Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 08:56)
O aš tavo logikos nesuprantu. Jei pirkdamas langus, jau sumokėjau už tas neoporo juosteles, kurios idealiai tinka į tarpus, tai pagal tave turiu jų nedėti ir viską užpurkšti putomis. Sudėjo juosteles (beje neoporo juostelės šilumos laidumas šiek tiek geresnis nei puliuretano putų), kurios puikiai tiko. Tik apie laikiklius buvo likę šiokie tokie tarpai. Juos užpūtė ir galutinis rezultatas - super. Jei ne mano pinigus sutaupėm, tai bent gamtos apsauga pasirūpinau. Juk pagaminti ir vieną ir kitą produktą kainuoja, o išmesti neoporo juosteles - neatsakinga.
Papildyta:

Jei ne paslaptis, kurioje vietoje iš proto einu? Aš nepiktai, man tiesiog įdomu. Gal iš šono geriau matyti.  4u.gif

Na,kurioj vietoj eini is proto tai patylesiu. neverta diskutuoti. O juosteliu as ir nesiuliau ismesti,problema buvo kad tau nepatiko jog jos nelygiai ispjautos ties laikikliais (tiksliau islauztos) kaip pats paminejei,uzpute tas vietas putom ir viskas gavos idealiai. tai kam sarsala lygioj vietoj kelti? As sutinku,idealumo reikia siekti.Su protu. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 06 06, 09:00)
Nesuprantu - taupyti savo pinigus yra blogai ?  doh.gif Man kazkaip nesa i tipini tarybinio statybininko poziuri - visaks dzin, vis tiek seiminkas sumokes  schmoll.gif  Butent toks poziuris man panasus i ozio uzsispiryma- as iprates taip ir taip darau, o visi kas nori kitaip - jau uzsisipyre oziai  schmoll.gif
Cibulio atveju kokybe butu nukentejusi ir pinigu butu isleides daugiau  4u.gif

Zegnokis jei tau rodos.. Kur kokybe butu nukentejus?

p.s. man iki tarybinio statybininko amzius nedatraukia.. tad siuskit laiskus kitu adresu.. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 10:15)
Čia yra įdomus video. Tik suomiai horizontalų sijoną deda ne apačioje, o beveik viršuje. Įdomu, kuris variantas efektyvesnis?

Netik suomiai.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 06, 17:35)
kaip pats paminejei,uzpute tas vietas putom ir viskas gavos idealiai. tai kam sarsala lygioj vietoj kelti?  As sutinku,idealumo reikia siekti.Su protu.  4u.gif

Aš irgi jau prie šios išvados artėju, kad idealumo reikia siekti su protu. Ypač jei statybininkai samdyti. Jei viską darai pats, tai gal ir netoli idealo gali būti. Tik nesu aš tas auksarankis, kuris viską gali pasidaryti pats. Atrodo, kad galiu, bet kai pats paklijavau kelias vietas, tai nusprendžiau, kad geriau nežaisti statybų. Tegul tuo užsiima kiti. Aš geriau užsiimsiu tikrai gerų statybininkų paieška. Beje, grindų atveju galiu pasakyti, kad tikrai gerų nėra. Net neina kalba apie pinigus.

Pvz, jei kalbam apie fasadą, tai maždaug įprastą, kad 40 Lt/1 m2 vidutinė kaina, o 55-60 Lt/m2 - jau geras specas arba sunkesnis projektas. Grindų atveju tokių nėra. Visi kaip vienas - su šleivom rankom, kainos vienodos. Matau realų rinkoje trūkumą: ne tik gerų betonuotojų, bet ir gerų grindų apšiltintojų. Čia panašiai kaip ir su plokščiu pamatu. Atrodo, kad lengva, bet realiai mokančių gerai tai padaryti vienetai.

