Įkraunama...
Įkraunama...

Prisiplanavom, dabar auginam 8 tema

Labukas,
Iš Stiklo - nereali jūsų Ipė.

Keistai pas jus ten su darželiais. Vasarą mes kai atostogaujam, mokėti nieko nereikia. Nors dabar trečiukas eina į priešmokyklinę, tai mokam pilną sumą už darželį,nes priešmokyklines grupes išlaiko savivaldybė. Jeigu netelpi į socialiai remtinų rėmus, lengvatų nėra smile.gif
Atsakyti
4u.gif kaip as be Jusu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jussstma: 17 spalio 2014 - 11:28
Pas mus irgi vasara jokiu mokesciu nera uz darzeli. thumbup.gif Kaira ,o kodel tu nesitvarkai soc.pasalpu?Esat daug zmoniu,nebent pajamos jusu bendrai paemus per dideles. g.gif
Parnese siandien vyras lapeli uz rugseji uz darzeli,lankem visas dienas absoliuciai ,mokesim 17.90 Lt. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uoga 3: 17 spalio 2014 - 12:00
QUOTE(uoga 3 @ 2014 10 17, 12:58)
Pas mus irgi vasara jokiu mokesciu nera uz darzeli. thumbup.gif Kaira ,o kodel tu nesitvarkai soc.pasalpu?Esat daug zmoniu,nebent pajamos jusu bendrai paemus per dideles. g.gif
Parnese siandien vyras lapeli uz rugseji uz darzeli,lankem visas dienas absoliuciai ,mokesim 17.90 Lt. mirksiukas.gif

aš va ką tik grįžau iš soc paramos centro (ar kaip jis ten doh.gif ), užpildžiau prašymą dėl kompensacijos už šildymą. ten darbuotoja išvadino mus dideliais šaunuoliais, kad dirbam, nes matyt ten pas juos toks kontingentas liaudies ateina, nu ir už durų vaizdelis ne koks buvo. bet aišku, dirbi žmogus ar nedirbi, bet galą su galu vis tiek sunkiai suduri sad.gif o kompensacijos sakė matyt nebus, per didelis namas, per brangus, dar net automobilį, kuris 1993 m gamybos įvertino įtartinai labai brangiai doh.gif va kai draudimas man turėjo išmoką mokėt, aišku tas pats automobilis buvo įvertintas žyyymiai pigiau. žodžiu, sakė lauk laiško, bet šansų laaabai mažai. o soc pašalpa mums irgi neišeina. iš tikrųjų juk tokia vargana suma nustatyta vienam žmogui, tipo jei neišeina 350 lt, tik tada socialiai remtinas. vadinasi mūsų pajamos neturi viršyti 2450 lt. bet tai vis tiek juk diedas dirba, mano dekretas, po 52 lt už vaikus ir psio. nu žodžiu, absurdas su darželiu, iš vis absurdas, kad jei būstas per brangus, vadinasi turiu parduot, nusipirkt kokį bendrabutuką ir 5 vaikus jame apgyvendint. tiek to, kaip nors, matyt vis gi valstybė saugo ir maitina bomžus (ten už durų konkrečiai tokių buvo), o daugiavaikėms nelabai ir reikia paramos doh.gif tongue.gif
dėl daržo dar paskambinsiu paklaust ne gi ir vasarą reikia po tuos 50 lt mokėt, absoliutus visiškas absurdas doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Labuka visom:)

