Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 06 13, 06:06)
siaip apsauginiams kevalams naudojamas kitoks vamzdis...

Koks? man aktualu.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 13, 06:51)
Koks? man aktualu.

Man irgi idomu, koks turi buti? Ne koki kazkas naudojo, o koks turi buti? Ar tai tik jusu asmenine nuomone?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 06 12, 15:22)
Jei vienam kaliose skylė, tai ir kitam kalioše koja šlampa? Nenusikalbėk, o prieš pateikdamas konkrečius siūlymus, pabandyk nors kelis kartus įvairių namų variantus pasiskaičiuoti su įvairiomis skaičiuoklėmis.

Slampa ir sala zmogus avintis du kaliosus mirksiukas.gif
Jokiu konkreciu variantu niekam kol kas nesiuliau mirksiukas.gif
Su skaiciuoklemis kol kas is viso nedraugauju ir net neisivaizduoju kaip tai daryti verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 06 12, 15:22)
Jei langų plotas ~50% namo sienų varžos kėlimas jau duos labai nedaug naudos. Sutinku duos, bet bus tas pats, kas per visus galus kiauroje valtyje turinčioje ir vieną labai didelę skylę bandyti kamšyti begalę mažų plyšiukų nekreipiant dėmesio į vieną didelę skylę. Naudos patikėk, nedaug, o jei netiki, pradžiai primesk su pačia paprasčiausia skaičiukle, kas gaunas, o tik po to siūlyk savo variantus.

Kai 50% - tada aisku sienu siltinimo itaka mazeja daug zenkliau, kai iki 30%, tada sienu itaka jau ididesne, kai dar mazeja langu plotas ... del to niekas nesigincija. Esminis klausimas - kad reikia ziureti visus momentus, jei komfortabiliam gyvenimui reikia atatinkamo sviesos kiekio ir del to didesniu langu - tenka ziureti kaip tai spresti kompleksisaki, o ne nusispjauti i sienu siltinima. mirksiukas.gif
Tikiu, kad maziau, bet zinau , kad jos bus ir tai nebutu beprasmiska. Kaip minejau su skaiciuoklemis kol kas jokiu reikalu neturejau g.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 12, 21:10)
Jei neklystu, iki šilumos šaltinio, t.y. geoterminio katilo (kur dar neturiu).

Patiksilnsiu klausimą etapais:
1. Ar yra karšto vandens recirkuliacija (būna žiedas, kuriame gali cirkuliuoti karštas vanduo, kad atsukus čiaupą iškart arba greičiau pradėtų bėgti karštas vanduo)?
2. Jei yra, tai iki kur (iš paveiksliukų aiškiai mačiau, kad tikrai ne iki maišytuvų, bet kaip atsiskaičiavau kolektorių pajungimus tai ir prie jų nemačiau)?
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 06 13, 05:06)
siaip apsauginiams kevalams naudojamas kitoks vamzdis...

Šeip tai taip, bet tame nematau jokios problemos, todėl ir sau būtent tokį apvalkalą naudojau. Gal tik skirtą betonui, ant to paminkštinimo plėvelė, kad betonas į apšiltinimą neįsiskverbtų, bet manau, kad ir be plėvelės puikiausiai atliks keliamą uždavinį.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 13, 06:56)
Man irgi idomu, koks turi buti? Ne koki kazkas naudojo, o koks turi buti? Ar tai tik jusu asmenine nuomone?

