Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija III dalis

Jei skaitet postus, tai jau minejau kad as operacijos laukiau menesi pas gyd Malecka. Tai per ta men vos spejau visus tyrimus pasidaryti 

Atsakyti

Iškart pasakau, kad aš ne mergina, tačiau mane ši tema itin domina.

Iš vienos pusės.

Man trečia savaitė po operacijos. Iki pat dabar burna džiūva, ypač atsikėlus, o susipilt 1,5 l vandens per dieną labai sudėtinga. Sultiniai geriau nubėga. Yra bendras silpnumas, bet netrukdo protiniam darbui, susikaupimui irgi. Šalta. Dėl skrandžio pripildymo nežinau net. Jeigu geriu šaltą/kambario temperatūros vandenį, atrodo, kad vos po gurkšnelį kitą gali atsigerti. Jeigu valgai (geri) šiltą sultinį, atrodo, kad drąsiai gali 300-400 ml susipilti (neskubėdamas per daug), nesijaučia nei tempimas, nei "stabdis". Teko skaityti, kad "stabdžiai" pasireiškia, kai pereini prie kieto maisto, nes skysčiai tiesiog nubėga kiaurai. Gal kas nors irgi šitą dalyką patyrė/patiria?

Iš kitos pusės...

Jau svėriau tiek, kad kelias, žinot, tik į vieną pusę... Neperskaičiau visų post'ų, bet nemačiau tokio pradinio svorio (svoris - 240 kg, ūgis - 1,78 m.). Pirmą savaitę po operacijos -10 kg. Antrą savaitę -4 kg. Šiandien trečia savaitė, dar nežinau koks trečios savaitės rezultatas, šiandien pasižiūrėsiu. Prieš operaciją liepė numesti 15 kg, numečiau 21 kg (per 2 mėnesius). Tai praeitą savaitę, nuo apsilankymo pas chirurgą Mickevičių liepos 24, iš viso buvo numesta 35 kg.

Prieš operaciją nesvėrė, tačiau buvo variantas, kad operacija būtų nutraukta 15 min. po kamerų įvedimo, jei riebalų kiekis per didelis ir neįmanoma patogiai įvesti įrankių (bent jau aš taip supratau ir gal ne visiems tą taiko). Taip, kad į rekomendaciją numesti svorį prieš operaciją siūlyčiau pasižiūrėti rimtai.

Pati operacija.

Hmm. Atsimenu, kad gulėjau ant stalo ir atsikėliau kaip apkvaitęs pooperaciniam kambary. Pirmas dvi valandas gan stipriai skaudėjo pilvo zoną, vėliau suleido nuskausminamųjų ir tokios skausmo daugiau nebuvo. Prireikė geros savaitės, kad pradėčiau vėl jaustis padoriau, grįžti į vėžes, kaip sakoma.

Gal kas turi kokių nors gerų patarimų iš valgio pusės? Skysčių stadijai ir dviem savaitėms po jos? Be vaisinių tyrėlių ir sriubos nelabai kas traukia.

Atsakyti

Daug lb numetet 😊

Atsakyti

Man pati operacija ir po operacinis laikotarpis buvo lengvas, aisku vaistu nuo skausmo leido.. nors nezinau ar to man reikejo. Patarimas is maisto, jei jauciate silpnuma naudokite daugiau baltymu. Zuvies mesos, man nerealiai skanus patiekalas buvo virta lasisa.. aisku visa ja reikia susitrinti iki tyreles, bet labai skanu :) O ka darot del vandens skyaciu gerimo.. man po op vabduo toks neskanus. Gyd leido ji pasiskanibti sultimis.. bet irgi pabosta

Atsakyti

Saunuolis!

Fantastiski rezultatai,taip ir toiau laikykites!

Atsakyti

Aciu labai uz atsakyma.As uzdavusi klausima paskui paskaiciau nuo pradzios viska...Sorry...

Atsakyti

Man data paskyre po2 savaiciu😊

Atsakyti

Sėkmės!

Atsakyti

o kokią tiksliai operaciją Jūs darėtės? (domiuosi, nes mano vyras 11.07d.darysis pas A. Malecką skrandžio apylankos operaciją)

Atsakyti

Jeigu manęs klausiate, tai skrandžio apylankos.

Atsakyti

As skrandzio plikacija darysiu.

Atsakyti

Sveikos:) Jungiuosi ir aš į jūsų gretas. Labai gaila kad nebėra fb grupės manau butu išties naudinga

:( Antradienį važiuoju pirmai konsultacijai dėl aperacijos, laaabai nerimauju

:) 

Atsakyti