Įkraunama...
Įkraunama...

Prisiplanavom, dabar auginam 8 tema

QUOTE(Vandene @ 2015 05 03, 11:19)
Oi tu barbe šimtadarbe 4u.gif
Dėl magistrinio - nesuprantu kaip tau leido vadovas pradėt nuo tyrimo  blink.gif Duot jam per nagus, visai nesirūpina, lenkęs kažkoks... Taigi dabar tavo teorija pritempta konkrečiai prie tyrimo bus, o jeigu nerasi tokios, kuri atitiks? Kaip iš viso metodus pasirinkai tyrimui? Kaip nusistatei tikslą ir uždavinius - ką tuo tyrimu nori sužinot, kokią problemą išspręst?  blink.gif Nenuostabu, kad blogai jautiesi dėl darbo, nes iš atbulo galo darai. Paskambink kada laiko turėsi, papliurpsim, gal lengviau paliks.

Labai paprastai - pagal tai ką dirbu, kokios darbe egzistuoja problemos, tema kokybės kontrolierių darbo stabdartizavimas x imoneje. Darbas nėra standartizuotas, patikrinimai gaminamos produkcijos atliekami savo nuožiūra ir nėra paremti statistiniais metodais, norint patikrinti dažniau ir taip užtikrinti aukštesnį kokybės lygį pirma reikia turėti tam laiko, o jo rasti galima tik smulkiai išanalizavus kas kaip dirba, kokiu maršrutu vaikšto, kokiam darbui kiek laiko atlikti reikia. Tuomet jau bus galima ir pagal formulę priklausomai nuo partijos dydžio tikrinti didesnius kiekius detalių, tiek, kad su tam tikra tikimybe neatitikčių kiekis neviršytų nustatytos ribos. Tiesiog protingumo kriterijumi remiantis reikia aiškiau apibrėžti, ką kaip ir kada padaryti, nes dabar nuolat vadovai reikalauja daugiau ir daugiau, o fiziškai neįmanoma to padaryti, bet kol kas niekas to neįrodėsmile.gif Daug pagerinimų/patobulinimų esu numačiusi, bet svarbu pradėti dirbti vienodai, bent kažkokias gaires darbui sudėlioti, nes dabar visos dirba skirtingai. O darbas sunkus, reikia narstyti po kelias sekundes darbų seką, juk Lean gamybos sistemą diegia pas mus, ji paremta standartizavimu, vėliau pereinama prie švaistymų šalinimo, bet visa esmė yra vadinamojo buferio arba kitaip nepertraukiamam darbui reikalingų atsargų "išlyginimas", t.y. subalansavimas taip, kad niekas nebūtų sandėliuojama per ilgai, neužimtų vietos per ilgai, nelauktų per ilgai, butų kiek įmanoma tiksliau apskaičiuota - trumpiau sakant - kad sutrumpėtų apdirbimo laikas visom prasmėm, tiek gaminti greičiau, tiek reguliuoti greičiau ir t.t Su tuo tiesiogiai susiję ir kontrolieriai, nes laiku nenustačius defekto - atsargos išsibalansuoja - brokuotas detales reikia kažkur laikyti, kol bus sutaisytos, vadinasi jų negalima naudoti galutiniame gaminyje, jos užima vietą kaip ir visi kiti komponentai kurie jau turejo buti sukomplektuoti kartu ir išvežti į kitą sandėlį arba netgi pakrauti išvežimui į parduotuves, gamybos planas taip pat išsibalansuoja, ima trūkti vietos kitiems gaminiams...taigi dėl teorijos apskritai nesijaudinu, nieko nereikės pritempti. Mano tyrimas ne iš oro, ne kaip dauguma tyrimų, kuriuos daro neįsigilinę į problemas studentai, nes įsigilinimui reikia bent metus dirbti darbą ir žinoti spragas, tobulintinas sritis ir t.t. Tyrimas bus realiai panaudotas įmonėje, bent jau pirminei analizei tai tikrai. Vėlia galbūt