...nematau, kad patenkintas busi, kai taip vidine palange itvirtinsi, nepakises jos nors 0,5 cm po profiliu, ir karts nuo karto turesi vis tepliot silikonais pastovus plysys garantuotas
... todėl į vidinių palangių montavimo mazgą nežiūriu kaip į atsakingą, todėl po rėmu pakišau putplastį, o palangę dėsiu ant viršaus ir priglausiu prie rėmo. Galvoju, gal su rėmo ar palangės spalvos silikatu palangės su rėmu sudūrimo vietą praeisiu ir to turėtų užtekti .
[/quote]
QUOTE(arkava @ 2014 07 03, 07:51)
...nematau, kad patenkintas busi, kai taip vidine palange itvirtinsi, nepakises jos nors 0,5 cm po profiliu, ir karts nuo karto turesi vis tepliot silikonais pastovus plysys garantuotas
Putplastis jau pakištas, nežadu jo iš ten pašalint, tad bet kokiu atveju palangė eis tik iš viršaus.
Jei rimtai, tai kondensato, nelabai ir bijau. Nemanau, kad esant priverstiniam vėdinimui, jo ten susidarys litrais. Beje, vieną langą jau ir padariau, tai tiek silikonas neatšoko, bei nesimato, kad tokia grėsmė galėtų būti, nei kondensato ten susidaro ir balučių ant palangės nėra. Nebuvo ir pusę žiemos, nes jos vidurį palangę padariau taip, kaip nupasakojau. Vis tik, šilti langai turi savo pliusų.
Klinkelio atveju gal uztektu priglaust prie remo o ne popalanginio, po juo galima butu kokia vandeniui atsparia pleve ir mastika nutept. Skardos atveju net nezinau kaip atrodytu skarda prisukta prie pacio lango profilio.
Papildyta:
Bent jau medine pange 4cm storio, visos nepakisi niekaip, nebent desi tiesiai ant muro be xps po apacia. Man ifrezavo kampa, dalis 1x2cm palindo po langu dalis prisiglaude prie lango profilio. Iki varstomos dalies liko ~2cm. Atkreipsiu demesi kad palange ir popalangini skiria 2cm xps juostele ir soudal juosta.
QUOTE(cibulis @ 2014 07 02, 21:19)
Visiškai nemyžu. Tiesiog siekiu užsibrėžto rezultato. O meistrai tikrai faini, žmogiški. Pajuokaujam, pasilazdavojam. Vienas jų manęs vis klausia: ar išrašysi sertifikatą, kad pasyvų namą šiltinom. Sakau aišku išrašysiu, tam ir fotografuoju. Žodžiu, tikrai galiu rekomenduoti.
Aš dar grįžtu prie polanginio profilio. Štai čia gera nuotrauka kaip atrodo lango profilio apačia. Vienoje vietoje EPS užleistas iki pat profilio viršaus, kitu atveju paliktas maždaug 1,5 cm tarpas palangei. Langininkai sako, kad reikia daryti būtent su tarpu. Tuomet palangė geriau prisitvirtina, nepapuls vanduo, nebus problemų.
Popalanginį profilį galima apšiltinti iš vidinės pusės: štai kiek vietos pūtimui (apie 3 cm). Tik kaip tvirtinasi vidinė palangė: turi palįsti po profilio apačia ar gali užeiti į viršų? Jei gali, tai kaip ir nėra bėdos, bet jei turi palįsti po profiliu, tai jau lieka neapšiltinta vieta. Kaip išspręsti šį mazgą?
Aš dar grįžtu prie polanginio profilio. Štai čia gera nuotrauka kaip atrodo lango profilio apačia. Vienoje vietoje EPS užleistas iki pat profilio viršaus, kitu atveju paliktas maždaug 1,5 cm tarpas palangei. Langininkai sako, kad reikia daryti būtent su tarpu. Tuomet palangė geriau prisitvirtina, nepapuls vanduo, nebus problemų.
Popalanginį profilį galima apšiltinti iš vidinės pusės: štai kiek vietos pūtimui (apie 3 cm). Tik kaip tvirtinasi vidinė palangė: turi palįsti po profilio apačia ar gali užeiti į viršų? Jei gali, tai kaip ir nėra bėdos, bet jei turi palįsti po profiliu, tai jau lieka neapšiltinta vieta. Kaip išspręsti šį mazgą?
Papildyta:
Bent jau medine pange 4cm storio, visos nepakisi niekaip, nebent desi tiesiai ant muro be xps po apacia. Man ifrezavo kampa, dalis 1x2cm palindo po langu dalis prisiglaude prie lango profilio. Iki varstomos dalies liko ~2cm. Atkreipsiu demesi kad palange ir popalangini skiria 2cm xps juostele ir soudal juosta.
