Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 07 16, 10:05)
O tai problematiškas vietas galite įvardinti?

Pagrinde pro grindis ,kur nebuvo užbetonuota ir pamato viršų .Užsandarinsiu tas vietas.
Atsakyti
Daug kas naudoja puciamas putas ( ala makrofleksas ) visokiu mazgu sandarinimui ir probleminiu vietu sprendimui.
Gal kas zinote koks tokio sprendimo budo ilgaamziskumas? kazkaip informacijos nerandu apie makroflekso ilgaamziskuma jei jis naudojamas namo viduje...
Atsakyti
Ar gali medis būti tarp EPS. Kalbu apie murlotį. Sumuštinis būtų toks (iš vidaus): kalkinis tinkas, 7 cm EPS, 15 cm medis, 39 cm EPS, armavimo mišinys. U-Wertas rodo, kad rasos taškas susidarytų tik nuo -12 laipsnių, bet jis visą laiką būtų tik išoriniame EPS sluoksnyje. Jei murlotį laikyti ne stogo, o sienos dalimi ir iš lauko uždėti silikoninį tinką (tokį aš ir dėsiu), tai rasos tašjas susidarys -11 laipsnių (šiek tiek anksčiau nei sienos atveju, čia greičiausiai tik dėl silikoninio tinko).

Pasirodo, kad su vata iš vidinės pusės (akmens/stiklo) rasos taškas prasidėtų vienu laipsniu anksčiau nuo -10. O štai jei iš abiejų murločio pusių būtų akmens vata, tai rasos taškas susidarytų tik pačiame išoriniame armavimo mišinyje.

Įdomu ar su laiku murlotis neprapdėtų pūti, pelyti? Mūrločio apačioje yra plytų siena su ruberoidu, iš dviejų šonų būtų EPS, o viršuje gal vata. Ar tokia konstrukcija nepūdytų murločio, ar leistų pasišalinti drėgmei, nepradėtų su laiku pūti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 liepos 2014 - 22:27
QUOTE(cibulis @ 2014 07 16, 23:00)
Ar gali medis būti tarp EPS. Kalbu apie murlotį. Sumuštinis būtų toks (iš vidaus): kalkinis tinkas, 7 cm EPS, 15 cm medis, 39 cm EPS, armavimo mišinys. U-Wertas rodo, kad rasos taškas susidarytų tik nuo -11 laipsnių, bet jis visą laiką būtų tik išoriniame EPS sluoksnyje. Jei murlotį laikyti ne stogo, o sienos dalimi ir iš lauko uždėti silikoninį tinką (tokį aš ir dėsiu), tai rasos tašjas susidarys nuo -10 laipsnių. (šiek tiek anksčiau nei sienos atveju, čia greičiausiai tik dėl silikoninio tinko).
Įdomu ar su laiku murlotis neprapdėtų pūti, pelyti? Mūrločio apačioje yra plytų siena su ruberoidu, iš dviejų šonų būtų EPS, o viršuje gal vata. Ar tokia konstrukcija nepūdytų murločio, ar leistų pasišalinti drėgmei, nepradėtų su laiku pūti?

Pas mane is abieju pusiu EPS,is virsaus ekovata. Jei ka,dregme nukeliaus i ekovata,taip sakant murliotas gaus kuom pakvepuoti jei ka. Cibuli. I kiekvieno kampo dali reikia bent 5 vinis kalti (rifliuotas) Pas tave lygtai 4. Turiu minty i murliota ir i gegne po 4. Kaikur dar po dideli varzta isukai? Man noretusi daugiau viniu i kampus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 07 15, 23:05)
Vakar toks nuotykis buvo. Žiūriu ar elektrikas gerai rozetes padarė, kai viename iš antro aukšto kambarių išgirdau keistą garsą. Įsiklausiau: atrodo lyg kažkas varvėtų. Galvoju nieko sau: lauke giedra, o čia per stogą varva. O gal sakau namą apšiltino ir kondensato atsirado. O gal difuzinė plėvelė prakiuro. Prieinu prie garso šaltinio (dar buvo sunku rasti), o ten kažkas pilko išlindę. Pajudinu, kai pamatau širšių ar vapsvų spiečių.

Šiandieną jas jau išnaikinome, bet pasirodo, kad montuoji langus su išnešimu į apšiltinimo sluoksnį, tai lieka puikių landų visokiems gyviams. Gerai, kad radau. Vienoje vietoje buvo jau šiek tiek pragraužę difuzinę plėvelę. Su Siga juosta užklijuosiu, bet nuotykis ne itin malonus. Širšių neliko, bet jų lizdas yra. Sunku jį iškrapštyti, mažai vietos prieiti. Lizdą širšės buvo susisukusios tarp difuzinė plėvelės ir čerpių visai netoli lango.

