Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

Jei tai tiesa, tai žinios ne kokios... Bet įtariu, kad tai tiesiog lėvas meistras, t.y. dirba su pigiausio segmento prekėmis.
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 06 05, 19:56)
Neblogus, gal; ir turi, bet ne tuos kuriuos pirkai ir uz kuriuos mokejai pinigus, kuriuos matei parodoje, kuriuos tau reklamavo, siule kurie sertifikuoti ir .... doh.gif
Procesa rekia pradeti ne po puses metu ar veliua, nes yra terminai per kiek laiko tu gali pareiksti pretenzija pirmiausia pardavejui, paziurek sutartyje smulkom raidelem, gal jau praleidai termina

Ne viską įdėmiai skaitai, ką rašiau. Pavyzdžiui, kad senaties terminas skundui į vartotojų teisių tarnyba yra pusę metų nuo fakto sužinojimo. Tokie dalykai sutartyse neapibrėžiami, nes jie yra galiojantys visiems, t.y. jie yra bendrateisniai.

Man jau užsandarino langų apačias. Pradžioje ryte supūtė putas. Atkreipkite, jos mėlynos. Firma - Soudal. Putos specialiai skirtos langams. Jos tikrai labai elastingos. Vakare (jau po sukietėjimo) tampiau putų atraižas, tai tamposi kaip guma, neplyšta, elastingos.

Tada vakare apipjaustė putų likučius ir viską apklijavo Siga langų juostomis. Kol kas sandarinome tik vitrinų apačias, nes jos greitai pasislėps po betonu. Šonai ir viršus bus sandarinami po fasado apšiltinimo.

Žiūrėsim, ką parodys termovizija ir sandarumo testas, bet atliktais darbais esu labai patenkintas.

Čia dar nuotrauka, kaip atrodė vitrinos prieš pamatų antro sluoksnio užklijavimą, putų užpūtimą ir sandarinimą. Mintas sakė nori pamatyti, kaip ir kas man apšiltins. Man atrodo, kad rezultatas - 10 balų.

Beje, esu patenktintas ir pamatų/fasado šiltinimo meistru. Jei kam reikės, galiu rekomenduoti. Štai koks galutinis pamatų šiltinimo rezultatas. Nors vietomis buvo tikrai ne koks vaizdas. Dabar dar apatiniame pamatų sluoksnyje gręžiame skyles ir pučiame klijus/putas. Jau pikrau trečią dėžę. Dėžėje 12 buteliukų. Dar 8 vnt. liko., bet 28 jau supūsti. Dar kokie 2-3 sueis. Štai kokių siurprizų paliko pamatų įrengėjai, su kuriais pykausi pareitą vasarą.

Su grindų šiltintojais/betonuotojais dar liūdnesnė situacija. Pirmą brigadą aš pats išvijau. Antra pabėgo po 2 val. darbo. Per šią savaitę aukštyn kojomis apverčiau visą Lietuvos betonuotojų rinką. Dauguma - žali obuoliai. Nieko nesugeba. Lyg ir vienus radau. Gal trečias kartas nemeluos. Žiūrėsim. Kol kas nenoriu nieko afišuoti.

Beje, prašiau fasado meistro sudėti grindų putplastį. Atsisakė. Sakau, įsivaizduok, kad čia fasadas tik gulintis. Sakau dar tokio niekada nedarei. Bet žmogus per daug darbo turi, ir taip nespėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 birželio 2014 - 21:26
QUOTE(cibulis @ 2014 06 05, 22:14)
Jei tai tiesa, tai žinios ne kokios... Bet įtariu, kad tai tiesiog lėvas meistras, t.y. dirba su pigiausio segmento prekėmis.
Papildyta:

Ne viską įdėmiai skaitai, ką rašiau. Pavyzdžiui, kad senaties terminas skundui į vartotojų teisių tarnyba yra pusę metų nuo fakto sužinojimo. Tokie dalykai sutartyse neapibrėžiami, nes jie yra galiojantys visiems, t.y. jie yra bendrateisniai.

Man jau užsandarino langų apačias. Pradžioje ryte supūtė putas. Atkreipkite, jos mėlynos. Firma - Soudal. Putos specialiai skirtos langams. Jos tikrai labai elastingos. Vakare (jau po sukietėjimo) tampiau putų atraižas, tai tamposi kaip guma, neplyšta, elastingos.

Tada vakare apipjaustė putų likučius ir viską apklijavo Siga langų juostomis. Kol kas sandarinome tik vitrinų apačias, nes jos greitai pasislėps po betonu. Šonai ir viršus bus sandarinami po fasado apšiltinimo.

