Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(13b @ 2014 06 19, 11:31)
Nors teko matyt statybų aikšteles aptvertas OSB ne vienus metus stovi. Bet kokiu atveju drėgmę įgeria. Reiškiasi reiks klijuoti eps.
O kaip su pačiu EPS/NEPS? ar galima jį palikti nedengtą?

Beveik visas EPS po kelių mėnesių saulėje liks nepakitęs, bet paviršius bus paveiktas UV spindulių. Net didesnio tankio ICF blokelių atsparesnis paviršius po žiemos būna matomai pakitęs pietinėje pusėje. Nelabai aišku kiek tai turės įtakos kritiniam tinko-EPS sukibimui, gal klijai prasiskverbs iki nepažeistų sluoksnių, bet nenorėčiau tuo tikėti. Po plėvelė gal nieko nebūtų.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 19, 14:05)
Nelabai aišku kiek tai turės įtakos kritiniam tinko-EPS sukibimui, gal klijai prasiskverbs iki nepažeistų sluoksnių, bet nenorėčiau tuo tikėti. Po plėvelė gal nieko nebūtų.

VIRSUTINI APDULEJUSI SLUOKSNI BUTINAI REIKES NUIMIMETI-NUTARKUOTI PRIES ARMAVIMA ...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 18, 17:43)
Štai kokią įdomią informaciją sužinojau apie apdailą ant EPS.
Mano klausimas vienam tinko pardavėjui buvo toks: ar galima ant EPS-70 klijuoti klinkerio plyteles?

Atsakymas: ....deja, bet klijuoti klinkeri galima, kaip raso vokiskame statybos leidime, tik ant polistirolo iki 200mm storio. Tas pats galioja ir vatai. Tai dar karta siandien pavirtino alsecco.

O jei EPS remiasi i pamata: tarkim 28 cm ant pamato, o tik 5 cm ilsinde (mano atveju). Idomu kaip tokiu atveju ? 20cm cia tik kabanciam EPS ar visam storiui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 19 birželio 2014 - 13:13
Tokiu atveju arba dengti plėvele (bet po ja drėgmė kaupsis), arba prieš tinkuojant nušveisti. Visą namą, darbas nemenkas. Bet jei su pastoliais tai matyt prieš tinkuojant pašveiti ir ok.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 06 19, 13:10)
O jei EPS remiasi i pamata: tarkim 28 cm ant pamato,  o tik 5 cm ilsinde (mano atveju). Idomu kaip tokiu atveju ? 20cm cia tik kabanciam EPS ar visam storiui

Nežinau, negaliu pasakyti. Mano atveju fasadinis EPS irgi remsis ant 5 cm pamato, bet aš geriau nerizikuosiu: arba tinkas, arba lengvos Meldorfer plytelės. Ir jokių šalčio tiltų. Su tikru klinkeriu būtų šalčio tiltas dėl smeigių galvų išorėje.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 19, 12:05)
Beveik visas EPS po kelių mėnesių saulėje liks nepakitęs, bet paviršius bus paveiktas UV spindulių. Net didesnio tankio ICF blokelių atsparesnis paviršius po žiemos būna matomai pakitęs pietinėje pusėje.  Nelabai aišku kiek tai turės įtakos kritiniam tinko-EPS sukibimui, gal klijai prasiskverbs iki nepažeistų sluoksnių, bet nenorėčiau tuo tikėti. Po plėvelė gal nieko nebūtų.

Ilgiau ultravioleto paveikto putplasčio paviršius sudūlėja, tampa trapus ir labai jaučiasi, kai lieti jį rankomis. Paviršius lengvai prasispaudžia ir atsiremia į ultravioleto nepaliestą gilesnį EPS sluoksnį. Prie tokio paviršiaus tikrai niekas nekibs su jokiais klijais ir kaip Korida minėjo, jį būtina nutarkuoti, prieš ką nors darant toliau, bet tas paviršiaus sudūlėjimas matosi akivaizdžiai, tikrai nereikės tarkuoti paviršiaus, nuo neilgai pastovėjusio ant ultravioleto, putplasčio. Pas mane buvo nebaigto klijuoti neoporo kampai palikti neapsaugoti nuo ultravioleto per visą neilgą šių metų žiemą, tai nieko eps`ui nenutiko. Paviršius išliko kietas, nereikalavo papildomo apdirbimo. Tiesa, ultravioleto tos vietos turėjo matyti labai mažai. Vat jei visą vasarą ant saulės putplastis stovės, tai be šlifavimo neapsieisit.

