sutinku su paskutiniu tavo postu, L Gulbe
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 02 17, 14:06)
Kertinės savybės ir yra pirmasis didysis filtras. Jau tada pirmieji požymiai kiek žmogus tinka ar kardinaliai netinka. Visos kitos savybės išryškėja santykių eigoje, su laiku, esant tam tikroms aplinkybėms, kelionėse, nelaimėse, laimėjimuose, buityje, rutinoje ir pan.. Žmogus vertinamas, analizuojamas, kas jis. Čia rašau apie tuos santykius, kada išties apgalvojama, o ne apie tuos, kur apie nieką negalvoja, po to tenka rankioti pasekmes ir kaltinti kitus, tik ne save.
Kiek detalus analizavimas, tikriausiai, priklauso nuo racionalumo lygio, ir jeigu jau žmogus racionalus, tikriausiai, vargiai išsivers be įtempto analizavimo, bet tas detalaus sąrašo kūrimas labiau susijęs ne tiek su asmenybės analize, kiek su dabar populiariu savęs programavimu, norų pildymo technikomis. Šiaip, manau, jos veikia, jei teisingai viską darai, bet pasisakiau, kodėl esu nusiteikusi prieš tas technikas - žmogus turi būti pasiruošęs gyventi ne tik pagal norus. Norėti, svajoti nėra blogai, bet dera palikti erdvės ir kitokiems scenarijams, o kai iš esmės gyvenime vadovaujamasi principu "noriu, nenoriu", tai toli nenuves. Na, o grįžtant prie (ne)racionalaus partnerio rinkimosi, tai nemanau, jog kažkas bloga vienu ar kitu atveju - žmogus yra, koks yra, nemanau, kad yra klaidingas kelias. Vieni geriau pajaučia, kiti geriau vadovaujasi galva. Santuokos sėkmė, manau, vis tiek priklauso ne nuo to, kiek racionaliai pasirenkamas žmogus, o tai, kiek abu "dirba" dėl šeimos, dėl vienas kito, kiek nuoširdžiai geba mylėti. Nemanau, kad kažkas gimsta su šiomis savybėmis, gyvena ir mokosi, žmogus juk ne statiškas.
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2014 02 17, 13:33)
Kai kuriami santykiai iš tokio išskaičiavimo (vyras turi būti tik toks ir anoks), o paskui visą gyvenimą reikalaujama, kad žmogus atitiktų susikurtą vaizdinį, tai vartotojiški santykiai, ilgainiui, manau, nuvedantys į niekur, nes niekas idealiai neatitiks mūsų vaizduotės, gyvenimas daug margesnis (ačiū dievui). Manau, tiek ieškant partnerio, o ypač gyvenant šeimoje būtinas lankstumas, kūrybiškumas, atsižvelgimas į kitą ir išmintingi prioritetai, o ne principai "vyras turi būti toks ir toks, ir taškas".
Na koks cia isskaiciavimas?
Cia paprasciausias juodu ant balto surasymas sau,o ne kam kitam koks zmogus tau patinka/tinka.
Kitaip sakant,rastinis minciu igarsinimas.
Apie idealius atitikimus ar ju ieskojima niekas ir nerase.
Mano akimis,svarbiausia zinoti kokio zmogaus ieskai.
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2014 02 17, 14:54)
Kai yra tikslus sąrašas, tai jau yra apmąstymas, koks turėtų būti žmogus iki smulkmenų (kuo dirbti, kiek uždirbti, kaip atrodyti, kokiom charakterio savybėm pasižymėti, kaip kalbėti, kokių įpročių neturėti ir t. t.), o esminiai dalykai (pagal save) pajaučiami, suvokiami natūraliai.
Na matot,pagal tai kaip rasot,jusu tariamam sarase atsirastu dalis ir apie pinigus, o tai maziausiai svarbu,jei anot jusu-svarbiausia kad zmogu myletum.