Justma,Dzenke smile.gif

Kaira,bet vaikai pamaitinti ir pamigdyti ir ugdomi ir i lauka vedami .Aukles 3 nepasamdysi uz tiek.O kaip tavo darbiukas ar tave priims po dekreto,kodel isitikinus,kad uz minimuma dirbsi.Na ir apie save pagalvok.As simto nesumoku uz men.kolkas 50 proc.dengia.kaip bus paskui nezinau.Drebu,kaip lapas ,reiks isleist savo lepuneli ,mustuka ir spjauduka .Svaigau,kad lapkriti,nes sausio pab.i darba,bet daba sakau,kad gruodi tik....gaila baisiai,bet jauciuos pavargus nuo visko,nuo buities,nuo vaiku,nezinau po 3 to nebuvo,matyt senstu,stabareju.
Kaira ,o kokia namo kvadratura,kad zarazos kabinasi,net idomu,juk tiek zmoniu ....
Atsakyti
QUOTE(Bite123 @ 2014 10 17, 15:29)
Labuka visom:)

Justma,Dzenke smile.gif

Kaira,bet vaikai pamaitinti ir pamigdyti ir ugdomi ir i lauka vedami .Aukles 3 nepasamdysi uz tiek.O kaip tavo darbiukas ar tave priims po dekreto,kodel isitikinus,kad uz minimuma dirbsi.Na ir apie save pagalvok.As  simto nesumoku uz men.kolkas 50 proc.dengia.kaip bus paskui nezinau.Drebu,kaip lapas ,reiks isleist savo lepuneli ,mustuka ir spjauduka .Svaigau,kad lapkriti,nes sausio pab.i darba,bet daba sakau,kad gruodi tik....gaila baisiai,bet jauciuos pavargus nuo visko,nuo buities,nuo vaiku,nezinau po 3 to nebuvo,matyt senstu,stabareju.
Kaira ,o kokia namo kvadratura,kad zarazos kabinasi,net idomu,juk tiek zmoniu ....

tai taip, auklės nepasamdysi, bet vis tiek mane ištiko smūgis, kad taip pasikeitę, nes kai dukras leidau, buvo procentaliai kiek lanko, tiek moku. ir tai pamenu tą darželio laiką kaip košmarą, nuolat nebūdavo kuo sąskaitų apmokėt, aš vaikus auginau, diedas dirbt neskubėjo. kai mažesnei suėjo 3 metai, išmoviau dirbt ir jau abi tada lankė, sąskaita buvo didesnė, bet jau dirbau, bent litų kažkiek buvo. o prieš tai gi mokydamasi vaikų prisigimdžiau, tai jokių dekretinių pinigų nebuvo doh.gif
Bitute, dar žinai nebūtų man gaila tų 50 lt kai vaikas lanko, aš tiesiog pasibaisėjau, kad išėjo toks didelis minusas dabar - vaikas serga, nelanko, vaistai kainuoja, o dar še tau sąskaita už nieką atėjo. kai lankytų, tai nesijaustų tas 50 lt taip, reikia ir moki, o kai pora dienų lankyta, o suma 64 lt, tai gi apsivožiau doh.gif o po dekreto mane į darbą, manau, priims, laukia manęs, bet bijau pagalvot kas bus, jei taip vaikai sirgs unsure.gif mano pareigos firmoje vienetinės, manęs niekas nepakeis, žinai kai būna keli su tom pačiom pareigom, tai kažkas pavaduoja, o čia uab'as, niekas čia daug su manim nesiterlins. pliusas tas, kad dirbu savo patalpoj praktiškai viena, tai kokį Bernardą ir sergantį galėčiau vežtis į darbą, būdavo ir dukras nusiveždavau, dar ir paguldydavau kur nors (dirbu su daug inventoriaus, tai galima net guolį padaryt biggrin.gif ). bet mažiukų negaliu, jei triukšmaus ir duosis, nieko aš nepadirbsiu ir kitiems trukdys. nu žodžiu, nesibaiminu dabar, nes viskas bus dar tik daugiau kaip po metų, dar išgyvent reikia. o atlyginimas mano vos didesnis nei minimumas, bet darbo laikas trumpesnis, realiai darbas tikrai neblogas, bet litais neapipila tongue.gif
suprantu tave kaip sunku mažiuką daržan atiduot 4u.gif man dėl didelio neramu buvo, o jau kai mažius reikės vest, bus iš vis liūdna. dar laimė, jei vaikas iškart pritampa, o jei ne, tai kiek reikia dar kankintis ir mamai, ir vaikui doh.gif kai pamenu verkenčios dukros mojavimą per langą, iki šiol akyse stovi ir pamenu kaip širdį skaudėdavo. va mano didčkė iki šiol pasakoja, kad darželyje jai buvo rojus smile.gif o Bernardas kai pamiegojo darželyje, atšoko jam noras eit sad.gif dabar jau zyzia, kad neis į daržą arba eis ir nemiegos unsure.gif bet šiandien neleidau, dvi dienas paėjo, vel nosis visa užkimšta ir kosti be sustojimo. temperos nėra, galvojau gal vest, bet taip jau prašė ir nevedžiau. gydytoja sako, kad palaikyčiau ilgiau namie, kad absoliučiai pasveiktų, nevest sveikstančio. gal taip ir reikia padaryt, tada dar tuo pneumo skiepu paskiepyt. bet klausiau, kainuoja 200 lt doh.gif
Atsakyti
Gliuka smile.gif
Papildyta:
Sunku kai litu nera,suprantu,kad ir 50 didelis pinigas,laikykis....pabudo mano begu
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2014 10 17, 15:51)

