QUOTE(BangaS @ 2014 07 09, 08:47)
Plytelės ant skardos nelimpa arba tam reiks labai nepigių, elastingų hermetikų.
Gal geriau kažką pakišti po skarda ir nereikės tų plytelių? Stogas juk neeksplotuojamas.
Gal geriau kažką pakišti po skarda ir nereikės tų plytelių? Stogas juk neeksplotuojamas.
Jo, aš apie tai galvojau, todėl skardą po plytelėmis išpjaustyčiau kaip labai retas šukas. Tokiu atveju sukibimui plytelėms tvirtumo užtektų, o skarda laikytųsi labiau mechaniškai.
Dėl eksploatavimo, tai net jei ir būtų eksploatuojamas stogas, parapetai vis tiek būtų neeksploatuojami .
O dėl pakišimo, tai plytelių idėja kilo dėl galimybės labai tvirtai jas priklijuoti prie hidroizoliacija nutepto parapeto paviršiaus, klausimas išlieka tik dėl nulašėjimo kampo išsikišusių plytelių gale. Vat dėl labai tvirto prikabinimo, man plytelės ir užkliuvo.
Tvirtinant pakišant ką nors po skarda, mano supratimu, kentės konstrukcijos tvirtumas. Na su OSB, kaip "***" darė, gal kas ir tvirčiau gautųsi, nei su balanėlėm, bet pas jį OSB plokštė ir prie mūro buvo tvirtinama mechaniškai, mano atveju, to tikrai nebus, maksimum mechaninis tvirtinimas prie PUR ir neoporo. Vis tiek pagrindines vėjo apkrovas turės atlaikyti klijai, o vėjas pas mane ties parapetu labai stiprus. Būtumėt matę, kokius akmenis jis pas mane išvartė, kai parapetus buvau plėvele uždengęs ir akmenimis prispaudęs ties stogu. Ant plėvelės krašto užleisto ant stogo, metro ilgio gal po kokią 10-20kg akmenų buvau prikrovęs.
Čia matosi mano pritvirtinta plėvelė, kur dar nenupurkšta PUR sienos dalis.