Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(biesas66 @ 2014 06 08, 22:40)
Seip tai ....  20 cm nupjauti taip kad jis visiskai ,idealiai priglustu pvz prie sienos,nupjauta dalim,nera lengva..isitikines kad nebus siektiek i klyna nupjauta,taip kad pavirsiui nebutu tarpo,o apacioj gal sioks toks  smile.gif ..nagi,bek lupti laupu lauk ir tikrinti smile.gif

Situacija ta, kad norint, kad nebūtų plyšiukų, putplastį reikia įsprausti. Įspraudžiant visi putplasčio nelygumai susispaudžia ir lieka viena pakankamai sandari siūlė.

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 08, 22:45)
Nusprendziau paklausti..matau daug cia musu prisijungusiu..  Ar as klystu,ar ne..  kiek skaitinejau ,buvo mineta kad per siaurus plyselius konvekcija nevyksta,tad siauri plyseliai neturi  esmes.  Tad kaip ten yra is tikruju?  Siauri,milimetriniai plyseliai reiskia ka nors ar tai perdeta? Mintai,Brela,visi kiti.. Pepasakokite.

Plyšelis plyšeliui nelygus. Jei jis sandarus ir plyšelis nedidelis, konvekcijos būti neturėtų. Pagrindinę problemą matau tame, kad pavyzdžiui fasadinio apšiltinimo plyšeliai gali turėti išėjimus fasado apačioje ir viršuje. Tumet konvekcija vyks pilnu pajėgumu - apašioje oras bus įsiurbemas į apšiltinimą, tekėdamas per apšiltinimo plyšelius oras sušils ir pakankamai stipria srove bus išpučiamas viršuje. Jei tie plyšeliai lokalūs ir bent iš vieno galo užsandarinti, nematau jokių problemų dėl jų.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 08, 22:35)
Apie vėsinimą grindiniu galėsi papasakot išbandęs.

Tai, kad grindinis vėsinimas veiksmingas ir komfortabilus, teigia rimti grindinio šildymo sistemų medžiagų gamintojai, taip kad abejonių kaip ir nekyla, nors čia statybos, visko pasitaiko.
Jei pavyks - langų varstymas tik kenks vėsinimui, o be to reikės gryno oro...

100% ok.gif

Kol kas džiaukimės, kad už lango ne tropiniai karščiai ir atidaryti langai ne itin prisideda prie perkaitimo - kitą savaitę prognozės +30C tada pamatysi, kad vėsą name reikia saugoti nė kiek ne prasčiau kaip ir šilumą žiemą.

Aš vis dar tikiuosi, kad man ir šioje srity stipriai pagelbės termomasė blush2.gif
Atsakyti
As specialiai nenaudojau eps kliju grindyse. Nenoriu kad klijai betono svori laikytu, manau lapai torejo sukristi, ishsivaikscioti palei grunta. Betonuotojams nera labai svarbus pavirsiaus lygumas...

QUOTE(cibulis @ 2014 06 08, 22:19)
Gal ir gali, nežinau... Bet dabar nemalonu, kai juda, girgžda. Aš sukabinsiu klijais: negirgždės ir bus sandaru.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 06 09, 07:35)
As specialiai nenaudojau eps kliju grindyse. Nenoriu kad klijai betono svori laikytu, manau lapai torejo sukristi, ishsivaikscioti palei grunta. Betonuotojams nera labai svarbus pavirsiaus lygumas...

prie to pacio - o kaip "apdirbinejot"/siltinot/sandarinot ta vieta kur eina sildymo vamzdis? Tarkim nuo katilo iki kolektoriu? ten graziai su polistirolu sudeti tai be sansu, vienintele iseitis putomis apipusti, kad tustumu isvengti...
Atsakyti
Pas mane daryta taip, elektra grunte arba ant perdangos. Toliau ant perdangos 2cm pripjauta tarp vamzduku (juodi elektros), ant virsaus vanduo ji gaubia 5cm eps (ifrezuota is apacios), toliau grindinis. Pirmam aukste irgi panasiai susloksniuota.

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 06 09, 06:44)
prie to pacio - o kaip "apdirbinejot"/siltinot/sandarinot ta vieta kur eina sildymo vamzdis? Tarkim nuo katilo iki kolektoriu? ten graziai su polistirolu sudeti tai be sansu, vienintele iseitis putomis apipusti, kad tustumu isvengti...

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 06 09, 08:00)
Pas mane daryta taip, elektra grunte arba ant perdangos. Toliau ant perdangos 2cm pripjauta tarp vamzduku (juodi elektros), ant virsaus vanduo ji gaubia 5cm eps (ifrezuota is apacios), toliau grindinis. Pirmam aukste irgi panasiai susloksniuota.

as turejau omenyje sildymo vamzdi D32+kevalas, cia toks eina nuo katilo iki kolektoriu..
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 06 09, 00:16)
Aš vis dar tikiuosi, kad man ir šioje srity stipriai pagelbės termomasė  blush2.gif

Max dieną-dvi. Po to ji "gelbės" atvirkščiai - pradės atidavinėti šilumą kai stengsitės kaip nors vėsinti.
Atsakyti
Neapdirbti jie pas mane dar, santechnikai gryba pjauna...

