galimas it toks variantas - paemus sauso ledo ir uzlasinus ant jo vandens.
Del Glicerino, tai jis turi buti maisomas 1:1 santykiu su vandeniu. Tik kai glicerina garini jis nuseda ant grindu kaip muilas, tai nepaslyskit
QUOTE(Verteris @ 2014 06 02, 18:32)
Klausimas tik kur gaut dūmų generatorių? O dėl rekupo - tai jau isvis max ištraukimo ir padavimo skyle uždaryt fiziškai.
Tik reikėtų su gaisrininkais prieš tai suderinti, kad nereaguotų į iškvietimus:
http://www.garso-apa...mu-generatoriai
http://www.skelbiu.l...ma-9563288.html
http://www.manodisco...hviesos-efektai
Gruodzio m. islaidos š.ir kv.--- 292kWh
Sausio m ------- 402 KWh
vasario men elektros islaidas 145m2 vieno auksto namui , geoterminis sildymas 6kW galingumo inverterinis SS ne brendinis , vertikalus kolektotius 114m .
Šildymui ir DHW išleista suma naudojau tik naktine energija ,t.y. nuo 23.00val iki 7.00val.) 267,7 kWh x 0,353 Lt/kWh =94,50Lt ;
Taigi vasario men. sildymui ir karsto buitinio vandens ruosimui isleita vienam m2 : 94.5 Lt/145m2=0,65Lt/m2 ;
Kovo mėn . išlaidos šildymui ir karštam vandeniui ruošti :221kWhX0,353Lt=78Lt ;
Balandzio men. islaidos sildymui ir karstam vandeniui ruosti sunaudota 90kWh t.y naktiniu tarifu 31,77Lt
Geguzes men. karstam vandeniui ruosti n.tarifu sunaudota 50kWhx0,353Lt=17,65Lt
Sausio m ------- 402 KWh
vasario men elektros islaidas 145m2 vieno auksto namui , geoterminis sildymas 6kW galingumo inverterinis SS ne brendinis , vertikalus kolektotius 114m .
Šildymui ir DHW išleista suma naudojau tik naktine energija ,t.y. nuo 23.00val iki 7.00val.) 267,7 kWh x 0,353 Lt/kWh =94,50Lt ;
Taigi vasario men. sildymui ir karsto buitinio vandens ruosimui isleita vienam m2 : 94.5 Lt/145m2=0,65Lt/m2 ;
Balandzio men. islaidos sildymui ir karstam vandeniui ruosti sunaudota 90kWh t.y naktiniu tarifu 31,77Lt
turim i ka lygiuotis
Sausio m ------- 402 KWh
[/quote]
Papildyta:
Mes tai gricerina (ar krema jo pagrindu), ant apversto karsto lygintuvo...
I kvapas fainas O dumu
Sausio m ------- 402 KWh
[/quote]
Papildyta:
Mes tai gricerina (ar krema jo pagrindu), ant apversto karsto lygintuvo...
I kvapas fainas O dumu
QUOTE(Milao @ 2014 06 03, 08:43)
Vaikystėj diskonėse gliceriną pildavom į metalinę lėkštę, pastatytą ant ant elektrinės kaitlentės. Kad "prietaisas" būtų mobilus, gliceriną galima į kokį tai elektrinį arbatinuką įpilti. Turiu įtarimą, kad dabartiniai dūmų generatoriai tuo pačiu principu veikia.
QUOTE(korida @ 2014 06 03, 10:56)
Sausio m ------- 402 KWh
Sausio m ------- 402 KWh
Būtų neblogai, jei sugebėtum šildymo ir karšto vandens kWh atskirti. Tada reikėtų vien šildymo kWh sudėti. Už visus metus. Ir padalinti iš namo ploto. Aišku dar nėra visų metų. Įdomu įsipaišytum į 15 kWh ar ne?
Aišku būtų įdomu sužinoti ir visas pirminės energijos sąnaudas.
