Įkraunama...
Įkraunama...

Prisiplanavom, dabar auginam 8 tema

nu va, buvom šiandien poliklinikoj su Meinardu ir Ostinu. Meinardas visą naktį prakarščiavo, iki 3 val nemiegojau, o 6 val Ostinas prižadino, žodžiu, naktelė topinė doh.gif gydytoja apžiūrėjo Meinardą ir kaip visada ką gi ten pasakys, aš tokia pati gydytoja kaip ir ji, nu kaip visada tas toks vedimas beprasmis, į vaiką gi neįlys, kraujo tyrimų šeštadienį nepadarys. Ostinui davė siuntimą į santariškes, tai va buvom ir jau grįžom. Kokia aš laiminga, kad jūs žinotumėt - pasakė, kad čia tokie rando pokyčiai, tas sukietėjimas tik nuo rando, pūlių nėra thumbup.gif viliuosi, kad niekada ir nebus. kelionė šiandien sugadinta, bet Meinardas aktyvus, tik tempera nukrenta ir duodasi, viskas normaliai, pasveiks, tada gal dar kažkur išlįsim smile.gif

dėl pinigų mokyklai, tai jūs man pasakykit ar jums daug kainuoja į mokyklą išleist didelius vaikus? man jau keli metai, kai praktiškai nekainuoja g.gif tikrai, kiekvieną rugpjūčio galą paklausiu mergų ką nupirkt, tai abi pasako, kad nebent kelis sąsiuvinius, nu tai palieku pardėj 10 - 20 lt. dar anksčiau kokio guašo reikėdavo, dabar nieko nereikia. pratyboms, uždavinynams prireikia vienai kokio 100 - 150 lt. bet parašau prašymą ir man skiria soc. parama apie 300 lt mokyklinėm priemonėm. nu ir visas, mums daugiau nieko nereikia, uniformų neperku, kuprinių jau seniai nereikia, savo tašiukus nešiojasi, penalai nuo neatmenamų laikų pamilti ir nesudrožti. tušiniai iš darbo, senelės darbo ir iš visų kitų reklamų biggrin.gif o ką jūs perkat dideliems vaikams?
Papildyta:
QUOTE(Vandene @ 2014 09 06, 15:31)

Kaira, kaip tau sekasi su darželiu dorotis?

dar neišleidau, galvoju kitą savaitę, gal dukrai bus pora dienų į antrą pamoką (bent kol kas toks tvarkaraštis), tai bandysiu vest. manau nebus didelių problemų, turėtų jam patikti, bet kas žino.
Atsakyti
Kaira, gerai, kad pūlių nėr. O dėl vaikų, tai neturim mes didelių, mano Lukas penktokas, jam praktiškai kaip pradinukam visko reik, tik kad sasv žymiai daugiau tongue.gif tiesa jam liko nuo pernai kuprinė ir penalas, šiemet dar atnešios, o va, Milius viską sudrožė, tai jam kaip ir Melitai nuo 0 viską reikėjo tongue.gif išmokos mokinio krepšeliui mes negaunam, tik šiemet nemokamą maitinimą gavom.
Atsakyti
Na...
Vyriausiai uniforma (270),kuprinė (50),sportinė apranga dar nenupirkta...sąsiuviniai ir visa kita apie 100Lt...
Antrokui pratybos 200Lt...uniforma,kuprinė dar nuo pernai tinka...,sąsiuviniai ir visa kita apie 50Lt...dar klasės fondas,dar mokyklos fondas (40)...maitinimas mėnesiui 100Lt...
Darželis mėnesiui apie 250Lt...vienam...(antram bus tiek pat...)

Nieko nekainuoja?? doh.gif

Ačiūdie,batai,striukės,rūbai +- visiems yra...
Atsakyti
QUOTE(Šyta @ 2014 09 07, 18:29)
Na...
Vyriausiai uniforma (270),kuprinė (50),sportinė apranga dar nenupirkta...sąsiuviniai ir visa kita apie 100Lt...
Antrokui pratybos 200Lt...uniforma,kuprinė dar nuo pernai tinka...,sąsiuviniai ir visa kita apie 50Lt...dar klasės fondas,dar mokyklos fondas (40)...maitinimas mėnesiui 100Lt...
Darželis mėnesiui apie 250Lt...vienam...(antram bus tiek pat...)

