Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 27 tema

QUOTE(mintas @ 2014 06 08, 22:30)
Nenorėčiau sutikti, kad reikia klijuoti visus putplasčio lapus.

Jo, kai siekdamas išvengti plyšiukų putplastį įspraudi tarp pamatų, atsiranda tam tikri įtempimai ir kai kurie lapai juda, bet tikrai ne visi. Juda vos vienas - kitas.

Sau putplasčio lapų grindyse neklijavau.

Mano užduotis - kad uodas pimpalo neįkištų. Manau pasieksime. Bet tik su klijais. Ir dar: 2x20 cm daugoka. Gal geriau dėti 4x10 cm. Lengviau, nors galbūt mano atveju bus sandariau.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 06 08, 21:32)
Jei kalbama, apie vėdinimo sistemos našumo didinimą, tik dėl vėsinimo poreikio, esant grindiniam šildymui, tai, mano supratimu yra absoliutus pinigų švaistymas.

Apie vėsinimą grindiniu galėsi papasakot išbandęs. Jei pavyks - langų varstymas tik kenks vėsinimui, o be to reikės gryno oro...
Kol kas džiaukimės, kad už lango ne tropiniai karščiai ir atidaryti langai ne itin prisideda prie perkaitimo - kitą savaitę prognozės +30C tada pamatysi, kad vėsą name reikia saugoti nė kiek ne prasčiau kaip ir šilumą žiemą.
"Pasyvus - ne pasyvus" čia ne prie ko, įleidinėdamas karštesnį nei patalpoje orą tik kenki.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 08, 22:09)
Nenoriu as kabinetis,nes kaip ir nera ko,tik smalsu pasidare. Kodel negali pulistirolas judeti?  Betonas poto iskils ar ka?

Žiūrint kaip judės, jei taip, kaip Cibulio filmuke, tai manau jokios problemos nėra, pas mane taip irgi judėjo. Dėl spaudimo iš kraštų šiek tiek iškyla, bet kai paspaudi, jaučiasi, kad atsiremia į pagrindą. Kai liesi betoną, putplastis prisispaudžia ir juokio judėjimo būti neturėtų.

Problema matau, kaip mačiau vienoje statyboje - kai užlipi ant lakšto, o jis per kelis centimetrus žemyn paeina, žemiau nei aplink sudėti lakštai ir toks jausmas, kad tvirto pagrindo taip ir nepasiekia. Toks dėjimas reiškia, kad putplastis bus veikiamas spaudimo ne tolygiai, kas jau nebus gerai, ir ateitį gali kilti problemų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 08, 23:35)
Mano užduotis - kad uodas pimpalo neįkištų.

Nuo uodų yra priemonių, o su tuo pimpalu nesvaik, čia statyba, ne siuvimas ir ne juvelyrika.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 08, 23:35)
Mano užduotis - kad uodas pimpalo neįkištų. Manau pasieksime. Bet tik su klijais. Ir dar: 2x20 cm daugoka. Gal geriau dėti 4x10 cm. Lengviau, nors galbūt mano atveju bus sandariau.

Seip tai .... 20 cm nupjauti taip kad jis visiskai ,idealiai priglustu pvz prie sienos,nupjauta dalim,nera lengva..isitikines kad nebus siektiek i klyna nupjauta,taip kad pavirsiui nebutu tarpo,o apacioj gal sioks toks smile.gif ..nagi,bek lupti laupu lauk ir tikrinti smile.gif

Su kuo pjausto pulistirola pas tave?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 08, 22:34)
Cibuli,juk sakei kad ten uodas pasididziavimo neikistu-o tu.. Ai uzpusiu,kad negirgzetu,nejudetu.. Uztai ir sakiau jau anksciau kad is to rasto iseini is krasto... palik ramybej gerai sudeta pulistirola,uzsiimk rimtesniais darbais  biggrin.gif  Na bet aisku jusu valia rinktis  bigsmile.gif

Gaila, kad uodai skaudžiai kanda. Nes kelis pagavęs liepčiau pratestuoti. Bet uodo pasididžiavimą atstos sandarumo testas. Aš jau supratau, kad geriau iš karto statybininkus laužti, nes paskui bus šaukštai po pietų.

