Panašiai su vedinimu. Ta pati firma ir projektavo ir siūlo įrengimo paslaugas. Taigi suprojektavo vidinį vamzdyną 100 mm. Montuotojas sako, kad jis dėtų 125 mm. Čia man sako asmuo, kuris atiduoda projektą. Aš jam sakau, tai kam aš mokėjau už projektą 400 Lt, jei tu viską realiai darysi pagal save. Be to, projektą atvežė nespalvotą, ant A4 lapo, vamzdynų nesimato. Tai čia leistini STR nuokrypiai ar kaip? Aš tai manau, kad čia chaltūra.
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 22:36)
Kaip tai pas mane neleidžiami nuokrypiai? Jie ne tik leidžiami, jų yra. Klausimas tik kokie ir kur? Pvz., sandarume negali būti nuokrypių, putplasčio sudėjime irgi negali būti.
O štai mūrija su šiokiu tokiu nuokrypiu, net armatūra ne visur sudeda, kaip reikia. Pvz., lauko stoginėje, kur bus plokščias stogas, turėjo sudėti 15 ankerų murločio prisukimui. Tai rezultate įdėjo tik 13 vnt. O tu sakai, kad negali būti nuokrypių. Kur nereikia nesikabinėju, bet plėvelės, putplastis ir langai mano name bus sudėti idealiai. Čia šūdarankiams ne vieta.
O štai mūrija su šiokiu tokiu nuokrypiu, net armatūra ne visur sudeda, kaip reikia. Pvz., lauko stoginėje, kur bus plokščias stogas, turėjo sudėti 15 ankerų murločio prisukimui. Tai rezultate įdėjo tik 13 vnt. O tu sakai, kad negali būti nuokrypių. Kur nereikia nesikabinėju, bet plėvelės, putplastis ir langai mano name bus sudėti idealiai. Čia šūdarankiams ne vieta.
kabinejies Cibuli,kabinejies na bet jusu namas,darote kaip jum geriau.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 22:40)
Panašiai su vedinimu. Ta pati firma ir projektavo ir siūlo įrengimo paslaugas. Taigi suprojektavo vidinį vamzdyną 100 mm. Montuotojas sako, kad jis dėtų 125 mm. Čia man sako asmuo, kuris atiduoda projektą. Aš jam sakau, tai kam aš mokėjau už projektą 400 Lt, jei tu viską realiai darysi pagal save. Be to, projektą atvežė nespalvotą, ant A4 lapo, vamzdynų nesimato. Tai čia leistini STR nuokrypiai ar kaip? Aš tai manau, kad čia chaltūra.
Nu va,tau ir spalvu truksta O salia vamzduku neradai raidziu,kuriomis parasyta-ORO PADAVIMAS it t.t.. Spalvos-dlia osobo tupyh..
QUOTE(13b @ 2014 06 06, 11:01)
Iš ties logiška apšiltinimą daryti kuo aukščiau. Žemai paklojus sijoną - visas viršuje esantis gruntas tampa pilnai priklausomas nuo oro/paviršiaus temperatūrų. O iš žemės kylanti šiluma nepasiekia virš sijono esančio sluoksnio.
Taigi kuo aukščiau tuo geriau?
Taigi kuo aukščiau tuo geriau?
Logiškai mąstant, neapsimoka putplasčio kloti žemiau įšalo (~0.9m). Taip pat nėra prasmės dėti storesnį apšiltinimo sluoksnį, nei kad užtenka nepraleisti įšalo žemiau. Taip kad jei dedi ploną apšiltinimo sluoksnį, pav. 2cm storio dedi giliau ~0.6m gylyje, jei kokius 5cm - ~0.3m, jei kokius 10cm, tai iš vis pačiame paviršiuje, po trinkelėmis galima kloti.
Didžius primečiau iš akies, tik principą pabandžiau atvaizduoti, kaip aš suprantu sijono storį ir paklojimo gylį.
QUOTE(arkava @ 2014 06 06, 21:04)
Kokybiskas betonavimas su uztrinymu lekstemis dabar - 11-12lt, be medziagu. Lygiai tiek, kiek mokejau pries 6-7 m. Su medziagom - gal 25.
Skaiciuokit patys, brangus ar ne, zaist su tais eps ir grybukais, plevelem ir t.t.
Galima ir patiems pasidaryt , kokybiskai
Skaiciuokit patys, brangus ar ne, zaist su tais eps ir grybukais, plevelem ir t.t.
Galima ir patiems pasidaryt , kokybiskai
Nu nesugebu zaist su grybukais ir plevelem . Maloniau prisesiu prie pianino arba vaziuosiu zvejot .
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 06, 21:28)
Idomu,ar kasnors netoli Siauliu daro sandarumo testa.. Kol laukines sienos gipsu neuzklijuotos gal verta butu pasidaryti..
