QUOTE(cibulis @ 2014 06 11, 13:03)
Tai man ir įdomu ar tie 7 metrai labai pagadintas sistemą palyginti su kitomis 50-90 metrų ilgio kilpomis.
Pagadint, tai absoliučiai nepagadins, nes dėl trumpesnės atkarpos ilgesnių prisukinėti nereikės. Tik nauda jos abejotina. Jei jos panaikinimas naudos jokios neduoda (už medžiagas jau atsiskaityta), tai nuiminėt neverta, nors ta atšaka greičiausiai vis tiek visą laiką bus užsukta.
Čia nuskambėjo mintis, kad visos kilpos turi būti maždaug vienodo ilgio.
Čia tik tuo atveju, jei sistema bus balansuojama "iš akies". Jei profesionaliai, tai jokio skirtumo.
Be to, pirmame aukšte apjungęs kelias kilpas po 30 metrų į vieną 70 metrų, turėčiau daug maž vienodo ilgio kilpas.
ir didesnį tekėjimo pasipriešinimą. Situaciją tik pagadintum. Kaip tik, ilgas kilpas geriau skaidyt, nei trumpas į vieną apjunginėti, bet šiuo atveju, geriau palikt kaip yra.
O kas blogai sistemai ar eksploatacijai, jei kilpų ilgiai nevienodi. Ir dar taip ryškiai skiriasi.
Po balansavimo absoliučiai jokio skirtumo.
1. O kas yra kevalas
Na ten ta pati apsauga apie kurią kalbėjai, tik ties tom vietom, kur vienoje vietoje daug vamzdžių, bus išskiriama didelis šilumos kiekis, tad WC ties kolektoriumi, bus išskiriamas labai koncentruotas didelis šilumos kiekis, viršijantis WC šilumos poreikį. Būtent dėl to ir sakau, kad papildoma kilpa visuomet bus užsukta. Bent jau išeinančius vamzdžius nuo kolektoriaus WC zonoje siūlyčiau apdengti vamzdžių apšiltinimo kevalais. Taip sumažinsi į WC išskiriamą šilumos kiekį ir gal gausi šiokios naudos iš tos kilpos, nors vargiai. Turbūt visus vamzdžius ten apšiltinti reikėtų, kad ta kilpa bent kiek naudos duotų.
2. Aš kaip tik galvoju apie kilpų ilginimą. Kadangi dominuoja ilgos, tai jų tikrai neverta trumpinti. Aš galvoju kaip tik, kad gal trumpas (po 30-34 metrus) verta jungti į dvi, kad didžioji dalis kilpų būtų apie 70-90 metrų. Tuomet tik vieną ar dvi būtų 50-60 metrų. Bet kilpos būtų ilgos, o ne trumpos.
Kaip minėjau, trumpesnės kilpos nieko negadina, gadina tik ilgesnės, tad jei jau kažką daryti, tai ne trumpesnes apjunginėti, o ilgesnes trumpinti, bet ir čia yra protinga riba, pasiekus kurią, vamzdžių geriau daugiau netrumpinti, nes pradės reikštis kiti niuansai, apie kuriuos aš jau keli postai ankščiau parašiau.
O pirmame aukšte vamzdį vedžios rytoj iš ryto. Štai ir galvoju ar verta pirmo aukšto kilpas dubliuoti, kad visos būtų daug maž vienodos. Tada aišku reikia atsisakyti ir tos WC kilpos.
Tik ne kelias kilpas apjungti į vieną. Jau geriau dvi trumpos nei viena ilga. Po balansavimo viskas susitvarkys.