QUOTE(*** @ 2014 07 09, 09:17)
O kam tos plyteles?
Pas mane parapetas apsiltintas 15cm eps is vidines puses ir virsaus is lauko kaip ir visas fasadas 30cm. Su plastikinem smeigem pritvirtinom eps prie muro (parapeta kuris nedidelis gal 10-15cm murijom is aeroc duju silikato). Prie eps tvirtinom osb su putu klijais ir plastikiniais kaisciais - sraigtais kaip jie ten vadinas.. Prie osb tvirtinom skarda.
Seniau man labai patiko ploksti stogai bet dabar galjoju kazin ar statyciau toki baiseino varianta su parapetais is krastu. Vandens nubegimas pakankamai sudetingai sprendziamas, gal geriau butu daryti lygu be parapetu ir pvz dengta kokia skarda su bent 1cm i metra nuolydziu na nebent ta stogas busima terasa...
Labai gerai, kad parapetas sumūrytas iš šiltų blokelių. Apkrovos ta vieta jokios neneš, tad akytbetonis ten idealus. Aš laiku apie tai nepagalvojau, tai turiu parapetą iš tų pačių keraminių plytų, kaip ir visa siena. Akytbetonis leidžia mažiau rūpintis parapeto apšiltinimu, be to neproblema ir jo smeigiavimas.
Aš turėjau dar vieną parapeto tvirtinimo variantą, panašų kaip pas tave OSB, tik vietoje OSB dėti tankiai medines balanėles, ant klijų ir papildomai tvirtinti varžteliais į putplastį, prieš tai į putplastį įsukus plastikinius sriegius, kaip aprašė Vilienė savo saulės elementų tvirtinime. Problematika ta, kad jau balanėlių atveju bus sunku pataikyti į tuos sriegius, o OSB atveju iš vis mision imposible. Nors gal, pirmiau sugręžioti osb, uždėti ant parapeto, sužymėti skylučių vietas ant parapeto ir sugręžioti tuos sriegius
. Gal vis tik ir įmanoma
.