Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

Cia kalba apie kompakt serija (Domekt neturi 700)? RECU ar REGO?

QUOTE(BangaS @ 2014 06 09, 11:09)
Ką rekomenduotumėte pasirinkti: 400-tinį ar 700-tinį modelį jeigu orientuotis į vėdinimą su ŽŠ.
Kainos skirtumas gal ~500-700Lt

Didesni ventiliatoriai nelabai efektyviai veiktų prie 100 m3/h ir daugiau užima vietos, tai vieninteliai didesnio įrenginio trūkumai.
Galvojau apie 400-tinį, bet gal verta paimti 700-tinį?

Manasis Kompakt rego 500 VE XL veikia kuo puikiausiai prie 100m3, pagal aprasyma nuo 700 skirias tik kiek galingesniais ventiliatoriais.

Beje jai kalba apie vesos grazinima, tai funkcija sia turi tik C3 ir C5 pultas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 birželio 2014 - 07:36
C4+ pultas yra šūdas, neturėjau C3 ir C5, negaliu lyginti, bet manau tie bus geresni.
Atsakyti
kodel visi tuos Amalavos rekupus taip myli, kuom koks voskiskas Wolf prastesnis ?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 09, 07:28)
Max dieną-dvi. Po to ji "gelbės" atvirkščiai - pradės atidavinėti šilumą kai stengsitės kaip nors vėsinti.

Tai bent drėgmė iš sienų pagaliau pabėgs, gerai jas iškaitinus smile.gif.

Svarbiausia kad dieną atlaikytų, vakare langus galima atidaryti.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 09, 10:09)
O kokio ilgio paties kilpos?

Mano nuo ~40m iki maks 80m
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 06 09, 22:51)
O ar cia yra susidejusiu Tece SLQ MDXc grindų šildymo vamzdzius ir nerudijancio plieno kolektorius? Ar patenkinti kokybe?

paklauskit po... menesiu smile.gif sestadieni startuojam lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 09, 11:09)

Gal galima plačiau? Aš taip pat buvau nusižiūrėjęs palubinį.

Iš esmės pagrindą jau pasakiau. Palubiniuose dėl vietos stokos, kalba ėjo apie Vilienės rekupą, ByPassas padarytas taip, kad dalis oro eina per šilumokaitį, apie ką Vilienė ir rašė. Pagal tą atstovą, standartiniuose rekupuose tokios problemos nėra. Ten ir daugiau minusų pripasakojo, bet aš kadangi Vilienės problemą laikiau svarbiausią, tai visų niuansų dabar ir neprisimenu. Atrodo ten dėl mažo tūrio, prasčiau oro tekėjimo kanalai išvedžioti, didesnis rekupo pasipriešinimas ir pan.

Šeštadienį išliejome bandomąjį 15 m2 sienos fragmentą su liktiniu NEPS klojiniu iš lauko ir nuimamu iš vidaus. Bandymas neblogai atspindėjo teoriją, bet darbas gan sudėtingas. 3 metrų aukščio slanus betonas gerai slegia klojinius, oi gerai, net vanduo sunkiasi kiaurai storą NEPS.

Vat čia tai įvykis, lekiu į blogą žiūrėt fotoreportažo smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 09, 12:37)
O kokie ilgio skirtumai galimi? Tarkime antro aukšto kambarių kontūrų ilgiai yra tokie: 81, 84 ir 94 metrai. Vonios - 73 metrai, drabužinės - 51 metras.

Jokių problemų su kilpų ilgiais, vienos gali būti maksimaliai ilgos, kitos maksimaliai trumpos. Po gero balansavimo, per visas kilpas termofikatas tekės vienodai. Tiesa, balansavimą turi atlikti profesionalai.

WC patalpos pagal projektą iš viso neturėjo būti nei vienos kilpos, nes būtų pakakę tik pratekančio vandens, nes toje patalpoje yra kolektoriaus dėžė. Santechnikas išvedžiojo savo nuožiūrą vieną kilpą kokių 5 metrų.

Tikrai persistengė. Ten per WC einančių vamzdžių per akis, galima juos praskyrus pasiekti tą patį efektą ir nereikėtų išsidirbinėti su papildomomis kilpomis, kurioms papildomai reikia daugiau atšakų turinčio kolektoriaus, ir reguliavimo galvučių. Bet kokiu atveju aš tai laikyčiau netaupiu darbu.

Visų kitų patalpų ilgiai daug maž vienodi, o WC ženkliai trumpesnis. Antras aukštas dar neužbetonuotas. Galiu vieną kilpą pašalinti. Klausimas ar verta?

Na ji ten kaip šuniui penkta koja, aš ją pašalinčiau, o kitas vijas šiek tiek praskėsčiau.

kilpų ilgiai nuo 30 iki 90 metrų. Realiai reikėtų kambarių kilpas skaidyti iki 30-35 metrų ilgio.

Žiūrint į tekėjimo pasipriešinimą, tai taip, geriau daugiau trumpesnių, bet yra aukso viduriukas. 30m sakyčiau jau per trumpos, nes labai stipriai išaugins kolektorių ir termo galvučių įrengimo kainą, be to bus problemų su norimos temperatūros palaikymu. Siūlyčiau toli nuo projekto nenuklysti, kaip beje ir su ta kilpa, kurios projekte ir nėra.