Ne, pagal technologiją duodą gofrą, panašų, kaip ir elektrai vedžioti. Bet apžiūrėjęs jį, aš gražinau į parduotuvę nenaudoto, pats naudojau minkštą kevalą, kaip pas tave, nes man taip pasirodė patikimiau. Pabandysiu pagrysti savo nuomonę, kodėl, būtent taip manau. Kevalas nors ir kietas, tikrai neapsaugos nuo betono vaikščiojimo, mano supratimu, svarbiau ne plastmasės kietumas aplink vamzdį, jo vis tiek neužteks lyginant su betono kietumu ir mase, o laisvos erdvės vamzdžio judėjimui. Minkštas apvalkalas šios erdvės užtikrina daugiau nei specialiai tam skirtas kevalas.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 06 13, 07:21)
Esminis klausimas - kad reikia ziureti visus momentus,

Būtent.
Niuansas tas, kad optimali statyba, kai viskas tarpusavyje dera. Tuo paremtas ir PN namo projektas. Aišku, galima vienoje vietoje nuleisti reikalavimus, kitoje užkeliant, bet yra ribos. Kai vienoje vietoje reikalavimai nuleisti per daug, pavyzdžiui vienos atitvaros šiluminė varža yra per maža, kelk kitų dedamųjų kokybę nors iki begalybės, norimo rezultato nepasieksi.

Konkretus pavyzdys, kai per aptariamo namo vien langus bus patiriami šilumos nuosotoliai didesni, nei kad tenkintų 15W/m2 per metus reikalavimą, kad ir kiek mažai šilumos prarastų kitos atitvaros į PN kategoriją patekti nėra ko ir svajoti. Maksimum ko galima tikėtis, tai šiltesnis nei šių laikų standartas , bet toli gražu nesiekiantis PN reikalavimų namas. Atsižvelgiant į tai, Nėra prasmės kelti sienų šiluminės varžos iki aukštesnių parametrų, nei siekiamo namo lygio. Bus stipriai permokėta, o norimo rezultato neduos. Bus konkreti disharmonija namo apšiltinimo atžvilgiu, kuri ir žiūrint iš finansinės pusės absoliučiai nepagrįsta.

Niekas nesako, kad namo sienų nereikia šiltinti, esant tokiam dideliam langų plotui.Reikia, bet reikia apsiriboti šių dienų reikalaujama sienų šilumine varža. Žvelgdamas į projekte matomas storas sienas, aš ten matau, kaip tokiam namui per storą ~30cm apšiltinimo sluoksnį. Tą ir parašiau.

Vien dėl didelio langų ploto, kol praktikoje vis dar nenaudojami vakuminiai stiklo paketai, toks namo projektas pasmerktas nepretenduoti į PN ar panašaus lygio EE namo statusą.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 06 13, 09:20)
Šeip tai taip, bet tame nematau jokios problemos, todėl ir sau būtent tokį apvalkalą naudojau. Gal tik skirtą betonui, ant to paminkštinimo plėvelė, kad betonas į apšiltinimą neįsiskverbtų, bet manau, kad ir be plėvelės puikiausiai atliks keliamą uždavinį.
Papildyta:
Ne, pagal technologiją duodą gofrą, panašų, kaip ir elektrai vedžioti. Bet apžiūrėjęs jį, aš gražinau į parduotuvę nenaudoto, pats naudojau minkštą kevalą, kaip pas tave, nes man taip pasirodė patikimiau. Pabandysiu pagrysti savo nuomonę, kodėl, būtent taip manau. Kevalas nors ir kietas, tikrai neapsaugos nuo betono vaikščiojimo, mano supratimu, svarbiau ne plastmasės kietumas aplink vamzdį, jo vis tiek neužteks lyginant su betono kietumu ir mase, o laisvos erdvės vamzdžio judėjimui. Minkštas apvalkalas šios erdvės užtikrina daugiau nei specialiai tam skirtas kevalas.

