Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(Verteris @ 2014 06 06, 08:50)
Primink - pamatas apšiltintas tiek kiek matosi ar dar žemėje giliau sijonas yra? Jei tiek, kiek matosi, geoporo prasmė gal ir būtų. Jei sijonas dar į žemę gilyn įeina, tai šitoje vietoje horizontalus kelio šalčiui neprailgins tiek, kad atsipirktų.

Pamatas apšiltintas tiek, kiek matosi. Apšiltinimo aukštis - 1,25 m. Apie 20-25 cm bus virš žemės (cokolis), likusi dalis (apie 1 metras) bus po žeme. Papildomas apšiltinimas tikrai nepamaišytų. Tik klausimas, koks atsipirkimo laikas. Aš kalbu apie L formos sijoną. Jis parodytas čia (12 p.).
Atsakyti
Čia yra įdomus video. Tik suomiai horizontalų sijoną deda ne apačioje, o beveik viršuje. Įdomu, kuris variantas efektyvesnis?
Atsakyti
Jei mano argumentai įdomūs, pasikartosiu - su žemai nuleistu sijonu gali daugiau žalos nei naudos pridaryti. Esmė tame, kad horizontalaus sijono gylis iš esmės nustato įšalo gylį. Su žemai esančiu h sijonu aplink namą gali turėti gilesnį įšalą nei pievutėje už 10m. Tai žinoma kad suomiai paviršiuje horizontalų sijoną daro, kaip dar kitaip?
Į duobės apačią geriau įžeminimo apjuosimą įmesti, o ne XPS.
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 09:40)
Dar tokia mintis kilo. Pamatai jau atkasti, gal verta apačioje pasidėti dar ir horizontalų sijoną. <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 10:15)
Čia yra įdomus video. Tik suomiai horizontalų sijoną deda ne apačioje, o beveik viršuje. Įdomu, kuris variantas efektyvesnis? <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 10:15)
Čia yra įdomus video. Tik suomiai horizontalų sijoną deda ne apačioje, o beveik viršuje. Įdomu, kuris variantas efektyvesnis?

Gal būt - kuo aukščiau dedi, tuo daugiau izoliuoji apačioje.
Padėjus giliai horizontalų sijoną, pamatas lieka neapsaugotas. Visas sluoksnis virš sijono gauna šaltį ir jį perduoda į pamatą, tegu ir apšiltintą.
Man įdomu, kodėl punktyru klijavo juostelę? tarpeliui sudaryti? ar atžymėjimui grynai?

Papildyta:
Kaip teisingai apšiltinti polius?
Poliai bus 0.3-0.9m gylyje. Ar užteks horizontalaus sijono?
Papildyta:
Iš ties logiška apšiltinimą daryti kuo aukščiau. Žemai paklojus sijoną - visas viršuje esantis gruntas tampa pilnai priklausomas nuo oro/paviršiaus temperatūrų. O iš žemės kylanti šiluma nepasiekia virš sijono esančio sluoksnio.
Taigi kuo aukščiau tuo geriau?
Atsakyti
C., Kitus langus kai apiputinesi stenkis palikti tarp lango remo ir siltinimo medziagos 1-2cm tarpeli . Saudal Flexi foam gun klijai montaziens elastiskos putos geriausiai susiformuoja kai yra toks tarpelis . Ir dar nereiketu montaziniu putu pjaustyti o jas joms pradejus stingti- formuotis reiktu suspausti iki reikiamos plokstumos .tada nepazeidziama susidariusi plevele smile.gif ...
Atsakyti
iseinant is to - gal isvis galima darant trinkeles aplink nama 0,5-1 m plocio takeli, is kart po jom klot XPS ? (aukstas vertikalus sijonas) g.gif

QUOTE(Milao @ 2014 06 06, 09:40)
Jei mano argumentai įdomūs, pasikartosiu - su žemai nuleistu sijonu gali daugiau žalos nei naudos pridaryti. Esmė tame, kad horizontalaus sijono gylis iš esmės nustato įšalo gylį. Su žemai esančiu h sijonu aplink namą gali turėti gilesnį įšalą nei pievutėje už 10m. Tai žinoma kad suomiai paviršiuje horizontalų sijoną daro, kaip dar kitaip?
Į duobės apačią geriau įžeminimo apjuosimą įmesti, o ne XPS.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 08:59)
Pamatas apšiltintas tiek, kiek matosi...

