Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(darius333 @ 2014 06 25, 17:21)
Pas mane Schuco profilis SI 82, jau keli metai. Kol kas silta ir jokiu problemu. Del kainos dabar nezinau, bet kai staciausi langus gavau kaina geresne uz visus kitus profilius, o savybes irgi neprstesnes - tai ir isistatem  4u.gif

Ačiū už atsakymą aciuks.gif O į kokią konkrečiai įmonę kreipėtės? Schuco turi tiek daug atstovybių doh.gif
Atsakyti
Norima tureti perimetro signalizacija, t.y. langai + durys su magnetais.

Klausimas kaip tai daro siltu namu statytojai, t.y. magnetus montuoja ant lango ar grezia kiaurai rema ir deda i vidu.

user posted image

Asmeniskai graziau kai ju nesimato, t.y. imontuoti i remo vidu (a). Langai mediniai, su gamintojais del garantiju dar nesnekejau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 26 birželio 2014 - 10:12
QUOTE(BangaS @ 2014 06 25, 14:35)
Didesni lapai - mažiau oro ertmių, mažiau šansų, kad jas prapūs vėjas. Tinkas aišku atliks savo darbą, bet putplastį supa ne tik tinkas. Apačioje neaišku kaip užsandarintas jungimas su cokoliu. Viršuje murlotas - kita problematiška vieta, kur galį išlįsti EPS oro ertmės į paviršių ir lemti oro judėjimą plyšiuose.

Ertmės, statmenos sienos plokštumai, ne labai susiję su cokolio bei murloto šiltinimo broku, kryptis ne ta - juk neįsivaizduojama situacija, kad tos ertmės liks neuždengtos armavimo ir tinko.
Jei oro tarpas <20mm laikoma, kad konvekcija ne vyksta. Todėl blogai užsandarinus cokolį ir murlotą vis tiek reiktų tarpo tarp mūro ir šiltinimo bent 20mm. "Babkiuojant" tai gal ir įmanoma, bet vėl gi tai nepriklauso nuo EPS plokščių matmenų. Darant, kaip moko CT84 putų gamintojai (purškimas perimetru ir įstrižainėmis + siūlės tarp blokų) konvekcijos tikrai pavyks išvengti. Todėl geriau rinktis įprastinius 500x1000 blokus ir daugiau klijų/putų.
Atsakyti
kokios konstrukcijos patartumėte daryti "prišlietą" garažą prie projektuojamo blokeliais mūryto dviaukščio su plokščiu stogu namo? rolleyes.gif

architektas siūlo man nepriimtina variantą, naudoti tą pačią namo sieną ir garažui, atremiant garažo stogo perdengimo plokšte ant jos
garažas planuojamas nešildomas ir su plonesniu šiltalo sluoksniu nei namas, tai kad nebūtų tik šilumos nutekėjimas iš namo sienos į garažą per garažo stogo plokštę
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 26, 12:16)
"Babkiuojant" tai gal ir įmanoma, bet vėl gi tai nepriklauso nuo EPS plokščių matmenų. Darant, kaip moko CT84 putų gamintojai (purškimas perimetru ir įstrižainėmis + siūlės tarp blokų) konvekcijos tikrai pavyks išvengti. Todėl geriau rinktis įprastinius 500x1000 blokus ir daugiau klijų/putų.