QUOTE(cibulis @ 2014 06 01, 18:59)
Gal ir užtektų. Negaliu pasakyti. Aišku galima ir kitaip elgtis. Pasidaryti sandarumo testą ir žiūrėti, kur praleidžia. Galbūt grindyse viskas bus gerai.
Man sandarumo testas kainavo pigiau, nei žadi už tas lipučkas atiduoti, žiūrėk, pasidarysi testą, tai ne tik ant tų lipučkų sutaupysi, bet ir dar kelias problematiškas vietas surasi, apie kurias net pagalvojęs nebuvai, ar iš vis į viską galėsi numoti ranka sakydamas kad "tokio sandarumo man per akis pakanka". Na aišku stogą prieš tai užsandarinti reikėtų .
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 02, 10:09)
Aš savo darbu taip nepasitikėčiau. Manyčiau, kad tikrai reikia sandarumo testo.
Ten kur buvau prikišes savo rankas, jokių sandarumo problemų nebuvo.
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 06 02, 11:20)
Ar galima daryti nesildomoje palepeje ( palepes ventiliacija uztikrinta ).
Aš tam nematau problemų, bet prieš ką panašaus darant, pirmoje eilėje siūlyčiau pasidomėti, ar priešgaisriniai reikalavimai nedraudžia eksperimentų šioje srityje.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 02, 12:46)
jei apeiti visas pirmo aukšto sienas ties pamatu išeitų apie 96,46 m. Taigi reikėtų 4 juostų, o tai kainuotų net 573 Lt.
UPS. Siūlau sunerimti. Lieka laisvi tik 3,54 juostelės. Kadangi bus daug juostelės sudūrimų, ją reikės užleidinėti, gali nutikti taip, kad tų 3,54m juostos ilgio neužteks ir teks pirkti dar vieną ruloną.
Siūlau į tokį mažą laisvą metražą žiūrėti atsakingiau.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 02, 12:46)
Nupiešiau, kaip įsivaizduoju pamato ir grindų sandarinimo mazgą.
Aš turėjau idėją šią vietą užsandarinti Bitumine, aliuminiu dengta juostele, kuri nors ir brangi, bet keletą kartų pigesnė nei tavo išrinktoji.
Turėjau ir dar vieną variantą, sandūrą praeiti su silikonu .
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 06 02, 14:26)
Bet tai jai "ciongas" pereina tavaji pamata tai ka ta pleve gelbeja? Gal visgi demesi reiktu koncentruot i lauka
Pagal PN teoriją sandarumas užtikrinamas iš namo vidaus, taip kad Cibulis teisingai daro.
Jei siaurą vamzdelį vienoje pusėje užkimši, pūsk į jį kiek nori, neprapūsi. Vienintelė galima problema - jei plyšys pakankamai didelis gali atsirasti konvekcija, todėl didesnių plyšių išoriniame apšiltinimo sluoksnyje palikti negalima, bet idealaus sandarumo tenai nereikia.
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 06 04, 08:48)
o kokie priesgaisriniai reikalavimai sitoje vietoje gali buti?
svarbiausia kad traukos netruktu...
svarbiausia kad traukos netruktu...
Kas liečia KKK ir kaminą, tai ši sritis 100% kad yra reglamentuota, nes keliami visokie reikalavimai langų skaičiui katilinėse, durims ir t.t., tad reikia pasitikslinti, ar nėra kokių reikalavimų ir oro paėmimui.
Kas dėl techninės šio sprendimo pusės, tai mano manymu irgi viskas turėtų būti tvarkoje, kaip tik, palėpės ventiliacija dar suintensyvinama. Tiesa, palėpės ventiliacijos grotelės turėtų užtikrinti pakankamą KKK oro kiekio pralaidumą.
Šito mano sprendimo nukopijuoti neįmanoma, nes bent kol kas tokio sprendimo kaip ir nebuvo. Ir greičiausiai niekada nebus, nes mano manymu jau dabar yra geresnis, aprašytas mano bloge, ir kitas dar geresnis - jūsiškis.
