QUOTE(cibulis @ 2014 06 30, 20:16)
Reikalinga SM techninė priežiūra. Šiandieną pradėjo šiltinti fasadą. Su pirma EPS eile buvo labai daug žaidimo. Du žmonės per visą dieną nepadarė ir pusės eilės. Pradžioje pjaustė EPS, kad jis gerai priglustų prie pamato. Štai kiek visokių formų pripjaustė. Tada į apačią purškė poliuretano klijus, štai kaip tepė klijus ant EPS, ir galiausiai patį EPS įtaisė į vietą. Kai kur į tarpus dėjo neoporo juosteles. Mano supratimu daugiausiai žaidimo buvo aplink langus. Visas šonines ir viršutines pirmos eilės siūles štai kaip užsandarino. Štai čia dar viena nuotrauka.
Eina na... koks vargas Va kaip mintas šiltino cokolį https://www.dropbox....i6/DSC01020.JPG Pas mane, kaip ir pas mintą, namo siena ir pamatas yra vienodo pločio, taigi yra galimybė pamato ir sienos sandūrą pilnai uždenti polistirolu. Mintas šią vietą uždengė šiltindamas pamatus, aš galvoju šią vietą uždengi šiltindamas fasadą t.y. pamato šiltalas bus kokį 10cm žemiau sandūros, o ant jo tiesiai gulsis sienos šiltalas http://www.part.lt/i...aa43afa3618.jpg Mane neramina klausimas, ar neropos cementiniais klijais kapiliarinė drėgmė į sienas?
QUOTE(GoldenEye @ 2014 06 30, 23:00)
Eina na... koks vargas
Man irgi taip pasirodė. Matosi, kad meistrai dar daug kantrybės turi pradžioje.
Paprasčiau būtų buvę išlyginti cokolio apšiltinimo viršų.
QUOTE(cibulis @ 2014 06 30, 20:16)
Man užkliuvo kelios vietos.
2. Statybininkai gaudė pirmą EPS siūlę, todėl jis ne visai idealiai atsigulė ant cokolio XPS. Įdomu ar pavyks gerai užsandarinti cokolio ir sienos EPS/XPS sandūrą? Gal kas turit kokių minčių?
3. Štai kaip šiltinime langus. EPS ant profilio, kur bus klinkeris užeina 3 cm, o kur bus tinkas - 4 cm. Su apdaila bendrai ant profilio užlips 5 cm, matysis tik 2 cm profilio. Man užkliuvo tie maži tarpeliai, kur EPS sueina su lango profiliu. Čia nieko baisaus ar šią vietą reikia taisyti?
2. Statybininkai gaudė pirmą EPS siūlę, todėl jis ne visai idealiai atsigulė ant cokolio XPS. Įdomu ar pavyks gerai užsandarinti cokolio ir sienos EPS/XPS sandūrą? Gal kas turit kokių minčių?
3. Štai kaip šiltinime langus. EPS ant profilio, kur bus klinkeris užeina 3 cm, o kur bus tinkas - 4 cm. Su apdaila bendrai ant profilio užlips 5 cm, matysis tik 2 cm profilio. Man užkliuvo tie maži tarpeliai, kur EPS sueina su lango profiliu. Čia nieko baisaus ar šią vietą reikia taisyti?
2. Mano galva cokolio sitoks graviravimas yra didelis minusas. Taip idealiai nepripjausi o vien puta pasitiketi negalima. As anksciau sakiau kad frezuotas xps bus nieko gero del to pats rinkaus geopora kuris gali but betkokiu matmenu kaip ir eps. Reikejo pradziai nulyginti cokolio linija, dadeti trukstama gabala taipat lygu ir tik tada klijuot sienas.
Pamenu kazkas is Kauno temos skundes kad termovizorius parode labai prastus rezultatus ties cokoliu kur buvo oro kisenes.
3. Sandarinti langus is isores kai profilis su tinklu bus nepatogu. Taspats profilis buna be tinklo, tiklas isideda veliau kai nuskuti polistirola ir uzputi siules.