Nieko nekainuoja?? doh.gif

Ačiūdie,batai,striukės,rūbai +- visiems yra...

oho doh.gif uniformos neperku, nes ji jokios įtakos mokslui nedaro, man neapsimoka pirkt. o jei pirkčiau, tai tikrai mokėčiau nedaug, nes arba dėvėtą, arba panašią kopiją nupirkčiau už koki 50 litukų smile.gif kuprinių maniškėm neįkiši, jos tašiukus nešiojasi, parsiunčiau meškinų galvas biggrin.gif kainavo viena gal 27 lt, tai visur su jom, į miestą, į mokyklą ir t.t. sąsiuviniai centais kainuoja, nu va šiandien pora storesnių A4 formato paprašė, tai 8 lt sumokėjau. visus kitus plonučius už centus, dar su 30 proc akcija pirkau. viso lyg 20 linijom ir 20 langeliais. daugiau tikrai visiškai nieko nereikia. sportinė apranga tai jaunesnė su timpėm daro kūno kultūrą, timpės max 15 lt kainuoja, vyresnė su parsiųstais Ralph Lauren treningais, kokie jav 25 lt kainavo, su jais Norvegijoj pravarinėjo, dabar kūno kultūrą darys. pratybos vienai šiemet iki 100 lt, kitai daugiau bus, nes kažkokios chrestomatijos už 60 lt prisidėjo. maitinimas mokykloj man nekainuoja, bet jaunesnioji neina ir nevalgo, tik vyresnioji valgo. bet neduodu aš pinigų pietums, namie pusryčius pavalgo, paskui jau kai grįžta. vis tiek nieko gero nepirktų, ėstų čipsus ir šokoladukus doh.gif
tai pamenu kai išėjo iš daržo į mokyklą, atsikvėpiau, kad išlaidos sumažėjo, bet kokiu atveju ir ta kuprinė, ir sąsiuviniai, pratybos daugmaž vienkartinis mokestis, paskui nelabai ko bereikia.
o kodėl tiek daug už daržą, net 250 lt? tai čia tiek jau skaitosi 50 proc mokestis? siaubelis doh.gif reikės trūks plyš gauti pažymą apie pamaininį darbą, nes aš tiek negalėsiu už daržą mokėt verysad.gif
o mokykla bent jau man juokingai kainuoja, praktiškai nesijaučia jokių papildomų išlaidų. klasės fondui nelabai kas renka, bent jau nebepamenu kada tai buvo, be to neprivalau duoti, dažniausiai ir neduodavau.
Atsakyti
KAIRUT-mums uniforma privaloma,tuolab nuo šių metų-gimnazija (tai nauja ir apranga)

Už darželį moku pilną kainą,jokių nuolaidų negaunam...

Sportinės aprangos ieškau dar doh.gif

Liko mažiukai pas senelius-kaip tyku namuos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šyta @ 2014 09 07, 20:31)
KAIRUT-mums uniforma privaloma,tuolab nuo šių metų-gimnazija (tai nauja ir apranga)

Už darželį moku pilną kainą,jokių nuolaidų negaunam...
Sportinės aprangos ieškau dar doh.gif
Liko mažiukai pas senelius-kaip tyku namuos bigsmile.gif

o kodėl pilną kainą mokat? bet juk daugiavaikėm pusė kainos g.gif
Atsakyti
Mums darzelis vienam vaikui 170lt/men. Cia su nuolaida,tipo ugdymui 50proc, o maitinimas pilna kaina.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 09 07, 20:45)
Mums darzelis vienam vaikui 170lt/men. Cia su nuolaida,tipo ugdymui 50proc, o maitinimas pilna kaina.

