QUOTE(cibulis @ 2014 06 09, 12:37)
O kokie ilgio skirtumai galimi? Tarkime antro aukšto kambarių kontūrų ilgiai yra tokie: 81, 84 ir 94 metrai. Vonios - 73 metrai, drabužinės - 51 metras.
Jokių problemų su kilpų ilgiais, vienos gali būti maksimaliai ilgos, kitos maksimaliai trumpos. Po gero balansavimo, per visas kilpas termofikatas tekės vienodai. Tiesa, balansavimą turi atlikti profesionalai.
WC patalpos pagal projektą iš viso neturėjo būti nei vienos kilpos, nes būtų pakakę tik pratekančio vandens, nes toje patalpoje yra kolektoriaus dėžė. Santechnikas išvedžiojo savo nuožiūrą vieną kilpą
kokių 5 metrų.
Tikrai persistengė. Ten per WC einančių vamzdžių per akis, galima juos praskyrus pasiekti tą patį efektą ir nereikėtų išsidirbinėti su papildomomis kilpomis, kurioms papildomai reikia daugiau atšakų turinčio kolektoriaus, ir reguliavimo galvučių. Bet kokiu atveju aš tai laikyčiau netaupiu darbu.
Visų kitų patalpų ilgiai daug maž vienodi, o WC ženkliai trumpesnis. Antras aukštas dar neužbetonuotas. Galiu vieną kilpą pašalinti. Klausimas ar verta?
Na ji ten kaip šuniui penkta koja, aš ją pašalinčiau, o kitas vijas šiek tiek praskėsčiau.
kilpų ilgiai nuo 30 iki 90 metrų. Realiai reikėtų kambarių kilpas skaidyti iki 30-35 metrų ilgio.
Žiūrint į tekėjimo pasipriešinimą, tai taip, geriau daugiau trumpesnių, bet yra aukso viduriukas. 30m sakyčiau jau per trumpos, nes labai stipriai išaugins kolektorių ir termo galvučių įrengimo kainą, be to bus problemų su norimos temperatūros palaikymu. Siūlyčiau toli nuo projekto nenuklysti, kaip beje ir su ta kilpa, kurios projekte ir nėra.
Dar vienas niuansas, esant trumpoms kilpoms jau reikės daug kolektorių viename aukšte, nes esant vienam, trumpos kilpos vos nueitų nuo kolektoriaus iki kito namo krašto ir jau iškart turėtų suktis atgal. Gautųsi vienas storas kanalas, kuriame būtų labai karšta jei neizoliuoti termiškai vamzdžių. Nu ne, trumpos iki 30m kilpos irgi jau kraštutinumas iki kurio geriau nenueiti.
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 06 09, 19:47)
O mano santechnikai d16 vamzdeli nori maximum 60m israityti, gal vamzdzio gamintojas parduodamas ji prideda kazkoki sertifikata su maksimaliu ilgiu?
Man toks vamzdelių ilgis atrodo optimaliai, o jei dar ir visus taip pavyks išraityti, neviršijant šio dydžio, tai iš vis bus gerai.
Kiek pamenu, tai 16mm maks. 80m ilgis numatomas. Galiu klysti.