Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 06 11, 13:03)
Tai man ir įdomu ar tie 7 metrai labai pagadintas sistemą palyginti su kitomis 50-90 metrų  ilgio kilpomis.

Pagadint, tai absoliučiai nepagadins, nes dėl trumpesnės atkarpos ilgesnių prisukinėti nereikės. Tik nauda jos abejotina. Jei jos panaikinimas naudos jokios neduoda (už medžiagas jau atsiskaityta), tai nuiminėt neverta, nors ta atšaka greičiausiai vis tiek visą laiką bus užsukta.

Čia nuskambėjo mintis, kad visos kilpos turi būti maždaug vienodo ilgio.

Čia tik tuo atveju, jei sistema bus balansuojama "iš akies". Jei profesionaliai, tai jokio skirtumo.

Be to, pirmame aukšte apjungęs kelias kilpas po 30 metrų į vieną 70 metrų, turėčiau daug maž vienodo ilgio kilpas.

ir didesnį tekėjimo pasipriešinimą. Situaciją tik pagadintum. Kaip tik, ilgas kilpas geriau skaidyt, nei trumpas į vieną apjunginėti, bet šiuo atveju, geriau palikt kaip yra.
O kas blogai sistemai ar eksploatacijai, jei kilpų ilgiai nevienodi. Ir dar taip ryškiai skiriasi.

Po balansavimo absoliučiai jokio skirtumo.

1. O kas yra kevalas

Na ten ta pati apsauga apie kurią kalbėjai, tik ties tom vietom, kur vienoje vietoje daug vamzdžių, bus išskiriama didelis šilumos kiekis, tad WC ties kolektoriumi, bus išskiriamas labai koncentruotas didelis šilumos kiekis, viršijantis WC šilumos poreikį. Būtent dėl to ir sakau, kad papildoma kilpa visuomet bus užsukta. Bent jau išeinančius vamzdžius nuo kolektoriaus WC zonoje siūlyčiau apdengti vamzdžių apšiltinimo kevalais. Taip sumažinsi į WC išskiriamą šilumos kiekį ir gal gausi šiokios naudos iš tos kilpos, nors vargiai. Turbūt visus vamzdžius ten apšiltinti reikėtų, kad ta kilpa bent kiek naudos duotų.

2. Aš kaip tik galvoju apie kilpų ilginimą. Kadangi dominuoja ilgos, tai jų tikrai neverta trumpinti. Aš galvoju kaip tik, kad gal trumpas (po 30-34 metrus) verta jungti į dvi, kad didžioji dalis kilpų būtų apie 70-90 metrų. Tuomet tik vieną ar dvi būtų 50-60 metrų. Bet kilpos būtų ilgos, o ne trumpos.

Kaip minėjau, trumpesnės kilpos nieko negadina, gadina tik ilgesnės, tad jei jau kažką daryti, tai ne trumpesnes apjunginėti, o ilgesnes trumpinti, bet ir čia yra protinga riba, pasiekus kurią, vamzdžių geriau daugiau netrumpinti, nes pradės reikštis kiti niuansai, apie kuriuos aš jau keli postai ankščiau parašiau.

O pirmame aukšte vamzdį vedžios rytoj iš ryto. Štai ir galvoju ar verta pirmo aukšto kilpas dubliuoti, kad visos būtų daug maž vienodos. Tada aišku reikia atsisakyti ir tos WC kilpos.

Tik ne kelias kilpas apjungti į vieną. Jau geriau dvi trumpos nei viena ilga. Po balansavimo viskas susitvarkys.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 06 11, 13:06)
pastumus WC siena i pietus per 1 m. jau virtuve labai lieka atvira is holo puses. Ar cia as ne taip isivaizduoju ?

Taip, bet juk virtuvė "pridengiama" tik nuo svečių svetainėje. O tai, kad bus atviresnė link holo bus tik pliusas kai reikės pasikalbėti su kambariuose esančiais žmonėmis.
Gal tik kažkiek trukdys praėjimą į tambūrą.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 11, 14:24)
Taip, bet juk virtuvė "pridengiama" tik nuo svečių svetainėje. O tai, kad bus atviresnė link holo bus tik pliusas kai reikės pasikalbėti su kambariuose esančiais žmonėmis.
Gal tik kažkiek trukdys praėjimą į tambūrą.

visgi as labiau linkes truputi sumazinti tambura bei katiline/skalbykla, kad isilginti virtuve. Pacia virtuve nortint pridengti galima ir kokia stumdoma sistemele sugalvoti.
Atsakyti
Kam klaust komentuot projekta jai jame keisti nieko neiseina? Kaip man vienas zmogus patare, niekad neisimylek projekto iki kol negausi statybos leidimo. Jai yra kazkokiu kabliuku gali megint pradeti viska nuo pradziu, akivaizdu kad esi nepatenkintas.