Dar vienas niuansas, esant trumpoms kilpoms jau reikės daug kolektorių viename aukšte, nes esant vienam, trumpos kilpos vos nueitų nuo kolektoriaus iki kito namo krašto ir jau iškart turėtų suktis atgal. Gautųsi vienas storas kanalas, kuriame būtų labai karšta jei neizoliuoti termiškai vamzdžių. Nu ne, trumpos iki 30m kilpos irgi jau kraštutinumas iki kurio geriau nenueiti.
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 06 09, 19:47)
O mano santechnikai d16 vamzdeli nori maximum 60m israityti, gal vamzdzio gamintojas parduodamas ji prideda kazkoki sertifikata su maksimaliu ilgiu?  g.gif

Man toks vamzdelių ilgis atrodo optimaliai, o jei dar ir visus taip pavyks išraityti, neviršijant šio dydžio, tai iš vis bus gerai.

Kiek pamenu, tai 16mm maks. 80m ilgis numatomas. Galiu klysti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 birželio 2014 - 09:18
Kiek pamenu, tai 16mm maks. 80m ilgis numatomas. Galiu klysti.

iki 110m smile.gif

Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 06 09, 15:16)
Mažinti šilumnešio praėjimo kiekį kokiais tai reguliatoriais (termostatinis, mechaninis ar dar kokių išrasta).
Trumpa kilpa (cibulio WC atveju) nežinau ar gerai, nes (jei nereguliuojama temp.) neatvėsina pakankamai šilumnešio ir į grįžtamą kolektroių grįžta beveik neatvėsęs vanduo. Tas vanduo keliauja per ŠS (vėlgi nepakankamai vėsus) ir jį reikia mažiau šildyti. Mažiau šildyti--> trumpiau (arba mažesniu apkrovimu) dirba ŠS--> mažesniu apkrovimu--> mežesnis NVK!

Geriausias naudingumas kai kuo daugiau šilumos atimama iš vamzdelių (t.y. kažkas ta šiluma pašildoma)- tuo sistema efektyvesnė. Visa kita kaip pas BangaS'ą daryta ir ką kalba- pritariu ir pas save siekiu kažko panašaus. Tik sprendžiu kas kurioj vietoj geriau/efektyviau.

Gal tik ne kuo labiau reikėtų atvėsinti šilumnešį vamzdeliuose, bet apskritai jis turėtų būti kuo žemesnės temperatūros pvz +26...+28C
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 06 10, 07:36)
Cia kalba apie kompakt serija (Domekt neturi 700)? RECU ar REGO?

Čia ne konkrečiai buvo kalbama. Tik klausimas ar ~400 m3/h užtenka vėsinimui.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 09, 12:09)
Šeštadienį išliejome bandomąjį 15 m2 sienos fragmentą su liktiniu NEPS klojiniu iš lauko ir nuimamu iš vidaus. Bandymas neblogai atspindėjo teoriją, bet darbas gan sudėtingas. 3 metrų aukščio slanus betonas gerai slegia klojinius, oi gerai, net vanduo sunkiasi kiaurai storą NEPS.

Bloge dar info ir foto nėra? Įdomu gi labai. Paskubėkite biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 06 10, 10:00)
iki 110m  smile.gif

o 18mm diametro vamzdzio koks didziausias ilgis, nes projektuotojas priprojektavo net po 118 ir 115?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 06 10, 09:27)
Tikrai persistengė. Ten per WC einančių vamzdžių per akis, galima juos praskyrus pasiekti tą patį efektą ir nereikėtų išsidirbinėti su papildomomis kilpomis, kurioms papildomai reikia daugiau atšakų turinčio kolektoriaus, ir reguliavimo galvučių. Bet kokiu atveju aš tai laikyčiau netaupiu darbu.

Na ji ten kaip šuniui penkta koja, aš ją pašalinčiau, o kitas vijas šiek tiek praskėsčiau.

Siūlyčiau toli nuo projekto nenuklysti, kaip beje ir su ta kilpa, kurios projekte ir nėra.

Vakar nepatingėjau visas antro aukšto kilpas permatuoti pagal faktą. Užtrukau pusantros valandos, bet dabar žinau tiksliai.

WC. Projektinis - nėra, faktinis - 7 metrai.
Vonia. Projektinis ilgis - 72,5 m, faktinis - 71-72 m.
Kambarys 1. Projektinis ilgis - 81,1 m, faktinis - 66-67 m.
Kambarys 2. Projektinis ilgis - 83,5 m, faktinis - 84-85 m.
Kambarys 3. Projektinis ilgis - 94 m, faktinis - 85-86 m.
Drabužinė. Projektinis ilgis - 51,1 m, faktinis - 51-52 m.

Jei pirmą kambarį būtų darę pagal projektą, tai visų kambarių kontūrų ilgiai būtų praktiškai vienodi - po 80-85 metrus. Vonios ilgis - apie 70 metrų. WC papildomus 7 metrus buvo galima suporuoti su drabužine ir būtų išėję bendras ilgis - apie 60 metrų. Tokiu atveju visų patalpų ilgiai svyruotų 60-80 metrų ribose.

Dabar ir man kyla mintis panaikinti tą papildomą kilpą WC patalpoje. Tokiu atveju kilpų ilgiai būtų: vienas - 50 metrų, du - 70 metrų, ir du - 80 metrų.

Dar turiu minčių kelias apjungti kelias patalpas pirmame aukšte. Katilinę jungčiau su tambūrų: išeitų viena apie 63 m kilpą (dabar viena 29, o kita - 34 metrai). Dar virtuvę jungčiau su koridoriumi: išeitų viena 72 metrų kilpa (dabar 30 m ir 42 m). Likusių patalpų kilpos: 70, 80 ir 100 metrų.

Atsisakus mažos antro aukšto WC kilpos (7 m) ir apjungus kelias pirmo aukšto patalpas išeitų gana vienodas kilpų ilgis. Kaip manote ar gera mintis?

Atsakyti