Užklijavus EPS ant sienų viršuje lieka tarpai, nes putos/klijai vistiek atkelia EPS nuo sienos ar lapą nuo lapo, bet neužpildo viso plyšio tūrio.
Galėčiau lažintis, kad į tuos plyšius įpylus vandens jis pradės bėgti sienos apačioje kai EPS užarmuotas. Tai parodo, kad yra susisiekiančių tuštumų putplasčio sluoksnyje ir ten kur išbėga vanduo žiemą oras bus įsiurbimas į EPS, o viršuje pro kur įpilta - jau ištekės sušilės EPS sluoksyje oras.
Sulijavau PP putplastį gana kruoščiai ir prispaudžiau visus lapus daug stipriau nei sienose įmanoma, bet po gero lietaus vistiek balų neliko, visas vanduo ištekėjo kiaurai per klijų siūles. Statybų aikštelė ne gamykla, kad pasiekti sandarumą klijuojant.
Jeigu EPS būtų klijuojamas ir armuojamas prieš statant stogo konstrukciją, tai tuos visus plyšius būtų lengva užsandarinti, bet šiltinimas eina paskutinis darbų eilėje todėl vėliau toks užsandarinimas tampa sunkiai įmanomas, nes medinės stogo konstrukcijos atsiranda tiesiai virš plyšių, o apačioje cokolio apdaila neaišku kaip sujungiama su sienų tinku, cokoliniai profiliai nebenaudojami, nes yra laidūs šilumai, o iš principo reikėtų naudoti ploną plastmasinį cokolinį profilį, kuris sujungtų mūrą su armavimo sluoksniu ir užtikrintų, kad apačioje oras nebus įtraukimas į EPS sluoksnį.
EPS sluoksnis niekada neminimas kaip sluoksnis galintis užtikrinti namo sandarumą skirtingai nei PUR putos, o siekti to reikėtų. Be vidinio tinko mūras su EPS neturės sandarumo. Tai tik parodo, kad EPS turi daug neužsandarinamų plyšių, kuriuose judės oras ir vėsins sieną žiemą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 26 birželio 2014 - 13:11
nededant jokiu AL profiliu apacioj (tik paremiant klijuojant), paskui visa perrimetra uzpurkst putom), taip pat ir virsuj, susilyginus su murlotu-perimetra uzpurkst). Visas oras plysyje turetu "uzsidaryt". g.gif
Mamato siltinimas susijungs su fasadu, murloto mazgas - taip pat siltinsis kai atskiras elementas, manau. Sandarumas turetu but pasiekiamas smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 26, 13:09)
Galėčiau lažintis, kad į tuos plyšius įpylus vandens jis pradės bėgti sienos apačioje kai EPS užarmuotas. Tai parodo, kad yra susisiekiančių tuštumų putplasčio sluoksnyje...

Jeigu EPS būtų klijuojamas ir armuojamas prieš statant stogo konstrukciją, tai tuos visus plyšius būtų lengva užsandarinti, bet šiltinimas eina paskutinis darbų eilėje todėl vėliau toks užsandarinimas tampa sunkiai įmanomas, nes medinės stogo konstrukcijos atsiranda tiesiai virš plyšių

O kam vargti su paskutiniu ESP sluoksnio prieš pat gegnes užsandarinimu? Galima praeiti prieš paskutiniu EPS sluoksniu. O jei jau visiškas nepasitikėjimas, tai galima praeiti pačia pirmą EPS sluoksnį ir dar prieš paskutinį. Sandarumas - garantuotas. Tik man įdomu iš kur ten gali atsirasti vanduo? Iš stogo konstrukcijos išgaruoja ir nuteka ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2014 06 26, 12:34)
kokios konstrukcijos patartumėte daryti "prišlietą" garažą prie projektuojamo blokeliais mūryto dviaukščio su plokščiu stogu namo?  rolleyes.gif

architektas siūlo man nepriimtina variantą, naudoti tą pačią namo sieną ir garažui, atremiant garažo stogo perdengimo plokšte ant jos
garažas planuojamas nešildomas ir su plonesniu šiltalo sluoksniu nei namas, tai kad nebūtų tik šilumos nutekėjimas iš namo sienos į garažą per garažo stogo plokštę

