Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(mariuzs @ 2014 06 01, 18:36)
o tai neužtektu paprasčiausiai sandūrą užtinkuoti?

Gal ir užtektų. Negaliu pasakyti. Aišku galima ir kitaip elgtis. Pasidaryti sandarumo testą ir žiūrėti, kur praleidžia. Galbūt grindyse viskas bus gerai. Jei ne, tai tą juostą galima klijuoti ant išbetonuotų grindų. Ji puikiai pasislėps po grindų danga. O štai ant tinkuotos sienos bus ne kas, matysis. Nebent ja užleisti iki plintuso aukščiau, kad ji slėptųsi po plintusu. Arba galima iš karto užklijuoti ir nesukti sau galvos. Tikrai bus sandaru.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 06 01, 18:52)
O tai kokia mase nutepus tai jau nebus sandaru? Tik ta pleve uz 10lt metras sandaruma uztikrina? Nedariau ir nedarysiu. Sudetas jau gipas, langai nereguliuoti, viesvien nieko nepakeisciau.

Apie kokią masę kalbi? Nelabai suprantu. Keista, kad nedarei sandarumo testo. Uždėjai namui storus kailinius, bet nepatikrinai ar kažkur nepučia. Manyčiau, kad tai labai blogas požiūris.
Atsakyti
Cia buvo tik pasiulymas, jai tau kaina normali tai kodel gi ne. As jau kaip minejau anksciau visas blokeliu siules (blokeliai vertikaliai nesimurija del to juos reikia uztept papildomai eigoi arba veliau) uztepiau paprastais is maiso plyteliu klijais, visam namui reikejo tik keliu maisu po 10lt.

Langus sandarinau pats, stoga dejau irgi pats tai uz darbu kokybe esu garantuotas. Uz langu sandaruma garantuotas nesu, sureguliuot man juos zadejo ir patare poto kai baigsis glaistymo darbai + dulkes. Kaip zinai turiu kaminus del to kazkokiu ispudingu rezultatu nesitikiu.

QUOTE(cibulis @ 2014 06 01, 18:59)
Apie kokią masę kalbi? Nelabai suprantu. Keista, kad nedarei sandarumo testo. Uždėjai namui storus kailinius, bet nepatikrinai ar kažkur nepučia. Manyčiau, kad tai labai blogas požiūris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 02 birželio 2014 - 06:46
QUOTE(cibulis @ 2014 06 01, 15:00)
Man sakė, kad gana dažnai prapučia pamato ir grindų sandūroje. Manau, kad tikrai verta pasirūpinti šituo mazgu.

Manau vatą ar dalį jos bus galima iškrapštyti ir į tą vietą suklijuoti NEPS ant minkštų ir elastingų Soudal Flexifoam putų, kurios užtikrintų sandarumą po "plintusu". Su juostomis bus daug darbo ir pinigų, sunku sandariai suklijuoti. O ir plėvelę gali laisvai pažeisti betonuojant. Juosta užklijuotų tik plėvelės kraštą, pradūrimas būtų papildoma rizika.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 06 02, 06:46)
Cia buvo tik pasiulymas, jai tau kaina normali tai kodel gi ne. As jau kaip minejau anksciau visas blokeliu siules (blokeliai vertikaliai nesimurija del to juos reikia uztept papildomai eigoi arba veliau) uztepiau paprastais is maiso plyteliu klijais, visam namui reikejo tik keliu maisu po 10lt.

Langus sandarinau pats, stoga dejau irgi pats tai uz darbu kokybe esu garantuotas. Uz langu sandaruma garantuotas nesu, sureguliuot man juos zadejo ir patare poto kai baigsis glaistymo darbai + dulkes. Kaip zinai turiu kaminus del to kazkokiu ispudingu rezultatu nesitikiu.

Kaminus, mano žiniomis, kai daro sandarumo testą, uždengia. Dėl jų gali nesibaiminti. Galėjai kituose vietose paieškoti, kur pučia. Manau, kad tai vienas esminių namo statybų punktų. Aš savo darbu taip nepasitikėčiau. Manyčiau, kad tikrai reikia sandarumo testo.
Atsakyti
Klausimas:
Name yra kaminas su kanalu oro pritekejimui. Ar butinai daryti groteles oro paemimui kamino virsuje, t.y dalyje kuri islenda virs stogo? Ar galima daryti nesildomoje palepeje ( palepes ventiliacija uztikrinta ). g.gif
Atsakyti
Nupiešiau, kaip įsivaizduoju pamato ir grindų sandarinimo mazgą. Pirmu atveju būtų sandarinama su Siga Rissan 100 juosta. Ji nepigi. Kaina su nuolaida apie 143,26 Lt už 25 metrus. Mano atveju, jei apeiti visas pirmo aukšto sienas ties pamatu išeitų apie 96,46 m. Taigi reikėtų 4 juostų, o tai kainuotų net 573 Lt.

Antras variantas praktiškai nieko nekainuotų, nes visos medžiagos būtų bet kuriuo atveju.

Pirmu atveju manau tikrai galima pasitikėti sistema. Antru atveju šilumą atspindinti plėvelė gali blogai laikyti vatą. Nebent tą vatą kažkaip priklijuoti.

Gal dar yra kažkokių geresnių ir pigesnių mazgų? Bango siūlymą jau supratau. Tik nežinau ar tikrai išsiims ta akmens vata. Be to, jei ją išmesti ir dėti NEPS ant putų, tai būtų pinigų mėtymas. Geriau jau iš karto daryti vieną sistemą, o ne perdarinėti kelias skirtingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 birželio 2014 - 12:48
Bet tai jai "ciongas" pereina tavaji pamata tai ka ta pleve gelbeja? Gal visgi demesi reiktu koncentruot i lauka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 06 02, 14:26)
Bet tai jai "ciongas" pereina tavaji pamata tai ka ta pleve gelbeja? Gal visgi demesi reiktu koncentruot i lauka smile.gif

Nuo 24 sekundės puikiai matyti, kaip prapučia grindų ir sienos sandūroje. Namas greičiausiai ne pavyzdinis, bet mano supratimu šį mazgą reikia spręsti.
Atsakyti
Kazin jai taip rekupa pastacius max istraukima ir minimum padavima gal irgi eitu su dumais pazais? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 06 02, 19:28)
Kazin jai taip rekupa pastacius max istraukima ir minimum padavima gal irgi eitu su dumais pazais? smile.gif

Klausimas tik kur gaut dūmų generatorių? O dėl rekupo - tai jau isvis max ištraukimo ir padavimo skyle uždaryt fiziškai.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 06 02, 19:28)

Taip dariau, tik dūmų nereikėjo - naudojau termovizorių, reikia, kad lauke bent silpnas minusas būtų. Kad kuo didesnis dt vidaus ir lauko ir termovizorius viską parodo.
Atsakyti
Vaikystėj diskonėse gliceriną pildavom į metalinę lėkštę, pastatytą ant ant elektrinės kaitlentės. Kad "prietaisas" būtų mobilus, gliceriną galima į kokį tai elektrinį arbatinuką įpilti. Turiu įtarimą, kad dabartiniai dūmų generatoriai tuo pačiu principu veikia.
QUOTE(Verteris @ 2014 06 02, 19:32)
Klausimas tik kur gaut dūmų generatorių? O dėl rekupo - tai jau isvis max ištraukimo ir padavimo skyle uždaryt fiziškai. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti