkti . Kam EPS 100 pirkti, juk EPS 80 pigiau. Kompensacine aplink sienas perimetru siulo deti laminato kazkoki parlonini paklota. Tinklo, sake-"nekilnosim,", nes su vamzdeliais sukilnoti yra labai sunku ir tolygiai visa plokstuma nesusikels. Kitas 100% garantavo jei sukels tinkle tai nevienodai siluma grindyse pasiskirstys ir sake, kad jo gimine ar draugas susikele tai ant sildomu plyteliu uzlipus viena koja syla kita- sala. O apie putplasti ar vata deti prie sienu kaip kompensacines tai klause kaip is Menulio butu ismesti.
Tai vienas pasirode neblogas, bet vien tik uz darbus:(pas mus 1-me ir 2-me aukstuose perdengimo plokstes, yra rusys)1.pleveles klojimas, 2. islyginamasis sluoksnis zvyriu,3. putplascio dejimas 2x5cm, 4.pleveles klojimas, 5. grybuku( ar kokiu vamzdeliu galiukai ar kaladeles)dejimas, 6.tinklo dejimas, 7.kompensacines juostos (putplastis) dejimas a palei sienas. 8.betonavimas. Visas malonumas , be medziagu, 25lt uz m2. Sako:- cia pas jus tokie reikalavimai..... pigiau nedarysiu. Tai ka, ir mes kazko antgamtisko prasom?
Su keliais kalbeta tai kainos betonavimo 9-10lt /m2 ir paruosiamieji darbai 5-7lt/m2. Tai grubiai- 17lt. Sis zmogus paprase 25lt. Bet jei kokybiskai padarys-mokesim.
Tai tiek is savo operos.
Visi mes cia vargstam
Kiek eina suprast,statybu inzinieriaus diplomo neturite, bet dedat visas pastangas,skaitot, domites, renkat informacija , jau is kur tik imanoma uzsikabinti, kad issiaiskinti, suprasti ir issirinkti pacius geriausius varijantus, norisi aukstos kokybes ir negailit uz tai moketi didesnius pinigus negu iprasti ikainiai.( mes ir apie statybas nei bum bum) O reziume- visi matom ikeltas nuotraukas, kad darbas ... ir ner ko uzstoti statybininku ar juos pateisinti.
Cibulis nieko nenori imantresnio nei visi mes.
Mes ir isvijom murininkus, kurie paliko sienoje, stambaus vyro kumscio dydzio, skyle ir uzkale OSB plokste. Taip pat kur turejo buti vata, prikiso putplascio atraizu( siuksliu) atsinese maisa is rusio ir uzkale OSB plokste. Buvom sukele ir mes nuotraukas. Isvijom ir fasado siltintojus, kurie nesugebejo ant namo kampu sukeisti putplascio lapu ir t.t.
O su grindininkais vel ta pati "meliodija". Tiesa, dar tik pasirinkimo stadijoje, bet vyrai aiskiai grybauja. Vieni siulo Eps 80 deti, kiti plevele 125 mikronu, bet tik ne 200mk. Sako, o kam tokia brangia pirkti . Kam EPS 100 pirkti, juk EPS 80 pigiau. Kompensacine aplink sienas perimetru siulo deti laminato kazkoki parlonini paklota. Tinklo, sake-"nekilnosim,", nes su vamzdeliais sukilnoti yra labai sunku ir tolygiai visa plokstuma nesusikels. Kitas 100% garantavo jei sukels tinkle tai nevienodai siluma grindyse pasiskirstys ir sake, kad jo gimine ar draugas susikele tai ant sildomu plyteliu uzlipus viena koja syla kita- sala. O apie putplasti ar vata deti prie sienu kaip kompensacines tai klause kaip is Menulio butu ismesti.
Tai vienas pasirode neblogas, bet vien tik uz darbus:(pas mus 1-me ir 2-me aukstuose perdengimo plokstes, yra rusys)1.pleveles klojimas, 2. islyginamasis sluoksnis zvyriu,3. putplascio dejimas 2x5cm, 4.pleveles klojimas, 5. grybuku( ar kokiu vamzdeliu galiukai ar kaladeles)dejimas, 6.tinklo dejimas, 7.kompensacines juostos (putplastis) dejimas a palei sienas. 8.betonavimas. Visas malonumas , be medziagu, 25lt uz m2. Sako:- cia pas jus tokie reikalavimai..... pigiau nedarysiu. Tai ka, ir mes kazko antgamtisko prasom?
Su keliais kalbeta tai kainos betonavimo 9-10lt /m2 ir paruosiamieji darbai 5-7lt/m2. Tai grubiai- 17lt. Sis zmogus paprase 25lt. Bet jei kokybiskai padarys-mokesim.
