QUOTE(mintas @ 2014 06 06, 23:18)
1. Man pirmame aukšte užkliuvo: Svetainėje ir darbo kambaryje oras paduodamas ne palei langus.
2. Užkliuvo tualetas su 44m3 ištraukiamo oro srautu.
3. Pas mane su panašiu oro srautu Lauko grotelės 200mm o ne 160mm.
4. Dar žvilgtelėjau į vamzdyną. Mano projekto oro srautas 250m3, tavo 196m3, skiriasi ne ypatingai, bet pas mane beveik visi vamzdžiai numeriu didesni. Darau prielaidą, kad vėdinimo sistemos triukšmingumas bus didesnis.
5. Aš kėliau reikalavimą, 25dB triukšmo lygis ties difuzoriumi, paprastai keliamas reikalavimas triukšmo lygio matavimui per kažkokį atstumą, ar tik ne 2m nuo difuzoriaus.
6. Kokį namą vertinam? Jei pasyvų, tai skaičiuok 30m3 žmogui, 190m3/30m3=6 žmonės gali nuolatos būti name. Čia sakyčiau net per didelis oro srautas. PN pritaikytos vėdinimo sistemos nėra pritaikytos didesniam žmonių skaičiui. Jam padidėjus rekomenduojama atidaryti langus. Jei žmonės susirinks žiemą, tai jų išskiriama šiluma kompensuos ant mikroventiliacijos patiriamus šilumos nuostolius.
1. Kam reikia paduoti palei langus? Aš šioje vietoje galvoju apie kitą dalyką: kad oras patalpoje pasiskirstytų kuo tolygiau. Dabar jis koncentruotas palei vieną sieną, nors oro aprūpina 3 patalpas: svetainę, koridorių ir virtuvę. Paskirstymas gali būti šiek tiek netolygus.
2. Man irgi pasirodė per daug, ypač kai iš vonios, kuri didesnė, ištraukią tokį patį kiekį. Čia greičiausiai dėl balanso, bet gal galima kitaip.
3. Man irgi atrodo, kad mažokos.
4. Aš lygiai taip pat galvoju, kad bus triukšminga sistema. Projektuotojas sakė, kad pakankami, bet kiek suprantu jis labiau orientuojasi į STR normas, nors žino ir PN reikalvimus. Gali būti kad nesueina STR ir PN standartai.
5. Mano reikalavimas - lygiai toks pats. Duomenys nenurodyti. Tik žodžiu pasakė, kad triukšmo lygis nuo 25 iki 28 dB (A). Dabar sakė darys didesnius ortakius, kad sumažintų triukšmo lygį.
6. Man taip ir sakė, kad sistema pritaikyta 5-6 žmonėms. Užeis kaimynai su vaikais (viso kokie 8 žmonės) ir ką: oro trūkumas. Čia dar matau problemą.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 06 07, 08:46)
As pradeciau nuo irenginio, pirmiausiai ishsirinkciau pati rekuperatoriu. Pvz jai salygos leidzia ir kalba butu apie rotacini, tai horizontalus yra zenkliai pigesnis nei vertikalus. Bet jai taip atsitiktu tavo projektas liktu niekam tikes. As pradzioi masciau deti plubini veliau viska perdarem vertikaliam...
Ortakiai siauroki mano akiai.. 125 noretus minimum iki tos vietos kur srautas dalinas i 1a ir 2a...
Man rekomendavo oro ismetima ties langais daryt.
Ar tikrai sistemą reikia projektuoti priklausomai nuo įrenginio? Ką tai duoda? Aš manau, kad palubinis geriau, nes taupo erdvę. Jis gal ir brangesnis, bet sutaupys erdvę. Beje, ką turi galvoje apie įrenginio pasirinkimą: rotacinis prieš plokštelinį. Ar horizontalus prieš vertikalų?
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2014 06 07, 09:24)
Į PN orentuotis reiktų tik žiemos vėdinimui, bet sistemą projektuoti ne tik žiemai, bet ir vasarai, kai 108m3 reiktų dauginti iš dviejų o gal net trijų norint pasiekti vėsinimą. Todėl vienas dalykas yra realūs vėdinimo debitai (juk ir 700m3/h sistemą galima eksplotuoti su 150m3/h žiemą), kitas - maksimali sistemos galia, leidžianti efektyviai ir tyliai vėsintis naktimis ar ŽŠ pagalba.
Jei taip, tai vadinasi sistemą reikia projektuoti iš esmės vasaros vėdinimo funkcijai. Juk vasaros oro kiekiai didesni, o žiemos mažesni. Ar blogai supratau?