Zodziu tai ka tu pavaizdavai cia
http://www.part.lt/p...77eb9e9ae51.jpg
dalis uzsisandarins is vidaus, likusi dalis turi buti uzsandarinta is lauko. O tas tinkliukas integruotas i profili maisys.
QUOTE(BangaS @ 2014 07 01, 07:31)
Man irgi taip pasirodė. Matosi, kad meistrai dar daug kantrybės turi pradžioje.
Šitie meistrai tikrai turi kantrybės. Ne veltui aš juos prieš pasirinkdamas kelis mėnesius tikrinau.
Cokolio viršaus mes specialiai nelyginom, nes su XPS pavyko cokolį pakelti apie 5 cm nuo žemės paviršiaus. Vietomis cokolis buvo per daug nužemintas. Man atrodo, kad firma, kuri darė pamatus, rostverką nužemino apie 5 cm. Štai su šituo XPS mes jį ir sukėlėme. O žaidimo tik su pirmu EPS sluoksniu.
Be to, mano supratimu štai taip perrištas cokolio ir sienos mazgas garantuoja didesnį sandarumą.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 07 01, 08:14)
2. Mano galva cokolio sitoks graviravimas yra didelis minusas. Taip idealiai nepripjausi o vien puta pasitiketi negalima. As anksciau sakiau kad frezuotas xps bus nieko gero del to pats rinkaus geopora kuris gali but betkokiu matmenu kaip ir eps. Reikejo pradziai nulyginti cokolio linija, dadeti trukstama gabala taipat lygu ir tik tada klijuot sienas.
Pamenu kazkas is Kauno temos skundes kad termovizorius parode labai prastus rezultatus ties cokoliu kur buvo oro kisenes.
3. Sandarinti langus is isores kai profilis su tinklu bus nepatogu. Taspats profilis buna be tinklo, tiklas isideda veliau kai nuskuti polistirola ir uzputi siules.
dalis uzsisandarins is vidaus, likusi dalis turi buti uzsandarinta is lauko. O tas tinkliukas integruotas i profili maisys.
1. Geoporas - tik šiek tiek geresnis EPS. XPS jau visai kita medžiaga. O jei pamatas sausas, tai ir namas šiltas. Tavo sklype, kiek pamenu daug vandens, o tu vis tiek pasirinkai geopora. Kol kas pigiau, bet kaip bus ateityje, parodys laikas. XPS aš ant pamato dėjau grublėtą, kad geriau prikibtų armavimo mišinys, o toks XPS būna tik frezuotas.
2. Mes į tarpus tarp lango ir EPS prieš lango 108 profilį dėsime besiplečiančias juostas. Man taip patarė Septyni langai. Jie sakė, kad taip daro visuose šiltuose namuose. Štai čia pabandžiau nupiešti. Sakė būna, kad PVC 108 lango profilis su laiku atplyšta ir praleidžia drėgmę. Šita besiplečianti juosta bus papildomas drėgmės barjeras. Be to, ji sandarins tarpus tarp lango ir EPS. Fasadininkai norėjo šitas vietas užsandarinti kaip sakė Mintas (užpurkšti poliuretaniniais klijais), bet bijau, kad jie su laiku suaižės, suskilinės. O visą kitą bus kaip tu sakai: dalis sandarinimo iš lauko (tinkas, PVC-108, ir besiplečianti juosta), o iš vidaus - putos ir lipni juosta.
Svarbu kad tuneliai nesusidarytu.
Isirengiau drenaza, sudejau drenazine membrana, manau bus gerai.
Prieiti bus labai sunku, idomu butu pamatyt kaip jie ikis juostele su lipucka.
Biski oftopic apie pazadus tai vakar dauziau dali tevu vonios kambario betonuotu grindu. Santechnikai zadejo kad viskas bus ok bet va dalis 100 vamzdzio liko virs grindu betono. Faktiskai toi vietoi zadejau statyt vonia, bet susinervinau ir idauziau viska su perfu... Pinigai sumoketi esu ziauriai nepatenkintas..