Tai tiek is savo operos.
Visi mes cia vargstam
QUOTE(saaba @ 2014 06 06, 20:43)
Saunuolis Cibuli , is visos sirdies gerbiu, suprantu ir pritariu . Gryna teisybe, nes patys per toki pat s-da einam su tom statybom .
Kiek eina suprast,statybu inzinieriaus diplomo neturite, bet dedat visas pastangas,skaitot, domites, renkat informacija , jau is kur tik imanoma uzsikabinti, kad issiaiskinti, suprasti ir issirinkti pacius geriausius varijantus, norisi aukstos kokybes ir negailit uz tai moketi didesnius pinigus negu iprasti ikainiai.
Kiek eina suprast,statybu inzinieriaus diplomo neturite, bet dedat visas pastangas,skaitot, domites, renkat informacija , jau is kur tik imanoma uzsikabinti, kad issiaiskinti, suprasti ir issirinkti pacius geriausius varijantus, norisi aukstos kokybes ir negailit uz tai moketi didesnius pinigus negu iprasti ikainiai.
Tikrai taip. Aš ne inžinierius. Išsilavinimas aukštasis (beveik du aukštieji), bet humanitaras. Tikslieji mokykloje sekėsi ne itin gerai, bet gal todėl, kad klasėje buvo daug tiksliųjų mokslų olimpiadininių. Žodžiu, su statybų priežiūra - sunkoka.
Gerai, kad šiuolaikinės technologijos padeda. Dar labai didelė šaunuolė mano konstrukorė. Jau metai laiko po konstruktyvo praėjo, bet padėjo nerealiai. Pvz., trečiadienį mūrijo lauko siena (ji bus nešiltinta, jai didelių reikalavimų nekeliu). Joje - 3,90 m ilgio ir 40 cm aukščio sąrama. Mūrininkas jau su betono kibirais lakstė kol aš su grindininkais kariavau.
Sakau palauk, nebetonuok. Užlipu, išsipurvinu džinsus (bala nemetė). O tenai vietoje kvadratinio armatūros surišėjo sudėta tik apversto U formos armatūra (trūksta vienos kraštinės). Konstruktyve nurodyta, kad ji turi eiti kas 10 cm, o sudėta kas 30 cm. Mūrininkas net sako, kad armatūros liko, nors man atrodė, kad turi trūkti.
Darau foto ir siunčiu konstruktorei. Ta greitai perskaičiuoja ir sako, kad lyg ir nieko baisaus nebus ten didelių apkrovų, nors betonas, kadangi tas surišimas nėra uždaro stačiakmpio formos, gali įstrižai plyšti. Moteris perskaičiuoja ir sako, kad visgi bus gerai. Visą tai daro nemokamai ir beveik visus metus. Aš jai skolingas kibirą gėlių. Gyvai techninė priežiūra tiek neišgaudė, kiek ji klaidų mano siųstose nuotraukose prižiūrėjo (nenorėjau tau Mintai sakyti, bet Artūras - silpnas techninis prižiūrėtijas, jis supranta tik betoną ir mūrą, bet ir tai savaip). Su konstruktore mūrininką truputį pagasdinom: sakau dėk parašą, kad sarama negrius, ko čia savivaliauji. Šiek tiek buvo persigandęs. Tai čia ne esminis namo momentas. O jei būtų esminiai. Chaltūrščikų pilna. Keista, kad kai kas pasitiki vien elektrininiu paštu. Arba man paranoja, arba aš statybininkus randu lėvus.
Vienintelis, kuris tikrai sąžiningas, tai fasado šiltinimo meistras. Jis man kelis kartus sakė: matau, kad nepasitiki. Bet žmogus klausia, derina, atsiklausia ir kartu priimame sprendimus, o ne slepia broką, kad tik savininkas nepamatytų. Jei statyčiau standartinį namą su KKK, tai būtų dzin. Bet kai sieki tikslo ir nori tokio sandarumo, kad tarp pamato EPS uodas pimpalo neįkištų, tai nieko kito nelieka, kaip reikalauti, rinktis, vaikyti brigadas ir vėl rinktis. Trūksta labai trūksta kruopščiu statybininkų. O ne už kalnų A ir A+/A++ namai. Kas bus tada? Ne jaugi visi taip greitai atsikeis ir pradės dirbti itin kruopščiai? Bus daug bėdų arba veidmainiavimas.
QUOTE(arkava @ 2014 06 06, 21:04)
Kokybiskas betonavimas su uztrinymu lekstemis dabar - 11-12lt, be medziagu. Lygiai tiek, kiek mokejau pries 6-7 m. Su medziagom - gal 25.