Reikėtų geros grindininkų brigados. Vienas žmogus būtų atsakingas tik už EPS sudėjimo/pagrindo paruošimą, kiti jau betonuotų. Toks darbas gali būti brangesnis nei įprastai. Čia didelė niša, kurios dar niekas neužpildė. Gal imamės, a?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 birželio 2014 - 17:49
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 18:47)
Aš irgi jau prie šios išvados artėju, kad idealumo reikia siekti su protu. Ypač jei statybininkai samdyti. Jei viską darai pats, tai gal ir netoli idealo gali būti. Tik nesu aš tas auksarankis, kuris viską gali pasidaryti pats. Atrodo, kad galiu, bet kai  pats paklijavau kelias vietas, tai nusprendžiau, kad geriau nežaisti statybų. Tegul tuo užsiima kiti. Aš geriau užsiimsiu tikrai gerų statybininkų paieška. Beje, grindų atveju galiu pasakyti, kad tikrai gerų nėra. Net neina kalba apie pinigus.

Pvz, jei kalbam apie fasadą, tai maždaug įprastą, kad 40 Lt/1 m2 vidutinė kaina, o 55-60 Lt/m2 - jau geras specas arba sunkesnis projektas. Grindų atveju tokių nėra. Visi kaip vienas - su šleivom rankom, kainos vienodos. Matau realų rinkoje trūkumą: ne tik gerų betonuotojų, bet ir gerų grindų apšiltintojų. Čia panašiai kaip ir su plokščiu pamatu. Atrodo, kad lengva, bet realiai mokančių gerai tai padaryti vienetai.

Reikėtų geros grindininkų brigados. Vienas žmogus būtų atsakingas tik už EPS sudėjimo/pagrindo paruošimą, kiti jau betonuotų. Toks darbas gali būti brangesnis nei įprastai. Čia didelė niša, kurios dar niekas neužpildė. Gal imamės, a?

Cibuli,manau nisa jei ir yra tai nedidele,nes tulam lietuviui,reikia padaryti pigiai ir idealiai. Tokiu kaip tu,tera vienetai kurie sumokes geriau daugiau uz kokybe,negu kad pigiai ir nekokybiskaiTaip nebuna lotuliukas.gif
Beje,kokios problemos su betonuotojais,kodel net nepabandes manai kad kreivarankiai? Kitus ju objektus apziuri ar kaip? O kas liecia pulistirolo dejima,tai nepamirsk kad jei ir ne idealiai,plysiukai nedideli,tai kaip mineta konvekcija nevyksta ir t.t. Plius as kai dejaus pulistirola tai pastebejau kad lapai nera idealus staciakampis,dazniausiai kampai uzlankstyti ir kai sudedi 4 lapus kampu sujungime gaunasi plysiukas-pliusiukas.. Ir daryk ka nori,nors pasikark idealiai nebus.Aisku tam zmones isrado makrofleksa smile.gif

P.S. Taip,as statybininkas,net LT nedirbu. man paciam idomu stebeti kokie darbininkai lietuvoje ir kokie uzsakovai.

P.s.2 Tiesa siokia tokia nisa matosi,jei busi saziningas,punktualus,tvarkingas darbuotojas,manau darbo netruktu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 06 birželio 2014 - 18:35
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 06, 18:31)
Beje,kokios problemos su betonuotojais,kodel net nepabandes manai kad kreivarankiai? Kitus ju objektus apziuri ar kaip?

Kitų nežiūrėjau, bet rinkausi rekomenduotus. Kai atvažiuoja rekomeduotas grindininkas ir aiškina, kad jam jau baisu pas mane dirbti, nes žino visą istoriją su langais. Jau pats iš karto bando apsidrausti, kad ne auksarankis.

Tada padaro antrą aukštą. Dar pusę bėdos. Bet kai pirmame aukšte randu štai taip sudėtą plėvelę, tai pats juos išveju.

Tada pasamdau tą, kuris kaimynui labai gražiai polius darė. Prižadėjo, kad padarys, kad bus kokybė. Kainą užmetė. Na, pagalvojau, gal tikrai padarys. Pradėjo dirbti ir po dviejų valandų sako - mes čia nedirbsime. Susirinko šmūtkes ir dingo. Pamatė, kad per daug prisižadėjo ir ilgai truks putplasčio sudėjimas. Geriau jie betonuos nei putplastį dės. O sudėjo taip, kad vietomis EPS lapai vaikšto keliais mm. Žodžių, šūdžiai, o ne meistrai.