Putplastis patalpų viduje neprietaringiems blogai tik tiek, kad paslepia termomasę. Tame variante kuris video, termomasę vietoj EPS slepia gipsas. Šiek tiek geriau nei klasikiniai ICF, bet kam rinktis šiek tiek geresnį variantą, kai yra daug geresnis.
QUOTE(BangaS @ 2014 05 30, 14:54)
Milao, jūsų sprendimą jau nukopijavo... https://www.youtube....h?v=Krm9kJVX87g <{POST_SNAPBACK}>
Putplastis patalpų viduje neprietaringiems blogai tik tiek, kad paslepia termomasę. Tame variante kuris video, termomasę vietoj EPS slepia gipsas. Šiek tiek geriau nei klasikiniai ICF, bet kam rinktis šiek tiek geresnį variantą, kai yra daug geresnis.
QUOTE(BangaS @ 2014 05 30, 23:49)
Iš šiltumo pusės ten nėra ko žiūrėti, nes nieko gero. Bet pats principas, kad termomasė lieka pastato viduje, iškart už "liktinės" gipso plokštės, man labai patiko. Išspręsta esminė ICF negerovė dėl putplasčio viduje patalpų.Tas metalines jungtis, panašias kaip Euromac'o putplasčio blokelyje galima pakeisti ne metalinėmis, o EPS pastorinti iki norimo lygio ir jau visai neblogas rezultatas būtų. <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE(mintas @ 2014 06 04, 10:09)
Kas liečia KKK ir kaminą, tai ši sritis 100% kad yra reglamentuota, nes keliami visokie reikalavimai langų skaičiui katilinėse, durims ir t.t., tad reikia pasitikslinti, ar nėra kokių reikalavimų ir oro paėmimui.
Kas dėl techninės šio sprendimo pusės, tai mano manymu irgi viskas turėtų būti tvarkoje, kaip tik, palėpės ventiliacija dar suintensyvinama. Tiesa, palėpės ventiliacijos grotelės turėtų užtikrinti pakankamą KKK oro kiekio pralaidumą.
mes jau beveik apsisprendem taip daryti.. o priezastis beje labai buitine - darbininkai kuire dare kamina ir paskui jo virsu apmurijo apdailine plyta "pamirso" ideti ventiliacines groteles virsuje ( virs kraigo ). Sulaikem dali litu, bet jie matyt nusprende kad pigiau jiems bus dingti tai kur per apdailine plyta, o kur palepeje tas groteles deti, skirtumas yra patiems darant
QUOTE(mintas @ 2014 06 04, 08:34)
Man sandarumo testas kainavo pigiau, nei žadi už tas lipučkas atiduoti, žiūrėk, pasidarysi testą, tai ne tik ant tų lipučkų sutaupysi, bet ir dar kelias problematiškas vietas surasi, apie kurias net pagalvojęs nebuvai, ar iš vis į viską galėsi numoti ranka sakydamas kad "tokio sandarumo man per akis pakanka". Na aišku stogą prieš tai užsandarinti reikėtų .
Būtent taip ir nusprendžiau padaryti, t.y. kol kas tos Siga juostos neklijuosiu. Tegul sandarumo testas parodo visas bėdas.
Kita vertus, tą Siga juostą bus dar geriau klijuoti ant jau išlietų grindų. Viena jos pusė gulsis ant grindų betono, o kita - ant tinkuotos sienos. Ant grindų tą plėvelę paslėps parketlentės/plytelės, o ant sienos - glaistas ir plintusai.
O kol kas sandarumą toje vietoje spręsime taip: juodą plėvelę užleisime ant putplasčio, tada dar ant viršaus užeis šilumą atspindinti plėvelė. Dar mano name jau nutinkuotas pirma plytų eilė, kuri slėpsis po grindimis. Visą tai gali garantuoti reikiamą sandarumą. Jei nepakaks, tada užklijuosiu tą Siga juostą.