Tikrai butu smagu jei kas imestumet kontaktus. Gal jie po visa Lietuva vazineja?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 21:40)
Mums irgi prigrybavo su vedinimu. Kai imetem I foruma projekta tai forumieciai sake, kad ner net I ka ziureti ir apie ka diskutuoti
Imesiu I AZ kontaktus, kas mums labai pagelbejo su konsultacijom ir paprotino.
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 16:52)
O pradėjus stengti jas tikrai galima suformuoti į norimą storį? Kaip tai daroma - tiesiog rankomis? Neprilips prie rankų? Po kiek laiko nuo stingimo galima suspausti ir formuoti reikiamą plokštumą.
Praėjus kokiai 5min - 10 min, jau susiformuoja pakankamai kietas ir mažai lipnus apvalkalėlis ir galima su nuogais pirštais putas paspaudyti, nors jei susitepsi, tai putas gramdysi ilgai ir nuobodžiai. Kadangi putos blogai limpa prie politileninės plėvelės, galima ant ką tik užpurkštų putų uždėti plitileno plėvelę ir per ją spaudyti ir formuoti putų formą kiek tik nori, sukietėjus putoms, plėvelė nusilupa pakankamai nesunkiai, nors kiekvinų putų savybės šiek tiek skiriasi, siūlau pradžiai paeksperimentuot, prieš ką nors darant.
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 18:42)
Sėdėsiu visą dieną ant kupros ir žiūrėsiu.
Aš sau apie mėnesį grindų putplastį dėjau, visą laiką būtum sėdėjęs ant kupros ir žiūrėjęs ?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 20:30)
Pala, o grindų smėlis sutankintas su vibroplokšte ar vibrokoja?
O kuo blogai, kad įšalas palįs po polistirolu? Manau, kad svarbiausia - tiesiog kad įšalas įsiskverbtų kuo mažiau.
Nesvarbu kokį storį dėti, visada kuo aukščiau - tuo geriau. Geriausia - tiesiai po trinkelėmis. Tarkim padedam 1cm paviršiuje. Net jei įšalas perlips, jis vis tiek įsiskverbs mažiau, nei kad polistirolo visai nebūtų. 1cm polistirolo atitinka bent jau 10cm grunto, tai 10cm storio sijoną praktiškai galima laikyti neįveikiamu. 5cm polistirolo pamažintų įšalo gylį bent 50cm, kas manau irgi yra visiškai pakankama - giliau pusmetrio įšalas įsiskverbs nebent ypatingomis sąlygomis. Daugiau nei 5cm sijono storio nauda abejotina.
Nesvarbu kokį storį dėti, visada kuo aukščiau - tuo geriau. Geriausia - tiesiai po trinkelėmis. Tarkim padedam 1cm paviršiuje. Net jei įšalas perlips, jis vis tiek įsiskverbs mažiau, nei kad polistirolo visai nebūtų. 1cm polistirolo atitinka bent jau 10cm grunto, tai 10cm storio sijoną praktiškai galima laikyti neįveikiamu. 5cm polistirolo pamažintų įšalo gylį bent 50cm, kas manau irgi yra visiškai pakankama - giliau pusmetrio įšalas įsiskverbs nebent ypatingomis sąlygomis. Daugiau nei 5cm sijono storio nauda abejotina.
QUOTE(mintas @ 2014 06 06, 23:01)
Logiškai mąstant, neapsimoka putplasčio kloti žemiau įšalo (~0.9m). Taip pat nėra prasmės dėti storesnį apšiltinimo sluoksnį, nei kad užtenka nepraleisti įšalo žemiau. Taip kad jei dedi ploną apšiltinimo sluoksnį, pav. 2cm storio dedi giliau ~0.6m gylyje, jei kokius 5cm - ~0.3m, jei kokius 10cm, tai iš vis pačiame paviršiuje, po trinkelėmis galima kloti.
Didžius primečiau iš akies, tik principą pabandžiau atvaizduoti, kaip aš suprantu sijono storį ir paklojimo gylį. <{POST_SNAPBACK}>
Didžius primečiau iš akies, tik principą pabandžiau atvaizduoti, kaip aš suprantu sijono storį ir paklojimo gylį. <{POST_SNAPBACK}>
QUOTE(cibulis @ 2014 06 06, 21:25)
Ar yra galinčių ir norinčių išmėsinėti mano vėdinimo projektą. Čia - pirmas aukštas. Štai čia - antras aukštas. O štai čia - aksonometrija.
...
Kokios būtų pastabos?
...
Kokios būtų pastabos?
Man pirmame aukšte užkliuvo: Svetainėje ir darbo kambaryje oras paduodamas ne palei langus. Pirmame aukšte suskaičiavau 108m3 oro padavimą, orientuojantis į PN truputį per daug, užkliuvo tualetas su 44m3 ištraukiamo oro srautu. PN gal truputį per didelis, nors iš kitos pusės, jei orientuotis į lietuviškus standartus, gal taip ir reikia. Pas mane su panašiu oro srautu Lauko grotelės 200mm o ne 160mm.