Vat po žiemos atėjus šiltesniems orams ir kaitresniai saulutei, po langais, ties tom vietomis, kur vėliau dėjosi palangės, putplastis akyse per kelias dienas pradėjo stipriai lydytis, ir kuo didesnis langas, tuo intensyviau. Tad su palangėmis teko paskubėti.
Papildyta:
QUOTE(13b @ 2014 06 19, 13:12)
Tokiu atveju arba dengti plėvele (bet po ja drėgmė kaupsis), arba prieš tinkuojant nušveisti. Visą namą, darbas nemenkas. Bet jei su pastoliais tai matyt prieš tinkuojant pašveiti ir ok.

Tik nepamiršk mažiausiai vienu centimetru storesnį putplastį užsakinėti, nei žadi namą šiltinti, jei žadi ilgai ant ultravioleto laikyti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 birželio 2014 - 21:26
QUOTE(mintas @ 2014 06 19, 22:20)
Ilgiau ultravioleto paveikto putplasčio paviršius sudūlėja, tampa trapus ir labai jaučiasi, kai lieti jį rankomis. Paviršius lengvai prasispaudžia ir atsiremia į ultravioleto nepaliestą gilesnį EPS sluoksnį. Prie tokio paviršiaus tikrai niekas nekibs su jokiais klijais ir kaip Korida minėjo, jį būtina nutarkuoti, prieš ką nors darant toliau, bet tas paviršiaus sudūlėjimas matosi akivaizdžiai, tikrai nereikės tarkuoti paviršiaus, nuo neilgai pastovėjusio ant ultravioleto, putplasčio. Pas mane buvo nebaigto klijuoti neoporo kampai palikti neapsaugoti nuo ultravioleto per visą neilgą šių metų žiemą, tai nieko eps`ui nenutiko. Paviršius išliko kietas, nereikalavo papildomo apdirbimo. Tiesa, ultravioleto tos vietos turėjo matyti labai mažai. Vat jei visą vasarą ant saulės putplastis stovės, tai be šlifavimo neapsieisit.

Vat po žiemos atėjus šiltesniems orams ir kaitresniai saulutei, po langais, ties tom vietomis, kur vėliau dėjosi palangės, putplastis akyse per kelias dienas pradėjo stipriai lydytis, ir kuo didesnis langas, tuo intensyviau. Tad su palangėmis teko paskubėti.
Papildyta:
Tik nepamiršk mažiausiai vienu centimetru storesnį putplastį užsakinėti, nei žadi namą šiltinti, jei žadi ilgai ant ultravioleto laikyti wink.gif

Nori pasakyti 1 cm reiketu nutarkuoti?
Atsakyti
Tik keli mm tarkuojas. Blogiausia kas gali atsitikt tai kad lapai nuo saules pradeda raitytis neatstatomai. Jai nenusmeigiuota gali buti bedos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 06 19, 21:20)
Pas mane buvo nebaigto klijuoti neoporo kampai palikti neapsaugoti nuo ultravioleto per visą neilgą šių metų žiemą, tai nieko eps`ui nenutiko. Paviršius išliko kietas, nereikalavo papildomo apdirbimo. Tiesa, ultravioleto tos vietos turėjo matyti labai mažai. Vat jei visą vasarą ant saulės putplastis stovės, tai be šlifavimo neapsieisit.

Aš dabar sukroviau EPS name. Tuos lapus, kurie prie lango, uždengiau polietileno plėvele. Čia dėl to ultravioleto. Virtuvėje, kur yra rytinė ir šiek tiek pietinės saulės, EPS liko neuždengtas. Įdomu jį gali paveikti saulė ar ne? Artimiausią savaitę kaip ir nebus saulės. Dengti tą EPS ar ne? Uždengti būtų nesunku, bet reikia visą EPS iškrauti, kad būtų galima prieiti prie lango. Saugoti jį nuo saulės ar ne?

