Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(BangaS @ 2014 06 30, 09:49)
Čia tik geras retas pvz, dauguma EPS lipdytojų to nepasiektų.
Tarpų tarp EPS ir sienos pilnai užpildyti nepavyks niekaip.
Geriau koncentruoti dėmesį į apačios ir viršaus sandarinimą. Užklijavus pirmą eilę visą jos viršų reikėtų užsandarinti. Taip pat užklijavus priešpaskutinė eilę reikėtų visą jos viršų užsandarinti ir tik tada toliau klijuoti.
Visas kitas papildomas EPS sandarinimas pagal galimybes, bet čia buvo duota gerų patarimų.
EPS klijuotojų darbas tiksliai suleisti putplasčio gabalus, kad plyšių būtų kuo mažiau.
Netikiu, kad tik 3Lt/m2 brangiau bus, geriau už tuos pinigus pastorinti smėlbetonio sluoksnį.
Jeigu jau lieti normalų betoną, tai tik plokštuminiams pamatams arba prisimesti kapeikų ir pasimaišyti su baltuoju cementu + dekoratyviniu užpildu ir nušlifuoti paviršių - būtų vietoj plytelių ar parketo. Ekonomiškiau būtų įrengti tik paskutinį ploną sluoknį su balto cementu. Atrodo ypač patraukliai parinkus tinkamą dekoratyvinį užpildą ir paskleidus jį netolygiai + idealiai atiduoda šilumą. Ilgaamžiškumu pranoksta visas kitas dangas.

O jus poliruoto betono noretumete namie ? �� as pas save neisivaizduoju. Kodej jus netikite kad trim litais brangiau bus uz darba-pusiau sausas betonas (betonavimas) 10 litu. Betonavimas su standartiniu betonu 13 litu,na ir aisku betono transportavimas iki vietos. Aisku dar betono iseiga turetu siek tiek didesne buti,ypatingai jei betonuojama su vibroreika.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 06 30, 09:38)
Kokia grindu danga desit ant sildomu grindu?

pokolkas pas save matau 3 alternatyvas. Laminatas,PVC lenteles ir medzio luksto danga. (pagrindas kaip laminato tik ant virsaus medzio lukstas ). Plyteles man nepriimtinos.
Atsakyti
Jai buciau grindis skirtingais lygiais ispyles galeciau det pvc lenteles, dabar norint vienodam lygi grindis turet turiu danga det ~15mm

Idomu klijuotas dvisluoksnis parketas ar didziulis minusas sildomom grindim? Gal kas praktikoje naudoja?

Laminatas nelabai patinka. Beje del pvc lenteliu, kitoi temoi kazkas minejo kaina nuo 80lt m2 o storesnes isvis gali iki 140lt m2 siekt kas sakyciau visiskas kosmosas, uz tiek galima rinktini azuola susidet, kas is tos dangos kietumo..

QUOTE(biesas66 @ 2014 06 30, 12:33)
pokolkas pas save matau 3 alternatyvas. Laminatas,PVC lenteles ir medzio luksto danga. (pagrindas kaip laminato tik ant virsaus medzio lukstas ). Plyteles man nepriimtinos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 30 birželio 2014 - 12:58
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 30, 12:33)
O jus poliruoto betono noretumete namie ? �� as pas save neisivaizduoju. Kodej jus netikite kad trim litais brangiau bus  uz darba-pusiau sausas betonas (betonavimas) 10 litu. Betonavimas su standartiniu betonu 13 litu,na ir aisku betono transportavimas iki vietos. Aisku dar betono iseiga turetu siek tiek didesne buti,ypatingai jei betonuojama su vibroreika.

Kai sau ieškojau buvo nuo 20Lt/m2 ir tai vientisas, atviras plotas (PP), o ne kambarėliai. Pats betonas su atvežimu pasidarys dvigubai brangesnis nei smėlbetonis užmaišytas vietoje su miksokretu.