2 aukštas, vonia su gana nemažu galimu drėgmės kiekiu ir patalpų tūriu, o ištraukimas tas pats 44m3, kaip ir pirmojo bei antro aukšto mažo tūrio tualetas. Na čia ne trūkumas, bet palyginimui. Šeip tai antras aukštas labiau patiko išplanavimas, nes ten kambariuose oro padavimas orientuotas palei langus, išskyrus miegamajį, bet miegamojo forma tokia, kad iš ortakio išėjęs oras gali judėti link durų, neaplankydamas pietinės miegamojo pusės ir turiu įtarimą, kad piečiau gulintis lovoje gaus mažiau šviežio oro, nei gulintis šiauriau.
Dar žvilgtelėjau į vamzdyną. Mano projekto oro srautas 250m3, tavo 196m3, skiriasi ne ypatingai, bet pas mane beveik visi vamzdžiai numeriu didesni. Darau prielaidą, kad vėdinimo sistemos triukšmingumas bus didesnis. Aš kėliau reikalavimą, 25dB triukšmo lygis ties difuzoriumi, paprastai keliamas reikalavimas triukšmo lygio matavimui per kažkokį atstumą, ar tik ne 2m nuo difuzoriaus.
Vis tik, PN yra labiau apsaugotas nuo išorės triukšmo nei standartas, todėl triukšmo fonas bus mažesnis ir naktį geriau girdėsis pašaliniai garsai.
Man nepatinka trys esminiai dalykai:
1. Neišspręstas gartraukio klausimas.
1. Neišspręstas gartraukio klausimas.
Taip
2. Prašiau prie kiekvieno difuzoriaus nurodyti triukšmo lygį. Duomenų nėra. Tik aptakus pasakymas: nuo 25 iki 28 dB (A). Bet čia tik žodžiu. Raštiškai neįsipareigoja.
Neaišku, kuriose vietose tas triukšmo lygis nurodomas, greičiausiai kokie 2m nuo difuzorių, tai arčiau difuzorių vėdinimo triukmingumas stiprės.
3. Neaišku, kokiam maksimaliam žmonių skaičiui tinkama sistema. Projektuotojas bijo raštiškai nurodyti, žodiškai teigia, kad sistema tinkama 5-6 žmonėms. O kas bus, jei į namus susirinks 10-12 žmonių.
Kokį namą vertinam? Jei pasyvų, tai skaičiuok 30m3 žmogui, 190m3/30m3=6 žmonės gali nuolatos būti name. Čia sakyčiau net per didelis oro srautas. PN pritaikytos vėdinimo sistemos nėra pritaikytos didesniam žmonių skaičiui. Jam padidėjus rekomenduojama atidaryti langus. Jei žmonės susirinks žiemą, tai jų išskiriama šiluma kompensuos ant mikroventiliacijos patiriamus šilumos nuostolius.
QUOTE(biesas66 @ 2014 06 06, 21:28)
Idomu,ar kasnors netoli Siauliu daro sandarumo testa.. Kol laukines sienos gipsu neuzklijuotos gal verta butu pasidaryti..
Jei neklystu, tai man sandarumo testą darė, būtent iš Šiaulių atvažiavę.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 06 06, 23:03)
O kuo blogai, kad įšalas palįs po polistirolu? Manau, kad svarbiausia - tiesiog kad įšalas įsiskverbtų kuo mažiau.
Dėl viso kito šiame poste sutinku, išskyrus dėl įšalo po apšiltinimu. Mano nuomone, įšalas po apšiltinimu iškilnos putplastį su trinkelėmis virš jo ir greitai neliks naudos iš sijono. na gal tiksliau būtų pasakyti, labai greitai nauda taps juntamai mažesnė, nei atveju, kai po sijonu įšalas nepalenda.
QUOTE(mintas @ 2014 06 07, 00:44)
Jei neklystu, tai man sandarumo testą darė, būtent iš Šiaulių atvažiavę.
Papildyta:
Dėl viso kito šiame poste sutinku, išskyrus dėl įšalo po apšiltinimu. Mano nuomone, įšalas po apšiltinimu iškilnos putplastį su trinkelėmis virš jo ir greitai neliks naudos iš sijono. na gal tiksliau būtų pasakyti, labai greitai nauda taps juntamai mažesnė, nei atveju, kai po sijonu įšalas nepalenda.
Papildyta:
Gal pameni kas tokie dare? Daug radau is Siauliu,bet imti beleka,tai kaip loterija..
Putplascio neiskilnos jei ant zvyro sluoksnio desi,juk trinkeliu neiskilnoja.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 06 07, 00:03)
10 cm po zeme neiveikiami,o lauke ant sienos dedame 20-30 cm.. kazkas nesirisa