Rytoj ateina kiti. Sakė Eikos A klasės namų grindis darė. Nebijo darbo. Sėdėsiu visą dieną ant kupros ir žiūrėsiu. Sutiko. Išnuomosiu putplasčio pjaustyklę, kad būtų siūlės tiesės, o ne kaip girto siūsiojimas. Žiūrėsim, kuo baigsis, nes dar vienus turiu. Ir žadėjo kokybė. Štai tokie šūdarankiai statybininkai likę Lietuvoje. Aišku, kad yra meistrų, bet neveikia net mano formulė: imti brangiausius. Jau nebe suprantu, kaip atsirinkti. Vien chaltūrščkai.

Beje, tas pirmas, kur plėvelę niekaip apie vamzdį nepataikė, atsivežė 16 metų vaiką. Greičiausiai, kad čia tas vaikas ir pjaustė. Niekaip nepataikė. Iš trijų kartų.

Dar vienas grindininkas 20 val. atlėkė. Apžiūrėjo namą, paklausė, ko noriu. Sakė už 30 min. pasakys kainą. Visą parą nebekėlė ragelio.

Kitas sako vos įėjęs į namą: aš geriau nepadarysiu. Jei tinka dirbam. Tiesa, jo žmogus pradžioje sudės vieną kambarį, jei tiks - dirbs toliau. Jei ne, sumoku 80 Lt ir skirstomės.

Nėra grindininkų, kurie pasakytų: padarysiu kaip nori, bet tai tau kainuos dvigubai. Visi bijo, neapsiima, bėga. Liko tik dvi firmos. Gal bent viena iš jų padarys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 birželio 2014 - 18:51
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 20:42)
Sėdėsiu visą dieną ant kupros ir žiūrėsiu.

Tai ,gal susidetum pats kol ziuresi smile.gif ,negi toks be....
biggrin.gif joke
Atsakyti
Cibuli, manau jei negali pakeist grindininku, keisk poziuri i juos, pamokyk, liepk pataisyt... Jei jie nesugeba taip padaryt - pats pabandyk... smile.gif
Maniskiais meistrais kol kas (tfu, tfu) labai patenkintas. Grindu betonuotoja taip pat turiu, zinau kad dirba apie 12 metu. Patikimas, kaina normali. Girba gerai.
Bet nerekomenduosiu, sakykim del uzsakovo inoringumo... biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 06 06, 18:57)
Tai ,gal susidetum pats kol ziuresi  smile.gif ,negi toks be....
biggrin.gif joke

Jei niekas nepadarys, pasidarysiu pats. Dabar tam ala iš Eikos skambinau pasitikslinti dėl rytdienos laiko. Nekelia. Gal jau irgi į krūmus dėjo.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 06 06, 19:03)
Bet nerekomenduosiu, sakykim del uzsakovo inoringumo... biggrin.gif

O tu norėtum, kad chirurgas operacijos metu tau pilve paliktų peilį. Arba parduotuvės kasininkė, tau eilėje atstovėjus 20 min, prieš pat veidą atsistotų ir pasakytų. Einu į tualetą. Kasa nedirba.

Kur tu matai mano įnoringumą? Aš noriu, kad juodą plėvelę sudėtų be tarpų. Ir putplastis turi nevaikščioti. O vaikšto jis todėl, kad pagrindas nėra gerai paruoštas. Du elementarūs dalykai. Kokybė bus. Man jos reikia.

Ne tik statybose reikia reikalauti kokybės. Visur. Kitaip mes netobulėsime ir žlugsime. Per maža ir per daug atvira ekonomika esam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 birželio 2014 - 19:12
Gal Zalgirio fanas ...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 06 06, 19:13)
Gal Zalgirio fanas ...

Atsiliepė. Atvažiuos. Gal dar liko sąžiningų žmonių. Rytoj paaiškės.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 20:11)
pagrindas nėra gerai paruoštas.

va todel ir betonavausi juodgrindes,nors cia dauguma saukia kad pinigai i bala... Plius kai dejau pirma sluoksni,suklijavau kampus su lipnia juosta,o antra sluoksni prigreziau su grybais kurie naudoami fasadams. Grybai tam kad vamzdziai nekelnotu pulistirolo,nes vamzdziai tvirtinosi prie jo. Viskas stabilu,paskutiniai lapai ideti su iverzimu,jei koks plysiukas ir yra,juos panaikins putos..
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 20:21)
Atsiliepė. Atvažiuos. Gal dar liko sąžiningų žmonių. Rytoj paaiškės.

lauksim vaizdines medziagos.
Atsakyti
Nenoriu, ir to niekada bebus, nes yra - kontrole. Kuo nepasitikiu, darau pats.