reikės stebėti ilgiau, ne 120h, o mėnesį ar ilgiau, visose pamainose, palyginti naktinį darbą. savaitgalinį darbą ir darbą dienomis....na galėčiau pasakoti ir kalbėti valandų valandas, apsiginčiau tą darba ir rytoj, jei tik jau turėčiau tikslius apskaičiavimus ...blogai jaučiuosi dėl ko kito, tiesiog labai nenoriu daryti šito darbo ir pati nežinau kodėl...pirmoji vadovė bandė nuo teorijos rašymo pradėti, bet aš tada dar nedirbau ir man apskritai nesiseke, vis stumiau tą magistrinį kuo toliau į šalį, dariau visus kursinius ir vis praslysdavau, kol neatėjo paskutinis semestras...tiesiog visiskai neturejau jokios vizijos nei kaip ta darba reikia rasyti, nei kaip tikslą nustatyti kaip ta problema rasti...o padirbus kokius 8 mėn savaime viskas susidėliojo, akivaizdu kaip ant delno tapo ką reikėtų daryti, kokia problema, ką patobulinti ir kokio tyrimo tam reikia...
bet vistiek man tai didžiulė našta, vis bandau išsisukti visaip...tikrai galėjau po pusvalandį kasdien paskirdama laiko (tik tiek) šiandien jau baiginėti išvadas...bet vis pavargus po darbo esu, tai vėl kas...na gal per daug iš savęs reikalauju, bet labai graužiu save dėl mokamos vietos, juk turėjau valstybės finansuojamą, o netekau, nes niekas neakcentavo einant akademinių, kad privalau prašymą parašyti iki akademinių pabaigos paskutinės dienos, o aš 2 sav pavėlavau, nes laukiau registracijos doh.gif doh.gif doh.gif tiesiai šviesiai, tai norėčiau viską mesti, bet darbe to reikia, tiek kaip tikrai aktualios problemos sprendimo (mano vadovas tiesioginis kaip kontrolieres teigia, kad neįmanoma standartizuoti mūsų darbo, kažkas bandė ir nepavyko...pats turėjo tą bent pradėti daryti, bet net 12h stebėjimui laiko nesurado, o aš stebėjau save, dirbdavau ir fiksuodavau su chronometru kiek laiko ką darau...10 pamainų po 12h doh.gif doh.gif doh.gif ) tiek savo kaip asmenybės valios įrodymui tiek kaip naujai paaukštintos darbuotojos kompetencijos ir gebėjimų įrodymui...kažin per daug iš savęs noriu g.gif g.gif g.gif maximalistė aš, labai save nuvertinu, visada manau, kad galėjau 1000k geriau, nors po kurio laiko atsisukus atgal visada pasidaro aišku, kad ir taip su kaupu buvo padaryta...na bet tokia esu ir nelabai galiu o gal ir nenoriu pasikeisti tongue.gif
Pačiai būtų įdomu išsiaiškinti tikrasias priežastis tokios savijautos...jeigu darbo vadovas turėtų paskaitą kartą per 2 sav su konkrečiom užduotim ką padaryti iki kito karto - seniai būčiau parašiusi tą darbą, o va vienai sunku. Tik nesuprantu kodėl, nes esu labai savarankiška ir tikrai nesunkiai priimu sprendimus pati viena apsvarsčiusi situacija...o tas magistrinis man kaip akmuo po kaklu...norisi tik remontu užsiimti ir vaikų auginimu doh.gif doh.gif tik kad alga maža ir vėl grįžtam į pradinį tašką - reikia parašyti magistrinį...
atsiprašau kad taip iškvaršinau galvą blush2.gif

Atsakyti
Labas vakarėlis, atostogaujam? 4u.gif Visai temukė numirti baigia, reiktu damušti
Atsakyti
QUOTE(gera_mamyte333 @ 2015 07 28, 21:18)
Labas vakarėlis, atostogaujam? 4u.gif  Visai temukė numirti baigia, reiktu damušti