Dar vienas genijus montavo palanes nenulupes pleveles apsaugines, palange ir profilis tamsus is vidaus, juosteles isimt neina ir sviecia baltos atlaisos, teko griaut lauk 3 palanges. Pazeisa soudal juosta, tinkas ir tt..
QUOTE(cibulis @ 2014 07 01, 08:43)
Šitie meistrai tikrai turi kantrybės. Ne veltui aš juos prieš pasirinkdamas kelis mėnesius tikrinau.
Cokolio viršaus mes specialiai nelyginom, nes su XPS pavyko cokolį pakelti apie 5 cm nuo žemės paviršiaus. Vietomis cokolis buvo per daug nužemintas. Man atrodo, kad firma, kuri darė pamatus, rostverką nužemino apie 5 cm. Štai su šituo XPS mes jį ir sukėlėme. O žaidimo tik su pirmu EPS sluoksniu.
Be to, mano supratimu štai taip perrištas cokolio ir sienos mazgas garantuoja didesnį sandarumą.
1. Geoporas - tik šiek tiek geresnis EPS. XPS jau visai kita medžiaga. O jei pamatas sausas, tai ir namas šiltas. Tavo sklype, kiek pamenu daug vandens, o tu vis tiek pasirinkai geopora. Kol kas pigiau, bet kaip bus ateityje, parodys laikas. XPS aš ant pamato dėjau grublėtą, kad geriau prikibtų armavimo mišinys, o toks XPS būna tik frezuotas.
Isirengiau drenaza, sudejau drenazine membrana, manau bus gerai.
2. Mes į tarpus tarp lango ir EPS prieš lango 108 profilį dėsime besiplečiančias juostas. Man taip patarė Septyni langai. Jie sakė, kad taip daro visuose šiltuose namuose. Štai čia pabandžiau nupiešti. Sakė būna, kad PVC 108 lango profilis su laiku atplyšta ir praleidžia drėgmę. Šita besiplečianti juosta bus papildomas drėgmės barjeras. Be to, ji sandarins tarpus tarp lango ir EPS. Fasadininkai norėjo šitas vietas užsandarinti kaip sakė Mintas (užpurkšti poliuretaniniais klijais), bet bijau, kad jie su laiku suaižės, suskilinės.
Prieiti bus labai sunku, idomu butu pamatyt kaip jie ikis juostele su lipucka.
Biski oftopic apie pazadus tai vakar dauziau dali tevu vonios kambario betonuotu grindu. Santechnikai zadejo kad viskas bus ok bet va dalis 100 vamzdzio liko virs grindu betono. Faktiskai toi vietoi zadejau statyt vonia, bet susinervinau ir idauziau viska su perfu... Pinigai sumoketi esu ziauriai nepatenkintas..
Dar vienas genijus montavo palanes nenulupes pleveles apsaugines, palange ir profilis tamsus is vidaus, juosteles isimt neina ir sviecia baltos atlaisos, teko griaut lauk 3 palanges. Pazeisa soudal juosta, tinkas ir tt..
Manai skaiciai dar prastesni uz 8%? Ka pats galvoji apie parketlentes?
QUOTE(mintas @ 2014 06 30, 21:05)
Ne, žodžiai tikrai verti, tik kadangi, jis skaičių nemėgo, skaičiukus pasitikrinčiau.
QUOTE(cibulis @ 2014 06 26, 16:17)
Mano supratimu jūsų architektas siūlo akivaizdų šalčio tiltą, t.y. daro kaip įprasta, kaip visą laiką. Mano name garažo nėra, bet yra prie namo prišlieta automobilių stoginė ir lauko sandėliukas. Šį mazgą man išsprendė štai taip. Esmė ta, kad vizualiai namas atrodys kaip vientisas statinys, bet stoginės ir sandėliuko konstruktyvas niekur nekirs apšiltinimo sluoksnio. Jie tik bus prišlieti. Štai kaip atrodo šitas metalinis konstruktyvas realybėje. Štai čia iš kitos pusės. Apšiltinimo sluoksnis praeina greta, jokie konstrukciniai elementai nekirs apšiltinimo sluoksnio, nors kaip sakiau galutinis variantas atrodys tarsi statinys būtų vientisas. Tiesa sprendimas gana nepigus. Gal vietoje metalinių kolonų (mano atveju panaudotos 15 cm metalinės kolonos) galima panaudoti medines. Vien už jų suvirinimą užsiprašė 1700 Lt. Dar man metalas kainavo apie 3500 Lt. O kur dar rūdžių suryšėjas, gruntavimas, dažymas, 8 poliai kolonoms, įdėtinės detalės, uždarymo dangteliai.