Jei plevele blogai dedama (sudeta) - liepi pataisyt, sustabdai finansinius srautus ir pan.

Nu nedasyla, kaip vyrai pabege objekta bega laukais.
Maniskiai, atvaziavus masinai, dar neskuba eit, darbuojas...

QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 18:11)
Jei niekas nepadarys, pasidarysiu pats. Dabar tam ala iš Eikos skambinau pasitikslinti dėl rytdienos laiko. Nekelia. Gal jau irgi į krūmus dėjo.
Papildyta:

O tu norėtum, kad chirurgas operacijos metu tau pilve paliktų peilį. Arba parduotuvės kasininkė, tau eilėje atstovėjus 20 min, prieš pat veidą atsistotų ir pasakytų. Einu į tualetą. Kasa nedirba.

Kur tu matai mano įnoringumą? Aš noriu, kad juodą plėvelę sudėtų be tarpų. Ir putplastis turi nevaikščioti. O vaikšto jis todėl, kad pagrindas nėra gerai paruoštas. Du elementarūs dalykai. Kokybė bus. Man jos reikia.

Ne tik statybose reikia reikalauti kokybės. Visur. Kitaip mes netobulėsime ir žlugsime. Per maža ir per daug atvira ekonomika esam.

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 06, 19:22)
va todel ir betonavausi juodgrindes,nors cia dauguma saukia kad pinigai i bala...

Dauguma grindininkų būtent apie jas ir kalba. Jei būtų juodgrindės, tai jie dievai, sudėtų gerai. Dar tiktų trambuota skalda, bet atsieit brangu.

Dabar gal ir daryčiau juodgrindes, bet laiko jau nėra. Kol išbetonuos, išdžius savaitė kita praeis. O man jau kitą savaitę atvažiuoja fasado neoporas.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 06 06, 19:22)
1. Jei plevele blogai dedama (sudeta) - liepi pataisyt, sustabdai finansinius srautus ir pan.

2. Nu nedasyla, kaip vyrai pabege objekta  bega laukais.
Maniskiai, atvaziavus masinai, dar neskuba eit, darbuojas...

1. Dvi valandas ginčyjosi, kad viskas gerai. Taip visi daro. Užkniso ir išvijau. Sakau normalūs žmonės per tas 2 val. jau būtų pataisę. Sakau, jei problema pinigai sakyk, pridėsiu 200-300 Lt. Tylėjo. Vadinasi, nemoka.

Man atrodo, kad reikia kurti naują temą. Blogi statybininkai ar pan. Kontaktai, vardai, pavardės, darbai. Daug kam nervus sutaupytumėme.

2. Jie niekur nebėgo. Pakalbėjau su grindininkais. Tada nuėjau pakalbėti su mūrininku ir šiltinimo meistru. Skambina grindininkas ir klausia, kur aš. Sakau čia pat - prie pamatų. Prieina ir sako - mes nedirbsime. Sakau kaip tai: šiandieną ar visai. Mykė, mykė. Visai nedirbsime. Pastovėjo, demonstratyviai keturiese, parūkė ir išvažiavo. Sakau dinkit iš akių kol armatūrą negavot. Tai dar kažką burbėjo. Pagadino juodą plėvelę, EPS kelis lapus supjaustė. Sakiau džiaukitės, kad dar nenuskaičiavau už medžiagas. Mūrininkas su šiltinimo meistru suprato, kad grininkai šūdai. Davė kontaktų.

Nesiseka man su statybininkais lenkais ir rusais. Šitie tik broką daro.

Su lietuviais problemų nėra. Aš ne nacionalistas, bet kaip tik lenkai ar rusai, taip problemos. Rytoj lietuviai atvažiuoja.

Pamatus darė lenkai, grindis, kurie pabėgo, rusai. Tai va...
Atsakyti