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 06 09, 07:26)
as turejau omenyje sildymo vamzdi D32+kevalas, cia toks eina nuo katilo iki kolektoriu..

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 06 08, 22:47)
Visų vamzdžių pasipriešinimą padidinus, suprastėja tokio vamzdyno pralaidumas ir iš dalies prarandamas tas bonusas, kurio tikimasi iš 16mm vamzdelio pakeitimo storesniais 20mm vamzdeliais.

O kokio ilgio paties kilpos?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 18:42)
Tada padaro antrą aukštą. Dar pusę bėdos. Bet kai pirmame aukšte randu štai taip sudėtą plėvelę, tai pats juos išveju.

Sigutė jau čia nepadės.
Po langais tas 5-6cm putų man irgi nepatinka. Jos bus su dideliais oro burbulais viduje, prastai izoliuos šilumą. Jeigu reikia tokio storo sluoksnio tai jau reikėtų dviej komponentų putas imti.
Geriau reikėjo 1-2cm palikti.
Putas formuoti galima pridedant lenteles su polietileno plėvele apipurkšta vandeniu (šlapia prieš užpūtimą), tik neskubėkite nuimti, nes po plevele jos ilgai kietėja, bent dienas. O tokie storiai gal net ir savaitę.

QUOTE(Vilienė @ 2014 06 07, 13:20)
Taip, sušilus viduje iki +21C mano poreikis vėdinti didėja labai stipriai ir staigiai. Kažkodėl šilto oro kokybei reikalavimai žymiai aukštesni. Žiemą vėdinti reikia visai mažai ir to nesijaučia. Gaiva ir vėsa matyt ateina kartu...

Ką rekomenduotumėte pasirinkti: 400-tinį ar 700-tinį modelį jeigu orientuotis į vėdinimą su ŽŠ.
Kainos skirtumas gal ~500-700Lt
Didesni ventiliatoriai nelabai efektyviai veiktų prie 100 m3/h ir daugiau užima vietos, tai vieninteliai didesnio įrenginio trūkumai.
Galvojau apie 400-tinį, bet gal verta paimti 700-tinį?

Ar pas jus jaučiasi rekuperatoriaus triukšmas naktį esant vėsinimui?

QUOTE(mintas @ 2014 06 07, 23:28)
Per parodą bendravau su Amalvos atstovais, dėl palubinių, tai išsiaiškinau, kad palubinių atveju, aukojamos tam tikros rekupo savybės, tam kad viską sugrūsti į mažesnę talpą. Kaip su jais išsaiškinau, būtent dėl to, kad įsigijo palubinį rekupą, Vilienė turėjo problemų su ByPas`u. Be to ten ir daugiau niuansų dėl kurių palubiniai prastesni.

Gal galima plačiau? Aš taip pat buvau nusižiūrėjęs palubinį.

QUOTE(cibulis @ 2014 06 08, 21:05)
Kaip yra su grindinio šildymo kontūrais? Mano kontūrai skirtingų ilgių. Pavydžiu, tambūro kilpos ilgis - 30 metrų, o svetainėje yra dvi kilpos: vienos ilgis - 80 metrų, kitos- 100 metrų. Kaimynas sako, kad nesąmonė. Jis darė visas kilpas vienodas: po 60 metrų. Tik man logiškai nesueina galvoje, kaip skirtingo ploto patalpose galima padaryti vienodo ilgio kontūrus?

Koks skirtumas kokia patalpa? Vonia ir miegamieji yra atskira kalba, bet visa kita šildoma erdvė yra vienoda. Pridarant skirtingų ilgių kilpų išauga hidrauliniai nuostoliai, nes trumpesnes kilpas reikia pridarinėti, o ilgesnėse bus ir taip išaugę nuostoliai, bet tai nėra esmė. Jeigu paprasta įrengti vienodo ilgio kilpas, manau, kad neverta daryti skirtingo ilgio vamzdelių nors man lengva kalbėti, kai kalba eina apie PP, o standartiniu atveju bus sunku pravesti kilpos gabalą į kitą kambarį, nes yra sienos.

QUOTE(cibulis @ 2014 06 08, 21:41)
Vakar 12 kv. metrų kambarį jie dėjo net 6 valandas. WC, kurio plotas - 1,2 kv. metrai, dėjo net 3 valandas (vos vieną sluoksnį). Žodžiu, tikrai sąžiningi žmonės. Tai jie per dieną sudėjo vos kelias patalpas. Pirmo aukšto grindis ruoš 4 dienas mažiausiai, kai kitos brigados būtų padarę per 1-2 dienas. Ir tai šie vyrukai dirba apie 10 val. į dieną.