suprantu tave kaip sunku mažiuką daržan atiduot  4u.gif man dėl didelio neramu buvo, o jau kai mažius reikės vest, bus iš vis liūdna. dar laimė, jei vaikas iškart pritampa, o jei ne, tai kiek reikia dar kankintis ir mamai, ir vaikui  doh.gif kai pamenu verkenčios dukros mojavimą per langą, iki šiol akyse stovi ir pamenu kaip širdį skaudėdavo. va mano didčkė iki šiol pasakoja, kad darželyje jai buvo rojus smile.gif o Bernardas kai pamiegojo darželyje, atšoko jam noras eit sad.gif dabar jau zyzia, kad neis į daržą arba eis ir nemiegos  unsure.gif bet šiandien neleidau, dvi dienas paėjo, vel nosis visa užkimšta ir kosti be sustojimo. temperos nėra, galvojau gal vest, bet taip jau prašė ir nevedžiau. gydytoja sako, kad palaikyčiau ilgiau namie, kad absoliučiai pasveiktų, nevest sveikstančio. gal taip ir reikia padaryt, tada dar tuo pneumo skiepu paskiepyt. bet klausiau, kainuoja 200 lt  doh.gif

as tikrai tiek nemokejau
80ar 100lt nepamenu. Savo seimos klinikoj. Kur tu cia klausei?
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 10 17, 17:46)
as tikrai tiek nemokejau
80ar 100lt nepamenu. Savo seimos klinikoj. Kur tu cia klausei?

aš savo poliklinikoje klausiau. mūsų pediatrė tokią kainą pasakė.

Bite, mano namas 300 kv, bet čia su garažu, katiline, tai naudingo gal apie 250 kv.
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2014 10 17, 09:38)
Iš Stiklo, o iš kur gavot šuniuką? čia neveislinis? labai fainos abi mergyčkos, o kaip joms kartu linksma  wub.gif

Neveislinė, prieglaudinė biggrin.gif Jo, linksma visiems, tik mamai nelabai. Vedžioju kas 2 valandas+ namie dar pasitaiko balų ir dešrelių. Lauke šalta, pusę 7 ryte stovim abi pastirę lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2014 10 17, 20:22)
Neveislinė, prieglaudinė biggrin.gif  Jo, linksma visiems, tik mamai nelabai. Vedžioju kas 2 valandas+ namie dar pasitaiko balų ir dešrelių. Lauke šalta, pusę 7 ryte stovim abi pastirę lotuliukas.gif

o iš kokios prieglaudos ėmei?
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2014 10 17, 20:25)
o iš kokios prieglaudos ėmei?

Naminukai
Atsakyti