Pas mane tokių skylių nėra, bet nekartą užfiksavau, kaip širšės lenda per mano langų drenavimo skylę į profilio vidų. 100 balov kad ten lizdas yra, o iškrapštyti šansų 0. Užklijavau kuriam laikui tas skyles, bet lizdo tai irgi neištrauksiu.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2014 07 16, 10:29)
nieko as nedejau, tik kvescionuoju paraso galimybe. taip, gruntas turi but izoliuotas nuo vandens, kas beko, kitu atveju laiduma suskaiciuot  ir nebutu imanoma. o parasus tai dar ne ant tokiu dalyku gauna. tu gal ir negausi, bet normali architektu ar projektavimo kontora su tokia smulkmena kaip smelio laidumo skaiciavimas, esu 100% tikras, kad gaus. cia gi jokio kriminalo, jokio pazeidimo, nei formule nei laidumo keficientas klausimu nekelia, tik biurokratui reikia islipt is isprastu remu, o kontoros kurios kasdiena koja atsidarineja to biurokrato kabineto duris, labai nesunkiai pades is tu remu islipt.

O įvertinkim, kiek šansų šiam, na nerandu geresnių žodžių, kaip, filosofui ar fantazuotojui, gauti tokį parašą.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 07 16, 22:27)
1. Pas mane is abieju pusiu EPS,is virsaus ekovata. Jei ka,dregme nukeliaus i ekovata,taip sakant murliotas gaus kuom pakvepuoti jei ka.

2. Cibuli. I kiekvieno kampo dali reikia bent 5 vinis kalti (rifliuotas) Pas tave lygtai 4. Turiu minty i murliota ir i gegne po 4. Kaikur dar po dideli varzta isukai?  Man noretusi daugiau viniu i kampus. smile.gif

1. Aš irgi dabar matau, kad iš abiejų murločio pusių reikėjo dėti tik vatą, tada rasos taškas būtų išorėje. Bet taip neišeina, nes vis tiek 35 cm EPS sienos apšiltinimo kyla iki pat gegnių. Dabar jau aišku, kad jei dėčiau iš vidinės murločio pusės vatą, tai rasos taškas atsirastų vienu laipsniu anksčiau nei su vata. Vadinasi, EPS labiau apsimoka, nes rasos taškas atsiranda šiek tiek vėliau, be to EPS (neoporo) turiu daug likučių - nereikės pirkti.

2. Čia apie kurią vietą kalbi? Turi galvoje, kad tuose kampuose, kurie laiko gegnę, turi būti bent po 5 varžtus? Per kiekvieną kampą eina po didelį varžtą. Štai kaip tvirtino gegnes prie murločio. Kiekvieną kampinį apačioje laiko po 4 vinis ir 1 varžtą. Dar kiekviena gegnė prie murločio yra prisukta su medvarščiu. Man atrodo, kad pakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 liepos 2014 - 22:59
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 07 16, 12:50)
Daug kas naudoja puciamas putas ( ala makrofleksas ) visokiu mazgu sandarinimui ir probleminiu vietu sprendimui.
Gal kas zinote koks tokio sprendimo budo ilgaamziskumas? kazkaip informacijos nerandu apie makroflekso ilgaamziskuma jei jis naudojamas namo viduje...

Jeigu sudarysi idealias sąlygas, pavyzdžiui užpurkši statomas vidines duris, tai manau laikys amžius. Bet jei sandarinsi vietas, per kurias susiduria šaltos ir šiltos zonos, tai jau labai nepalankios sąlygos ir putų ilgaamžiškumas yra labai ribotas. Kaip manai, kodėl tiek naujų technologijų sukurta langų montavime? Būtent, kad kaip galima palankesnes sąlygas putoms sudaryti. Pirmiausiai žinoma apsauga nuo garo ir kitos drėgmės patekimo į putas.
Atsakyti
O aš bandysiu eksperimentą (o gal ir ne) su palangėmis. Apšiltino popalanginį profilį iki pat viršaus, tačiau vėliau išpjovė 2 cm tarpą. Tada į tą tarpą įklijavome 2 cm storio XPS. Galiausiai šiandieną palangę nuarmavo. Dar žadame nutempti hidroizoliaciją.

Aš tik galvoju, kuo užsandarinti tarpelį tarp lango ir XPS: Siga Wigluv, šiandieną iš Soudalio pirkta lipnia aliuminio juostą (tokia klijavau šilumą atspindinčią plėvelės gabalus vieną su kitu) ar kažkokia pilka plėvele, kurią šiandieną pirkau Senukuose per išpardavimą? O gal dar yra kažkokia gera, šiam mazgui tinkama lipni juosta, plėvelė.