Žiūrėsim, ką parodys termovizija ir sandarumo testas, bet atliktais darbais esu labai patenkintas.

Čia dar nuotrauka, kaip atrodė vitrinos prieš pamatų antro sluoksnio užklijavimą, putų užpūtimą ir sandarinimą. Mintas sakė nori pamatyti, kaip ir kas man apšiltins. Man atrodo, kad rezultatas - 10 balų.

Beje, esu patenktintas ir pamatų/fasado šiltinimo meistru. Jei kam reikės, galiu rekomenduoti. Štai koks galutinis pamatų šiltinimo rezultatas. Nors vietomis buvo tikrai ne koks vaizdas. Dabar dar apatiniame pamatų sluoksnyje gręžiame skyles ir pučiame klijus/putas. Jau pikrau trečią dėžę. Dėžėje 12 buteliukų. Dar 8 vnt. liko., bet 28 jau supūsti. Dar kokie 2-3 sueis. Štai kokių siurprizų paliko pamatų įrengėjai, su kuriais pykausi pareitą vasarą.

Su grindų šiltintojais/betonuotojais dar liūdnesnė situacija. Pirmą brigadą aš pats išvijau. Antra pabėgo po 2 val. darbo. Per šią savaitę aukštyn kojomis apverčiau visą Lietuvos betonuotojų rinką. Dauguma - žali obuoliai. Nieko nesugeba. Lyg ir vienus radau. Gal trečias kartas nemeluos. Žiūrėsim. Kol kas nenoriu nieko afišuoti.

Beje, prašiau fasado meistro sudėti grindų putplastį. Atsisakė. Sakau, įsivaizduok, kad čia fasadas tik gulintis. Sakau dar tokio niekada nedarei. Bet žmogus per daug darbo turi, ir taip nespėja.

Cibuli,kaip manai,ar labai padejo tos mini neoporo juosteles po langais..O gal visgi,putu butu uzteke i ta tarpa. pakankamai storai putesi,keli mm nebutu pagadine... O kiek triuksmo del nieko.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 05, 22:13)
Cibuli,kaip manai,ar labai padejo tos mini neoporo juosteles po langais..O gal visgi,putu butu uzteke i ta tarpa. pakankamai storai putesi,keli mm nebutu pagadine... O kiek triuksmo del nieko.. blush2.gif

Dūmų be ugnies nebūna. Ne visada užpučia 100 proc. Tos juostelės tikrai nepamaišė. Čia aišku tik mano nuomonė. Gal ir galima be jų, bet su jomis - tikrai ne blogiau. Be to, sutaupiau savo pinigų. Nes "Septyni langai" medžiagų išeigas skaičiuoja pagal faktą. Būtų išmetę neoporo juosteles, nors pirkdamas langus aš už jas mokėjau. Dabar jos liko, todėl susipūtė mažiau putų. Taigi sutaupiau dvigubai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 05, 23:18)
Dūmų be ugnies nebūna. Ne visada užpučia 100 proc. Tos juostelės tikrai nepamaišė. Čia aišku tik mano nuomonė. Gal ir galima be jų, bet su jomis - tikrai ne blogiau. Be to, sutaupiau savo pinigų. Nes "Septyni langai" medžiagų išeigas skaičiuoja pagal faktą. Būtų išmetę neoporo juosteles, nors pirkdamas langus aš už jas mokėjau. Dabar jos liko, todėl susipūtė mažiau putų. Taigi sutaupiau dvigubai.

Jo,sutaupei buteliuka putu lotuliukas.gif ,tai tikrai zenklus taupymas. na kagi,stebim toliau kaip is proto einama. Aisku tavo info idomi,labai smulkiai pasakoji. Del to tai respect,s.
Atsakyti
Popalanginis profilis pas tave atrodo platesnis nei pas mane, is vidaus man tilpo vertikali juostele is xps 2cm ir dar 1cm tarpas palangei uzkabint.

padaryta visai nieko, bet tokius didziulius tarpus uzpust su putom man atrodo kiek per brangus smile.gif galima buvo ir graziau xps pripjaut, dadurt.

QUOTE(cibulis @ 2014 06 05, 21:14)

Vat pamato apsiltinimas - silojas man labai patinka. Bet velgi, bijau net pagalvot kiek tai kainuotu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 06 birželio 2014 - 07:28
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 06, 06:56)
Jo,sutaupei buteliuka putu lotuliukas.gif ,tai tikrai zenklus taupymas. na kagi,stebim toliau kaip is proto einama. Aisku tavo info idomi,labai smulkiai pasakoji. Del to tai respect,s.