Betoninio poliruoto paviršiaus yra tūkstančiai variantų
http://www.designerf...ncrete/img_8693
http://ozgrind.com.a...ex.php/gallery/
http://www.hanson.co...shConcrete.aspx

Labai gražios juodos yra Vilniaus Savanorių Lemoroje.

Tikrai surasčiau labai gerų variantų svetainei, voniai, virtuvei, tambūrui kur jokios plytelės neprilygtų išvaizda, tik tiek kad sudėtinga išgauti norimą raštą ir šlifavimas brangus.
Atsakyti
O kada perimetru reikia deti Eps palei siena?
Ar pirmausia sudeti visa grindu EPS tada ant virsaus juosteles, ar primausia sudeti juosteles ir tada deti grindu EPS?

Tiesa ar deti reikia tik prie konstrukciniu sienu, ar ties pervarom? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 06 30, 16:09)
O kada perimetru reikia deti Eps palei siena?
Ar pirmausia sudeti visa grindu EPS tada ant virsaus juosteles, ar primausia sudeti juosteles ir tada deti grindu EPS?

Tiesa ar deti reikia tik prie konstrukciniu sienu, ar ties pervarom?  g.gif

Aš dėjau suklojus EPS, galima ir plėvelę jau uždėt, jei dėsit armatūrą, tai jau ir po jos galima sudėt, bet bus mažiau patogu.

Dedasi visur, kur šonuose betonas kontaktuos, kad plėsdamasis ne sienas verstų, o minkštą juostelę suspaudinėtų.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 30, 14:38)
Kai sau ieškojau buvo nuo 20Lt/m2 ir tai vientisas, atviras plotas (PP), o ne kambarėliai. Pats betonas su atvežimu pasidarys dvigubai brangesnis nei smėlbetonis užmaišytas vietoje su miksokretu.

Betoninio poliruoto paviršiaus yra tūkstančiai variantų..
http://www.designerf...ncrete/img_8693
http://ozgrind.com.a...ex.php/gallery/
http://www.hanson.co...shConcrete.aspx

Labai gražios juodos yra Vilniaus Savanorių Lemoroje.

Tikrai surasčiau labai gerų variantų svetainei, voniai, virtuvei, tambūrui kur jokios plytelės neprilygtų išvaizda, tik tiek kad sudėtinga išgauti norimą raštą ir šlifavimas  brangus.

Suprantu kad yra tikrai graziu varijantu,bet manau tai daugiau ofisui ir kitom patalpom. O jei skils tas betonas.. Teks poto visa darba paslepti po kokia tai danga.. Na,vienu zodziu nebeverta diskutuoti. Kiekvienas savaip suprantame grozi,o is visu reakcijos ,supratau kad nera del ko atsisakyti skysto betono. Sieksiu betonavimo su skystu betonu,o ar pavyks susitarti,bus matyti.. Pasiulymas buvo 13 litu uz kvadrata. Zmogus buvo informuotas kad tai namas.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 06 30, 13:55)
Jai buciau grindis skirtingais lygiais ispyles galeciau det pvc lenteles, dabar norint vienodam lygi grindis turet turiu danga det ~15mm

Idomu klijuotas dvisluoksnis parketas ar didziulis minusas sildomom grindim? Gal kas praktikoje naudoja?

Laminatas nelabai patinka. Beje del pvc lenteliu, kitoi temoi kazkas minejo kaina nuo 80lt m2 o storesnes isvis gali iki 140lt m2 siekt kas sakyciau visiskas kosmosas, uz tiek galima rinktini azuola susidet, kas is tos dangos kietumo..

Islyginamasis galetu padeti,jei pinigine nesupyks.. Del medines grindu dangos EVOY buvo minejas kad silumos praradimas butu apie 8%.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 30, 20:09)
Del medines grindu dangos EVOY buvo minejas kad silumos praradimas butu apie 8%.