QUOTE(mintas @ 2014 07 02, 22:58)
Nagrinėjau brėžinius, tai vidinė palangė irgi turi pasikišti po lango rėmu. Greičiausiai tam, kad kondensatas ant langų gilyn neprasiskverbtų, bet aš nemanau, kad kondensato susirinks tokie kiekiai, kaip ir lietaus atveju, todėl į vidinių palangių montavimo mazgą nežiūriu kaip į atsakingą, todėl po rėmu pakišau putplastį, o palangę dėsiu ant viršaus ir priglausiu prie rėmo. Galvoju, gal su rėmo ar palangės spalvos silikatu palangės su rėmu sudūrimo vietą praeisiu ir to turėtų užtekti .
Sioj vietoj biski neaisku. Cia viduj? Ar isorine palange?
Ppoalanginis siaip tvirtinas prie profilio.
Jei vid palange tvirtint kaip Mintas - popalanginio isvis neverta det, o ir klinkeris is lauko graziai prisiklijuotu...
Atkreipsiu demesi kad palange ir popalangini skiria 2cm xps juostele ir soudal juosta.
[/quote]
Jei vid palange tvirtint kaip Mintas - popalanginio isvis neverta det, o ir klinkeris is lauko graziai prisiklijuotu...
Atkreipsiu demesi kad palange ir popalangini skiria 2cm xps juostele ir soudal juosta.
[/quote]
pas veka popalanginis pakankamai siauras, del to uztenka vietos 2cm xps siltinimui is vidaus ir dar lieka 1cm palangei. Cia sneku apie vidu.
QUOTE(arkava @ 2014 07 03, 09:10)
Sioj vietoj biski neaisku. Cia viduj? Ar isorine palange?
QUOTE(korida @ 2014 07 02, 21:59)
Palikau irgi apie 1 cm tarpeli ,kad palystu atbortuota skardine palangehttps://www.dropbox...... 22.28.25.jpg
Is vidaus palange turi kazkiek pasikisti bent apie 1 cm o likusia dali gali apsiltinti pvz PIR-u ar neoporu .
Papildyta:
Na tada per daug ,,stradalini''
Is vidaus palange turi kazkiek pasikisti bent apie 1 cm o likusia dali gali apsiltinti pvz PIR-u ar neoporu .
Papildyta:
Na tada per daug ,,stradalini''
Jei jau prakalbom apie palanges ir as turiu problema.
Pas jus cia gerai paliktas tarpelis, o as susidejau tas klinkerines kur cibulis nuoroda idejo, jas kisau po profiliu is siule uzsandarinau hermetiku.
Dabar paaiskejo kad kazkas visgi nubega is po profilio ant palanges ir tas tarpelis butinas, atrodo reikes krapstyt hermetika lauk.
tai veliau apsneketas variantas klijuoti ant profilio plyteles irgi nera teisingas..
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 07 03, 10:48)
Pas jus cia gerai paliktas tarpelis, o as susidejau tas klinkerines kur cibulis nuoroda idejo, jas kisau po profiliu is siule uzsandarinau hermetiku.
Dabar paaiskejo kad kazkas visgi nubega is po profilio ant palanges ir tas tarpelis butinas, atrodo reikes krapstyt hermetika lauk.
tai veliau apsneketas variantas klijuoti ant profilio plyteles irgi nera teisingas..
O tai ne kondensatas iš pačio lango profilio vidaus? Ten turėtų būt skylutės paliktos ištekėjimui apačioje. Pas Klezį bloge aprašyta, kaip šlangutes jo nuvedimui į lauką išvedė. Tai va visi šitie būdai aklinai uždaryt iš lauko profilius man ir kelia klausimą - o tai su tuo kondensatu kaip? Į konstruktyvą nuleidinėt ne feng shui, lygtais. Ar nėra jo tiek daug, kad būtų svarbu ar vis tik reikia kažką galvot su jo nuvedimu į lauką?
Kaip tada, kai elementarios skardines palanges prisuktos?
