Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 06 26, 15:17)
Mano supratimu jūsų architektas siūlo akivaizdų šalčio tiltą, t.y. daro kaip įprasta, kaip visą laiką. Mano name garažo nėra, bet yra prie namo prišlieta automobilių
na as tokia stoginei (su uzdaru sandeliuku) naudosiu murlotus 15x15cm (kolonoms), toliau stogas - elementarios gegnes 5x15cm.  Stogas laužtas, susijunges su namo.  Prie apsiltintu sienu - jokio salycio.

stoginė ir lauko sandėliukas. Šį mazgą man išsprendė štai taip. Esmė ta, kad vizualiai namas atrodys kaip vientisas statinys, bet stoginės ir sandėliuko konstruktyvas niekur nekirs apšiltinimo sluoksnio. Jie tik bus prišlieti. Štai kaip atrodo šitas metalinis konstruktyvas realybėje. Štai čia iš kitos pusės. Apšiltinimo sluoksnis praeina greta, jokie konstrukciniai elementai nekirs apšiltinimo sluoksnio, nors kaip sakiau galutinis variantas atrodys tarsi statinys būtų vientisas. Tiesa sprendimas gana nepigus. Gal vietoje metalinių kolonų (mano atveju panaudotos 15 cm metalinės kolonos) galima panaudoti medines. Vien už jų suvirinimą užsiprašė 1700 Lt. Dar man metalas kainavo apie 3500 Lt. O kur dar rūdžių suryšėjas, gruntavimas, dažymas, 8 poliai kolonoms, įdėtinės detalės, uždarymo dangteliai.

Atsakyti
Labai jau prabangi ir tvirta stogine smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 06 26, 16:17)
Štai čia iš kitos pusės. Apšiltinimo sluoksnis praeina greta, jokie konstrukciniai elementai nekirs apšiltinimo sluoksnio, nors kaip sakiau galutinis variantas atrodys tarsi statinys būtų vientisas. Tiesa sprendimas gana nepigus. Gal vietoje metalinių kolonų (mano atveju panaudotos 15 cm metalinės kolonos) galima panaudoti medines. Vien už jų suvirinimą užsiprašė 1700 Lt. Dar man metalas kainavo apie 3500 Lt. O kur dar rūdžių suryšėjas, gruntavimas, dažymas, 8 poliai kolonoms, įdėtinės detalės, uždarymo dangteliai.

Atsakyti
Prabangiai cia, su tiek gelezies. O dar stogas, danga... Bus garazo vertė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 27 birželio 2014 - 07:34
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 06 26, 10:11)
Norima tureti perimetro signalizacija, t.y. langai + durys su magnetais.

Klausimas kaip tai daro siltu namu statytojai, t.y. magnetus montuoja ant lango ar grezia kiaurai rema ir deda i vidu.

user posted image

Asmeniskai graziau kai ju nesimato, t.y. imontuoti i remo vidu (a). Langai mediniai, su gamintojais del garantiju dar nesnekejau..

Negi niekas magnetu ant langu nededa? Ar deda ir grezia kiaurai langa ir nesuka galvos ? dekui
Atsakyti
savo laiku terasos buvo greztas ir detas 1 variantas. Kitoms durims - tvirtinti isoreje )2 var.), tik jie tampa matomi smile.gif

QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 06 27, 09:44)
Negi niekas magnetu ant langu nededa? Ar deda ir grezia kiaurai langa ir nesuka galvos ? dekui

Atsakyti
Vienas montuotojas buvo ant remo magnetus sudejes, kitas kazkokius miniatiurinius i pacia varcia idejo. Jau geriau remas perdurtas bet tu kaladikiu matyt nenoriu..

QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 06 27, 10:44)

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 26, 16:52)
Neabejoju, kad prapjovęs stiklo paketą ir šliūkštelėjęs vandens netruksite jo sulaukti išbėgant kiaurai... bet oras ne skystis, mažais tarpais ne konvekcionuoja.
Jei klijai šukuojami ar bedami ne babkėmis bet juostomis orui bus neįmanoma cirkuliuoti. Vandenį su oru lyginti tokiom sąlygom nėra teisinga, sunkio jėga vandeniui yra nesulyginamai didesnė nei archimedo jėga sukelianti konvekciją ore.