Na pas mane projektuojama ir tech. patalpa garaže. Garažas man reikalingas, bet nesinori jį daryti prabangu darant šiltą kaip namą, o jei minimaliai šiltint, tai nesinori jį sujungti su namo pamatais/sienomis
Ar būtų kokios problemos ar kaip tik pliusai, darant atskirus pamatukus garažui, nutolusius per sienos šiltalo storį 25-30cm nuo namo.
Kaip įsivaizduoju šiltinti tektu tą namo sieną jau statant garažo sieną. Paliekant kažkokias angas šildymo/vedinimo/elektros sistemoms.
Ar teko matyti kam tokį variantą, nes architektui tai ne
QUOTE(cibulis @ 2014 07 01, 08:53)
Tiek geoporo, tiek xps'o ilgalaikis įmirkis yra vienodi, tai kame xps pranašumas?
QUOTE(GoldenEye @ 2014 07 01, 10:29)
Tiek geoporo, tiek xps'o ilgalaikis įmirkis yra vienodi, tai kame xps pranašumas?
o jus skaicius nuo 0.1 ir 1-2 skiriat ? Imirkis per 28 paras skirasi nuo 10-20 kartu, idomu koks skirtumas butu per 4 metus.
QUOTE(*** @ 2014 07 01, 09:11)
Galima paskaičiuoti:
Parketlenčių Lambda mažiausiai 0,15 W/mK
Didžiausias storis 0,02 m
0,15/0,02 = 7,5 W/m2K t.y. kiekvieni 7,5 W/m2 pakels grindų temperatūrą +1 C.
Jeigu grindinio šildymo intensyvumas 20W/m2
Temperatūrų skirtumas pradiniu atveju be laminato ~30 (grindys) - 8 (žemė) = 22C
20 / 7,5 = 2,7 C pakils grindų temepratūra užklojus grindis parketlentėmis jeigu šildymo intensyvumas 20W/m2. Jeigu namas šaltesnis gali būti ir 50 W/m2, kas atitinkamai lemtų 7 laipsnių grindų betono temperatūros padidėjimą.
(22+2,7)/22-1=0,12=12% šilumos nuostolių padidėjimas per grindis, bet jeigu namas pasyvus (10W/m2) tai nuostolių padidėjimas sudarys iki +6%.
Kažkas gana tiksliai pataikė.
QUOTE(*** @ 2014 07 01, 09:14)
O tas tinkliukas integruotas i profili maisys.
Nuo lietaus, pas jį putplasčio armuotė saugos, būtent tas tinkliukas. Man irgi siūlė, be tinkliuko profiliuką klijuoti prie lango, tipo taip pigiau bus. Aš kategoriškai su tuo nesutikau, ir pirkau tik su tinkliuku. Neįsivaizduoju, kokiais būdais galima tinkliuką pritvirtinti prie to profiliuko, jei jie yra atskiros detalės. Vienareikšmiškai bus plyšys ir reikės saugotis nuo lietaus, o kai viskas vientisa, tai ir nuo lietaus apsaugota.
Mano supratimu, langus reikia sandarinti iš vidaus, o iš išorės, nuo lietaus užsandarina fasado apdaila.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 07 01, 10:11)
Ant šildomų grindų jos manęs nežavi. Su šiltais namais aišku salygos parketlentųms geresnės, nes grindys mažiau kais, bet kad jos vaikščios, atsiradinės plyšiai tai vis tiek garantuotai. Plius ir grindinio šildymo naudingumo koeficientas kris, kad ir tais 8%. Vienareikšmiškai tei nėra geras sprendimas.