Sukursi nauja?
o tu atostogauji? Kaip diplominis?
Atsakyti
Linkėjimai iš Nidos, mes atostogaujam smile.gif Orelis apgailėtinas, bet lyg rytoj jau žada geresnį. Bet vis tiek liūdna, nes jau nuo pirmadienio pajūry, maudėmės tik 2 kartus. Gyvenam visiškai be patogumų, buvusios pionierių stovyklos lūšnelėj, tai atrakcija, ypač dar kai ištisai lyja doh.gif
Atsakyti
jo, orai pajuryje ne kokie, bet negirdejau kad ryt bus geresni, bet koks jums poilsis be patogumu? as tai su vaikais nesiryzciau tokiai avantiurai, o ir didzioji net nevaziuotu, nors kaime gyvenam bet patogumu reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2015 07 28, 22:51)
Sukursi nauja?
o tu atostogauji? Kaip diplominis?

Diplominis strigęs, po poros dienu prasidės atostogos, tada kibsiu atsiraitojus rankoves, vidutiniškai po 5 lapus kasdien - įmanoma, turint galvoje, kad 5 lapus jau turiu, o viršelis, santrauka, turinys, išvados, įžanga, literaturos sarašas, visi tie patvirtinimai, kad nepažeistos autorinės teisės, begalė schemų - užima daug vietos, bet nėra lygu pilno lapo teksto rašymui, o parašoma greičiau.
Nebėra kur trauktis privalau save įveikti.

Sukurti galėsiu 4u.gif

Kaip jūs augat? gal jau greit darban grįši?
Atsakyti
QUOTE(neringuska @ 2015 07 31, 18:01)
jo, orai pajuryje ne kokie, bet negirdejau kad ryt bus geresni, bet koks jums poilsis be patogumu? as tai su vaikais nesiryzciau tokiai avantiurai, o ir didzioji net nevaziuotu, nors kaime gyvenam bet patogumu reikia  biggrin.gif

mes jau grįžom, kaip žadėjo, likusias dienas oras buvo superinis smile.gif dėl patogumų, tai kai ir skambindavau tartis įspėdavo kokie ten pas juos patogumai, bet aš sakydavau, kad aš namie turiu 5 žvaigždučių patogumus, tai čia ne bėda, kad savaitę turėsiu tik lauko vandenį biggrin.gif man sunkiau, bet vaikams juk visiškai vienodai, jie jokių nepatogumų nepajuto, o man ar taip ar taip polsis bus nebent jau kape biggrin.gif
priedo Nidoje tai ir šiaip nepailsėsi, per dieną mažiausiai 10 km reikia nueit. jūra maždaug už 2,5 km, tai pirmyn atgal, po to į miestą vėl 2 km, o dar jei porą kartų, tai dar ir daugiau nei 10 km nupėdindavom. mažius vežimuke, nors nelabai ir sėdėdavo, visi kiti savo kojom tongue.gif namie visai mažai būdavom. tai jei ir būtų skalbenkė, indaplovė ar TV, vis tiek sunkiai būtų buvę laiko su jais ten kuistis. prisidėjau rūbų, kad reikėjo tik vieną kitą apatinį prarsiskalbt, bet už tai kaip karavanas važiavom biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaira: 04 rugpjūčio 2015 - 22:43
Labas 4u.gif

Namai,darbai...darzai,koncervavimai visokie...

Vaikai auga smile.gif

Mazoji jau visa pana biggrin.gif

Kaip jus visos??
Atsakyti
man namai, darzai, vaikai, koncervavimai, rosiames i mokykla ir i darziuka, nezinau kaip cia seksis, kaip pratinsimes
Atsakyti
Sveikos visos smile.gif

Aš darbuojuos.Baigiu persiorientuoti i normalu tempa.Darbas,seima,namai smile.gif

Šiaip viskas norma, netgi laiminga,kai visada smile.gif

Būna užbanguoja, bet turiu kur kreiptis :)tai greit ir praeina smile.gif

Bernai didyn tik auga.Didžiuojuos savo pelėdžiukais,kokie jie man mieli ....