Beje, pasirodo, kad storesnį nei 30 cm EPS gamykla nepakuoja į celofaną (bent jau Ukmergės gelžbetonis). Atvežė kiekvieną lapą atskirą. 35 cm neoporas atrodo tikrai įspūdingai. Kai atidengė fūros tentą net nesupratau. Klausiu, kur čia metras - per trumpmą? O pusę metro lyg ir per daug. Sako - čia visur 35 cm. Pirmas įspūdis tikrai pritrenkė: ne tik mane, bet ir statybininkus. Čia tik šiaip padėjau, bet natūroje 35 cm tikrai įspūdingas vaizdas.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 20, 06:05)
Nori pasakyti 1 cm reiketu nutarkuoti?

Priklauso nuo to, kaip intensyviai ir kiek laiko buvo EPS veikiamas ultravioleto. Teko vienoje statyboje gana giliai ultravioleto paveiktą sluoksnį praspausti, kol pajutau kietą pagrindą, gal netoli cm, todėl jį ir paminėjau. Paprastai manau iki tiek niekas nedaleidžia, kaip minėjau pas mane, po žiemos absoliučiai jokio poveikio neaptikau, bet ilgiau paieškojus mažiau intensyviose statybose, galima aptikti ir stipriau pažeistų EPS pavyzdžių.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 20, 17:25)
Aš dabar sukroviau EPS name. Tuos lapus, kurie prie lango, uždengiau polietileno plėvele. Čia dėl to ultravioleto. Virtuvėje, kur yra rytinė ir šiek tiek pietinės saulės, EPS liko neuždengtas. Įdomu jį gali paveikti saulė ar ne? Artimiausią savaitę kaip ir nebus saulės. Dengti tą EPS ar ne? Uždengti būtų nesunku, bet reikia visą EPS iškrauti, kad būtų galima prieiti prie lango. Saugoti jį nuo saulės ar ne?

Beje, pasirodo, kad storesnį nei 30 cm EPS gamykla nepakuoja į celofaną (bent jau Ukmergės gelžbetonis). Atvežė kiekvieną lapą atskirą. 35 cm neoporas atrodo tikrai įspūdingai. Kai atidengė fūros tentą net nesupratau. Klausiu, kur čia metras - per trumpmą? O pusę metro lyg ir per daug. Sako - čia visur 35 cm. Pirmas įspūdis tikrai pritrenkė: ne tik mane, bet ir statybininkus. Čia tik šiaip padėjau, bet natūroje 35 cm tikrai įspūdingas vaizdas.

Nemanau, kad būtina. Stiklas ir e selektyvo, neblogai filtruoja ultravioletą, o selektyvu dar labiau, tuo labiau, putplastis greitai bus suklijuotas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 20, 17:25)
35 cm neoporas atrodo tikrai įspūdingai. Kai atidengė fūros tentą net nesupratau. Klausiu, kur čia metras - per trumpmą? O pusę metro lyg ir per daug. Sako - čia visur 35 cm. Pirmas įspūdis tikrai pritrenkė: ne tik mane, bet ir statybininkus. Čia tik šiaip padėjau, bet natūroje 35 cm tikrai įspūdingas vaizdas.

Gaila, kad supjaustė į tokius mažus gabaliukus.
user posted image
2-3m ilgio ir 1m pločio "lapai" būtų buvę daug geriau- dvigubai mažiau siūlių, tvirčiau laikytųsi vientisas NEPS, daug lengviau pasiekti sandarumą, kad per NEPS siūles nevaikščiotų oras, didelius lapus galima stipriau prispausti klijuojant kaip matosi nuotraukoje, o mažus tik prilipdyti, nes visus kampukus reikia "gaudyti", kad sueitų, dėl ko daugiau oro tarpų lieka tarp NEPS ir mūro. Nors jeigu nesuorganizuoti prispaudimo, tai ir su dideliais lapais gali likti dar didesni oro tarpai ten. Galite sakyti, kad tuose tarpuose oras nevaikšto, bet labai abejoju ar pavyktų to pasiekti.

Kokiais klijais klijuosite?
Atsakyti