Ir dar,sitoje minciu programavimo/modeliavimo teorijoje zodeliu ne- rasyti nevertetu.
Gali "dirbti" kiek tik širdis geidžia, bet jei partneris iš esmės netinkamas, ne toks, tai nieko nebus. Kam tuomet reikalingos tos beprasmės pastangos lipdyti nesulipdomus dalykus? Žmonės kartais pasirenka kitus dėl pačių keisčiausių dalykų, kartais protu nesuvokiamų, bet jie patys po to su tuo gyvena, vargsta, džiaugiasi, čia tik jų pačių pasirinkimas. Meilė ir jausmai net ne prie ko.
QUOTE(Eva Emilija @ 2014 02 17, 12:10)
Neseniai skaičiau interviu su garsiu piršliu - jis rekomenduoja ieškoti artimiausiuose "medžioklės" plotuose - tarp kaimynų, bendradarbių, draugų ir giminaičių pažįstamų, nors, mano nuomone, gal visai nieko ir kokiam užsienietiškame pažinčių portale užsiregistruoti, maža kas
Pas mane tokiu nera su kaimynais nebendrauju, draugu, giminaiciu ir bendradarbiu neturiu.
QUOTE(Eva Emilija @ 2014 02 17, 12:10)
O gi taip pat tas garsus piršlys pataria neieškoti princo ant balto žirgo, kelti realius reikalavimus, o ne tokius, kurių ir pati mergina neatitinka
Pas mane realus zemiski reikalavimai, tik va pastebejau, kad LT vyrai renkasi ir kelia tokius kosminius reikalavimus, kad ponams as tiesiog per prasta arba neatitinku reikalavimu .
Papildyta:
QUOTE(gustika @ 2014 02 17, 14:56)
Na koks cia isskaiciavimas?
Cia paprasciausias juodu ant balto surasymas sau,o ne kam kitam koks zmogus tau patinka/tinka.
Na matot,pagal tai kaip rasot,jusu tariamam sarase atsirastu dalis ir apie pinigus, o tai maziausiai svarbu,jei anot jusu-svarbiausia kad zmogu myletum.
Ir dar,sitoje minciu programavimo/modeliavimo teorijoje zodeliu ne- rasyti nevertetu.
Prisiminiau, kad pagal mano sudaryta sarasiuka buvo atsirades vos neidentiskas, svajoniu vyras, bet kai as tai supratau, buvo per velu .
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 02 17, 10:46)
Tai vien sąrašo nepakanka, reikia dar ir trintis tuose medžioklės plotuose, kuriuose ir medžioja potencialūs sąrašiniai
Kur tie medziokles plotai be int. pazinciu, klubu, kaviniu, biblioteku, maximu ir pan. parduotuviu, gatviu ir t.t.
Restoranai, draugų susibūrimai, kai draugai atsiveda draugus, o tie draugai savus draugus, įvairūs renginiai: koncertai, parodos, prezentacijos, kelionės, hobi, kitos laisvalaikio vietos, pvz. boulingo ar biliardo vietos. Ar matai kiek nežinai? O kiek dar nepaminėjau Nes galima netyčia sutikti bet kur, net ir nešant šiukšles į konteinerį, ar troleibuse, ar dar kažkur, nekondicinėse vietose, na tą, savo svajonių princą, bet šansų nedaug, kad jis būtent toks. O jei nori intelektualesnio veikėjo, tai ir reikia būti ten, kur jų gausesnė populiacija, kur jie ganosi. Su sąlyga, kad pati esi įdomi, patraukli, ne tik išvaizda, bet ir protu. Tuomet be problemų, visi potencialūs kandidatai neatsispirs tamstos žavesiui.