Papildyta:
Dar su fasadininkais eksperimentuojame, kaip užsandarinti šituos tarpus. Vienas iš variantų yra čia (giliau pakištas armavimo tinklelis, čia tik bandymas). Kitas variantas, toje vietoje dėti nulašėjimo profilio kampą arba skardą (man "Skardvilą" rytoj turėtų pateikti vieną lansktinį). Labiausiai man kol kas patiko šitas variantas. Dar į tuos tarpus įdėtų išsiplėčiančią juostą ir tikriausiai būtų labai gerai. Ar visgi kažkas turite dar kažkokių minčių?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 07 17, 00:22)
O aš bandysiu eksperimentą (o gal ir ne) su palangėmis. Apšiltino popalanginį profilį iki pat viršaus, tačiau vėliau išpjovė 2 cm tarpą. Tada į tą tarpą įklijavome 2 cm storio XPS. Galiausiai šiandieną palangę nuarmavo. Dar žadame nutempti hidroizoliaciją.

Aš tik galvoju, kuo užsandarinti tarpelį tarp lango ir XPS: Siga Wigluv, šiandieną iš Soudalio pirkta lipnia aliuminio juostą (tokia klijavau šilumą atspindinčią plėvelės gabalus vieną su kitu) ar kažkokia pilka plėvele, kurią šiandieną pirkau Senukuose per išpardavimą? O gal dar yra kažkokia gera, šiam mazgui tinkama lipni juosta, plėvelė.

Žinok nepasitikėk tom lipniomis juostelėmis besąlygiškai.
Matei kaip klijavau garui nelaidžią plėvelę ant langų. Tai vat, priklijuota tikrai gerai, už kiekvieną centimetrą galiu garantuoti, bet per lietų, kai iš lauko pusės nebuvau sutvarkęs vandens nubėgimo, buvau labai stiprei nustebintas iš kur randasi drėgmė vidinėje lango pusėje ir specialiai tam, kad išsiaiškinčiau, gal kokį pusvalandį stebėjau, kaip per labai gerai prispaustos bituminės juostos viso 1 cm storio kontaktinį paviršių į vidų skverbiasi vandens lašeliai. Na neintensyviai, bet skverbiasi. Dar paspaudinėti bandžiau, sakau, gal brokas, kur tau. Sukibimas idealus, o per sujungimo vietą skverbiasi vanduo. Tada prisiminiau santechniko žodžius, kad silikonas nelaiko vandens spaudimo. Tiesa pasakius, nesupratau jo, iki to momento, kol nepamačiau, kaip vanduo skverbiasi, per PVC ir bituminės juostos susijungimo vietą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 07 16, 23:41)
Žinok nepasitikėk tom lipniomis juostelėmis besąlygiškai.
Tada prisiminiau santechniko žodžius, kad silikonas nelaiko vandens spaudimo. Tiesa pasakius, nesupratau jo, iki to momento, kol nepamačiau, kaip vanduo skverbiasi, per PVC ir bituminės juostos susijungimo vietą.

Šiek tiek išgąsdinai, bet kelio atgal jau neturiu. Bus taip, kaip pasakojau. Čia panašus eksperimentas. Aš irgi būtent tokią juostą iš Soudalio vakar pirkau. Tik galvoju ar ją klijuoti, ar Siga Wigluv. Dar tarpus tarp tokių pačių plytelių užtepsiu kokiu nors hermetiku (silikonu ar pan.).

Nieko nėra mažino. Amžinybė - tik siekiamybė. 4u.gif
Papildyta:
Čia dar apie dvišlaičiu stogus. Štai ką siūlo Monieras: spauskite ant Teschnishe Details, o tada Ortgang. Pagal Monier mano stogas padarytas idealiai. Kažkaip net keista pasirodė. O dar tos širšės.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 07 16, 22:56)
O įvertinkim, kiek šansų šiam, na nerandu geresnių žodžių, kaip, filosofui ar fantazuotojui, gauti tokį parašą.

kodel jis turetu pats derint projekta? ir siaip be reikalo ta tema permete i pasyviu namu, reikejo palikt atskira, gal pervadinus i alternatyvia statyba ar pan. butu vieta visokioms marginalinems idejoms.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2014 07 17, 10:43)
kodel jis turetu pats derint projekta?

Paziurek apie kokia statybu kaina zmogu svaigsta. Kaip manai, ar atsiras nors vienas architektas sutiksiantis uzsimti tokiomis maklemis uz jo siuloma biudzeta. Nerealu.

Na jo, cia gal ne visai i tema kalba nuejo.
Atsakyti