Iš esmės sutinku, jeigu kalba eina apie labai mažus plyšelius, į kuriuos pieštukas nelįstų ir jų kiekis mažas. Praktiškai niekas neskiria laiko šioms vietoms sandarinti, nes jos nesimato, o reikėtų.
Atsakyti
Aišku tik paslėptus daviklius. Jei daviklis nepaslėptas, tai dar ir laido gabalas nepaslėptas liks doh.gif
C variantas išvis ne į temą - čia daviklis garažo vartams, ant kurio mašina gali važiuoti, bet net ir vartams tokio nerekomenduoju. Geriau paprastas magnetukas, sumontuotas ant garažo vartų bėgelio.
Tokie kaip B, tik mažesni, klijuojami (pavadinkim juos D), paprastai slepiami plastikinių langų, durų rėmuose. Ten jiems vietos pakanka, o su A tipo davikliais yra vargo suvesti, blogai suvedus gali prasidėti melagingi suveikimai, į plastikinius nerekomenduoju. Nežinau koks medinio profilis, bet jei tik bus vietos, geriausia būtų ir į medinius dėti D variantą. Jiems pro rėmą pakanka pragręžti ~3mm skylutę laidams. Nemanau kad tokia skylutė gali kaip nors įtakoti garantiją. A davikliui jau reiks ne tik storesnę skylę gręžti staktoje, kad pats daviklis įtilptų, bet dar ir magnetui varčioje. O jei išgręžus nesusiveda, tai dar ir antrą, trečią...
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 06 26, 11:11)
Klausimas kaip tai daro siltu namu statytojai, t.y. magnetus montuoja ant lango ar grezia kiaurai rema ir deda i vidu.
user posted image
Asmeniskai graziau kai ju nesimato, t.y. imontuoti i remo vidu (a). Langai mediniai, su gamintojais del garantiju dar nesnekejau.. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 26, 13:09)
Galėčiau lažintis, kad į tuos plyšius įpylus vandens jis pradės bėgti sienos apačioje kai EPS užarmuotas.

Žiūrint kur tai tikrinsi. Pas mane tai pralaimėtum wink.gif. Buvo nebaigus klijuoti visų lapų lietus, kai baigiau klijavimo darbus, prieš armuojant iš viršutinių kelių eilių, purškiant putas, buvo išstumiami nedideli kiekiai vandens. Žemiau kelių eilių nuo viršaus, vandens nebuvo, taip kad apie jo prabėgimą kiaurai nėra ką ir kalbėti.

Tiesa, putplastį klijavau sau, ir priklijavęs, papildomai užkamšydavau visus plyčius klijais, kad nebūtų jokio oro judėjimo. Turiu įtarimą, kad jį stipriai sumažinau. Vis tik lieka siūlės tarp putplasčio, nors ir ten keliose vietose esu bandęs užsandarinti pleistru užklijuodamas sudūrimą iš viršaus, bet laiko taupymo sumetimais tai dariau vos keliose vietose, nes tokio sprendimo pasiteisinamumas labai abejotinas, vis tik pleistras ilgai nelaikys.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 06 26, 19:56)
o kokie ju argumentai del 16mm?

* Dn16 žiedai max 60m galima kaip Dn20 iki 100m, mažiau liekanų ir t.t.

* Is to iseina, kad maziau kolektoriniu ziedu

* papildomu medžiagų išeiga 30% didesnė su dn16

* Pasipriešinimas mažesnis cirkuliaciniui siurbliui.

* kaina kvadratiniam metrui pigesne apie 1,5lt

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 06 26, 10:11)

Asmeniskai graziau kai ju nesimato, t.y. imontuoti i remo vidu (a). Langai mediniai, su gamintojais del garantiju dar nesnekejau..

Aš ir su šia problema esu susidūręs ir nežinau kaip pasielgti g.gif
Papildyta:
QUOTE(mariuzs @ 2014 06 26, 12:34)
kokios konstrukcijos patartumėte daryti "prišlietą" garažą prie projektuojamo blokeliais mūryto dviaukščio su plokščiu stogu namo?  rolleyes.gif

Yra nemažai variantų, kaip tai padaryti, bet pakolkas neradau man patikusio varianto. Linkstu prie atskiro konstruktyvo, bet jis, kaip ir visi kiti man žinomi sprendimai, turi savų problemų (konstruktyvui būtų tvirtinami balkiai palei apšiltintą namo sieną, prie kurių vėliau tvirtintūsi stoginė, bet tie balkiai savo storiu sumažintų mano stoginės vidinės erdvės plotą, kuris ir taip minimalus), kurios mane stabdo nuo tokios stoginės.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 06 26, 13:09)
o apačioje cokolio apdaila neaišku kaip sujungiama su sienų tinku, cokoliniai profiliai nebenaudojami, nes yra laidūs šilumai, o iš principo reikėtų naudoti ploną plastmasinį cokolinį profilį, kuris sujungtų mūrą su armavimo sluoksniu ir užtikrintų, kad apačioje oras nebus įtraukimas į EPS sluoksnį.