Kondensatu nubegimo niekas nedaro - jis pats isgaruoja >? Anksciau profiliuose (paprastuose) isoreje budavo ventliac angeles, uzdengtos dangteliais, isgaravimui...
dabar nemaciau ar grezia
Kondensatu nubegimo niekas nedaro - jis pats isgaruoja >? Anksciau profiliuose (paprastuose) isoreje budavo ventliac angeles, uzdengtos dangteliais, isgaravimui...
dabar nemaciau ar grezia
QUOTE(Verteris @ 2014 07 03, 09:08)
O tai ne kondensatas iš pačio lango profilio vidaus? Ten turėtų būt skylutės paliktos ištekėjimui apačioje. Pas Klezį bloge aprašyta, kaip šlangutes jo nuvedimui į lauką išvedė. Tai va visi šitie būdai aklinai uždaryt iš lauko profilius man ir kelia klausimą - o tai su tuo kondensatu kaip? Į konstruktyvą nuleidinėt ne feng shui, lygtais. Ar nėra jo tiek daug, kad būtų svarbu ar vis tik reikia kažką galvot su jo nuvedimu į lauką?
QUOTE(arkava @ 2014 07 03, 11:24)
Kaip tada, kai elementarios skardines palanges prisuktos?
dabar nemaciau ar grezia
dabar nemaciau ar grezia
Aš vis laukiu nesulaukiu kada Veka savo Artline 82 profiliui rekomenduojamus mazgus paskelbs. Kol kas informacijos apie tai nerandu... Deklaruojama, kad profilį galima pilnai skandinti šiltinime - tai va ir įdomu, kaip gamintojas siūlo tai padaryti.
QUOTE(apievata @ 2014 07 02, 23:47)
tiek vidines , tiek isorines kisasi po lango remu (tam ir skirtas popalanginis).
Tai nėra geriausias variantas pasyviam namui, nes lieka daug neapšiltinto rėmo apačioje.
QUOTE(apievata @ 2014 07 02, 23:47)
Siaip is abieju pusiu turetu but po 2 isemas reme palangiu faskems ikist..
Čia jau teisingesnė mintis. Gamintojas turėtų išfrezuoti arba "išekstrudinti" tokius griovelius viduje ir išorėje už kokių 15-30mm nuo stiklo, palikdamas kuo mažiau neapšiltinto rėmo. Į tuos griovelius įsistatytų palangės ir būtų kaip priklauso.
Naujasis Veka panašu kad neturi tokių grovelių. Neaišku kaip tada tvarkingai jį apšiltinti.
QUOTE(arkava @ 2014 07 03, 06:51)
Sprendimas būtų priklijuoti mažą profiliuką - "plintusą" prie lango iš tokios pat medžiagos kaip ir lango rėmas, kuris užstotų plyšį tarp rėmo ir palangės.
QUOTE(arkava @ 2014 07 02, 22:19)
Kaip del hermetiskumo? (2-ru variantu)
Nenoriu siūlyti ekperimentinių variantų. Padarysiu, išbandysiu tada kažką pasiūlysiu. Tai gana kritinė vieta.
QUOTE(*** @ 2014 07 03, 08:48)
Klinkelio atveju gal uztektu priglaust prie remo, o ne popalanginio, po juo galima butu kokia vandeniui atsparia pleve ir mastika nutept. Skardos atveju net nezinau kaip atrodytu skarda prisukta prie pacio lango profilio.
Ir skardos atveju hidroizoliaciją daro po skarda kas rimčiau montuoja langus. Jeigu hidroizoliacija jungiasi su popalanginiu tai viskas ok, bet jeigu su lango rėmu tada keltų įtarimą.
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 07 03, 09:48)
Pas jus kondensato susidarys ypač mažai, nes langas nevarstomas ir jau matau yra išfrezuotos kondensato išvedimo skylės Nr. 1
Nr.2 pasiūlymas priklijuoti PVC "nulašėjimo" profiliuką, kuris iš viršaus uždengtų plyšį tarp keramikos ir lango rėmo. Jo neužsandarinsite patikimai. Tiesioj susirasti tinkamos išvaizdos PVC profiliuką, kuris išsikištų apie 10-15 mm ir priklijuoti jį prie lango rėmo su 3M dvipusio lipnumo juosta. Jis ženkliai sumažintų vandens patekimą po palange.
Nr.3 jūsų atveju privalo būti įrengta hidroizoliacija.
QUOTE(arkava @ 2014 07 03, 10:10)
Jei vid palange tvirtint kaip Mintas - popalanginio isvis neverta det,
Pritariu, tiek išorinę, tiek vidinę palangę montuojant kaip aš, popalanginis profilis absoliučiai nereikalingas. Problema ta, kad apie tokį aš sužinojau, tik po to, kai pas mane atvažiavo langai. Aš sakau, o kam man jis, aš juk jo neužsakinėjau. Tada man atsakė, kad jis reikalingas palangių tvirtinimui, o aš kai langus rinkaus, tik langų savybėmis domėjaus, neturėjau nė žalio supratimo, kaip tos palangės tvirtinas, tad nutylėjau nieko nesakęs, taip jis pas mane ir liko.