Papildyta:
Kai pagal rekomendacijas, kaip ir kur ieškoti, pagaliau sutiksite savo svajonių išrinktuosius, nepamirškite padėkoti už nemokamas, bet itin vertingas konsultacijas
Papildyta:
Kai pagal rekomendacijas, kaip ir kur ieškoti, pagaliau sutiksite savo svajonių išrinktuosius, nepamirškite padėkoti už nemokamas, bet itin vertingas konsultacijas
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 02 17, 19:22)
Restoranai, draugų susibūrimai, kai draugai atsiveda draugus, o tie draugai savus draugus, įvairūs renginiai: koncertai, parodos, prezentacijos, kelionės, hobi, kitos laisvalaikio vietos, pvz. boulingo ar biliardo vietos. Ar matai kiek nežinai? O kiek dar nepaminėjau Nes galima netyčia sutikti bet kur, net ir nešant šiukšles į konteinerį, ar troleibuse, ar dar kažkur, nekondicinėse vietose, na tą, savo svajonių princą, bet šansų nedaug, kad jis būtent toks. O jei nori intelektualesnio veikėjo, tai ir reikia būti ten, kur jų gausesnė populiacija, kur jie ganosi. Su sąlyga, kad pati esi įdomi, patraukli, ne tik išvaizda, bet ir protu. Tuomet be problemų, visi potencialūs kandidatai neatsispirs tamstos žavesiui.
Papildyta:
Papildyta:
Visos sitos vietos yra elementarios, prie mano ankstesnio posto isvardintu t.t. galima priklijuoti. Bet pagal viska ka Jus isvardinot as jau seniausiai turejau but su antra puse, bet deja as pasiulymu susipazinti niekad nesulaukiu nei ex draugu susiburimuose, nei ivairiuose renginiuose, nei pardese, nei tuo labiau prie siuksliu konteineriu ar kitose vietose t.t. Man reikia tos butent tos vietos, kur Jis yra .
gustika, mintys yra mintys, jos ateina ir išeina, ir natūralu pasvarstyti, koks tiktų vyras būti šalia, kai tokio vyro nėra. Klausumas, ar ties tomis mintimis verta "užsiciklinti", ar verta detaliai apibūdinti tą vyrą, kur verta dėti akcentus laukiant-ieškant savojo žmogaus. Aš manau, labiau reikia tobulinti save, o pagal tai, kokia moteris bus, atsiras ir vyras šalia, nes toks tokį traukia. Tai nereiškia, kad ginkdie baidyti bet kokias mintis apie būsimą savo žmogų, bet aš abejoju, kad verta kurti detalų sąrašą, koks jis turėtų būti. Taip, toks savęs programavimas veikia, bet... pirma, reikės ne tik sutikti tą žmogų, o ir kurtis santykius su juo; tinkamo žmogaus sutikimas yra mažiausia santykių dalis, o kažkodėl laikoma, jog vos ne tereikia sutikti tinkamą, ir viskas gausis natūraliai, nes jis TINKAMAS. Kitas dalykas, kiekvieną "noriu" turi atsverti bent vienas "ką galiu duoti". Kažkodėl vėlgi apie tai dauguma pamiršta... O paskui tokie žmonės stebisi, kad yra vieni.
Galbūt, kad būtų aiškiau, iš savo patirties: pvz., aš esu filologė, man visada kliūdavo rašymas su klaidomis, ir jeigu mąstyčiau, kad štai vyras turi taisyklingai, gražiai rašyti, savojo vyro neturėčiau; jis vegetaras, ir jeigu vadovautųsi principais, kad su mėsaėde susimesti neverta, manęs neturėtų. Aišku, pasaulis nesugriūtų, galbūt būtų kiti žmonės, gal būtume vieni, bet jau kažkokia galimybė būtų praleista. Analogiškai, tikiu, kad dauguma nelaimingų vienišių praleidžia nemažai tokių progų vien dėl įsikalimo į galvą, kaip turėtų būti, koks žmogus turėtų būti, nors galėtų jau sūpuoti vaikučius.