Mintai,visiskai sutinku su tavo nuomone. Tas minkstas kevalas duos kelis mm laisvumo aplink vamzdi,kas man taippat patinka. uztai linkstu prie tokio pat kevalo.
Atsakyti
Gal kam nors bus įdomu ir aktualu. Kai sudėjom visą pirmo aukšto EPS sluoksnį (2x20 cm), juodos plėvelės kraštus užlenkėme ant EPS viršaus ir priklijavome lipnia juosta. Ant viršaus dėjome šilumą atspindinčią plėvelę, kuri dar kartą perdengė sluoksnį dėl grindų sandarumo. Tuomet jau klojome šildymo sistemos vamzdžius. Dar pamiršau paminėti, kad prieš klojant šilumą atspindinčią plėvelę, visus EPS tarpus/siūles supučiau poliuretano klijais. Pirmo aukšto grindims sugaišau 3 valandas ir sunaudojau apie 3-4 butekiukus klijų. Įdomiausia, kad vos pabaigus klijuoti, atskrido uodas (ar jo giminaitis) su savo nosimi/vyrišku pasididžiavimu testuoti ar tikrai sandariai sudėjo EPS. Net darbuotojai juokėsi, kad taip viskas sutapo.

*** minėjo, kad jo atveju, kai betonavo grindis, nuo žarnos išlakstė kompensacinė juosta/EPS. Mano atveju tikrai gražiai supylė betoną. Niekas neišlakstė. Rezultatas atrodo tikrai neblogai. Ir dar štai čia. Pirmadienį matuosiu. Sako, kad pridėjus 2 metrų gulsčiuką negali būti daugiau/mažiau kaip 2 mm tarpas/kalnelis. Tam tikrinti puikai tinka 5 Lt moneta.

Gal dar kam bus įdomu, bet visų vitrinų popalanginį profilį iš vidaus apšiltinau 5 cm storio XPS ir 3 cm storio vata. Čia dar viena nuotrauka. Manau, kad visos vitrinos bus visai be šalčio tilto, nors gal ir klystu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 13, 20:50)
Manau, kad visos vitrinos bus visai be šalčio tilto, nors gal ir klystu.

ar tik nesimato ar tarp duru nematau kompensacines siules. Pas mane pries menesi ispyle grindis tai jei gulsciuka uzdejus pralystu 5 litai tai jau sakyciau suhalturino betonuotojai. pas mane to nebuvo nors emiau pigius pagal nerimtas rekomendacijas. Ka idomiai pastebejau kad betonas nuo sienu ir kompensaciniu siuliu susitrauke i vidu (atvirksciai teiginiui kad gali isverst sienas) Palei vitrinas dariau analogiskai kaip ir cibulis bet yra vienas pagrindinis skirtumas. po vitrina pas mane dejosi plastikinis 10 cm aukscio profilis (lango praplatinimu pavadinkim) visas praplatinimas atsigule ant pamato (pamatas platesnis uz siens yra) nereikejo nei vieno ankerio lango tvirtinimui apacioj. Praplatinima pripuciau putu i visas skyles. is lauko ji dengia 10 cm polistirolas is vidaus apie 5 cm xps. praplatinimo sujungimas su langu ir pamatu papildomai izoliuotas hidroizoliacinem juostom su aliuminiu ir bitumu. gavosi sandarus siltas pigus ir greitas pagrindas. kazkur giliai turiu foto bet nerandu ir visos namo dokumentacijos tiap nevedu kaip cibulis
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 13, 21:50)
Gal kam nors bus įdomu ir aktualu. Kai sudėjom visą pirmo aukšto EPS sluoksnį (2x20 cm), juodos plėvelės kraštus užlenkėme ant EPS viršaus ir priklijavome lipnia juosta. Ant viršaus dėjome šilumą atspindinčią plėvelę, kuri dar kartą perdengė sluoksnį dėl grindų sandarumo. Tuomet jau klojome šildymo sistemos vamzdžius. Dar pamiršau paminėti, kad prieš klojant šilumą atspindinčią plėvelę, visus EPS tarpus/siūles supučiau poliuretano klijais. Pirmo aukšto grindims sugaišau 3 valandas ir sunaudojau apie 3-4 butekiukus klijų. Įdomiausia, kad vos pabaigus klijuoti, atskrido uodas (ar jo giminaitis) su savo nosimi/vyrišku pasididžiavimu testuoti ar tikrai sandariai sudėjo EPS. Net darbuotojai juokėsi, kad taip viskas sutapo.

