QUOTE(cibulis @ 2014 07 15, 23:05)
Vakar toks nuotykis buvo. Žiūriu ar elektrikas gerai rozetes padarė, kai viename iš antro aukšto kambarių išgirdau keistą garsą. Įsiklausiau: atrodo lyg kažkas varvėtų. Galvoju nieko sau: lauke giedra, o čia per stogą varva. O gal sakau namą apšiltino ir kondensato atsirado. O gal difuzinė plėvelė prakiuro. Prieinu prie garso šaltinio (dar buvo sunku rasti), o ten kažkas pilko išlindę. Pajudinu, kai pamatau širšių ar vapsvų spiečių.
Šiandieną jas jau išnaikinome, bet pasirodo, kad montuoji langus su išnešimu į apšiltinimo sluoksnį, tai lieka puikių landų visokiems gyviams. Gerai, kad radau. Vienoje vietoje buvo jau šiek tiek pragraužę difuzinę plėvelę. Su Siga juosta užklijuosiu, bet nuotykis ne itin malonus. Širšių neliko, bet jų lizdas yra. Sunku jį iškrapštyti, mažai vietos prieiti. Lizdą širšės buvo susisukusios tarp difuzinė plėvelės ir čerpių visai netoli lango.
Pas mane tokių skylių nėra, bet nekartą užfiksavau, kaip širšės lenda per mano langų drenavimo skylę į profilio vidų. 100 balov kad ten lizdas yra, o iškrapštyti šansų 0. Užklijavau kuriam laikui tas skyles, bet lizdo tai irgi neištrauksiu.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 07 16, 10:29)
nieko as nedejau, tik kvescionuoju paraso galimybe. taip, gruntas turi but izoliuotas nuo vandens, kas beko, kitu atveju laiduma suskaiciuot ir nebutu imanoma. o parasus tai dar ne ant tokiu dalyku gauna. tu gal ir negausi, bet normali architektu ar projektavimo kontora su tokia smulkmena kaip smelio laidumo skaiciavimas, esu 100% tikras, kad gaus. cia gi jokio kriminalo, jokio pazeidimo, nei formule nei laidumo keficientas klausimu nekelia, tik biurokratui reikia islipt is isprastu remu, o kontoros kurios kasdiena koja atsidarineja to biurokrato kabineto duris, labai nesunkiai pades is tu remu islipt.
O įvertinkim, kiek šansų šiam, na nerandu geresnių žodžių, kaip, filosofui ar fantazuotojui, gauti tokį parašą.