Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

Perdangai siltinti imsiu 4m gabalus, 33cm storrio.
Siulai ir fasadui imt didelius gabalus? g.gif
4 paemus, viela susipjaustyt iki 2m ilgio, 0.5x 25.
Nemanau, kad dideliais lengva dirbt ir klijuot, nors sienos idealiai lygios...
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 21, 08:27)
Gaila, kad supjaustė į tokius mažus gabaliukus.  Nors jeigu nesuorganizuoti prispaudimo, tai ir su dideliais lapais gali likti dar didesni oro tarpai ten.  Galite sakyti, kad tuose tarpuose oras nevaikšto, bet labai abejoju ar pavyktų to pasiekti.

Nesreikšminkite siūlių, ba kils kipišas ateinantiems 30psl Cibulio namo klijavimo, baisiau nei grindinio šildymo kilpų ilgiams doh.gif doh.gif doh.gif
Nesvarbu kaip idealiai suklijuos tuos "mažus" gabalus, nes viską taisys armavimas ir struktūra - būtent čia bus paiektas sandarumas ir vientisumas. Px gabalų matmenys.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 06 21, 17:35)
Perdangai siltinti imsiu 4m gabalus, 33cm storrio.

g.gif tas 33cm storio luitas kurioje perdandos vietoje atsidurs? Tarp perdangos balkių ar po jais? unsure.gif Būtų įdomu pamatyti. kaip pas tave atrodo murloto ir perdangos mazgas... Kadangi ir pas mane bus šiltinama tik perdanga, tai kilo toks sumanymas rekuperatoriaus oro paėmimą daryti ne tiesiai iš lauko, bet iš vėdinamos palėpės. Na pagal idėją, palėpėje turėtų būti visada šilčiau nei lauke ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 21, 23:48)
Px gabalų matmenys.

Aš ir tos pačios nuomonės.
Papildyta:
QUOTE(GoldenEye @ 2014 06 22, 08:55)
tai kilo toks sumanymas rekuperatoriaus oro paėmimą daryti ne tiesiai iš lauko, bet iš vėdinamos palėpės. Na pagal idėją, palėpėje turėtų būti visada šilčiau nei lauke  ax.gif

Pagal mane, tokiu atveju teks dažniau keisti paimamo iš lauko oro filtrą, nes palėpėje bus daugiau dulkių, nei lauke. Dėl kitų niuansų, tame nematau problemos.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 21, 23:48)
Nesreikšminkite siūlių, ba kils kipišas ateinantiems 30psl Cibulio namo klijavimo, baisiau nei grindinio šildymo kilpų ilgiams doh.gif  doh.gif  doh.gif
Nesvarbu kaip idealiai suklijuos tuos "mažus" gabalus, nes viską taisys armavimas ir struktūra - būtent čia bus paiektas sandarumas ir vientisumas. Px gabalų matmenys.

Aš visiškai nesijaudinu dėl EPS lapų matmenų. Viskas bus gerai.

Mane labiau sudomino Baumit firmos techniko pastaba. Pagal jį smeiges reikia klijuoti tik namo kampuose apie 1,5 plotyje nuo kampo. Jei imčiau visą namo fasadą ir smeigiuočiau po 5 smeiges į kvadratą, tai jų sueitų apie 840 vnt. Pagal jo skaičiavimus pakaktų apie 205-246 vnt. smeigių. Dar lygtai minėjo, kad reikėtų ir pačiame namo viršuje ties kraigu. Bet kuriuo atveju smeigių skaičius būtų per pusę mažesnis. O tai reiškia, kad pavyktų sutaupyti 1000-1300 Lt.

Ar verti dėmesio jo patarimai?
Atsakyti
Ziurint kiek stoves polistirolas neuzarmuotas. Butu gilus ruduo kaip ir nesvarbu butu bet ant saules..

QUOTE(cibulis @ 2014 06 22, 11:04)

Mane labiau sudomino Baumit firmos techniko pastaba. Pagal jį smeiges reikia klijuoti tik namo kampuose apie 1,5 plotyje nuo kampo. Jei imčiau visą namo fasadą ir smeigiuočiau po 5 smeiges į kvadratą, tai jų sueitų apie 840 vnt. Pagal jo skaičiavimus pakaktų apie 205-246 vnt. smeigių. Dar lygtai minėjo, kad reikėtų ir pačiame namo viršuje ties kraigu. Bet kuriuo atveju smeigių skaičius būtų per pusę mažesnis. O tai reiškia, kad pavyktų sutaupyti 1000-1300 Lt.