Kiek pamenu, tai jis labiau humanitaras buvo, gražiai apie technologijas papasakodavo, bet skaičius tai retai vartodavo.
Atsakyti
Reikalinga SM techninė priežiūra. Šiandieną pradėjo šiltinti fasadą. Su pirma EPS eile buvo labai daug žaidimo. Du žmonės per visą dieną nepadarė ir pusės eilės. Pradžioje pjaustė EPS, kad jis gerai priglustų prie pamato. Štai kiek visokių formų pripjaustė. Tada į apačią purškė poliuretano klijus, štai kaip tepė klijus ant EPS, ir galiausiai patį EPS įtaisė į vietą. Kai kur į tarpus dėjo neoporo juosteles. Mano supratimu daugiausiai žaidimo buvo aplink langus. Visas šonines ir viršutines pirmos eilės siūles štai kaip užsandarino. Štai čia dar viena nuotrauka.

Man užkliuvo kelios vietos.

1. Pats EPS nėra labai lygus, tarpai tikrai matosi. Ukmergės gelžbetonis sako, kad prieš supjaustydamas išlaikė dvi savaites, pas mane dar beveik dvi savaites išgulėjo, bet tarpelių yra. Juos vėliau užpūsime poliuretano klijais, tik bijau, kad visu gyliu gali nepavykti užpūsti.

2. Statybininkai gaudė pirmą EPS siūlę, todėl jis ne visai idealiai atsigulė ant cokolio XPS. Įdomu ar pavyks gerai užsandarinti cokolio ir sienos EPS/XPS sandūrą? Gal kas turit kokių minčių?

3. Štai kaip šiltinime langus. EPS ant profilio, kur bus klinkeris užeina 3 cm, o kur bus tinkas - 4 cm. Su apdaila bendrai ant profilio užlips 5 cm, matysis tik 2 cm profilio. Man užkliuvo tie maži tarpeliai, kur EPS sueina su lango profiliu. Čia nieko baisaus ar šią vietą reikia taisyti?

4. Cementiniai klijai, kurie užeina ant EPS, sukuria šalčio tiltą ar ne? Jie gali būti viršuje ant EPS ar geriau juos pašalinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 birželio 2014 - 20:21
QUOTE(mintas @ 2014 06 30, 20:40)
Kiek pamenu, tai jis labiau humanitaras buvo, gražiai apie technologijas papasakodavo, bet skaičius tai retai vartodavo.

Manai kad jo zodziai nieko verti?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 30, 21:37)
Manai kad jo zodziai nieko verti?

Ne, žodžiai tikrai verti, tik kadangi, jis skaičių nemėgo, skaičiukus pasitikrinčiau.
Atsakyti
1. Nelabai aisku, kodel nebuvo galima islygint frezuoto 4-5 sluoksniu pamato siltinimo (kad ir su virve arba lazerinio nivelyro pagalba), ir paskui graziai klijuot sveikus lapus EPS? kad neturet gemarojaus su tom ispjovom. biggrin.gif ir taupant klijus biggrin.gif
2. cokokio ir sienos sanduroje uzklijuok perimetru kokiu 5 cm juostele. uzdengs plysius.
3. Klijus manau geriau pasalint nuo horizontaliu pavirsiu mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 06 30, 19:16)
Reikalinga SM techninė priežiūra. Šiandieną pradėjo šiltinti fasadą. Su pirma EPS eile buvo labai daug žaidimo. Du žmonės per visą dieną nepadarė ir pusės eilės. Pradžioje pjaustė EPS, kad jis gerai priglustų prie pamato. Štai kiek visokių formų pripjaustė. Tada į apačią purškė poliuretano klijus, štai kaip tepė klijus ant EPS, ir galiausiai patį EPS įtaisė į vietą. Kai kur į tarpus dėjo neoporo juosteles. Mano supratimu daugiausiai žaidimo buvo aplink langus. Visas šonines ir viršutines pirmos eilės siūles štai kaip užsandarino. Štai čia dar viena nuotrauka.

Man užkliuvo kelios vietos.

1. Pats EPS nėra labai lygus, tarpai tikrai matosi. Ukmergės gelžbetonis sako, kad prieš supjaustydamas išlaikė dvi savaites, pas mane dar beveik dvi savaites išgulėjo, bet tarpelių yra. Juos vėliau užpūsime poliuretano klijais, tik bijau, kad visu gyliu gali nepavykti užpūsti.