Galbūt, kad būtų aiškiau, iš savo patirties: pvz., aš esu filologė, man visada kliūdavo rašymas su klaidomis, ir jeigu mąstyčiau, kad štai vyras turi taisyklingai, gražiai rašyti, savojo vyro neturėčiau; jis vegetaras, ir jeigu vadovautųsi principais, kad su mėsaėde susimesti neverta, manęs neturėtų. Aišku, pasaulis nesugriūtų, galbūt būtų kiti žmonės, gal būtume vieni, bet jau kažkokia galimybė būtų praleista. Analogiškai, tikiu, kad dauguma nelaimingų vienišių praleidžia nemažai tokių progų vien dėl įsikalimo į galvą, kaip turėtų būti, koks žmogus turėtų būti, nors galėtų jau sūpuoti vaikučius.
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 02 17, 15:43)
Gali "dirbti" kiek tik širdis geidžia, bet jei partneris iš esmės netinkamas, ne toks, tai nieko nebus. Kam tuomet reikalingos tos beprasmės pastangos lipdyti nesulipdomus dalykus? Žmonės kartais pasirenka kitus dėl pačių keisčiausių dalykų, kartais protu nesuvokiamų, bet jie patys po to su tuo gyvena, vargsta, džiaugiasi, čia tik jų pačių pasirinkimas. Meilė ir jausmai net ne prie ko.
Kai žmogus bus iš esmės netinkamas, nebus nei traukos, nei noro bendrauti, nei susikalbėjimo, o ką jau kalbėti apie romanus. Nereiks nė sąrašo.
Tai apie ką ir kalba, kad "sąrašas" yra galvoje, žmogus žino, koks turi būti partneris, kad pateisintų kažkokius sąrašinius lūkesčius, kad va kaip Aristokratė rašo, niekaip nesutinka, bet gi ji nesutinka tinkamo, norimo, na netikiu, kad per tiek metų paieškų nesutiko nei vieno vyro - pašnekovo
Romanas gali būti su netinkamu, kodėl gi ne? Ar romanus privalu megzti tik su vieninteliu būsimu sutuoktiniu? Na kaip kam pasiseks, bet nemanau, kad tai privaloma taisyklė. Gali būti ne vienas romanas su Misteriais Šauniaisiais, kol pagaliau sutiksi Misterį Tobuliausiąjį
Romanas gali būti su netinkamu, kodėl gi ne? Ar romanus privalu megzti tik su vieninteliu būsimu sutuoktiniu? Na kaip kam pasiseks, bet nemanau, kad tai privaloma taisyklė. Gali būti ne vienas romanas su Misteriais Šauniaisiais, kol pagaliau sutiksi Misterį Tobuliausiąjį
Gražios jūsų istorijos, gaila, kad aš dar negaliu pasigirt. Aišku, niekur neišeinu, šiaip, gal pernelyg baisi atrodau išvaizda, ir bendrauju nedrąsiai (galų gale, man nė 20-ties nėra), bet taip norisi surasti žmogų (kad ir ne tą vienintelį), kurį galėčiau mylėti. Nes meilės daug turiu, nėra "ant ko" jos išreikšt ) ir vis galvoju, kur ir kada JĮ sutiksiu
QUOTE(Laukinė_gulbė @ 2014 02 17, 20:48)
gustika, mintys yra mintys, jos ateina ir išeina, ir natūralu pasvarstyti, koks tiktų vyras būti šalia, kai tokio vyro nėra.
Kazkaip mes nesusikalbam,nors va abi ir esam filologes
Visad gyvenau su pozicija-geriau jokio vyro,negu bet koks.
Saviski sutikau butent tada,kai sau issigryninau ko as ieskau zmoguje,kaip Subjektyvi sako-tai, koks paveikslas galvoje buvo.Na kad sutaptu vertybes,poziuriai,i mano galva, pamatinius dalykus.
Nebandziau as pritraukti jo prie savo saraso,noru ar idealu.
Tiesiog sutikau toki.kuris man patiko/tiko is karto.