QUOTE(cibulis @ 2014 05 30, 14:11)
Nereikia taip karštai. Mano, kaip vartotojo, teisės, mano supratimu, pažeistos. Vartotojų teisių apsaugos tarnyba konstatuotų keletą pažeistų vartotojo teisių punktų. Jau su jais keletą kartų konsultavausi. Tik minėta tarnyba galėtų rekomenduoti tenkinti mano interesus, bet tai ne teismas, kurio sprendimai yra privalomi.
Vartotojų teisių apsaugos tarnybos sprendimai - tik rekomendacinio pobūdžio. Beje, ši tarnyba, priėmusi sprendimą, įmonę ne tik rekomenduotų tenkinti vartotojų teisėtus lūkesčius, bet ir apie juos paskelbtų savo interneto svetainės gėdos lentoje. Jei įmonėi nevykdytų Vartotojų teisių apsaugos tarnybos sprendimo, aš toliau teisybės galėčiau ieškoti tik teisme. Turint valstybinės institucijos išvadas, manau, kad gana lengvai laimėčiau bylą. Tačiau esminis klausimas - kiek visą tai truktų. Manau, gera pusmetį, jei ne metus.
Taigi nenoriu rizikuoti savo namo apšiltinimu, apdaila, todėl ir priėmiau sprendimą susimokėti už paslaugą pats. Dabar turiu gana neblogus langus, nors vos už 600 Lt priemoką galėjau turėti pačius geriausius. Niekas man neuždraus po to, kai baigsime šiltinti namą, pradėti visą aukščiau minėtą tiesos ieškojimo ratą. Galbūt dar taip ir padarysiu. Nežinau, žiūrėsiu, nes esu 101 proc. tikras, kad tiesa mano pusėje.
Jei kam įdomu, tai jau turiu paruošęs raštą dėl pažeistų vartotojo teisių.
Vartotojų teisių apsaugos tarnybos sprendimai - tik rekomendacinio pobūdžio. Beje, ši tarnyba, priėmusi sprendimą, įmonę ne tik rekomenduotų tenkinti vartotojų teisėtus lūkesčius, bet ir apie juos paskelbtų savo interneto svetainės gėdos lentoje. Jei įmonėi nevykdytų Vartotojų teisių apsaugos tarnybos sprendimo, aš toliau teisybės galėčiau ieškoti tik teisme. Turint valstybinės institucijos išvadas, manau, kad gana lengvai laimėčiau bylą. Tačiau esminis klausimas - kiek visą tai truktų. Manau, gera pusmetį, jei ne metus.
Taigi nenoriu rizikuoti savo namo apšiltinimu, apdaila, todėl ir priėmiau sprendimą susimokėti už paslaugą pats. Dabar turiu gana neblogus langus, nors vos už 600 Lt priemoką galėjau turėti pačius geriausius. Niekas man neuždraus po to, kai baigsime šiltinti namą, pradėti visą aukščiau minėtą tiesos ieškojimo ratą. Galbūt dar taip ir padarysiu. Nežinau, žiūrėsiu, nes esu 101 proc. tikras, kad tiesa mano pusėje.
Jei kam įdomu, tai jau turiu paruošęs raštą dėl pažeistų vartotojo teisių.
Neblogus, gal; ir turi, bet ne tuos kuriuos pirkai ir uz kuriuos mokejai pinigus, kuriuos matei parodoje, kuriuos tau reklamavo, siule kurie sertifikuoti ir ....