*** minėjo, kad jo atveju, kai betonavo grindis, nuo žarnos išlakstė kompensacinė juosta/EPS. Mano atveju tikrai gražiai supylė betoną. Niekas neišlakstė. Rezultatas atrodo tikrai neblogai. Ir dar štai čia. Pirmadienį matuosiu. Sako, kad pridėjus 2 metrų gulsčiuką negali būti daugiau/mažiau kaip 2 mm tarpas/kalnelis. Tam tikrinti puikai tinka 5 Lt  moneta.

Gal dar kam bus įdomu, bet visų vitrinų popalanginį profilį iš vidaus apšiltinau 5 cm storio XPS ir 3 cm storio vata. Čia dar viena nuotrauka. Manau, kad visos vitrinos bus visai be šalčio tilto, nors gal ir klystu.

Kai matuosi ,pridek kokiu 3 metru reika nuo kampo i kambario viduri,arba bent nuo sienos i kambario viduri. manau siektiek islinkimo bus link sienos. pas tave vien vitrinos ar yra ir normaliu langu. idomu kaip spresi normaliu langu popalanginio profilio siltinima.
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2014 06 13, 22:44)
1. ar tik nesimato ar tarp duru nematau kompensacines siules.

2. Pas mane pries menesi ispyle grindis...

1. Padarė. Toje vietoje net matavau atstumą iki šildymo vamzdelių. Vyrukas įpjovė siūlę. Sakau: noriu pamatuoti. Vienoje vietoje nuo betono viršaus iki vamzdelio buvo 3,5 cm, kitoje - lygiai 4 cm. Čia toje pačioje siūlėje. Beje, betono sluoksnis išėjo nuo 6,5 iki 7,5 cm. Per visas grindis.

2. Nerašyk rašinėlių. Geriau dėk nuotraukas. Nieko nesupratau, ką parašei. Tiesą pasakius ir skaityti tingiu, Vaizdas yra vaizdas. Juk XXI amžius kaip ne kaip.

Ir kitiems siūlau vaizdus dėti, o ne pasakėčias rašyti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 13, 23:08)
1. Padarė. Toje vietoje net matavau atstumą iki šildymo vamzdelių. Vyrukas įpjovė siūlę. Sakau: noriu pamatuoti. Vienoje vietoje nuo betono viršaus iki vamzdelio buvo 3,5 cm, kitoje - lygiai 4 cm. Čia toje pačioje siūlėje. Beje, betono sluoksnis išėjo nuo 6,5 iki 7,5 cm. Per visas grindis.

2. Nerašyk rašinėlių. Geriau dėk nuotraukas. Nieko nesupratau, ką parašei. Tiesą pasakius ir skaityti tingiu, Vaizdas yra vaizdas. Juk XXI amžius kaip ne kaip.

Ir kitiems siūlau vaizdus dėti, o ne pasakėčias rašyti.

matosi po vitrinos langu padetas praplatinimas (10 cm aukscio su veka lipnia juostele) sis praplatinimas panasus i popalangini profili tik yra 10 cm aukscio ir 8 cm plocio ) http://www.part.lt/p...da72450fc81.jpg veliau buvo uzklijuotos hidroizoliacines juostos ir ispiltas grindu betonas kurio pavirsius gavosi auksciau nei praplatinimo profilis. aiskesniu mazgo foto neturiu.
tiek kabinejaisi prie polistirolo dejiku ir tankintoju ir vistiek centimetro paklaida. as kaip pirma kart darantis susitankinau grindis issilyginau susidejau polistirola per pora pusdieniu ir tai paklaida nesieke puses cm (pirmas nusipirktas daiktas pries pradedant statybas buvo lazerinis nivelyras).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mantesas: 13 birželio 2014 - 23:26