Atsakyti
Tarp balkiu. Tik dar nenuspresta, apacia balkiu lygi su EPS, ar virsus.
Perdanga 2 lygiu gaunasi, tai ir sprest reiks kazkaip sujungima.

Fasadas eis iki murloto, lygiai su plevele. Viduj ziuresim eigoje, bet jis is 3 pusiu bus EPS.e>

QUOTE(GoldenEye @ 2014 06 22, 07:55)
g.gif tas 33cm storio luitas kurioje perdandos vietoje atsidurs? Tarp perdangos balkių ar po jais?  unsure.gif Būtų įdomu pamatyti. kaip pas tave atrodo murloto ir perdangos mazgas... Kadangi ir pas mane bus šiltinama tik perdanga, tai kilo toks sumanymas rekuperatoriaus oro paėmimą daryti ne tiesiai iš lauko, bet iš vėdinamos palėpės. Na pagal idėją, palėpėje turėtų būti visada šilčiau nei lauke  ax.gif

Papildyta:
Jau senai tokias pastabas sakom. biggrin.gif
Pasidomek EJOTininkais, jie ta pati pasakys.
Atsakingose vietose gali panaudot, bet po 5/m2 - jau sviestas sviestuotas. mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 06 22, 10:04)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 06 22, 16:04)
Jau senai tokias pastabas sakom.  biggrin.gif
Pasidomek EJOTininkais, jie ta pati pasakys.
Atsakingose vietose gali panaudot, bet po 5/m2 - jau sviestas sviestuotas. mirksiukas.gif

O ką reiškia atsakinguose vietose? Kur tos atsakingos vietos yra? Mano supratimu pastato kampai ir ties kraigu. Ar kaip?
Atsakyti
taip, plius aplink langus, ar dar kur, atvirose ir astriose fasado vietose, kur pvz. teoriskai vejas baisus gali uzkabint ir atplest siltinima.

QUOTE(cibulis @ 2014 06 22, 16:59)
O ką reiškia atsakinguose vietose? Kur tos atsakingos vietos yra? Mano supratimu pastato kampai ir ties kraigu. Ar kaip?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 22, 11:04)

Aš būtent taip ir dariau. Smeigiavau tiktai per metrą nuo sienos kraštų ir nuo langų arkų, bet vis tiek smeigių suėjo apie 700vnt.

Tankiau nematau reikalo daryti, nes aš išvis teigiu, kad, kai storas putplastis, smeigiuoti vienbučio namo polistirolo nereikia, nes net prastai priklijavus vieną lapą, jis vis tiek didesniu plotu remiasi kraštais į kitus putplasčio lapus, nei kontaktuoja su siena. Jei sugalvotum net ir nepriklijuotą lapą ištraukti - darbas be šansų. Čia tau ne 5cm storio putplastis, kurį, kai per vidurį spaudi (pav smeigiuoji prastai priklijuotą), tai kraštai į išrę užsiriečia. Aš smeigiavau tik per lakšto vidurį, tai apie putplasčio raitymąsi, nė minties nebuvo.

Nors dėl kampų didesnės apkrovos nuo vėjo, gal pačius kampus ir nepamaišytų susmeigiuoti. Bet kokiu atveju, tavo putplstis, nuo namo kampų, net per 35cm negalės būti susmeigiuotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 22 birželio 2014 - 22:22
Idomiai pasnekat. atples vejas pulistirola.. aha,taip paims ir atples su visu tinkleliu.. Ar jus be tinklelio fasadus darot? :lotuliukas
manau puikiai suprantas ka duoda tinklelis ir kaip viskas pasikeicia kai jy uzdedi..
po jusu tokiu strategavimu ,eilini karta matau kad buvo geras pasirinkimas statyti is liktiniu,nes man nusisvilpt ant smeigiu ir kad gali pulistirolas atsokti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 23 birželio 2014 - 07:27
Pvz nesi mates ? Kaip visa siena "nueina" su visais tinklais. Aisku, cia jau meistru broko ir ypatingos architekturos atvejais biggrin.gif

QUOTE(biesas66 @ 2014 06 23, 06:25)
Idomiai pasnekat. atples vejas pulistirola.. aha,taip paims ir atples su visu tinkleliu..  Ar  jus be tinklelio fasadus darot?  :lotuliukas
manau puikiai suprantas ka duoda tinklelis ir kaip viskas pasikeicia kai jy uzdedi..
po jusu  tokiu strategavimu ,eilini karta matau kad buvo geras pasirinkimas statyti is liktiniu,nes man nusisvilpt ant smeigiu ir  kad gali pulistirolas atsokti..

Atsakyti