Procesa rekia pradeti ne po puses metu ar veliua, nes yra terminai per kiek l;aiko tu gali pareiksti pretenzija pirmiausia pardavejui, paziurek sutartyje smulkom raidelem, gal jau praleidai termina o kai procesas pasibaigs tavo naudai, tai jiems reikes ne tik langus pakeisti, bet ir apsiltinima apdaila sutvarkyti ir viska atsatyti iki tokio lygio koks buvo pradedant keisti langus - o tai jiems kainuos ooooh kiek kartu daugiau. Nenuleisk ranku ir tik pirmyn, nes sitoje situacijoje tu esi visiskai TEISUS ir apgautas.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 05 30, 15:51)
Ech tu teisuoli, teisuoli. Ar zinai kiek laiko gali uztrukti teismai? Pasidomek kiek laiko truko Uspaskicho pirmos instancijos teismas, o jis tik dabar apskustas aukstesnes instancijos teismui. Civiline tvarka teismus galima uzvilkinti ne ka trumpiau. Ir nebutina kazkam "susirgti" ar del kitu priezasciu nedalyvauti. Galimi ir kiti bylu vilkinimo budai. Pavyzdziui teko girdeti, kad ilgiausiai trukusi baigiamoji kalba buvo skaitoma atrodo apie 60 valandu (JAV teismu istorija), baigiamoji kalba yra teisiemojo teise ir niekas neturi teises jos nutraukti ar reikalauti sutrumpinti jei ji susijusi su nagrinėjama byla. Isigilinus i Lietuvos teismu darbo grafikus, tokia kalba gali uztrukti iki keliu menesiu.
Taip, kad jei nori savo statybas uzsaldyti desimtmeciui ar keliems pirmyn i teismus .
Jei man reiketu rezultato, pirmiausiai kreipciausi i vartotoju teises ir tik jei jau ka laikyciau principo reikalu, tik tuomet savo bedas patikeciau teismui.
Yra efektingesnis atsilyginimo skriaudejui budas, nes teismai, net ir juos laimejus vis tiek papildomai kainuos brangokai. Pasidomekit vien advokatu kainomis ir teismuose priteisiamais ikainiais. Nerasit advokato, kuris sutiktu dirbti uz tuos ikainius.
Efektyvesnis budas - tai antireklama. Ji padarys skriaudejui daugiau zalos nei teismai. Cia ne del autoriniu teisiu gincijamasi, kur priteisiamos multimilijardines sumos.
Taip, kad jei nori savo statybas uzsaldyti desimtmeciui ar keliems pirmyn i teismus .
Jei man reiketu rezultato, pirmiausiai kreipciausi i vartotoju teises ir tik jei jau ka laikyciau principo reikalu, tik tuomet savo bedas patikeciau teismui.
Yra efektingesnis atsilyginimo skriaudejui budas, nes teismai, net ir juos laimejus vis tiek papildomai kainuos brangokai. Pasidomekit vien advokatu kainomis ir teismuose priteisiamais ikainiais. Nerasit advokato, kuris sutiktu dirbti uz tuos ikainius.
Efektyvesnis budas - tai antireklama. Ji padarys skriaudejui daugiau zalos nei teismai. Cia ne del autoriniu teisiu gincijamasi, kur priteisiamos multimilijardines sumos.
Niekas nesako, kad reikia stabdyti statybas - pateiki argumentuota pretenzija pardavejui, jis tau atsako per nurodyta termina, tu informuoji, kad laikaisi savo pozicijos ir tiesos, kad negali stabdyti ststybu ir kreipsiesi i teisma, o jiems, pralaimejus teisma, teks padengti visas atsiradusias ir ir kilusias is sito papaildomas islaidas - statybu, siltinimo, apdailos, advokatu, tesimu ....
Jau pats toks bylos iskelimas ir sito proceso paviesinimas - butu toks smugis sitiems langams ir ju ale super montuptojams, kad jie staigiai susivoktu, kad pakeisdami Cibuliui langus ir dar magaryciu tokia pat suma pridedami - laimetu bent jau 100 kartu daugiau
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 06 03, 11:56)
Sausio m ------- 402 KWh
Sausio m ------- 402 KWh
Lieka tik paspausti desine ir su baltu pavydu siekti geresniu rezultatu
Nors mano namas planuoja buti siek tiek didelesnis