2. Statybininkai gaudė pirmą EPS siūlę, todėl jis ne visai idealiai atsigulė ant cokolio XPS. Įdomu ar pavyks gerai užsandarinti cokolio ir sienos EPS/XPS sandūrą? Gal kas turit kokių minčių?

3. Štai kaip šiltinime langus. EPS ant profilio, kur bus klinkeris užeina 3 cm, o kur bus tinkas - 4 cm. Su apdaila bendrai ant profilio užlips 5 cm, matysis tik 2 cm profilio. Man užkliuvo tie maži tarpeliai, kur EPS sueina su lango profiliu. Čia nieko baisaus ar šią vietą reikia taisyti?

4. Cementiniai klijai, kurie užeina ant EPS, sukuria šalčio tiltą ar ne? Jie gali būti viršuje ant EPS ar geriau juos pašalinti?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 30, 21:16)
Mano supratimu daugiausiai žaidimo buvo aplink langus.

Aš juk taip ir sakiau, kad bus smile.gif. Šeip tai galiu pasidžiaugti, bendrai paėmus man patiko tavo EPS klijuotojų darbas.

Na nesakyk, tarpelis ten minimalus, tikrai nėra prie ko kabintis. Viso šio tarpelio užpurkšt ir nereikia, užteks ties putplasčio kampais, kad oro srautai nesusidarytų, užpūtimui sukišamas visas pistoletas į kampą ir purški ištraukinėdamas. 25 cm tai tikrai pakankmai normaliai galima užpūsti. Na pas tave šiek tiek storiau, bet yra ir prailginimai, pasistengus manau bus galima šį tą padaryti.

Buvo ir pas mane tokių vietų, kai cementiniai klijai sudžiuvo (ne mažiau kaip po 3 dienų), užpurškiau poliuretaninių klijų, manau kad tokiu būdu visai gerai problema buvo išspręsta.

Vat vat, čia sunkiausia dalis. Pasisekė EPS klijuotojams, kad langistai taip užduotį palengvino smile.gif. Tas tarpelis ir man nepatiko. Aš tą putplasčio dalį, tepiau poliuretaniniais klijais, tuo pat metu, kai visas kitas putplasčio dalis - cementiniais klijais. Pridėdavau putplastį ir prispausdavau prie lango rėmo ir palaikydavau ~10 min, kad putos neatstumtų putplasčio nuo rėmo. Iš pat pradžių nebuvau užtikrintas, kad gerai prisiklijuos, tai sakiau, bent oro tarpelio neliks, bet kai prireikė vieną lapa atitraukti, įsitikinau, kad poliuretaniniai CT84 klijai, labai gerai prilipino putplastį prie PVC profilio. Taip kad pas mane to tarpelio neliko, bet čia sugaudyti tikslumus tai doh.gif . Beje, nežinau, ar mano sprendimas geras. Vis tik šylant/šalant medžiagos plėsis. Kai yra tarpelis, yra laisvumo plėstis, mano atveju šis klausimas problematiškesnis. Praktiškai tik laikas parodys ar mano sprendimas pasiteisino.

Na jo, šita vieta ir man užkliuvo, nors ten galima sakyti, kad tik cementinių klijų spalva liko, bet aš sau šiek tiek kruopščiau klijus nugramdydavau, gal todėl, kad tik ištryškus iškart gramdydavau, o tavo darbininkai šiek tiek užlaikydavo ir vėliau sunkiau nusigramdydavo. Kad jų ten nebūtų išvis, tai be šansų padaryti. Jei reikalausi, kad klijų išvis nepapultų, tai gali įtakoti putplasčio prilipdymo kokybės kritimą. Bet sudrausminti, kad krupščiau klijus nuvalytų galėtum, bet kartoju, cemento spalva bet kokiu atveju išliks, tik klijų sluoksnio storis gerai nugramdžius išvis mikronų storio lieka, tai apie šilumos tiltelius galima pamiršti.
Atsakyti