Skaiciuokit patys, brangus ar ne, zaist su tais eps ir grybukais, plevelem ir t.t.
Galima ir patiems pasidaryt , kokybiskai
Skaiciuokit patys, brangus ar ne, zaist su tais eps ir grybukais, plevelem ir t.t.
Galima ir patiems pasidaryt , kokybiskai
Galima ir pačiam išsioperuoti, nusikirpti, mašiną susitaisyti, lėktuvą pilotuoti, vaikus mokykloje mokyti, bulves užsiauginti, visą maistą pasigaminti. Žodžiu, gali tapti nepriklausomas nuo viso pasaulio.
Bet jei moki už paslaugą, gali prašyti kokybės. Bent šiokios tokios.
Papildyta:
Ar yra galinčių ir norinčių išmėsinėti mano vėdinimo projektą. Čia - pirmas aukštas. Štai čia - antras aukštas. O štai čia - aksonometrija.
Man nepatinka trys esminiai dalykai:
1. Neišspręstas gartraukio klausimas.
2. Prašiau prie kiekvieno difuzoriaus nurodyti triukšmo lygį. Duomenų nėra. Tik aptakus pasakymas: nuo 25 iki 28 dB (A). Bet čia tik žodžiu. Raštiškai neįsipareigoja.
3. Neaišku, kokiam maksimaliam žmonių skaičiui tinkama sistema. Projektuotojas bijo raštiškai nurodyti, žodiškai teigia, kad sistema tinkama 5-6 žmonėms. O kas bus, jei į namus susirinks 10-12 žmonių.
Čia esminiai punktai. Ne esminiai: iš pirmo aukšto sandėliuko ir antro aukšto drabužinės nėra oro šalinimo, 100 mm vidinis vamdis gali būti per siauras, bus triukšmas, didesnis pasipriešinimas vamzdyne.
Kokios būtų pastabos?
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 22:16)
Galima ir pačiam išsioperuoti, nusikirpti, mašiną susitaisyti, lėktuvą pilotuoti, vaikus mokykloje mokyti, bulves užsiauginti, visą maistą pasigaminti. Žodžiu, gali tapti nepriklausomas nuo viso pasaulio.
Cibuli,tu ne betkokios kokybes prasai,o idealios. Netgi statybu reglamente leidziami nuokrypiai,o pas tave ne
Su teiginiu kad kiekvienas turi dirbti savo arba 100% sutinku. Todel ir darau tik tai ta ka moku.. Turiu kelias darbu rusis ant kuriu specializuojuos ir viskas,o kai zmones patys elektra vedzioja,patys santechnika ir t.t... Devyni amatai-desimtas badas
bet mes cia jau i pievas varom,tie pokalbiai su PN nesusije..
Idomu,ar kasnors netoli Siauliu daro sandarumo testa.. Kol laukines sienos gipsu neuzklijuotos gal verta butu pasidaryti..
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 06, 21:28)
Cibuli,tu ne betkokios kokybes prasai,o idealios. Netgi statybu reglamente leidziami nuokrypiai,o pas tave ne
Kaip tai pas mane neleidžiami nuokrypiai? Jie ne tik leidžiami, jų yra. Klausimas tik kokie ir kur? Pvz., sandarume negali būti nuokrypių, putplasčio sudėjime irgi negali būti.
O štai mūrija su šiokiu tokiu nuokrypiu, net armatūra ne visur sudeda, kaip reikia. Pvz., lauko stoginėje, kur bus plokščias stogas, turėjo sudėti 15 ankerų murločio prisukimui. Tai rezultate įdėjo tik 13 vnt. O tu sakai, kad negali būti nuokrypių. Kur nereikia nesikabinėju, bet plėvelės, putplastis ir langai mano name bus sudėti idealiai. Čia šūdarankiams ne vieta.
QUOTE(darius333 @ 2014 06 05, 19:56)
Jei nori ką nors įrodyti, stabdai statybas ir bylinėjiesi, kad iškilus "naujiems" neaiškumams, galima būtų kvieti ekspertus bet kada gyvai įvertinti situaciją. Teismuose būna, kelis kartus, skirtingi ekspertai tuos pačius dalykus vertina. Jei bus vykdomos statybos toliau, langistams bus labai nesunku apsiginti, kad viskas buvo padaryta gerai, o sugadinta jau po jų.
Aišku galima būtų viską užfiksuoti, fotografuojant, bet gali būti užfiksuoti ne visi niuansai, atsiras ekspertų negalinčių daryti pilnos ekspertizės iš "ribotos vaizdinės medžiagos", be to išlieka galimybė užginčyti kaip nors "neteisingai" atliktą vaizdo fiksaciją ir jei yra padaryti, nors kokie pakeitimai, gaudyk vėją laukuos.