1 po buteliuka kiekviename mazge - jau deze buteliuku, po varzta kita - vel deze ... ir taip kiekviename statybu zingsnyje - galutiniame rezultate gali tureti keliolika ar keliasdesimt gabalu lituku neismestu ant vejo mirksiukas.gif
2 o as gerbiu Cibuli uz, tai, kad jis nori ir reikalauja kokybes uz pinigus kuriuos sumoka. Aisku galima kaip Mintas 90% paciam viska daryti, bet kai su laiku striuka - isikelti i nama gali tekti po desimtmecio kito doh.gif , o to nesinori - stai ir tenka samdyti "auksarankius" meistrus, kuriuos paskui tenka mokinti kaip dirbti g.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 06 06, 08:32)
1 po buteliuka kiekviename mazge - jau deze buteliuku, po varzta kita - vel deze ... ir taip kiekviename statybu zingsnyje - galutiniame rezultate gali tureti keliolika ar keliasdesimt gabalu lituku neismestu ant vejo  mirksiukas.gif
2 o as gerbiu Cibuli uz, tai, kad jis nori ir reikalauja kokybes uz pinigus kuriuos sumoka. Aisku galima kaip Mintas 90% paciam viska daryti, bet kai su laiku striuka - isikelti i nama gali tekti po desimtmecio kito  doh.gif , o to nesinori - stai ir tenka samdyti "auksarankius" meistrus, kuriuos paskui tenka mokinti kaip dirbti  g.gif

nesnekek veju,jis del tu juosteliu sutaupe gal bu
teliuka putu per visa objekta. Vaje koks praradimas doh.gif . Vienu zodziu as jau sakiau. kokybes reikia reikalauti,bet uzsiiminejimas kosmonautika,tai tik savo nervu lasteliu deginimas. Reikia buti lanksciam,o ne uzsispyrusiam kaip oziui ir jei matai kad galutiniame varijante kokybe nenukentes ,tai ko cia parintis? Beje,keliu mm juostele sutaupe jam markufelio,o poto po apacia privare nenormaliai daug.. Kazkoks absurdas. Cia is serijos-taupom ant prezervatyvu,prarandam ant abortu...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 06, 07:46)
teliuka putu per visa objekta. Vaje koks praradimas doh.gif .  Vienu zodziu as jau sakiau. kokybes reikia reikalauti,bet uzsiiminejimas kosmonautika,tai tik savo nervu lasteliu deginimas. Reikia buti lanksciam,o ne uzsispyrusiam kaip oziui ir jei matai kad galutiniame varijante  kokybe nenukentes ,tai ko cia parintis?  Beje,keliu mm juostele sutaupe jam markufelio,o poto po apacia privare nenormaliai daug.. Kazkoks absurdas. Cia is serijos-taupom ant prezervatyvu,prarandam ant abortu...

O aš tavo logikos nesuprantu. Jei pirkdamas langus, jau sumokėjau už tas neoporo juosteles, kurios idealiai tinka į tarpus, tai pagal tave turiu jų nedėti ir viską užpurkšti putomis. Sudėjo juosteles (beje neoporo juostelės šilumos laidumas šiek tiek geresnis nei puliuretano putų), kurios puikiai tiko. Tik apie laikiklius buvo likę šiokie tokie tarpai. Juos užpūtė ir galutinis rezultatas - super. Jei ne mano pinigus sutaupėm, tai bent gamtos apsauga pasirūpinau. Juk pagaminti ir vieną ir kitą produktą kainuoja, o išmesti neoporo juosteles - neatsakinga.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 06, 05:56)
Jo,sutaupei buteliuka putu  lotuliukas.gif ,tai tikrai zenklus taupymas. na kagi,stebim toliau kaip is proto einama. Aisku tavo info idomi,labai smulkiai pasakoji. Del to tai respect,s.

Jei ne paslaptis, kurioje vietoje iš proto einu? Aš nepiktai, man tiesiog įdomu. Gal iš šono geriau matyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 06, 08:46)
teliuka putu per visa objekta. Vaje koks praradimas doh.gif .  Vienu zodziu as jau sakiau. kokybes reikia reikalauti,bet uzsiiminejimas kosmonautika,tai tik savo nervu lasteliu deginimas. Reikia buti lanksciam,o ne uzsispyrusiam kaip oziui ir jei matai kad galutiniame varijante  kokybe nenukentes ,tai ko cia parintis?  Beje,keliu mm juostele sutaupe jam markufelio,o poto po apacia privare nenormaliai daug.. Kazkoks absurdas. Cia is serijos-taupom ant prezervatyvu,prarandam ant abortu...