aš įsivaizdavau, kad apie 150 lt kainuoja.
Atsakyti
Mum darželis apie 180 kainuodavo, čia su 50% maitinimui, ugdymui nuolaida nepriklausė, turėjom slenkačio grafiko pažymą, bet ne ką telaimi ten, už dieną apie 3 lt teatskaito.
Kaip besuk, viskas kainuoja, net gaudant nuolaidas, apsiperkant SH kai visko visiem reik, tai susidaro 4u.gif va, dbr peržiūrėjau kam ko šaltąjam sezonui trūksta, tai kad ir po kelis rūbus kiekvienam, tai iš 5 gaunas jau oho kiek tongue.gif omdbr ir mb biuletenį, darbe koją susitraumavo, tikiuos algą gaus, jei biuletenis nesibaigęs...

Su uniformom mum pasisekė, penktokui pirkom, pradinukam abiem mokykla nupirko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Burka @ 2014 09 07, 21:52)
Mum darželis apie 180 kainuodavo, čia su 50% maitinimui, ugdymui nuolaida nepriklausė, turėjom slenkačio grafiko pažymą, bet ne ką telaimi ten, už dieną apie 3 lt teatskaito.
Kaip besuk, viskas kainuoja, net gaudant nuolaidas, apsiperkant SH kai visko visiem reik, tai susidaro 4u.gif  va, dbr peržiūrėjau kam ko šaltąjam sezonui trūksta, tai kad ir po kelis rūbus kiekvienam, tai iš 5 gaunas jau oho kiek tongue.gif omdbr ir mb biuletenį, darbe koją susitraumavo, tikiuos algą gaus, jei biuletenis nesibaigęs...

Su uniformom mum pasisekė, penktokui pirkom, pradinukam abiem mokykla nupirko ax.gif

bet vis tiek rūbai lieka vienam po kito arba galima pirkt dėvėtus. aš kažkaip nepastebiu, kad man vaikai labai ėstų tuos pinigus, tiksliau luptų paskutiius maršknius biggrin.gif bijau tik kai/jei reikės išleist į mokslus - universitetą. bet kas žino, maža, gal kur išlėks į užsienį ir viskas.
Atsakyti
Eik tu sau, Kaira, rimtai? Maniškiai tai suėda. Ėda daug, mažasis tiek pat kaip didelis biggrin.gif O jei rimtai, tai po to, kai išleidžiu maistui baisybę pinigų ir kažkiek sumoku mokesčių, tai likutis išeina vis. Pvz. pratybas, nors kiek įmanoma perku po vieną dalį, kitas daperku sausį, šiemet kainuos apie 160 iš viso), sąsiuvinių šiemet tikrai daug nepirkau, priemonių jau ir nereikia daug, liko nuo pernai. Bet šiemet jau keitėm kuprinę. Pirkau per nuolaidas, bet anksčiau vis iš kokios norfos ar maksimos, šiemet jau su NIKE, nes mačiau veidelį ir pagailo vaiko (77lt kainavo, tai dar su puse bėdos, bet jeigu dviem ar trim iš karto). Metų bėgy vis kokios rinkliavos ekskursijoms, šventėms, spektakliams, kinui, klasės fondui duodu, iš jo perka popierių kopijavimui, visokias priemones klasės projektams ir pan. Kiek lieka uždeda metų pabaigos ekskursijos transportui arba perkelia į kitus metus.
O kur dar išaugti drabužiai..
Atsakyti
Labas rytas,
Mum tai vienam nuo kito nedaug ir telieka, bernai tai praktiškai viską sunešioja, tik kokie išeiginiailieka, Einariukui iau nuo Miliaus nebepalieku, tiek metų gi nelaikysi. O šiaip aš tikrai beveik viską perku SH, kaip ir nedaug kainuoja, bet sudėjus visų jau gaunas. Na, bet išsiverčiam aišku, tik dbr jaučias, kad aš mažiau gaunu.

Niu, pasikavinau, pusryčiaujam, mastau ar šain dar nuvežt vaikus ar jau su mikriuku paleist.
Atsakyti