QUOTE(vaikis_ @ 2014 06 11, 13:06)
pastumus WC siena i pietus per 1 m. jau virtuve labai lieka atvira is holo puses. Ar cia as ne taip isivaizduoju ?

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 06 11, 15:43)
Kam klaust komentuot projekta jai jame keisti nieko neiseina? Kaip man vienas zmogus patare, niekad neisimylek projekto iki kol negausi statybos leidimo. Jai yra kazkokiu kabliuku gali megint pradeti viska nuo pradziu, akivaizdu kad esi nepatenkintas.

kas sake jog neiseina keisti ? kas pasake jog nepatenkintas ? Argi sunku suvokti jog atitraukimas per 1m. nera tinkamas sprendimas man. Idomus pasiulymai visada svarstytini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 11 birželio 2014 - 16:01
QUOTE(mintas @ 2014 06 06, 22:38)
Jei nori ką nors įrodyti, stabdai statybas ir bylinėjiesi, kad iškilus "naujiems" neaiškumams, galima būtų kvieti ekspertus bet kada gyvai įvertinti situaciją. Teismuose būna, kelis kartus, skirtingi ekspertai tuos pačius dalykus vertina. Jei bus vykdomos statybos toliau, langistams bus labai nesunku apsiginti, kad viskas buvo padaryta gerai, o sugadinta jau po jų.

Aišku galima būtų viską užfiksuoti, fotografuojant, bet gali būti užfiksuoti ne visi niuansai, atsiras ekspertų negalinčių daryti pilnos ekspertizės iš "ribotos vaizdinės medžiagos", be to išlieka galimybė užginčyti kaip nors "neteisingai" atliktą vaizdo fiksaciją ir jei yra padaryti, nors kokie pakeitimai,  gaudyk vėją laukuos.

Kai perki Ziguliuka, o tau iprudina Zapuka - ir dar sako, kad tas pasts tik markiravimas kitas, o kad ratai nuo vezimo (tipo metaliniai kardai pas Cibuli) tai cia mes visada taip komplektuojame ... tada jau ir papildomi "ekspertai" sunkiai kokiu argumentu beiskastu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 06 11, 11:28)
Nera prasmes taip siltinti sienas, kai tiek daug stiklo.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif geras poziuris, jei vienas kaliosas kiauras - tai ir kita reik pradurti... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 12 birželio 2014 - 11:44
QUOTE(cibulis @ 2014 05 22, 18:17)

O iki kur recirkuliacija eina pas jus, iki kolektorinės dėžės?
Atsakyti
Tiesa sakant ir mes savo name "prisiprojektavome" langu - net 83 m2 doh.gif, nezinau kiek iseis pamazinti bet suprantu, kad net keli langu kvadratai i minusa - sioje situacijoje jau butu i pliusa sildyme. Kitas klausimas - sviesa, jei gyventi name, kaip rase Loreciukaz ir turetu ne virtuve, o kisene, tai kam is viso statyti nama g.gif Taigi Vaikio namo langu kiekis manes negasdina, nes mane "gasdina" mano namo langu kiekis blink.gif Aisku projektas tik "darbineje" stadijoje ir galutinis rezultats dar nera pilnai isbaigtas ir aiskus blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 12 birželio 2014 - 11:50
Kokiam plotui?

QUOTE(darius333 @ 2014 06 12, 11:49)
Tiesa sakant ir mes savo name "prisiprojektavome" langu - net 83 m2  doh.gif, nezinau kiek iseis pamazinti bet suprantu, kad net keli langu kvadratai i minusa - sioje situacijoje jau butu i pliusa sildyme. Kitas klausimas - sviesa, jei gyventi name, kaip rase Loreciukaz ir turetu ne virtuve, o kisene, tai kam is viso statyti nama g.gif Taigi Vaikio namo langu kiekis manes negasdina, nes mane "gasdina" mano namo langu kiekis  blink.gif Aisku projektas tik "darbineje" stadijoje ir galutinis rezultats dar nera pilnai isbaigtas ir aiskus  blink.gif

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 06 12, 12:54)
Kokiam plotui?

Namo plotas apie 160-170 m2 turetu buti
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 06 12, 13:13)
Namo plotas apie 160-170 m2 turetu buti

160 kv.m namas - 83 kv.m langu? blink.gif lotuliukas.gif tai cia iseina ~1 kv.m langu - 2 kv.m muro? solidziai smile.gif
Atsakyti