Nesuprantu - taupyti savo pinigus yra blogai ? doh.gif Man kazkaip nesa i tipini tarybinio statybininko poziuri - visaks dzin, vis tiek seiminkas sumokes schmoll.gif Butent toks poziuris man panasus i ozio uzsispiryma- as iprates taip ir taip darau, o visi kas nori kitaip - jau uzsisipyre oziai schmoll.gif
Cibulio atveju kokybe butu nukentejusi ir pinigu butu isleides daugiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 06 06, 07:26)
1. Padaryta visai nieko, bet tokius didziulius tarpus uzpust su putom man atrodo kiek per brangus smile.gif galima buvo ir graziau xps pripjaut, dadurt.

2. Vat pamato apsiltinimas - silojas man labai patinka. Bet velgi, bijau net pagalvot kiek tai kainuotu smile.gif

1. Apšiltinimo meistras jau ruošėsi ir ten apklijuoti, bet langininkai sakė, kad nereikia. Rezultatas panašus, gal tik su putomis šiek tiek brangiau. Bet sandarumas - garantuotas.

2. Pabandysiu paskaičiuoti. 10 cm storio (32 lapai) ir 12 cm storio (68 lapai) XPS - 2284,48 Lt. Kažkur 7,5 kūbai. Štai čia pamatų XPS. Čia beveik 10 kubų, nes 2,5 kubo suėjo po nelaikančioms vidinių sienų pertvaroms.

Tada pirkau Styrbit 2000 bituminių klijų. Atrodo, kad 6 kibirus. Jų kaina - apie 330 Lt. Duobės iškasimas - 200 Lt (užpylimas praktiškai nekainuos, nes tuo pačiu metu pasidarysiu ir lietaus drenažą).

Soudal poliuretano klijai - 384 Lt, putos - dar apie 168 Lt. Viso - apie 552 Lt. Bet dar liks kokie 6 buteliukai, tai realiai - apie 440 Lt.

Už darbą apie 1600 Lt, bet čia į kainą įeina ir cokolio armavimas. Visa suma - apie 4854,48 Lt. Dar reikėtų pridėti praeitų metų darbą, t.y. pirmą pamatų sijono sluoksnį - apie 2000 Lt. Tik šitas sluoksnis dėl broko man išėjo nemokamai, t.y. padarė nuolaida.

Lieka 4855 Lt. Pusė šios sumos bet kuriuo atveju būtų išleista rostverko šiltinimui. Vadinasi, realiai man pamatų sijonas kainavo 2428 Lt, tarkim 2500 Lt. Pridėjus nuolaidą visa suma būtų apie 4500 Lt. Tik reikėtų įvertinti, kad jo storis net 22 cm XPS, o gylys nuo žemės paviršiaus - 1 metras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 birželio 2014 - 08:21
Dar tokia mintis kilo. Pamatai jau atkasti, gal verta apačioje pasidėti dar ir horizontalų sijoną. Didelių išlaidų nebūtų. Jei dėti 5 cm storio XPS, tai reikėtų apie 1,24 kubo, o jei dėti 10 cm storio - tai apie 2,48 kubo. Pirmu atveju kaina apie 470 Lt, antru atveju - apie 940 Lt.

O jei panaudoti geoporą, tai dar pigiau kainuotų. Tokiu atveju šalčio kelias nuo pamatų būtų atitolintas dar toliau. Tik ar verta? Jokių papildomų išlaidų - tik XPS sudėjimas. Pats pasidaryčiau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 09:40)
Dar tokia mintis kilo. Pamatai jau atkasti, gal verta apačioje pasidėti dar ir horizontalų sijoną. Didelių išlaidų nebūtų. Jei dėti 5 cm storio XPS, tai reikėtų apie 1,24 kubo, o jei dėti 10 cm storio - tai apie 2,48 kubo. Pirmu atveju kaina apie 470 Lt, antru atveju - apie 940 Lt.

O jei panaudoti geoporą, tai dar pigiau kainuotų. Tokiu atveju šalčio kelias nuo pamatų būtų atitolintas dar toliau. Tik ar verta? Jokių papildomų išlaidų - tik XPS sudėjimas. Pats pasidaryčiau.

Primink - pamatas apšiltintas tiek kiek matosi ar dar žemėje giliau sijonas yra? Jei tiek, kiek matosi, geoporo prasmė gal ir būtų. Jei sijonas dar į žemę gilyn įeina, tai šitoje vietoje horizontalus kelio šalčiui neprailgins tiek, kad atsipirktų.
Atsakyti