Paulius mano pačiam razgare,bet tvarkomės kolkas.Visko būna,bet šiaip mano pagalbininkas.Vakar Ikejoj komodas vaikam pirkom,tai sunesė su tėvu viską,mėsą mala,žodžiu ūkis ant jo pečių.Bene labiausiai iš visų vaikų pagelbėja.
Antrasis ir jau plunksnuojasi,trečiasis mano didžioji meilė....nenustoja manęs stebinti savo išmintim ir gerumu....o Vincentėlis tai ,kaip Gretusiu rašė tikras kovotojas.....Kalba ,kaip pasiutęs,su charakteriu baisiniu,nepatrauksi,nepasuksi,jei jis nenori....turi skaitytis su žmogum....
VP baigiu įsimylėt iš naujo.....pati ir atsigavau.Nors kiek man tereikia,suknelių krūva,bateliu 4,5 poros ir graži jau :)Aktyviai dalyvauju bažnyčios bendruomenės gyvenime,jau treti metai.....kažkaip save realizuoju.....radau vietą po saule :)Tai ir gyvent linksmiau smile.gif

Vis prisimenu tuos laikus,kaip žvejojom visos kartu pagaliukus.....dienas skaičiavom.....laukėm,kažkaip smagu prisiminti.....geras tas mūsų kambarėlis buvo....
Ačiū Šyta,kad kažkada mane pasikvietei smile.gif

Na ka likit aplankytos,visom po 1000 4u.gif

ir ate......
Atsakyti
Sveikos visos.

Mes dvi savaites kaip Vokietijoje gyvenam. Viskas keista biggrin.gif Sian uzrasiau dicke i mokykla, ryt jau keliaus i pamokas. Vaikai greiciau kalba ismoks uz mama smile.gif
Siaip viskas labai grazu cia ir tvarkinga. Miestelis musu maziukas, bet jaukus be proto. Vokieciai draugiski, visad sypsosi, kalbina vaikus ir beveik visi sveikinasi. Uz keliu namu turim nuostabius senukus vokiecius, visada vaikus sokolodais privaisina, zaislu pridovanojo, be proto draugiski smile.gif
Trumpiau tariant patinka man cia, tik kalba norisi ismokti.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2015 09 14, 13:44)
Sveikos visos.

Mes dvi savaites kaip Vokietijoje gyvenam. Viskas keista  biggrin.gif Sian uzrasiau dicke i mokykla, ryt jau keliaus i pamokas. Vaikai greiciau kalba ismoks uz mama smile.gif
Siaip viskas labai grazu cia ir tvarkinga. Miestelis musu maziukas, bet jaukus be proto. Vokieciai draugiski, visad sypsosi, kalbina vaikus ir beveik visi sveikinasi. Uz keliu namu turim nuostabius senukus vokiecius, visada vaikus sokolodais privaisina, zaislu pridovanojo, be proto draugiski smile.gif
Trumpiau tariant patinka man cia, tik kalba norisi ismokti.

Alekto ,kaip gera skaityt.Kaip tavo bernunezelis ,kaip mazosios parasyk :)Kaip finansai,ar jau isbridot is to liuno?
Nu jus saunuoliai nepabijojot viska kardinaliai pakeist.O kaip ten su darzeliais,gal darbiuka koki sugalvosi.Del kalbos nesibaimink,per gera pusmeti pramoksi....as gyvenus metus ten aisku jaunysteje,tai ne bum bum buvau,bet po poros men.persilauziau.Svarbu nebijot kalbet,klaidas visi daro ...
Cia tau ir tavo seimynai 4u.gif
Atsakyti