Nors 2013 metais pasirodęs Kites ir sudomino savo sprendimu, naudojant plastikinį profiliuką uždengiantį putplasčio apačią, kuris iš esmės yra sprendimas čia iškeltai problemai, aš pasirinkau kitą variantą. Apačią nuarmavau, absoliučiai taip pat, kaip ir visą fasadą. Tai dar vienas sprendimas pacituotos problemos sprendimui.

Šie sprendimai nekontaktuoja su mūru, bet kai cokolio apšiltinimas irgi nuarmuotas ir baigiasi žemėje, oro cirkuliacija per žemės sluoksnį net jei ir galima, tai labai labai nedidelė, kad vertėtų į tai kreipti dėmesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 birželio 2014 - 18:11
QUOTE(arkava @ 2014 06 26, 13:46)
nededant jokiu AL profiliu apacioj (tik paremiant klijuojant), paskui visa perrimetra uzpurkst putom), taip pat ir virsuj, susilyginus su murlotu-perimetra uzpurkst). Visas oras plysyje turetu "uzsidaryt".  g.gif
Mamato siltinimas susijungs su fasadu, murloto mazgas - taip pat siltinsis kai atskiras elementas, manau. Sandarumas turetu but pasiekiamas  smile.gif  smile.gif

Nors man putos, kaip sandarumą užtikrinanti priemonė, nekėlė pasitikėjimo, atliktas testas panaikino visas abejones, vis tik sprendimo apšiltinimo sluoksnį apipurkšti putomis nelaikau idealiu. Mano supratimu, armavimo sluoksnio, apšiltinimo sluoksnio sandarumo užtirinimui turėtų užtekti. Namo sandarumas vis tiek bus užtikrinamas iš namo vidinės pusės.

Putų iš išorės purkšti nerekomenduočiau, nes bus problemų su rasos tašku, be to, ideliai tokių sienų nenulyginsit, tad teks daryti vėdinamą fasadą, kuriam reikalingas šilumos tiltelius sukeliantis karkasas.

Apšiltinimo sluoksnio sandarumas turi būti tik toks, kad vėjai bei viduje vykstanti konvekcija iš jo neišneštų šilumos. Noras visą namo sandarumą užtikrinti apšiltinimo sluoksniu, manau yra neteisingas. Kad ir koks sandarus bus apšiltinimo sluoksnis, vidines sienas vis tiek tinkuosite, vat tada ir rūpinkitės namo sandarumo užtikrinimu.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 26, 16:52)
bet oras ne skystis, mažais tarpais ne konvekcionuoja.

Čia mano supratimu Bangas aptaria ne konvekcijos apšiltinimo sluoksnyje problemą, bet šalto oro apačioje patekimo į apšiltinimo sluoksnį ir sušilusio ištekėjimą apšiltinimo sluoksnio viršuje. Toks oro tekėjimas turėtų didesnę jėgą, kuri didėtų su kiekvienu sienos aukščio metru, bei temperatūrų skirtumu.

Beje, dėl skysčio skverbties pritariu. Savo akim mačiau ir sunkiai tuo patikėjau, kai lietus per gerai užklijuotą bituminę juostą ties sujungimu su profiliu, grynai per klijų sluoksnį, sunkėsi į namo vidų. Nebuvau tuo metu padaręs vandens nutekėjimo išorinėje lango pusėje ir su sunkio jėga skystis prasiskverbė. Kad oras prasiskverbs per bituminės juostos ir lango profilio susijungimo vietą mažai tikiu, nors mano suvokimu, tai ir skysti neturėjo prasisunkti.
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 06 26, 16:57)
As vakar taip netyvia uzsukau i pora vietu del sildymo.. tai kaip mane isdejo i suns dienas, kad prie SS planuoju deti d16 vamzdi, o ne d20. Ir is vis: o kodel daugiasluoksni, o ne vien sluoksni... vienu zodziu esu pasimetus, neturejau argumentu.. Tik vel ismuse is veziu..  doh.gif

Aš lygiai tą patį kelios temos atgal čia Cibuliui yrodinėjau smile.gif. Šilumos siurblio, bei kitų atsinaujinančių šilumos šaltinių atveju, kuriems aktuali, kaip galima mažesnė šilumnešio temperatūra, mano manymu 20mm vamzdis efektyvesnis už 16mm vamzdį.

KKK atveju, nematau problemų ir dėl 16mm vamzdžio. Su juo bus pigiau, o efektyvumas mažai skirsis.
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 06 27, 14:54)
* kaina kvadratiniam metrui pigesne apie 1,5lt

Kaip tais šiuo punktu netikiu smile.gif.
Atsakyti