Mano laiptų meistras patiko jau mažiausiai 10 žmonių. Visiems daviau kontaktus. Duosiu ir gindininko, jei kam reikės.

Darbas meistrą mylį.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 08, 23:37)
Nuo uodų yra priemonių, o su tuo pimpalu nesvaik, čia statyba, ne siuvimas ir ne juvelyrika.

Pas cibui juvelyrika. bigsmile.gif bereikalinga..
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 08, 22:37)

Nesvaigstu, bet kai vyrams pasakai užduotį, tai jie ir supranta. Ar galima aiškiau pasakyti. Manau, kad - ne. Reikia klabėti visiems suprantama kalba... 4u.gif
Atsakyti
Nusprendziau paklausti..matau daug cia musu prisijungusiu.. Ar as klystu,ar ne.. kiek skaitinejau ,buvo mineta kad per siaurus plyselius konvekcija nevyksta,tad siauri plyseliai neturi esmes. Tad kaip ten yra is tikruju? Siauri,milimetriniai plyseliai reiskia ka nors ar tai perdeta? Mintai,Brela,visi kiti.. Pepasakokite.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 08, 22:13)
Ar man tik atrodo ar tikrai tavo zodziuose jauciasi priestaringumas? 100 metru ir 30 metru nera gerai,bet primazinus pralaiduma pasipriesinimas bus tokspat kaip 100-je metru. is to suprantu kad tada gaunasi lygus balansas..

Beje,hebra.Ar tik as esu girdejes kad kilpa negali buti daugiau 80 metru ar dar kasnors taippat girdejo?

Kilpos maksimalus ilgis priklauso nuo vamzdžio storio. Kiek pamenu 80m vamzdžio ilgio maksimumas yra, kai vamzdis 16mm. Kai vamzdis 18mm, maksimalus ilgis padidėja iki 100m. Taip, kad 20mm vamzdelio atveju, 100m ne patalokas.

100m nėra gerai tik todėl, kad suvienodinant visų vamzdelių tekėjimo pasipriešinimą, labiau pralaidžių reikia padidinti pasipriešinimą iki turimos prasčiausios reikšmės. Turimo vamzdžio tekėjimo pasipriešinimo sumažinti niekaip neišeis, o padidinti gali nesunkiai prisukdamas balansinį vožtuvą.

Visų vamzdžių pasipriešinimą padidinus, suprastėja tokio vamzdyno pralaidumas ir iš dalies prarandamas tas bonusas, kurio tikimasi iš 16mm vamzdelio pakeitimo storesniais 20mm vamzdeliais.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 08, 22:40)
Su kuo pjausto pulistirola pas tave?

Išnuomavau iš Goto EPS pjaustyklę. Šeštadienį pjausčiau pats. Sekmadienį vyrai patys pjaustė. Darėm labai paprastai: užmesdavome tarpui 5 mm ir EPS sluoksnį įkaldavome į trapą. Testui - 110. Aš vieno grindininko klausiu ką tai reiškia: sako čia mano svoris. Aš tiek pat sveriu, tai testavau irgi su 110 kg. Dar uodo betrūko... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 06 08, 23:49)
Išnuomavau iš Goto EPS pjaustyklę. Šeštadienį pjausčiau pats. Sekmadienį vyrai patys pjaustė. Darėm labai paprastai: užmesdavome tarpui 5 mm ir EPS sluoksnį įkaldavome į trapą. Testui - 110. Aš vieno grindininko klausiu ką tai reiškia: sako čia mano svoris. Aš tiek pat sveriu, tai testavau irgi su 110 kg. Dar uodo betrūko...  lotuliukas.gif

Pjaustykle-protinga mintis.
Atsakyti