Mano supratimu jūsų architektas siūlo akivaizdų šalčio tiltą, t.y. daro kaip įprasta, kaip visą laiką. Mano name garažo nėra, bet yra prie namo prišlieta automobilių stoginė ir lauko sandėliukas. Šį mazgą man išsprendė štai taip. Esmė ta, kad vizualiai namas atrodys kaip vientisas statinys, bet stoginės ir sandėliuko konstruktyvas niekur nekirs apšiltinimo sluoksnio. Jie tik bus prišlieti. Štai kaip atrodo šitas metalinis konstruktyvas realybėje. Štai čia iš kitos pusės. Apšiltinimo sluoksnis praeina greta, jokie konstrukciniai elementai nekirs apšiltinimo sluoksnio, nors kaip sakiau galutinis variantas atrodys tarsi statinys būtų vientisas. Tiesa sprendimas gana nepigus. Gal vietoje metalinių kolonų (mano atveju panaudotos 15 cm metalinės kolonos) galima panaudoti medines. Vien už jų suvirinimą užsiprašė 1700 Lt. Dar man metalas kainavo apie 3500 Lt. O kur dar rūdžių suryšėjas, gruntavimas, dažymas, 8 poliai kolonoms, įdėtinės detalės, uždarymo dangteliai.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 26, 14:09)
Užklijavus EPS ant sienų viršuje lieka tarpai, nes putos/klijai vistiek atkelia EPS nuo sienos ar lapą nuo lapo, bet neužpildo viso plyšio tūrio.
Galėčiau lažintis, kad į tuos plyšius įpylus vandens jis pradės bėgti sienos apačioje kai EPS užarmuotas. Tai parodo, kad yra susisiekiančių tuštumų putplasčio sluoksnyje ir ten kur išbėga vanduo žiemą oras bus įsiurbimas į EPS, o viršuje pro kur įpilta - jau ištekės sušilės EPS sluoksyje oras.
Sulijavau PP putplastį gana kruoščiai ir prispaudžiau visus lapus daug stipriau nei sienose įmanoma, bet po gero lietaus vistiek balų neliko, visas vanduo ištekėjo kiaurai per klijų siūles. Statybų aikštelė ne gamykla, kad pasiekti sandarumą klijuojant.
Jeigu EPS būtų klijuojamas ir armuojamas prieš statant stogo konstrukciją, tai tuos visus plyšius būtų lengva užsandarinti, bet šiltinimas eina paskutinis darbų eilėje todėl vėliau toks užsandarinimas tampa sunkiai įmanomas, nes medinės stogo konstrukcijos atsiranda tiesiai virš plyšių, o apačioje cokolio apdaila neaišku kaip sujungiama su sienų tinku, cokoliniai profiliai nebenaudojami, nes yra laidūs šilumai, o iš principo reikėtų naudoti ploną plastmasinį cokolinį profilį, kuris sujungtų mūrą su armavimo sluoksniu ir užtikrintų, kad apačioje oras nebus įtraukimas į EPS sluoksnį.
EPS sluoksnis niekada neminimas kaip sluoksnis galintis užtikrinti namo sandarumą skirtingai nei PUR putos, o siekti to reikėtų. Be vidinio tinko mūras su EPS neturės sandarumo. Tai tik parodo, kad EPS turi daug neužsandarinamų plyšių, kuriuose judės oras ir vėsins sieną žiemą.

Neabejoju, kad prapjovęs stiklo paketą ir šliūkštelėjęs vandens netruksite jo sulaukti išbėgant kiaurai... bet oras ne skystis, mažais tarpais ne konvekcionuoja.
Jei klijai šukuojami ar bedami ne babkėmis bet juostomis orui bus neįmanoma cirkuliuoti. Vandenį su oru lyginti tokiom sąlygom nėra teisinga, sunkio jėga vandeniui yra nesulyginamai didesnė nei archimedo jėga sukelianti konvekciją ore.
Atsakyti
As vakar taip netyvia uzsukau i pora vietu del sildymo.. tai kaip mane isdejo i suns dienas, kad prie SS planuoju deti d16 vamzdi, o ne d20. Ir is vis: o kodel daugiasluoksni, o ne vien sluoksni... vienu zodziu esu pasimetus, neturejau argumentu.. Tik vel ismuse is veziu.. doh.gif
Atsakyti
o kokie ju argumentai del 16mm?

QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 06 26, 15:57)
As vakar taip netyvia uzsukau i pora vietu del sildymo.. tai kaip mane isdejo i suns dienas, kad prie SS planuoju deti d16 vamzdi, o ne d20. Ir is vis: o kodel daugiasluoksni, o ne vien sluoksni... vienu zodziu esu pasimetus, neturejau argumentu.. Tik vel ismuse is veziu..  doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Miklioji @ 2014 06 25, 22:54)
Ačiū už atsakymą aciuks.gif O į kokią konkrečiai įmonę kreipėtės? Schuco turi tiek daug atstovybių doh.gif

Nusiunciau i AZ 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 26, 17:17)
Tiesa sprendimas gana nepigus. Gal vietoje metalinių kolonų (mano atveju panaudotos 15 cm metalinės kolonos) galima panaudoti medines. Vien už jų suvirinimą užsiprašė 1700 Lt. Dar man metalas kainavo apie 3500 Lt. O kur dar rūdžių suryšėjas, gruntavimas, dažymas, 8 poliai kolonoms, įdėtinės detalės, uždarymo dangteliai.

O kam tiek poliu - 8 doh.gif nebutu uzteke 4 vnt, o ant ju deti aukstesni balki pvz 20 ar 25-uka g.gif
Ar cia irgi - paskaiciavo kaip visada konstruktoriai daro - su atsarga, kad tankas neigriutu lotuliukas.gif
Atsakyti