Su XPS gal kitaip, bet kaip mes šiltinom, tai su EPS darėm dar "užbaigimą" su armavimu:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 06 06, 13:56)
Su XPS gal kitaip, bet kaip mes šiltinom, tai su EPS darėm dar "užbaigimą" su armavimu:
user posted image

Tuo XPS ir gerai, kad jam po žeme nereikia jokių apsauginių membranų ar armavimo. Aš cokolį armuosiu apie 25-30 cm. 20 cm cokolio matysis, dar po žeme nuarmuosime 5-10 cm. O likęs XPS bus atviras. Jam neįdomu nei žolių šaknys, nei drėgmė. Kaina man ar su EPS, ar su XPS būtų išėjus labai panaši, todėl ir pasirinkau XPS.
Papildyta:
QUOTE(13b @ 2014 06 06, 11:01)
Man įdomu, kodėl punktyru klijavo juostelę? tarpeliui sudaryti? ar atžymėjimui grynai?

Nelabai supratau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 05, 21:14)
... Mintas sakė nori pamatyti, kaip ir kas man apšiltins...

Beje, prašiau fasado meistro sudėti grindų putplastį. Atsisakė. Sakau, įsivaizduok, kad čia fasadas tik gulintis. Sakau dar tokio niekada nedarei. Bet žmogus per daug darbo turi, ir taip nespėja.

Dekui uz fotoreportaza. Idomu pamatyti.

Vis tik pritariu jau pasisakiusiems, tarpai gana dideli, daug putu pusti reikia ir man tai nelabai patinka. Pas mane tiesa irgi panasiai, bet pas mane putos ne is balionelio. Tiesa dar uzkliuvo, kad putos buvo pjastytos. As ir pjasuciau, bet tie patys teigia, kad pjaustyti negalima ir patys pjausto doh.gif

Sunku rasti gerus meistrus.
Atsakyti
Cibuli,

Jei gerai iziuriu po langu deta 10 cm plocio xps juosta. Ar taip ?
be putu

Kokio aukscio XPS juosta ir koks tarpas liko nuo vitrinos iki xps ? Dekui
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 06 06, 15:20)
Cibuli,

Jei gerai iziuriu po langu deta 10 cm plocio xps juosta. Ar taip ?
be putu

Kokio aukscio XPS juosta ir koks tarpas liko nuo vitrinos iki xps ? Dekui

Ne visai taip. Tas XPS, kuris matosi, yra nuo pamato apšiltinimo. Štai čia tas pats vaizdas tik iš lauko pusės. Tarpas buvo specialiai paliktas, kad būtų galima pakeisti tuos metalo kardus languose. Po to į tuos tarpus buvo sudėtas antras XPS sluoksnis. Jei teisingai supratau klausimą.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 06 06, 11:46)
C., Kitus langus kai apiputinesi stenkis palikti tarp lango remo ir siltinimo medziagos 1-2cm tarpeli .  Saudal Flexi foam gun klijai montaziens  elastiskos putos geriausiai susiformuoja kai yra toks tarpelis .  Ir dar nereiketu montaziniu putu pjaustyti o jas  joms pradejus stingti- formuotis reiktu suspausti iki reikiamos plokstumos .tada nepazeidziama susidariusi plevele smile.gif

Apie tokius tarpus kalbi. Čia tik vaizdas iš lauko pusės. Tiesa, tarpas neturėtų būti didesnis nei 1 cm.

O pradėjus stengti jas tikrai galima suformuoti į norimą storį? Kaip tai daroma - tiesiog rankomis? Neprilips prie rankų? Po kiek laiko nuo stingimo galima suspausti ir formuoti reikiamą plokštumą.

Beje, štai čia, kur apipjautos mėlynos putos, dar dėsis 7-10 cm storio horizontalus XPS sluoksnis. Vitrinos iš apačios bus labai gerai apšiltintos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 18:52)
O pradėjus stengti jas tikrai galima suformuoti į norimą storį? Kaip tai daroma - tiesiog rankomis? Neprilips prie rankų? Po kiek laiko nuo stingimo galima suspausti ir formuoti reikiamą plokštumą.

stingti ir formuotis putos pradeda mazdaug po 15-25min priklausomai nuo temperaturos ir dregmes ore ir putu kiekio(storio) .Formuoti galima pradeti pabandzius ar nelimpa putu pavirsius - susidariusi plevele.tiesiog pabandyti palietus , paspaudus .Galite net is pradziu pasibandyti kitur ,kad suprastumete ir pajustumete viska smile.gif . Formuoti galima ir su ranka ar kokia tai plokstuma -cia jau fantazijos truputi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 06 birželio 2014 - 17:22