Tikras vargas su tais standartiniais pamatais, PP nepalyginamai lengviau viskas darosi. Gal tik komunikacijas pravesti iš anskto yra kiek sudėtingiau.

QUOTE(mintas @ 2014 06 08, 23:16)
Tai, kad grindinis vėsinimas veiksmingas ir komfortabilus, teigia rimti grindinio šildymo sistemų medžiagų gamintojai, taip kad abejonių kaip ir nekyla, nors čia statybos, visko pasitaiko.

Efektyvus, tai efektyvus, bet užkels santykinę drėgmę patalpose iki nepageidaujamos. Šaldyti grindų negalima daugiau kaip iki +17-18C, pradės rasoti.
Bet vistiek ženklų indėlį vėsios grindys duos. Va kad dar ir sienos būtų vėsinamos...

Šeštadienį išliejome bandomąjį 15 m2 sienos fragmentą su liktiniu NEPS klojiniu iš lauko ir nuimamu iš vidaus. Bandymas neblogai atspindėjo teoriją, bet darbas gan sudėtingas. 3 metrų aukščio slanus betonas gerai slegia klojinius, oi gerai, net vanduo sunkiasi kiaurai storą NEPS.
Atsakyti
Koks skirtumas kokia patalpa? Vonia ir miegamieji yra atskira kalba, bet visa kita šildoma erdvė yra vienoda. Pridarant skirtingų ilgių kilpų išauga hidrauliniai nuostoliai, nes trumpesnes kilpas reikia pridarinėti, o ilgesnėse bus ir taip išaugę nuostoliai, bet tai nėra esmė. Jeigu paprasta įrengti vienodo ilgio kilpas, manau, kad neverta daryti skirtingo ilgio vamzdelių nors man lengva kalbėti, kai kalba eina apie PP, o standartiniu atveju bus sunku pravesti kilpos gabalą į kitą kambarį, nes yra sienos.

o ka sienos trukdo? o kodel negalima daryti "per siena"? isgrezei 2 vnt skyliu ir patalpa us kolektoriaus "sienos" silta. kodel butinai per duru anga reikia?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 06 09, 11:09)
Pridarant skirtingų ilgių kilpų išauga hidrauliniai nuostoliai, nes trumpesnes kilpas reikia pridarinėti, o ilgesnėse bus ir taip išaugę nuostoliai, bet tai nėra esmė. Jeigu paprasta įrengti vienodo ilgio kilpas, manau, kad neverta daryti skirtingo ilgio vamzdelių

O kokie ilgio skirtumai galimi? Tarkime antro aukšto kambarių kontūrų ilgiai yra tokie: 81, 84 ir 94 metrai. Vonios - 73 metrai, drabužinės - 51 metras.

WC patalpos pagal projektą iš viso neturėjo būti nei vienos kilpos, nes būtų pakakę tik pratekančio vandens, nes toje patalpoje yra kolektoriaus dėžė. Santechnikas išvedžiojo savo nuožiūrą vieną kilpą kokių 5 metrų.

Visų kitų patalpų ilgiai daug maž vienodi, o WC ženkliai trumpesnis. Antras aukštas dar neužbetonuotas. Galiu vieną kilpą pašalinti. Klausimas ar verta?

Pridedu antro aukšto projektą. Pirmame aukšte šiek tiek keblesnė situacija: kilpų ilgiai nuo 30 iki 90 metrų. Realiai reikėtų kambarių kilpas skaidyti iki 30-35 metrų ilgio.

O kuris variantas geresnis: trumpesnės ar ilgesnė kilpos? Beje, kas būtų sistemoje, jei vienas kilpa 5 metrų, o kita - 100 metrų. Santechnikai subalnsuotų, bet ką lemtų toks kilpų skritumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 birželio 2014 - 12:50
QUOTE(cibulis @ 2014 06 09, 13:37)
O kokie ilgio skirtumai galimi? Tarkime antro aukšto kambarių kontūrų ilgiai yra tokie: 81, 84 ir 94 metrai. Vonios - 73 metrai, drabužinės - 51 metras.

WC patalpos pagal projektą iš viso neturėjo būti nei vienos kilpos, nes būtų pakakę tik pratekančio vandens, nes toje patalpoje yra kolektoriaus dėžė. Santechnikas išvedžiojo savo nuožiūrą vieną kilpą kokių 5 metrų.

Visų kitų patalpų ilgiai daug maž vienodi, o WC ženkliai trumpesnis. Antras aukštas dar neužbetonuotas. Galiu vieną kilpą pašalinti. Klausimas ar verta?

pagal grindinio sildymo projekta pas mus vamzdziu ilgiai: 93.28; 90.28; 89.02; 86.25; 85.41; 82.66; 70.34; 66.94; 66.32; 64.60; 42.89; 42.79; 17.22. kazkaip nepanasu i "vienodo ilgio" o ir projektuotojas negrybas.. o srautus sureguliuoti paprasta, nes projekte debitas nurodytas, o ant kolektoriaus debitomaciai stovi...
Atsakyti